Tuesday, November 20, 2012

Kisah Back To Nature Bersama Kristal.

salam semua....saya tengah happy guling guling nie...sebab baru je balik dari BTN..A.K.A BACK TO NATURE BERSAMA KRISTAL...semangat KRISTAL masih ada hehehe...meh meh ikut den membaca kisah ala ala zaman dahulu kala nie...Saya taip ala ala dairy je lah ok...nak tulis banyak tak mampu nie..pening kepala hikhikhik....

petang 16 nov
saya menunggu ada dua orang rakan facebook yang sama sama nak pegi BTN nie...nama dia AFZAN yg kekadang saya terpanggil AFGAN tu hehehe....seorang lagi NABILA..kekadang terpanggil NADIRAH tu..ikut suka mulut saya je hahaha....Mereka berdua nie dari melaka...Mereka nie memang tak tahu pon gi mana caranya nak pegi Ulu kelang tu..so jadikan cite ajak ler mereka ni dok melepak kat umah saya supaya leh gerak sekali....Pergghhh best dorang ni..sangat HUMBLE & sporting..baru kenal dah macam 10 tahun kenal...lehh lihat tak kemesraan tuh..cewahhhh.....

Malam 16 hb tu siap jamming lagi..KAU HADO?jamming lagu kristal...Saya main gitar..diaorg nyanyi luahan hati...hukhuk..nyanyi nyanyi out gila ok..hahah takpe kita bukan artis hahaha...malam tu gelak borak itu ini tido pukul 12 lebih....esoknya bangun pukul 5 pagi sebab 6.30 nak keluar rumah dahhh

17 nov
gerak dari rumah kul 6.30 pagi...pukul 6.50 pagi dapat train...Perjalanan selama sejam...sampai 7.50pagi...sampai sampai menuju ke toilet hahaha....tunggu kawan kawan yang lain...Waney dari sg buloh dan yana dari subang jaya...(asalnya ipoh dia lepak umah kazen dia)...Dalam pukul 9.00 pagi semua dahh ada..so gerak naik LRT putra pergi LRT Wangsa Maju...dalam 9.20 sampai ambil teksi pergi zoo negara...naik 2 teksi sebab kami ramai..dalam 9.30 pagi sampai depan zoo...masih tak kelihatan urus setia BTN sebab dorang kata pukul 10 pagi start register..so tunggu sambil berpossing dengan kamera yana hikhik....dalam 9 lebih gitu saya nampak seorang nie..senyum dari jauh...buat tak tau je...sekali dah dekat ehhh macam penah nampak hehe...itulah dia...wife lan kristal...namanya PN NUR SHEILA HASSIM....(sempat usha Kad pengenalan beliau )hehhe...sesi mendaftar dan naik transport disediakan...minit berganti minit satu demi satu KLS yg dtg hehe...dalam Van ada asmidar..rajuk si adam...zapa..& kami berlima...hehe...malu tapi mahu mereka nie heheh..mula mula senyap lepas tu havoc heheh....dalam pukul 11 baru van gerak masuk dalam..rasa ada dalam 7km ke dalam...jalan kecik je...kiri jalan memang gaung ok hahaha....sungai bawah tu..masa selisih dengan kete tu rasa berdebar debar walaupon bukan sayalah yang bawa...kalau saya yg bawak kete tu maunya berpeluh peluh dalam aircond tuh hehehehe...Shhhhh...

Sampai kem pukul 11.30 pagi..sharp ok sampainya...sesi pendaftaran oleh cik farina...ehh betulkan cik lagi?hehehe....1st tengok muke dia macam kak sheila...budget dia ni adik kak sheila je...hehe....sampai2 je dia kata kami dah betulkan nama...bukan MUNIAIMA MUNIANDY lagi hehehe....Waahahahaha....ok tulis nama dalam register book..kami dapat nametag & majalah MEDIA.....jyeahhh...Masuk dalam terus ke cafe...tapi masing masing tak sesabo nak amik bilik..tapi last last bilik belum ditentukan lagi..so letak bag kat dataran dalam tu dan pegi minum..perghhh masa tu kami dahh nampak KRISTAL....mata pandang sipi sipi je KRISTAL tu sebab segan sangat...wahahaha....memula nampak LAN..lepas Tu acap..lepas tu semua ada.hoho...Malunyer...(nak malu ape dahh mereka bkn kenal den hahaha)....

lepas sesi minum makan tengah hari tu...ada sesi untuk pemilihan ahli kumpulan..tapi otw nak pegi dataran hujan lebat turun lah plak...kenalah berlari ke sisi pentas tuh..ade pondok apa tahh hehehe...semua lepak situ...termasuk kristal...masa tu kristal kat sebelah bahu kita je..ahakz...pon malu nak tegur...buat tak tahu lagi...dalam hati nak senyum pon cuak hahaha...lawak kan...duduk pon jauh jauh je dari mereka..

masa kristal buat pemilihan tu..3 dari 5 orang yang datang dari van yg sama nie dah dipilih oleh geng kristal..tinggal saya afzan dan nabila..rasa macam taknak ke dowang pilih den nie hah...hahaha kalau xnak memang nak balik dah...tapi lepas tu GG yang pilih...tak sangka ada yang nak pilih..thanks GG awk tu memang sporting....selepas hujan berhenti....peserta mula mencari room yang telah ditetapkan...masa tu patutnya artis Nas Adilla tu satu bilik ngan saya tapi tahh mana dia pegi tahh...ok saya enjoy sangat dengan kawan kawan baru bilik saya tu..Nabila & Asmidar (Ratu Vogue) tu...memang bleh masuk dengan orang nie...thanks Allah tempatkan aku dengan rakan yang terbaik hehehe.....Ready tukar baju kumpul kan dataran tu semula...nak mulakan aktiviti....

Aktiviti 1st sekali...main paintball...adehh..bleh tak saya nak jujur sikit?saya tak suka main perang perang nie..tak minat ok tapi saya memang terasa terpaksa main...so mainlah...masa turn saya tu...bro sudir wartawan media kan?dia kata saya dok jadi pertahanan belakang je..so saya senyum sampai ke telinga..sebab saya tak nak mara kedepan..sebab ada titik hitam berlaku dekat saya masa main game nie satu ketika dahulu..apa bila 2 biji peluru painball ni kena kat perut dan berdarah serta dikejarkan menaiki ambulas ke PPUM pj..hahaha...terbaikk punya sakit...so masa game ni saya tembak ikut suka...sebab bukan nampak pon sebab mask tu kabur ok...saya berhati hati sebab saya nengok bro zainal tu kehulu kehilir kat kawasan peperangan tu..kang tertembak dia naya ahakz....so akhirya kalah kat situ..so game habis saya seronok..main game nie pon hampir sejam baru habis...katanya BTN ni banyak main game tradisional je...paintball ni traditional ekk...bukan main tembak bijik getah ke?hehehe..

Habis je game macam macam jadi..ada kaki luka lah tangan luka...kaki bengkak pon ada...kesian mereka..nasib saya kat belakang tong tu statik je main masak masak wahahaha...boring ok game tuh...lepas habis tu siap siap untuk prepared pektis untuk persembahan kumpulan..tapi kami dah terer lah kan...tak payah pektis...hehehe..GG...ajar saya lagu seragam hitam last minit pergghhh berderauu jantung rasanya kalau dok depan tu tersalah kord..sekali GG kata kita buat miming je...oraitz....sebelum persembahan...ada dinner ok...superdupper special dinner...amboii suruh pakai vogue bling bling lagi plak tu...nasib den tak pakai baju kurung den yang bling bling tu kalau tak mana nak lipat kain tu sampai lutut?padan ahh berat je hati nak pakai baju kurung tu..nak jugak pakai seluar jeans...sekali..dinner dia...kat dalam air...nak taknak kena bukak aurat tu sikit part kaki sampai lutut..lipat sikit...yang ada pakai vogue2 tu hahaha...nasib lah...Gila punye dinner..bayangkanlah memalam sejuk macam tu dinner dalam air...beriya mengimbang badan dari jatuh dalam air tuh...masa tu kepala den nie hah dah start pening pening dahh rasa nak muntah je...maybe sebab sejuk sangat....tapi tahan lagi...tahan macho hahaha....makan pon sikit je...masa makan pon nak muntah gak...adehhh....den poie plkn pon tak macam nie...masa makan tu leh kawan den tanya mana nak basuh tangan?hukhuk...pikir ahh sdiri mana nak basuh kan...hahaha

lepas dinner yg supperdupper surprise tu waktu untuk persembahan dari peserta..masa cabutan giliran tu kami kena bawak lagu seragam hitam....laaa why tak ku membisu?takpe buat je..mase tuh dahh cuak nak buat apa xtau...so miming je...ehh masa tu korang tak dengarkan suara sumbang den kan....hehe malu ok nasib baik masa kat stage tu nengok korang gelap je...hahah kalau tak mau terkucil nye..kumpulan kami paling looser masa persembahan kot..sorry guys hahahah...paling looser lagu nyanyi dalam hujan..sumpah bro tu langsung tak diskus pasal nyanyi dalam hujan..nyanyi dalan hujan...gembira selaluuuuu....nyanyi dalam hujan..angkat tangan..tangan kiri kepit kanan..tongek..& goyang.. kira macam tu lah lagunya...wahahah saya pon sangat BLURrrr masa tu hokayyyy!!!!....tp looser looser bro tu dia dapat apa geng????heheheh...trofi ketegori SENGAL ok!!!

Lepas persembahan bakat ngarut ngarut semua kumpulan...adalah persembahan Unpluge Kumpulan KRISTAL...yang nie paling di tunggu tunggu...setiap perjalanan program nie terlalu misteri ok...tu pasal surprise...kristal nyanyi ala ala santai..lan pon macam sakai gak mase tu oppss sorryy hehehe....kagum ngan acap drum dalam ipad tu je dia guna untuk show malam tu...tak payah nak main drum sebenar tu..tapi bila sampai nak ketuk cymbal tu kena lahh orang tepi membantu ketuk ye...hehehe...terbaikk....malam tu kristal nyanyi lagu lagu dorang lah lupa lah lagu apa hikhik..yang ingat delaila je..sebab sempena delaila menang kategori baju bling bling tuh...hehehe...malam tu ada kejutan...pandaii bro zainal belakon ekk lepas nie leh ahh jadi artis gak...kejutan betul betul menjadi...konon nya ada 3 org polis datang kem tu nak buat penyiasatan jenayah pada dua orang yang join program nie...masing masing cuak kot termasuk den nie hah...tapi masa tu den dahh terpikir..ni gimik je sebab yang pasal besday tuh..tp layan je lahh..sekali "Happy besday tooo Uuuuuu Happy besday Tooo UUuuu...Happy besday oooooo...happy besday tooo Uuuuuu....Menangis bro yg rock tu ok!!!! Untunglah kristal buat kejutan besday korang....lepas ni buat besday untuk den plak ok bln 4 heheheh....show malam tu sehingga pukul 12 tengah malam...

masa untuk tido..masa tu gurl je leh tido..kaum adam hold on kat dataran dulu...tapi masa tu den tak tido laie pon dok borak ngan asmidar..tapi si nabila tu letak kepala terus ZZZzzz....malam tu dua kali gak den & as tu pegi toilet..jalan jalan tersadung akar kayu memang terbaikk....dalam 2.30pagi dengar bising bising kaum adam balik bilik mereka...rupanya malam tu mereka pergi jungle trekking malam...untung gila hokayy!!!..tak rock pergi camping kalau tak pergi jungle trekking...Tapi kaum wanita tak digalakkan...Kata Razlan...perjalanan memang gelap...licin...bawah plak gaung...ada diantara mereka yang jatuh terduduk lah ape lah....ok rasa sangat bahaya...hehehe...malam tu kul 2.30 pagi baru leh tido....ZZzzzzzz

18 nov

pagi tu pukul 8 kot dengar mak kejut bangun tido...ehh bukan mak tapi kak sheila...hehehe....jiran sebelah afzan pon dok kejutkan hikhik...pegi toilet gosok gigi cuci muke g bekfest...tak mandi ape lagi pon..haha...baru style...lepas makan ade aktiviti permainan traditional..ehh tardisonal game ekk tuh..bukan ikhtiar hidup ke?confuse....kami diberi dalam 15 task kot ke 9 je..hahah lupa dahh....

1st task cuci rambut ketuia masing masing..dengan mengambil air dalam baldi hanya mengunakan tangan korang....

task 2 sikat rambut ketua group dengan style paling chumel :P

task 3 kena cari batu ada tulisan kristal dalam kolam sekitar kem...EEeeeee geli ok nak masuk....tapi nak nampak macho kena masukkk....selut jangan cakap lah jalan macam angkasawan dalam tuh...sebenarnya takut pacat jugak..heheh...ade dalam 5 kolam den & geng pi carik batu tu tapi hamppehhh tak jumpa...sampai kan group lain dahh dapat tugasan lain pon kami nya group masa ketinggalan...sampai ketua kami kata...kalau kalah pon takpe...adehhh sedihnya...sampai ke kolam terakhir semua masuk kolam cari dengan muka yang bengang...penat...sekali den masuk ye kaki den terseliuh dalam air...terpijak something...sekali angkat bendalah tu ada batu..sekali...hahaha...yeayyyy ade tulisan KRISTAL kat batu tuh...thanks!!!..so happy kan...baru nampak ketua kami bersemangat sikit....

so task ke 4...menganyam plak..adehh den tak reti nak anyam anyam nie..merosakkan memang terer lah....tapi tabikkkk springs kat afiq...asmidar dan GG...korang lah harapan kami untuk mengayam...jangan tak tau GG terer nganyam ok....group kami mendahului group amai kot masa tuh...

task ke 5...cari cacing panjang 3 inci ke atas..macam gelikan..nasib girl group den ok je cacing tu...hehe...kejap je dahh dapat cacing...

task 6 cari katak plak..adehh nie lemah ni...katak tu uweekkkk.....tapi ade dua hero yang dapat katak tu..yang kazen kak sheila tu...sape tah nama diorg hehehe...yeayy dahh dapat katak...

task 7..dapatkan kata kunci kat kak sheila...kata kuncinya ku membisu....

task 8...part baju kena ikat dengan baju merah?so kaum adam kena bukak baju korang ok..kami taklehhh...aurat hahahah....

task 11..dapat mangkuk polistren dalam ade rempah ratius ape tahh...kena pegi giling sampai lumat..kat kawasan cafe..tapi yang boleh giling hanya ketua sahaja ok...haha..style GG giling yeaaa....nampak macam tak berdaya...main drum bleh kan hehehe....lepas dahh lumat cari task seterusnya...

task 12 sambungkan apa apa barang supaya jadi panjang...sampai kebelakang

task 13..tiup belon melawan arus sungai...part yang ni rody champion sebab nafas dia panjang kot hahaha

task 14..cari ikan dalam sungai...punya sengal tak pikir dan tak nampak signboard tak dibenarkan menangguk ikan tuh...tapi kalau nampak pon kalah dahh gamenya kata gitu kami tangkap jugak...just game kan..kalau the real memang lah kami tak akan tangkap....beriya ni tangkap ikan siap guna ala ala jala gitu....dapat sikit nak dapat banyak..sekali rupanya sapa tak dapat yang menang...rody dapat sekor je ikan..hehehe...dia menang...rody kata group dia tangkap guna tangan je tak pakai tangguk...syabas..

ehh ade satu tinggalkan..alah lupa lah hahaha..

lepas game nie selesai...pergi lunch dulu...balik lunch ade penyampaian hadiah....unik ok penyampaian hadiah nye..ade ratu vogue (asmidar)..trofi SENGAL...KEPOCHI..PEMALU...KELAKAR..& lain lain (nie pon lupa)haha....Kedudukan antara group plak juara keseluruhan group Razlan...kedua...Acap...ketiga Hafiz Ke empat Rody..Ke 5 (group kami) GG ke enam group Amai....syabas korang..kita main untuk gembira kan..so habis situ je kalau ada terasa itu ini kan....

lepas habis penyampaian hadiah tu sesi bergambar pulak...termasuk bergambar untuk slot MEDIA HIBURAN...bergambar sama sama kristal dan peminat..ingat nak bergambar jugak dengan semua ahli tapi tak dapat sebab hujan..dapat pose ngan GG AMAI LAN je...yang tiga lagi tak sempat macam ade kecewa sikit...EEemmmm...KLS pon nak bergambar kenangan tapi dahh tak sempat kan hujan..dak dak kristal pon dahh terjun sungai..so next time maybe!!!

lepas semua nya selesai...boleh buat aktiviti bebas katanya..masa tu den memang takde mood nak berendam sebab kepala sakit betul lah..lepas tu nak mandi time hujan plak...sekali kak sheila cucuk cucuk katanya jom lah mandi..last nie...lepas ni takleh dahh..hahah..last last mandi je kebabooooommmm...cari port paling tersorok dan paling atas..akhirnya kak sheila dapat jugak temui lokasi tersorok tu hahaha...rasa macam bunian dalam cita magika tu je kitaorg kat situ hehehehe....best mandi manda sampai kecut tuh....

lepas habis mandi semua get ready for back home...huhuhu sedihnya...masa out tu nampak lan je...nak says bye pon segan haha....lan kata"van dah ade kat depan"heheh..oraitz bubye korang...den sepanjang perjalanan tu kehulur kehilir bawak tin biskut...hadiah hamper group tuh...orang nampak den macam sakai je...adehh takpe buat xtau je,...

sampai Nilai pukul 9.30 malam..pergghhh rasa nak pitam masa tu...mandi pon macam nak jatuh...muntah muntah plak bagai...adehh...maybe sebab kena hujan je kot....sampai la ni pening tak sudahh..berpapan papan telan panadol sama jugak...hehehe

apa apa pon memang rasa enjoy with kristal....walaupon tempatnya ala ala rumah tinggal tu kan hehehe....misteri....so next plan jangan lupa ajak hokayyy!!!..saya merindui semuanya :P


PHOTO-PHOTO






Bersama Razlan Kristal (Vokalist)

GG Kristal (drummer)

Amai (Bassit)




AAaaaaaaaa...dahh macam lagu indiaaa.....AAaaaaa..dah macam tarzan :P


Dinner concept penguin lapar...


Show santaiiii


Khusyukkk..
















Bila time lahh snapp nie...den nampak gengster....




nie lahh part looser tu yeaa......




Seragam Hitam...


















No 6


n0 5


no 3


no 1 & no 2


Amboii penat nampak...GG kate" kaki dia sakit dari peha ke hujung kaki..."hehehe...
rody kata "lepas nie tak nak jalan malam dalam hutan..sakit kaki..."




kak sheila...wife razlan kristal




nampak tak gaya rock tuh....





Dahh habisss......hehhee...kalau ada salah silap..terkasar bahasa..terlepas bicara saya mintak maaf sangat sangat tau...segala yang buruk tu semua dari saya..peace!!!!



Trailer..full punya edisi terhad :P 






Thursday, November 8, 2012

Istanbul Aku Datang

Salam semua...

Hari ni saya dah pon meluangkan masa menonton dua buah filem..filem melayu dan filem english...kedua dua filem ni jalan cerita sama hebat...Filem pertama saya tengok tadi filem ISTANBUL AKU DATANG..starring by Lisa surihani,Beto qushairy,Tomok,Aizat...Jalan cerita nie mengisahkan tentang gadis bernama Dian yang terbang ke Istanbul untuk berjumpa dengan kekasihnya kat kota istanbul....kekasih dian tu ambik course Medical kat sana...Tau ke sape kekasih dian tu? ;D Sape lagi kalau bukan Tomok...Watak tomok kali nie agak menyerlah dari filem lakonan Tomok dalam mantera...tu citer sains fiksyen....Filem istanbul aku datang ni cerita love story...




Mehh saya rungkai sikit sikit dari filem istanbul aku datang nie....Lisa (dian) ke istanbul ingin bertemu kekasihnya Azad (tomok) mendambakan supaya azad melamar dian sebagai tunangannya...Sampai je dian ke kota istanbul macam macam yg berlaku selepas azad meminta dian mencari rumah yang sesuai pada dian...puas jugak dian mencuba dan mencuba mencari rumah sewa sekitar kota akhirnya dapat jugak..tapi kesian dian kena tipu kat warga tempatan...sebenarnya rumah sewa tu dah disewa oleh orang lain iaitu haris (beto) pelbagai kejadian dan kerenah yang mengelikan hati berlaku di antara dian dan haris...

Hubungan dian dan azad agak kabur bila azad datang ke rumah sewa dian dan ternampak seorang lelaki tempatan bersama dian kat dalam rumah tu..(azad sangka lah kekasihnya tu curang..)...azad terus membawa diri dan pulang kerumah...lisa menangis teresak esak macam kecewa dengan apa yang terjadi...itu semua salah faham je...Haris cuba menenangkan Dian dengan menghulurkan bantuan untuk memulihkan keadaan...haris bertemu azad di rumah azad...keadaan agak tegang...Kemarahan azad begitu menyerlah...semua di jelaskan oleh haris dan Dian dianggap satu penipuan yang direka...pergolakan berlaku antara azad dan haris apabila haris berang mendengar kata cacian oleh azad kepada dian....Perbalahan antara azad dan haris berlaku dan cuba di halang dian...

tiba tiba loceng pintu kedengaran...Melisa...sape melisa?melisa tu kekasih azad...bertapa kecewanya Dian bila dapat tahu yang azad ada kekasih iaitu melisa....Dian teringat seribu alasan setiap kali dian mengajak azad keluar bersama...rupanya azad punya kekasih yang lain...pergaduhan antara melisa & dian berlaku...sampaikan ditekup ais krim dirambut dian...dan sehingga mendengar sendiri dari mulut azad yang melisa kekasihnya...lalu dian melarikan diri tanpa berpaling pada azad...

Haris mengekori dian dari jauh..sehingga ke rumah sewa mereka...haris membersihkan sisa ais krim yang terlekat dia rambut dian...di bilasnya perlahan lahan...selepas itu hubungan haris dengan dian mulai rapat...sebelum dian pulang ke Malaysia...Haris membawa dian bersiar siar sekita kota dengan menaiki skuter..indah dan romantiknya pasangan ini...walaupun masih ragu ragu pada diri masing masing...sewaktu keluar bersama haris bagaikan terpikat pada dian...dian buat begitu....Selepas pulang dari bersiar siar..di tangga rumah sewa mereka kelihatan Azad sugul...Mahu bertemu dan memujuk kekasihnya untuk kembali kepadanya...Masa tu kelihatan haris macam cemburu je...

Azad memujuk dan merayu supaya dian menerima kembali dirinya buat kali kedua...Azad mengeluarkan kotak cincin dan dihulurkan kepada dian...esoknya..dian bersiap meninggalkan rumah sewaan bersama azad..haris tidak kelihatan..mungkin rasa sedih sebab dian nak balik malaysia....Masa dian dan azad masukkan beg dalam but kereta...Haris berlari meluru kepada Dian...haris tidak membernarkan dian meninggalkan dia..sebab hatinya terseksa kalau dian tiada disisi...Azad mula rasa tergugat...Azad cuba mengalih perhatian dian dari mata haris...di akhir cerita...dian memilih Haris sebagai pasangan tapi bukan Azad...Di akhir cerita nie azad kesal diatas kesilapan yang dilakukan...

Ok dahh habis...hehehe...macam cerpen kan...cerita ni ringgan je tak susah nak bawak masuk kat pemikiran korang hehehe.....so sape yang belum tengok pergi tengok....Sape minat ngan Mamat sejarah mungkin berulang nie baik luangan masa pergi tengok ok....TERBAIKKK....



Puding Roti

Atau nak style lagi soundnya.."Bread Butter Puding" kihkihkih...
Sebenarnya semalam beriya sangat nak buat puding roti nie...sebab mak saya memang suka dessert nie...Lagipon ade dua bungkus roti kat dalam peti ais...tak ade sape nak makan kan....so lepas jogging singgah Giant Beli bahan kering..Ingredients puding roti nie...

Budget nak buat after solat Isyak...sekali mata nie plak macam nak terlelap..wahaha...penat berjongging kot tadi...so postpone lah dulu buatnya...dulu kan layan mata ni...Janji dengan MAK nak buat bila bangun pukul 11 mlm...Tapi hampeh...tak bangun pun..penat orang tua tu kejut kan..hikhik...mengantuk sangat sangat ler kan hehe...so terbangun dan tak boleh nak tido dah pukul 3 pagi nie...so time ni mata segar bleh lah buat puding roti tu....

Memula sekali kena timbang semua bahan yang diperlukan...

Bahan A

12 keping roti
3 sudu besar butter




Bahan B

100g Gula caster
8 biji Telur
600 ml susu segar
1/2 sudu kecil perisa vanilla
1/4 serbuk kulit kayu manis

Bahan C

50g Blackcurrant kering

Cara:

  • Glaza loyang dengan butter dan tabur sikit gula perang...nanti nampak keperangan pada produk..
  • Taburkan Blackcurrant kering tadi...(optional) kalau nak letak kismis ke..walnut ke...kacang ke pon boleh...ikut suka rasa...kemudian susun roti yang di sapu dengan butter tadi kat dalam loyang...susun hingga penuh semua bahagian..
  • Taburkan lagi blackcurrant kering tadi..
  • Ulang langkah yang sama sehingga menjadi 3 lapisan....
  • Campurkan kesemua bahan (B) dan pukul hingga sebati..
  • Tuang adunan tadi keatas susunan roti yang dalam loyang tadi...
  • Bakar selama 20-30 minit..suhu 180"c
  • Keluarkan butter puding dari loyang pontong dan hidangkan dengan sos vanilla...(saya campurkan sekali ke dalam loyang sos vanilla tu)
Dah siap puding roti





>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>




Cara membuat sos vanilla:

Bahan A


250ml susu segar
40g  gula caster
1 tsp esen vanilla

Bahan B



10g tepung kastard
50ml susu segar

Cara:

  • Campurkan semua bahan dan masakkan diatas api sehingga pekat..hidangkan bersama puding roti tadi..

Siap dah Vanilla sos







Tuesday, November 6, 2012

Marah bukan sifatku "Hendy Ft Aimi" Antara Jakarta Dan Malaysia


Salam semua...

Kali ni nak cerita pasal saya jugak hehe...saya dapat satu mesej dari sahabat facebook dari jakarta...nama dia Hendy Cervo...dia ni die hard fans kumpulan New Boyz...semua lagu kat player dia semua lagu New boyz...so satu hari ni baru beberapa hari saya approve dia kat fb...dia ajak saya nyanyi lagu Newboyz secara berduet...saya rasa pelik ehh boleh ke?dia kan kat jakarta...saya kat malaysia..macam mana nak duet nye...so hendy bagi penerangan macam mana nak duet dalam lagu tu...Saya nyanyi satu lagu new boyz tanpa muzik rakam dalam bentuk WAV kemudian send by email...perghhh mantap...teknologi wehhh....selang beberapa hari siap di record..masa saya kat melaka..hendy send kat wall facebook saya...wow bleh tahan suara masing masing...paling best TOMOK siap like lagi hikhik...tu baru LIKE..kalau dia komen mau pengsan kot hahaa....so nak dengar tak lagu nya?

Marah Bukan Sifatku
Hendy FT Aimi
Jakarta & Malaysia

KLIK HERE!!
Marah bukan sifatku "Hendy Ft Aimi"


Kehangatan sebelum Back To Nature Bersama Kristal

Salam all...sebelum nie saya ada inform pasal event BACK TO NATURE BERSAMA KRISTAL di entry yang seblum ni kan..so hari ni..saya nak cerita lagi kehangatan kira kira seminggu lebih sebelum event ini...Meriah Wall Razlan kristal & wife..Sheila razlan yang bergiat mempromosikan aktiviti bersama peminat nie...Sekarang ni peminat lagi teruja bila dah dapat mengambarkan aktiviti seperti dalam khayalan masing masing hehehe..."nak jumpa kristal depan depan...borak borak..possing possing..lepak muzik..." sebab peminat ni tak kan nak mintak lebih...tak mintak duit pon hehe..cuma satu je...hargailah mereka..hahaha....

so inilah antara usaha usaha triple network bersama kristal lakukan sepanjang sblmnya BTN...semasa BTN nak tahu macam mana?kena ahh tunggu entry selepas itu..hehe...sape tak join...tapi memang ade rasa nak join...tapi masa tak mengizinkan...korang tengok video yang razlan kristal akan upload je nanti yea..hikhik...


Mehh kenali KRISTAL 
Dari Kiri 
GG nie adik kepada razlan kristal...GG ni mempunyai kebolehan luar biasa..semua alat muzik dia bleh main...dan dia boleh menyanyi...sedap suara dia...saya penah dengar dua lagu nyanyian dia bersama ex band dia KRONI...Berikan Kami dunia & Bila Kau pergi...Syok suara dia...

Afiez  nie dulu ex guitarist Newboyz...newboyz yg baru bukan yg lama yea..kira newboyz season 2 hehehe...Afiez ni pon sama mcm GG jugak kebolehannya hehehe

Rody sape tak kenal dia kan...semua kenal...bagi saya rody ni gitarist yang tak dimakan usia...hehe...sebab muka dia still cute je mcm budak umur 15..ahli yang lain semua macam dah dewasa..dia je macam paling bongsu dalam group KRISTAL hehehe....Rody nie main gitar dari kecik tau...tak tau la umur bape tapi yang penting darjah 4 macam tu dah ada band...main gitar pon dah pro...Rody ni main gitar jari dia laju macam kaki lipas hehehe
(saya sebaya ngan dia ni..masa darjah 4..sy main nyorok nyorok je yg pro hehe)

Razlan ini dia penyanyi kumpulan nie...suara dia sedap macam awie..hehehe..style lenggok tubuh masa nyanyi pon macam awie...yerlahkan KRISTAL ni anak didik awie..dah hari hari depan mata terikut ikut sekali style hehe...Disebabkan Razlan nie penyanyi dia lebih mesra dengan peminat berbanding yang lain..malu malu gitu...kat luar pon dia memang sporting...tak sombong ok..wife dia pon sama...KORANG BEST!!

Acap ahli yang paling tinggi...tapi umur paling bongsu dalam kristal....Acap ni adik kepada rody, lain kan muke dorang?...Acap ni main drum...kurus kering je dia nie...tapi main drum rasa nak gugur jantung teman...kecil kecil cili padi...Dulu masa dia ni kecik kecik muke dia comel je...rase nak cubit cubit pipi dia hehe...selalu ikut bontot ayah dia kalau follow abang dia pegi show...masa tu acap kecik lagi belum join kristal..kristal pon mase tu budak budak lagi..muke suci je lagi hahaha..Bila dah besar perghhh..sape penah tgk dia main drum lagi rock metal tau la.. :P

Amai ni pemain Bassist..dia ni lagi sporting...hehe...Amai nie member cikgu muzik saya..hehe..member time blaja..byk dahh tau pasal amai ni dari cikgu saya...hehe..Amai ni secessionist jugak hehe..nampak dia dalam video klip kawan saya..si iqwal...hehe...Amai main bassist memang awesome...muke selamba je blehh gelak gelak lagi masa main bass...



Di antara surat surat yang dah di Hantar
Lepas je mesej staff BTN nie...terus ade gambar surat nie..nama pon letak depan...Tapiiiii...
Psssttt....Pembetulan yea..bukan Muni Aima Marlina...Tapi Murni Aimi Marlina....harap dalam sistem disana tak salah yea...Mak saya kata nama ko dah macam muniaima a/p muniandy cehh..

Sape pergi dapat name-tag nie ye.. 



Hiipppp Hiippppp Horayyyy Horayyy....
Dah pon dapat kad jemputan BACK TO NATURE...
Bersungguh cari dalam letterbox tapi tak ade rupanya abah dah bawa masuk rumah...letak atas meja...Acaner lah tak leh nampak surat tu..Mata kero hikhik..so ini dia :)

Nama tu salah yea...Murni yg sebetulnye....





Search