Sunday, December 30, 2012

KERJA BARU

Asalamualaikum & salam sejahtera semua...Dahh sebulan lebihh dah tah tak meng"UPDATE" blog nie...hehehe...so start refresh balik laaa ape yg jadi hehehe....Saya nak cerita pasal kisah saya dapat keje baru nie..hehehe....bermulaa dengan pelawaan dari seorang teman persekolahan dulu..nama dia nadia....dia offer satu jawatan nie...tak ade lah jawatan besar tapi kerani je...memula nak kata setuju under-spot memang sukar sebab "boleh ke aku keje opis?taip taip buat surat?duduk depan komputer?hehehe...so dia bg 1 weeks untuk pikirkan...memandangkan saya masih cuti cuti penganguran malaysia nie..why not kata kan "MAHU KAN JAWATAN" itu kan?hehehe...so dari 3 hb sampai hari ni 30 hb...dahh 27 hari saya keje...atau senang cakap sebulan lahhh hehehehe.....ramai kengkawan nak sangat tahu.."awk keje ape?sebagai apa?kat mana?....pertanyaan ni memang selalu saya dapat..ok mehh sini nak gitau korang....saya sekarang keje kat NILAI ARMS & AMMUNITIONS SDN BHD...choP!!! ade yang sangat kelakar..member tanya..ko keje kat tempat jual SIKU???wakakakak....gelak guling guling ok!!!!...ARMS memang siku yee bila translet ke BM...Tapi AMRS nie adelahh " SENJATA & PELURU" ok jelaskan....tempat ni menjual pelbagai jenis senjata...tapi ade syarat kelayakan memilikinya lahh..tak senang ok nak dapat tapi kate member ku kalau dalam akaun ade 1 juta memang layak hehe...tapi senjata tu tak ade pon kat opis ni..ade pon for display je...kalau ade berminta dan ada lesen call my bos boleh bincang senjata yg dipilih kan depan mata....:Dtugas pertama paling sukar masa keje ni...saya kena buat kira kira 8 surat...wahhh berpeluh peluh menaip dengan penuh berhati hati...haha....kekadang macam blur pon ade..lagi lagi nak guna mesin printer/fax/photo copy yang giler canggih tuh....HAhahahaaa.....Bisness ni dimiliki oleh 3 orang...yang saya tahu bos paling tertinggi..Tan sri dato seri Khalid abu bakar..(dia ni abang ipar kepada my bos...isa hussin...)....ke dua...dato alvin...(yang nie tak penah jumpa lagi )....yang ke 3 my bos hj isa bin hussin...yang selalu datang jenguk opis dengan wife dia.....sangat seronok sebenarnye mencuba keje baru ni...memang tak penah ade pengalaman jadi kerani yee...saya pon takde apa apa kemahiran perkomputeran walaupon 8 jam sekali depan laptop berfacebook or twitter hahahaha....so terima kasih bagi saya kepercayaan sebegini...saya akan buat yang terbaik...!! kalau ade kesalahan normal laaa kan.....



Tuesday, December 11, 2012

Jom daftar sebagai ahli rasmi KRISTALOVERS

PROMO PROMO....
 NI YANG SAYA GRAB DARI PAGE KRISTALOVERS


  • Lepas dari 'BACK TO NATURE' , ramai KLs minta untuk adakan lagi program2 sebegini bersama KRISTAL. Ada yg tak puas dan ada yg jeles sebab tak dapat join. Nak lagi lepak2 dengan KRISTAL ? Boleh. sebelum tu, Jom daftar sebagai ahli rasmi KLs. Pm admin skrg !! (^__^)v



  • Nak jadi ahli KRISTALOVERS yg rasmi dan berdaftar ? PM admin sekarang untuk mengisi borang rasmi KLs. Macam2 manfaat yang boleh korang dapat jika berdaftar. Jom jadi ahli KLs yang RASMI !

Pada yang nak tahu serba sikit pasal aktiviti yang sebelum ni kami jalan kan..klik link di bawah ok..sangat menarik OK...


Kisah kami dititipkan dalam Majalah Media Hiburan


"Dah Baca? "

Amacam seronok tak kisah yang saya tulis & gambar yang di UPLOAD? so pada sesape nak join jadi ahli sila berbuat demikian..tak rugi ape pon..bahkan lepas balik dari aktiviti ni..korang sure tergambar gambarkan lagi kenangan semasa bersama kristal..Saya juga dahh jadi ahli..
Dah buat keputusan nak jadi ahli?? Add page facebook dibawah dan Pm mesej kepada admin page iaitu Yana...

BANYAK LAGI AKTIVITI SEDANG DIRANCANG OLEH AHLI KRISTALOVERS..NAK JOIN?CEPAT CEPAT LAA DAFTAR...KANNN.....

KLIK NOW 

CARA DAFTAR...

KLIK   KRISTALOVERS PAGE >ADD PAGE>PM MESEJ>TAIP NAMA PENUH, ALAMAT, NO IC, EMAIL & NO HP


Monday, December 3, 2012

MEDIA HIBURAN

Ade jugak terselit dua ke tiga keping gambar saya hehe..thanks to Ziera (kelolaan)..Sudyr (teks) Dannial (foto) & Ed (grafik)....dapek masuk magazine jugak walaupon saya ni xde apa2 hahah...thanks jugak kat kristal...sudi meluangkan masa sama sama buat aktiviti riadah bersama peminat nie...lama dah tunggu saat saat yang macam tu..akhirnya terlaksana sudah....program nie under company sheilance Triple netwok solution sdn bhd....sheila dengan razlan...hehe...gabungan nama yang best kan...

kali ke 2 kot dapat masuk magazine..dulu majalah santai bersama iqwal...nak promote dia sikit nie page IQWAL :D klik lahh nanti baru kenal sape dia..hahaha

staff Triple network bg info ade macam macam aktiviti lagi nak buat sama ngan kristal..so why not untuk meluangkan masa jika ade kelapangan dan kelapangan poket ku jugak hehehe....so nengok lah sisipan coretan & gambar kami dalam media hiburan nie...dengar khabar ade 2 keluaran media hiburan lagi story morry tentang Back to nature with kristal nie....

tengok nie ;D


Dalam majalah rhopenye begini..tapi kecik kan?xnampak ape..haha...so kat bawah nie..lepas di sunting bagi besar hehehe...






Search