Thursday, October 18, 2012

Jom undi lagu 'INDAH' nyanyian IQWAL dicarta Borneo FM

Jom undi lagu 'INDAH' nyanyian IQWAL dicarta Borneo FM.
Klik sini >>>http://cartaborneo.blogspot.com/  

Caranya:
1) Tekan link blog diata
2) Klik kat button bulat (tepi tajuk lagu 'INDAH')
3) Klik butang VOTE kat bawah sekali .. :)

4) I LOVE YOU pada semua yang mengundi, didoakan dimurahkan rezeki dan mendapat kerahmatan dan keberkatannya sentiasa, Aamin..







akustik verse

Tuesday, October 16, 2012

BACK TO NATURE' bersama KRISTAL



TARIKH : 17 & 18 NOV 2012
TEMPAT : KEM ISI RIMBA, KG KEMENSAH, HULU KELANG
MASA : 10 PAGI

YURAN PENYERTAAN : RM 150

PAKEJ TERMASUK :

- PENGINAPAN SEMULAJADI 2 HARI 1 MALAM
- PENGANGKUTAN DARI ZOO NEGARA - KEM ISI RIMBA
- 7 KALI SAJIAN HIDANGAN MAKAN
- PERLINDUNGAN INSURANS SELAMA 2 HARI 1 MALAM

AKTIVITI ;
- UNIQUE BBQ DINNER
- PAINT BALL WAR
- ECO CHALLENGE ( 15 TRACK / CHECKPOINT )
- PERMAINAN TRADISIONAL SEMULAJADI
- PERSEMBAHAN ISTIMEWA OLEH KRISTAL
- LEPAK SANTAI BERSAMA KRISTAL

- GOODIES BAG DARIPADA 'TRIPLE NETWORK SOLUTIONS'
- CENDERAHATI PERIBADI DARIPADA KRISTAL ( PESERTA BERTUAH )

** PENYERTAAN TERHAD KEPADA 100 PESERTA SAHAJA
** DISKAUN 10% BAGI PENDAFTARAN SEBELUM 30 SEPT 2012

SEGALA AKTIVITI AKAN DIVIDEOKAN UTK TATAPAN PESERTA

-TARIKH TUTUP PENYERTAAN 10 NOV 2012-

BERMINAT SILA HUBUNGI KAMI;

TRIPLE NETWORK SOLUTIONS
SHEILA / FARINA / IZZA
+60341441333 / +60192296431
triplenetworksolutions@gmail.com

KUALA LUMPUR OH KUALA LUMPUR

Semalam pakat dengan parents nak pegi melawat husband sepupu mak AK kat Institiut Jantung Negara...Memang dah plan nak naik public transport je...senang tak payah pening nak pikir nak parking kereta bagai...So dari KTM NILAI-KTM BANDAR TASIK SELATAN-LRT TASIK SELATAN-LRT TITIWANGSA-TEKSI KE IJN...sempat jugak luangkan masa melawat paklang kat sana...hanya setiap 2 org ahli keluarga pesakit je bleh masuk...turn by turn...nampak macam paklang dah beransur baik..alhamdulilah...maklang nampak kurus dan penat..sian maklang...dugaan allah tu..nak uji hambanya...

Selesai sesi lawat melawat ni..Ayah nak pergi mencari Nostalgia lama semasa menetap kat KL suatu ketika dulu...macam best kan..?? Taaapiiiii..... yang tak bestnya..dari IJN JALAN TUN RAZAK-KAMPUNG BARU-JALAN CHOW KIT-JALAN IPOH....hanya jalan kaki...korang ado!!!!..sumpahh kaki den punyo ensel ketat ketat tau..sampai tak larat nak jalan..apee daa ayah den nie..masalah btol...lemah lutut wehh menapak tuh...sape penah pegi jalan ipoh yang ada jual spare part VOLVO..haha situ la kami pegi ye..jalan kaki...sumpah lepas nie tak nak jalan ngan ayah dah...Uwaaaa.....

Nasib time balik tu naik teksi...kalau tak melepet laaaaa....sampai AK dah tak rasa kaki dah macam kebas...macam jalan dengan lutut je...adehh..phobia betul lah jalan gitu...dengan AK berdiet lagi...aduhaii...sampai rumah pukul 8.30 malam..mandi mandi..then tido...macam nak demam berjalan kaki der....macam join marathon kat kl semalam....

INSTITIUT JANTUNG NEGARA

KUALA LUMPUR

Saturday, October 13, 2012

Jogging time...10 000 langkah sehari

Sama sama menyahut kempen 10 000 langkah dalam masa sehari...
bersamaan 6km berjalan kaki dalam sehari....sapa yang kerap berjalan
tu no wonder lah memang sihat..sape yang buat keje itu ini duduk je kena
buat 10 000 langkah sehari yea..sejauh 6km...ada bran?

AK ambil kesempatan masa terluang setiap pagi sebelum pegi keje atau buat buat keje :D
untuk masa berjogging...AK berjogging 1km 10 minit...bermakna 6km?120minit la berjogging...
1st time jogging rasa nak mati guling guling..tapi disyorkan lakukan dengan kadar km yg sikit dlu yea..
nanti cepat dapat serangan jantung plak...lama tak excercise tetiba tarah 6km...memang terkejut
 beruk lah jantung tue...

Hampir tiap pagi atau petang AK berjogging kat taman yang dekat dengan kediaman AK...
untuk keluarkan peluh...memang terbukti baik nya..rasa badan selama ni sengal sengal dah hilang :D..

AK pon sedang berdiet..agak malu nak bagi tahu berat AK yg sebenar tapi cukup lah AK kata berat AK dah trn 6kg dari berat yg ratus tu :P...Dah seminggu jugak AK tak makan nasi...kalau untuk kesihatan..1/4 nasi dan yang lain lauk dan sayur...tapi sebab nak turun cepat AK just bekfest pagi dengan susu rendah lemak dan 3 keping biskut jagung..lunch AK makan lauk dan sayuran je...dinner makan buah buahan je..memang mendapat hasil..tak payah lagi guna herbalife ke...aplha lipid ke...boleh je turun...tiada yang mustahil...


Pose senyum kejap...

Kaki sape?


taman awam nilai



saya la ni... ;D





Search