Lan Solo - Berpisah Tanpa Rela

About Me

My photo
Negeri Sembilan, Malaysia

STORY BLOG

Thursday, February 25, 2010

alkisah aku dengan doktor!!

Saat melangkah ke bilik doktor…….

Doctor: jemput masuk dan silakan duduk…ya,cik apa sakit?

Aku: demam selsema, batuk,sakit sendi,

Doctor: skrg ni mmg ramai dapat sakit macam you, boleh saya periksa….

(dgn
mengunakan Tetescope)Tarik nafas..lepas…tarik..lepas…ok..thanks….you kerja dimana dan sebagai apa?

Aku: saya kerja sebagai pembancuh air di cafe..

Doktor: air apa yg you buat?

Aku:minuman sejuk.panas dan jus.

Doctor: jus ape yg ader kat restaurant tu?

Aku: tembikai,oren,apple (bunyi ala2 aku tgh promote kan tepat keje aku)

Doktor:carrot juice,tomato juice dan starfruit jus ada tak?
(adehhh….ni nak rawat aku ke nak order minuman ni….aku tgh sakit ni dok tanye soklan camni)

Aku-ada doctor-apple juice pon ada….

Doktor: ok macam ni…nanti you minum jus carrot,tomato,green apple dan starfruit..baik untuk sembuhkan demam dan selsama macam you ni…

Aku: Banyaknyer saya kena minum doctor..nanti dari sakit sikit dah dapat sakit byk…

Doktor: sambil tergelak kecil…pilih antara satu..bukan semua…

Aku :ohhh..(sengal doe)

Doktor-I bekalkan ubat vitamin,sakit tekak,ubat demam..bla..bla…bla dan mc selama 2 hari..you rehat sampai u better semula okay…..

Aku-thanks doktor….

1st time dalam sejarah aku jumpe doctor yg camni…peramah sampai aku da jadi sengal nak melayan…..mase doktor ni tanye soklan2 pasal jus ni aku rase x selesa sbb da la lama time dier cek aku..& aku kesian gak pesakit kat luar nak tgu giliran dorang…..mmg ramai plak time tu yg sakit….

IFTAR BERSAMA LAN SOLO

Alhamdulilah berkesempatan jugak lah nak join  majlis iftar dengan Lan Solo bersama 30 orang peminat yang bertuah .  Yang mana tak te...