Tuesday, April 29, 2014

New Cover: Memburu Impian Delaila Intro Bidadari Intro God Father



Ni video Cover Minggu lepas...masa ni pon tinggal keseorangan sebab parents Holiday ke Melaka...aku kena tinggal...Haha...malas nak follow event org veteren ni...Minat kami tak sama...so aku kat rumah dah bosan tahap gabana...Saje2 jamming
 *sukasukahatisepertimaumatikatrumahseorangdiri*
Kawan pon takde kan..so mari mengilaa....bersama Mr IBANEZ...ni gitar aku tahun 2008 ya hehe...aku beli sendiri...

Untuk Cover ni aku guna Gitar Ibanez GIO 
(Made In China) tu aje yg mampu beli
Effect aku guna Metal Zone (BOSS ME)
AMP Aku guna MARSHALL 15Fx
(Bergegar rumah aku dah rasa macam Konsert plak..)
Nasib uncle sebelah memahami jiwa rockers aku haha...nanti kita layan bollywood yaa uncle versi ROCK kihkihkih...

  • Memburu Impian
  • Delaila
  • Intro bidadari
  • Intro god father

Tempo ada banyak lari kan? Aku dari dulu sampai skrg masalah problem bab tempo...tak tentu hala..nak kejar apa pon tak tau bahaha....so harap Bloggerians semua enjoy la yaaa....Korang buat2 la macam best tgk video ni yaa...

Member tanya why tak fokus muka...Aku jwb nama pon guitar cover...Fokus Gitar la...kalau muka....Muka Cover plak nanti kahkahkah...Psttt aku bukan Photogenik ke...Comel ke...cantik ke nak tunjuk muka kat video ni kan kan....enjoy yaaa!!!...kalau sudi kekomen ler... =-=





Monday, April 28, 2014

Bismillahirrahmanirrahim!Asalamualaikum Korang!!!


Lama dah tak update new entry...kesibukan tahap melampau lampau sekarang ni hehe...Jadi tahap berkarya kat blog ni semakin sepi la nampaknya...
Banyak nak share sebenarnya tapi dah banyak sangat yang terlepas...Jadi share mana yang ingat aje la okay hehehe...

Hari ni..eh bukan hari ni tapi semalam...Attend Majlis Kenduri aqiqah anak saudara...Saudara punya anak hehe....anak buah betul belum ado...Kakak lambat kawin nak tunggu anak aku memang lambat lagi lah..hehe...

Majlis Aqiqah dan berdondoi SUCI MAWARDHAH DELISHA Apa macam geng gempaq tak nama dia?Fening lah tok kadi nak nyebut time nikah nanti heheh...Bapak "suci" ni cousin dua pupu dengan aku....Mak aku dengan mak dia sepupu...Kira arwah nenek dia adik bongsu arwah nenek aku....Dari wife onyang aku yang pertama...Orang dedulu kan kawin lebih dari satu...Tapi skrg pon sama jugak ramai je kawen lebih dari dua hehe...

Wednesday, April 16, 2014

16 APRIL 2014




16 April....
Happy birthday IQWAL ke 22thn...Dah besar dah dia..dah tinggi dah..ensem...hehe...
Moga dipjgkan umur dan dimurahkan rezeki...cehh...taip sini mana dia nak baca...tapi takpe aku dah wish kat pesbuk dia...
oH YEAHH dia dah reply...thanks iqwal..

__________________________________________________


16 April
Happy birthday dear cousin ke 28thn..Aimie Marlisa Sahak...Nama dia nak sama dgn nama aku "Aimi marlina"...Dulu tak pernah jumpa dan kenal...selalu sgt jumpa saudara hehehe...Semoga kau berbahagia di samping suami dan anak anak buah aku yg comel comel hehe...

KERANA SI MERAH

Kerana si merah ni aku terpaksa tunggu bas utk balik rumah amik kete satu lagi dan bawak jemput bapak aku...urmm...Gila lah dia boleh rosak plak time tuh...Aritu rosak kat stesen minyak nasib ada adik adik keje minyak tu tolong tolak dari belakang...Tolak kete auto tak sama dengan manual ye...Auto ni bila enjin mati secara automatiknya lah jugak stereng dia lock...sob sob...Nasib tak berhenti time tengah berjalan kalau tak...Wallahualam lah...tak dapek nak membayangkan....

Kali ke 2 dia stop bebetul depan kedai buah...terpaksa la aku tunggu sejam lebih kat situ...tunggu bapak aku datang...bapak plak dari Shah Alam...Waaa.....Perut lapa masa tu tak lalu nak makan buah hahaha...Sampai aku kata Cik merah kalau nak rosak plz la rosak kat KFC ke Mekdi ke...Mamak ke...bole aku ketedarah kurangkan kepanasan hati..ni kedai buah apa ada???Nak potong buah pakai gigi?cehh...



Kali ke 3 ni dia stop lagi...Tapi dah boleh senyum sikit...bebetul berhenti depan restaurant Nasi ayam ye...haha...macam tetau aje lah si merah ni...aku tgh lapar baq ang!!! Makan dulu dan menapak ke bustop...tunggu bas dtg sambil di hon hon oleh bro & uncle teksi..tak nak naik teksi mahaiii....umah aku jarak 15 minit perjalanan dia bantai RM18 tau!!!erkk...rela lah naik bas sepang-KLIA-Nilai tu lagi..yang alaa alaa naik bas zaman sekolah dulu...dgn seat tercabut...tak de kusyen nya...loceng terkeluar dgn wayar tapi masih boleh tekan...dinding dlm bas bermacam wish of love and lain2 la...erkk....Bertahun tahun siot tak naik bas...last naik umur 18..skrg 28...10 tahun tak naik bas balik rumah....Pengalaman yg penuh kesabaran....Hari lagi sabar lah kena bayar repair yg lebih kurang 1K tu..adoiii dompet koyakk ke hilang 1k kat si merah je...dah boleh amik tempurung kelapa dok tepi bus stop sambil buat muke seposen...papekedana...

BISKUT PELANGI CINTA

Biskut ni adalah sangat pemes di kalangan rakyat malaysia ketika ini...pada asalnya biskut ni nama dia..Biskut lidah kucing...tapi aku tgk dah macam lidah orang je...tapi tak kan nak letak biskut lidah orang kan...Selera ko nak makan sambil terbayang bayang makan lidah orang?Bahahaha....so ramai dah tukar nama jadi Biskut rainbow...disebabkan biskut melayu jadi lah dia biskut pelangi cinta hehehe....Romantik kan nama dia?Pasti sape makan Bole romantik romantik heheh...Setakat ni jualan aku buat hasilnya alhamdulilah...Rezeki...

Public Figure  & Artis yang dah rasa biskut aku ni...Chef Selebriti " Chef Fazalina Azmi" Family Lan Kristal dan anak anaknya...(sedapkan kak aimi buat?) hehe...anak dia panggil aku kakak ok!!padehal jarak umur aku dgn mak dia setahun je...korang ade?anak buah aku pon dah selori....dan sorang lagi ehem ehem...ex bos aku ok!!! Ketua Polis Negara "Tan sri Khalid Abu bakar" Beliau kata biskut tu sedap +_+ winkk winkk.....T.kasih jugak pada geng geng sekolah...terutama Dyla yang aku tgk dah mcm broker biskut plak...Abg dia siap bawak pegi korea lagi tuh...Tak lupa jugak pada Kak zarina..jiran selang 2 buah rumah dgn aku...Byk kali dia order..Dia suggest kat kawan kawan katanya ;)

Terima kasih jugak pada geng geng pesbuk baik yg dah lama kenal dgn yg baru kenal sebab beli biskut tu :D aku rasa enjoy plak jual kuih sambil berkenalan...agak lekat x jodoh aku nanti dgn salah seorang customer?Wakakaka....merepek...

So sape yg berminat nak rasa biskut pemes warna warni ni bole hubungi saya...Yang jauh saya pos...Pada yang order atas dari 30 pcs dan dekat nilai macam "SALAK-MANTIN" saya akan hantar ke pintu rumah anda" Lagi byk lagi cepat saya hantar..kira berbaloi lah dgn duit minyak kete saya dari segi penghantaran hehehe....Cheer =_=


RM 9.20 20PCS
RM 13.80 30PCS
RM 18.00 40PCS
RM 22.50 50 PCS
RM 28.00 60PCS
RM 45.00 100PCS

Tuesday, April 15, 2014

JOGGING



Alangkah indahnya kalau makan makan dan makan makan...badan maintain je...Tapi tu tak mungkin bagi aku..dulu aku form 1-4 kuruihh tau...lps spm je mendadak naiknya...parents lah selalu bising..."Dik,Pergilah Jogging..kau dah makin mengembang tu" adoii...aku bukan tak nak tapi tak de geng...tak syok la pegi sorang sorang...Tak ada semangat kalau sorang...macam kesepian..cewahhh....Tapi yang ni pestime kot dapat berjogging dgn teman..thanks yana..Seronok jogging sambil gelak gelak...baru semua eksesais hehehe


Aktiviti mengempiskan spare tyre aku...Perut aku semakin memboncet selepas aku kena denggi ritu...Aku minum byk 100plus...urmm...semua ini dugaan hidup...Betul kot kata org kalau badan besar susah nak dpt jodoh...urmm...

Aku kkdg tgk ada je pasangan badan besar berkahwin...rasa jeles plak..tapi tak pe insyallah aku kawen jugak hehe...setiap baby yg lahir dah di tentukan jodohnya...

Hope kali ni aku kena pilih betul2..bkn yang macam dulu...Aku baru ngade ngade ngajuk ala ala mintak clash...dia bebetul plak clash tanpa pujuk dan mencari org lain setelah sebln berlalu..senang btol cari penganti...aku pelik betul why lelaki tu mcm tu..urmm...takde jodoh kan...nak buekk camno...

Kalau dulu aku xxxl alhamdulilah skrg ni dah xxl ye..hehe...Hope allah swt sentiasa membaca isi hati aku yg kerdil ni...Rasa parah bila org keliling tanya pasal kawen...Lagi parah bila aku suka org tu..tp org tu xsuka aku..lagi berdarah org tu cakap aku gemuk ;(
Lepas ni jgn tanya pasal kawen yaa...tanya pasal biskut tak pe hahahah....

Monday, April 14, 2014

Kucing Lovers

Kucing Lovers...Dulu aku pernah pelihara 11 ekor kucing..Banyak kan?Mesti ramai nak tau..11 ekor tu tak mendatangkan masalah ke? Kucing2 aku tak..sebab mereka dah di didik dari baby ikut rules rumah yang dah ditetapkan kat bapak aku...haha smart tak kucing aku...?kucing2 aku semua tau pagi time makan dia..(bekfest) dan pukul 7 malam time makan malam dia...maka secara berjemaah la mereka dinner...Tapi dari 11 ekor tu ada yang kena buang sebab nak tambah zuriah banyak sangat...yang mati sakit pon ada..mati kena lenyek pon ada..maka dari 11 ekor tinggal lah 3 ekor skrg ni...dari 3 ekor ni paling tua nama dia (Puteh) tapi aku bagi nama glam...(Areput)...sekor lagi namanya (Boboy) aku panggil (Aboyyod) dan yang ke 3 namanya (kidcat) aku panggil namanya Akid..kenapa depan semua ada A?sebab nama aku Aimi dpn ada A hehe lalalalala.....

So dari 3 ekor kucing ni aku suka buli & gomol yang kaler puteh ni...sebab dia xkesah buat lah apa pon kat dia...dia tetap cool haha...janji dapat makan sedap...kucing ni tuan dia dulu dah kasi kan..dah sunat hehe so sepanjang 3 tahun dia memang melepak rumah je tak pernah hilang haha....


Kucing ni sangat manja...kaki bodek..pernah sekali dia tido dengan aku...Aku sebenarnya tak berapa suka tido dengan kucing sebab katil aku single bad..so kalau dia ada tak selesa...one day ni dia nak sangat tido dengan aku..mengeow aje dia...ok bagi peluang lah..dari malam sampai sebelum subuh dia cuba bangun kan aku sebab dengar mak masak air kat dapur...dia dah set kat otak dia pagi tu time makan dia..so aku buat tak tau je..haha...Macam macam cara dia nak kejutkan aku bangun...dia tampar2 pipi aku..mulut aku..gigit rambut...aku tak bangun jugak...Last sekali perut dia yang boyak tu dia tutup habis muka aku ni..memula macam best la macam spa kapas lepas tu tak bernafas haha..so kantoi aku dah terbangun so aku pon bukak pintu bilik...laju dia pegi dapur hahhaa...bole korang bayangkan jalan citer tu?kihkihkih

CITA CITA VS HOBI

video

Ini salah satu video merepek...idea tak sampai2...aku saje suruh dia buat gini...dulu masa darjah satu...aku selalu confuse antara cita cita dengan Hobi...so pada yg dah tgk tu terima kasih bebyk ye...belum popular memang view ade 7 je...kalau dah berpopular sampai nak pecah rate view hehehe...Aku nak sampaikan mesej yang ada nilai nilai murni..so tunggu aku ada idea lain baru aku upload haha

Drama Pendek: Sombong

Sejak Movie editing software aku ni dah okay asyik nak edit video je hahaha..addict kot..
Aku sebenarnya kecik2 dlu cita2 nak jadi pengarah filem...tapi apakan daya cuma jadi tukang masak hotel je...Bebekal kan perkongsian ilmu dari sifu aku Cik azira anhar tau lah serba sikit bab photografi...videografi ni...sangat membantu ok!!..thanks kawan...nanti aku belikan pick yaaa hahha....(itu hari pegi kedai tutup plak) ;P

So ni lah penghasilan dari video yang sebelumnya...Pada awalnya aku nak buat short story tajuk SESAT tapi otw nak buat tu macam2 hal plak..dengan terserempak sekumpulan anjingnya...lepas tu jumpa pekeje taman kata sana sini kes rogol n culik..so takut okay...Dari tak nak buang masa....dah sampai lama kan...ni aje mampu di laku kan...last minit ok..dialog and Jalan cerita ni SPONTAN..."SOMBONG"





Aku shoot cerita ni memang aku belakon dengan budak tu je...almaklumlah budget kecik...pelakon dua orang je...Tak aku si budak tudung biru tu yang pegang camera...jadi kali ni aku nak berlakon berdua...kena aku bawak set tripod aku...macam monopod korang tapi aku punya boleh berdiri...korang punya boleh?bahahahah

Maybe next video aku nak tempek pasal Pinjam dan hutang,MTV Klip kahkahkah

Sunday, April 13, 2014

MARBLE KEK WARNA WARNI

Baru sejam tadi mak mintak aku buat kan kek utk group kelas agama dia..Untuk 40 orang yaa...erkk...Dah malam baru bagitau..mencecehhh la selongkar dapur...Aku jumpa butter seketul...gula castor..telur..tepung...tak de perisa sangat...so yang ni memang ringkas lah...kalau bagitau awal boleh aku buatkan pelbagai perisa...mesti sedap menjilat jari hehe....

Aku memula target nak buat marble kek la...plain+coco...tapi bila teringat perwarna pelangi cinta aku tu banyak lagi..aku curahkan aje pelbagai warna bagi setiap bahagian hehehe...Taaddaaaa siap sudah...lepas masak masuk dalam peti sejuk...makan esok baru sedap hehee....


Saturday, April 12, 2014

12 APRIL 2014

Thanks all my friends wishes for my birthday...
Alhamdulilah feel proud coz I have many friend still remember to wish my birthday every year for me hehhehe...so touch...LOVE

ni antara dari 55 wish aku dpt..tahnks korang terharu aku..artis pon wish tu hehehe
Kawan FB..

Kawan sekolah rendah 

Geng Kristalovers

Kawan+ sedara

Geng KRISTAL wish tu ;)

Geng spore

Geng #kristalovers

DEMAM STIKER


Ramai dah mereka terlibat dalam industri jual beli secara online..secara makcik pakcik..pak chu mak uteh punya order....kawen kawen door gift semua dealer homemade buat stiker macam ni....Dah macam satu style plak...wujud fenomena pon ade..Demam Stiker hehhee...nampak lagi macam sweet and cool...aku pon sblm ni terasa macam nak buat....setiap printing shop aku masuk semua tak de print mcm gini...yang ade print stiker Kereta je...Tanya kawan katanya kat online sekarang dah byk boleh tempah dgn harga yang berpatutan..bila aku google...search satu satu...harga bagi design bulat...memanjang...menegak...tiga segi bersegi segi..lonjong...dan saiz yang berbeza adalah harga yang berbeza ya...lepas tu nak order mesti 200-500 pcs ke atas..Urmm...Banyak sangat tu...aku nak trial dalam 100 pcs je...Maka terhenti lah niat tu..kalau dah sekeping tu dgn design dan kaler sendiri dah jatuh RM 0.35 X 200 atau 500??
Harga paling murah RM 0.20 kecik aje...kenit aje..kalau makcik makcik kurang penglihatan mau aje tekap sampai ke mata...Jadi aku lupakan dulu buat beberapa ketika...Tapi niat mula berkembang bila kawan kawan cadangkan kena ade jugak satu stiker bagi setiap bekas yg di jual...senang proses order..urmmm...Macam mana ekk...kalau order online..dgn postage lagi...lokasi nya luar KL plak...jauh ke utara...so ptg tadi balik dari nilai 3..aku singgah giant..beli kertas stiker kat popular...so aku print aje sendiri..sonang pon sonang...ape ade hal printer tu aku yang punya kan..nanti dakwat habis mengeow ala kucing gataiii lah kat mak hehe....


Thursday, April 10, 2014

Drama Pendek Kami...Bertajuk "Lambat Sangat Lah Kau Ni Yana"

Jogging sambil berVideo lepaking...Lepas jogging ni lah keje aku & member aku ni...Member aku ni umur baru 18 yee..hehe...Maybe minat leh share sama so ini lah hasilnya...Drama pendek kami...Bertajuk "Lambat Sangat Lah Kau Ni Yana" Sorry Jln cerita yang spontan...dan editing kurang memuaskan...Guna window movie maker je...Jom Layan...





Amacam sempoii tak?hahaha....

Komen2 geng pesbuk aku...Wakakak...
Psttt!! Anak Saudara Dato` Jalaludin Hassan pon komen tuh kihkihkih...

Wednesday, April 9, 2014

JOGGING!!

Bapak asyik bising tanya bila lah anak dia serupa beruang ni nak pegi berjogging..Kan syok makan tido pon bole kuruskan...tak payah nak pegi gym atau jogging...Disebabkan aku dah malas nak dengar desakkan tu akhirnya ku turutkan jua...Wechat si YANA ajak berjogging sama...Nampak eksaited...Dia nak tapi kena amik dia...Bole la..sebabkan dia bole teman kan aku...Aku pick up jugak dia...Walaupun rumah dia juah 15 minit dari rumah aku hehe...Dia phobia kot nak bawak kete menuju lokasi jogging sebab dia penah bergesel dgn lori sekitar berdekatan situ...

so aku janji nak pick up dia pukul 8 pagi...Tapi aku terlambat sikit sebab aku ada membantu seorang makcik setaman perumahan aku..sian plak kat makcik tu..masa aku keluar dari lorong rumah aku..Nampak makcik tu jalan kaki sorang diri nak pergi cari husband dia kat taman perumahan fasa 2 berdekatan rumah aku...tapi dekat2 pon kena jalan kaki 1km gak..dgn bukitnya lagi..kalau aku pun mcm tak nak je hahaha....Lepas settle makcik tu terus pick up yana kat desa jati...

Sampai taman awam around 8.25 pagi..kami berjogging berjalan ye...sgt havoc havoc ehh...Seronok ronok arini buat 3 km je rasanya lepas tu melepak2 sambil Exercise kat gym outdoor tu hahah...lenguh2 bdn aku ni...kejang pon ade... 

Saturday, April 5, 2014

KLINIK GITAR RODY 5 APRIL 2014

Entry ni pon almost eksaited jugak den nak naip ehh...Korang percaya tak aku pegi Klinik Gitar Rody Kristal?
"Rody Kristal" 


sound check

korang kenal tak?Alaaa..Gitarist cecomel tu..umur dah 28 tapi muka dia baby face tu..hehe...org ckp muka dia dgn aku mcm seiras...dulu Iqwal hafiz pon cakap camtu..ohh yeahh aku dah jumpa wajah yg ke 3 seiras aku..ade lagi 4 tak jumpa lagi =-=

Aku join klinik ni pun bukan apa la sangatkan..saje bagi positif support pada pihak penganjur..Kira adalah KRISTALOVERS gegurl dtg mewakili kan...Yang lain wasapp tanya pegi ke tak..semua kata tak...so aku blaja kurangkan rasa malu yg menebal ni pegi blaja teknik & tips gitar...



Friday, April 4, 2014

KRISTAL NEW ALBUM PASTI SEMPURNA



Hye!!hah ni lah hasil tangkapan aku hari ni...koyak RM 29.90...Aku lama dah tak beli CD ni...dulu dulu kalau band ni keluar album baru aku mampu beli Kaset je...Tapi zaman Milenium ni mana nak ada kaset dah...CD makan dia...Kalau kaset dlu RM19.90 je...Kali ni Extra RM10 dapat lah gambar kulit album besar sikit heheh....


Poster tu aku xdapat masa beli album ni tapi aku dapat dari wife vokalist tu..mekasihh kak sheilaaa....Muaahhh....saya nak frame kan lah poster ni..sebab 14 tahun minat Kristal ni 1st time ye saya dapat poster Kristal ni...kesian tak kat saya?hahaha

Esok Klinik Gitar rody Kristal..Wahhh teruja menguja lak aiii....bukan apa Rody nak solo je masa tu...terbeliak ternganga lah tgk solo dia...Jari macam kaki lipas!!! Aku pun leh main laju laju macam kaki lipas tu tapi bunyi tak keluar la...eksyen je bleh haha....Gitar Ibanez kat rumah ni pon aku main strumming & plucking je..Itu lah yg mampu hahaha

Jom story sikit bab album ni...Album ni ada 24 buah lagu tau...3 antara nya lagu baru...Pasti sempurna feat dengan Ronnie hyper act...Bertahan (lagu endon tu) tapi sebenarnya lagu ciplak..adoiii tipu punya komposer kesian band kristal tuh...Tomahan semua kat kristal bukan kat angga..cehh....satu lagi lagu Konfrantasi terakhir versus, Persoalan....Lagu ni lan kristal yang cipta...kalau perasan ada elemen muzik Avenge sevenfold sikit..tapi aku dah tanya kat empunya pencipta lagu ni...memang dia punya Inspirasi dari band tu...kejap aku keliru dgn Aspirasi dan inspirasi..alah blasah lah hahaha...21 buah lagu lagi tu lagu Hitz2 Kristal dalam album terdahulu 

Track list CD 1
  1. Pasti Sempurna
  2. Bertahan
  3. Selagi Ada Rindu
  4. Cinta 3 Segi
  5. Seragam Hitam 
  6. Retorik Cinta
  7. Zunika
  8. Analogi
  9. Nurani
  10. Angguk Metroseksual
  11. Aku Semut Merah
  12. SMS

Track List CD 2

  1. Persoalan
  2. Memburu impian
  3. Luahan Hati
  4. Ayahku Kahwin Lagi
  5. Cinta Kita Punya
  6. Satu Untukmu
  7. Awek Cun
  8. Puteri Cinta Hati
  9. Sadis Ada Magis
  10. Rindu
  11. Zakiah
  12. Keindahan Pantai

GOPRO TO CANONPRO

Semua orang sibuk dengan GOPRO terutama aku selalu stalker instagram TOMOK NB sana sini dengan GOPRO....lepas tu Lan kristal plak pakai GOPRO..lepas tu Rody kristal plak...Tanya rody harga GOPRO dia kata seribu lebih..glurpppp.....Asmidar Kls pon pakai jugak tapi dia guna monopod je..macam batang penyodok sampah tuh...bodoh2 tu je RM50 yeee...Camera nya guna hp kita...kat camera setting timer hahhaa...so aku nak jugak lah style ala ala GOPRO....aku pun masa ni tengah bosan bosan so inilah jadinya...Jom ketawa sekarang!!!




CHEF FAZALINA & DIRIKU

Kesibukan melanda diriku so aku yang dulunya rajin mengupdate entry terbaru dan terbaru..kali ni tetiba tak rajin dah..ehh bukan tak rajin tapi sebenarnya tak berapa nak sempat...Sibuk dengan siapkan tempahan biskut lidah kucing yang makin hari makin banyak....Alhamdulilah rezeki wehh...

Baru tak baru 22 march aritu aku dapat sms dari seseorang...Almaklumlah hp aku kekadang bengong sikit aku dah key in save pun nama tak keluar....hp canggih pun lama lama boleh pening hahaha....Hah nak tau aku dpt sms dari sape?Aku dapat sms dari Chef Fazalina Azmi (Chef Selebriti)...perghhh gempaq sehh..aku minat dia tuh...Dia sms nak order biskut lidah kucing 30pcs...Disebabkan aku punya hp mengila aku call lah nombor tak bernama tuh..bila dengar suara dia aku dah rasa macam nak pengsan pon ade..eksaited bebenor....Sampai tersasul sasul...aku memang macam gini ye..Darah gemuruh orang kata...Almaklumlah chef yg aku minat beli biskut aku.. gila tak ngelabah??Siap turun nilai plak lagi...Dia ada show masak kat Alamanda putrajaya mlm tu...so petang dalam 6.50pm aku tggu dia dengan penuh debaran kat dataran nilai....Kalau aku dapat keluar lah malam tu nak je aku heret sekali akak aku pegi alamanda...

Dia dtg dengan family..suami & anak2...suami dia menyokong penuh minat isteri sebagai chef...salute bro!!!anak anak pon sama...Aku boleh katakan mereka satu family sangat sporting...nasib jumpa kejap je kalau lama entah bape banyak lagi aku tersasul loghat nismilan...hahah..

Sape yang tak punya minat macam aku ni mesti uols rasa nothing kan?tapi aku rasa ni sangat bermakna oiii....Sape terlibat dengan masak masak ni korang akan ada idola korang sendiri...Macam artis jugak idola aku KRISTAL...dah senyap arini masak2 punya story je hahah.....masa aku gila gila study masak kat kolej dulu idola aku chef ismail...mesti ramai nak tau nape tak chef wan kan?tah la aku pun tak tau nak jawab hahhaa...tapi aku memang suka style chef ismail..Chef abdullah Exec chef Singgahsana Hotel tu pun aku angkat dia sebagai idola...merangkap bapak angkat zaman study...dia ingat ke tak aku lagi...dia ckp aku comel mcm anak dia...yolah tu!!!!Lama tak contact bapak angkat lupa terus haha...


Nampak tak macam malu malu kucing sikit?hahaha....
masa ni den gigil sikit kahkahkah...



Chef Fazalina Azmi ni ada keluarkan buku masakan dia sendiri tau..Hebatkan...dulu aku pun teringin nak buat buku masak..tapi tak tau nak tulis resepi lah kan..manjang kebas resepi internet je bahahaha....Aku ada semua buku masak dia..tapi setakat ni ayam panggang dia je aku baru buat...bukan apa kat diri aku ni tak leh kikis susah payah cari resepi tapi dah dapat malas nak buat...hehe...rajin tu dtg 5 saat je pon hahaha...


Ni antara buku buku dia...ada penambahan lagi...ada resepi utk lepas bersalin pon ada...boleh dapatkan kat kedai buku..dulu masa 1st keluar nk dptkan pon payah..tak sampai nilai lg kot...sampai aku beli dgn chef ni..pastilah ade autogerap ok..pengsan lagi...

skrg ni plak mydin dkt ngan rumah pon dah ade...dulu kemain payah lagi cari..seminggu 6 kali pegi cari kat kedai tak jumpa2..sarat kebingungan kepala ni nak cari buku2 ni...pada yang nak blaja masak tu..utk parents..suami...boyfie korang bleh la test resepi ni...pasti jd punya!!!

Kalau yang bebetul minat masak tu korang singgah je kat page dia...macam2 resepi ada...antara korang nak buat dengan tidak je....Rajin dengan malas je..hahaha
https://www.facebook.com/ChefFazalina kot kot nak mintak tips pon aku rasa chef ni boleh bantu korang...

Aku lepas balik jumpa dia...muka ada senyum, bapak pon perasan...urmm....Macam aku jumpa jalaludin hassan depan2 jugak lah rasa nak pengsan haha...bkn minat sgt tapi mcm batak sikit...almaklum lah den budak kampung je...Nasib kenal kristal dari zaman kanak kanak tak lah berapa nak pengsan kalau tak payah jugak kristal kan...bukan boleh angkat aku ni...kena pakai kren lah....


Search