Friday, April 20, 2012

Holiday In Langkawi

Aku pusing satu pulau langkawi dari 15 april sampai 18 april yang lepas...Memang percutian yang sangat menabjubkan...haha...setiap aktiviti ada cerita tersendiri...memang terbaik...


Langkawi memang mengujakan...melihat keindahan laut yang biru biru..teruja aku nak terjun dalam laut hehe...Paling best dapat plak Laut depan Motel tempat aku menginap memang the best lah...sape yang tak pernah pergi memang rasa lebih mengujakan hehehe..Menjejakkan kaki di Pulau tu memang paling menyeronokkan...lagi lagi bersama kawan kawan kan...kalau sebelum ni dengan Family.. Pelbagai aktiviti dapat dijalankan....start dari Island Hopping,Kilim Geopark Trip,Melawat Galeri perdana,Shopping kat Haji Ismail holdings borang cekelat,Beras terbakar shopping kain batik,Makam mahsuri menerjah sejarah kehidupan Mahsuri, dan menikmati kesedapan makanan laut sekitar pelusuk kot kat langkawi tu hehe...hari hari bantai sotong..bukan santai je keje aku & kwn aku...tapi part time seekers pon kiteorang buat...nak cerita macam seram tapi ade la kelakar jugak haha...percaya tak kiteowg kena kejar kat hantu?hahaha..korang mesti tak percayakan..haha...aku siap drive melebihi had laju lagi...nasib langkawi bukan KL...kalau KL memang lepak sambil bertimpung baca saman....!!tepuk dahi la kan...haha...lepas berdebar debar tu singgah minum then karaoke yea kawan2....karaoke ni pon kena paksa..urmmm....nak tak nak aku dah jiwang rock..Menaruh harapan & Cintamu Mekar Dihati...aku dengar klien kedai yang duduk depan stage kata "Biar betul ko nak bawak lagu tuh"hahaha..aku pon macam cuak..susah ke lagu tuh?haha..blasah la aku bukan penyanyi...kannnnn......lagu pertama agak Kiookkk sikit tapi lagu ke 2 tu..heheh best2..aku rasa macam suara aku sedap la nyanyi lagu tu..agak org yg dgr masa tu leh perasan tak suara aku best masa tu?wakakakaka..perasan plak aku hah!!..


Kekecewaan masa kat langkawi just tak dapat naik kete kable..sebab Out of service la...sian kak yan...nasib aku dah pernah naik dulu so xlah kempunan sangat..!!Sehari sebelum nak balik...kira malam sebelum balik esoknya...akak aku ajak lepaking kat Telaga Habour sambil santai baring baring lagi...memang best...walaupon sebelum tu proses perjalanan dari bandar kuah ke situ ambil masa 45minit...nak cramp kaki aku tekan minyak break...minyak break....penat drive wehh...hope tahun depan kalau pegi ade la orang lain plak bawa kete ye...seyes penat!!..jalan plak agak bersilang siur..bahaya pada yang tak tahu jalan...silap silap leh eksiden....baru aku tau besar gak langkawi tu dari pangkor hehehe...




segala kenangan kat langkawi tu akan aku abadikan kat ingatan aku nih hehehe....Lalalalaa....macam lirik lagu lak kan...dah dah..habis....

Thursday, April 12, 2012

New ALBUM "KRISTAL JOM AGO GO"



CD 1

  1. Pesta Muda Mudi
  2. Naik Kereta Ku
  3. Nga Lompak Ago Go
  4. Si Cincin Emas
  5. Hidup Bersama
  6. Tak Mengapa
  7. Selamat Tinggal Pujaan
  8. Suzana
  9. Siti Haida
  10. Peracun Kalbu
  11. Gadis Sepatu Merah "Lagu Baru"
  12. Merindumu  "Lagu Baru"
 CD 2
  1. Keindahan Pantai
  2. Ayahku Kawin Lagi
  3. Kenanganku
  4. Oh Fatimah
  5. Pujaan Hati
  6. Si Baju hijau
  7. Ikan Todak
  8. Dendang Remaja
  9. Janji
  10. Bibir Mesra Jiwa Parah
  11. La Obe
  12. Zunika

Apa Perasaan Korang Bila Mak Korang Cakap Camni...

"Maafkan mak sebab susah kan adik..
Mak sakit susahkan adik..
Adik kena hantar mak gi klinik...
Adik kena masak bubur untuk mak...
Adik kena jaga mak.."


"Adeh aku tadi macam nak barai dah.aku macho kan.buat buat ok, sebenarnye xok.

Sunday, April 8, 2012

Taip MANIA5/10/20 KRISTAL hantar ke 32888

CUBA TULIS NAMA ANDA DALAM BAHASA JEPUN ANDA

A= ka, B= tu, C= mi, D= te, E= ku, F= lu, G= ji, H= ri, I= ki, J= zu, K= me, L= ta, M= rin, N= to, O= mo, P= no, Q= ke, R= shi, S= ari, T= chi, U= do, V= ru, W= mei, X= na, Y= fu, Z= zi


MURNI AIMI MARLINA
@
Rindoshitoki kakirinki Rinkashitakitoka


"Hahaha..ada lawak tak nama....Berbelit lidah den nak nyobut eehh....!!"

Saturday, April 7, 2012

Antara Koleksi Album Kristal yang ada!!

Agak agak korang WHY aku sebut ANTARA?Korang boleh agak tak yang lain lain banyak dah hilang? hehehe..Aku salah simpan or salah letak...memang pelupa lepas dah simpan & letak kat mana?Berserabut haha..so hanya ini saja yang aku masih simpan & dapat dijumpai lagi..Sebelum ni aku memang ada koleksi "FULL"sampai bising Parents & Abang aku..yang aku ni setiap masa baik dalam kereta, dalam rumah ,dalam bilik asyik pasang lagu KRISTAL aje..sehinggakan dorang hafal dah lagu tu hehehe..I don`t Care hehehe..Saya suka saya suka!!!Sampai Lan Kristal pon lama perasan aku ni memang peminat KRISTAL dari kecik sampai dewasa...Hahaha..Mana tak nya..mana mana mini konsert dulu aku ada..siap nyanyi bagai sama sama ngan dorang hehehe..best memory lah...hehe..takleh lupa lagu "Nurani" Part chorus...Lan kata "Wah bleh tahan" :D
Ok Melalut meleret leret sudah...Ini Antaranya itu!!!




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Mania Astro - Kristal Minggu 4

Band febret aku "KRISTAL" berentap lagi dalam Mania Musim Ke 4 esok (Sabtu, 7 april)..Kalau musim lepas dorang bawak lagu "Pentas Opera" versi Jazz....Kali ni dowang bawak Konsep Rock jugak lagu Lagenda Rock Tanah Air !! Search...dengan Lagu Pawana...Hopefully Kristal akan Up lagi lepas Mania nih ;D..ok kat bawah ni aku posting kan video Mereka....Enjoy!!! Jyeahhh


For kristal utk mania..


Taip MANIA3/5/10/20<jarak>KRISTAL hantar ke 32888










Friday, April 6, 2012

Mania Astro - Kristal Minggu 4

Band febret aku "KRISTAL" berentap lagi dalam Mania Musim Ke 4..Kalau musim lepas dorang bawak lagu "Pentas Opera" versi Jazz....Kali ni dowang bawak Konsep Rock jugak lagu Lagenda Rock Tanah Air !! Search...dengan Lagu Pawana...Hopefully Kristal akan Up lagi lepas Mania nih ;D..ok kat bawah ni aku posting kan video Mereka....Enjoy!!! Jyeahhh








Tunggul Berdarah

My dad call this "Tunggul Berdarah" hehe..cuba nengok kat permukaan tunggul tu bleeding kan!! ayah aku kata ada sebuah kampung nama "Merbau Berdarah" kat selangor...kisahnya pada tahun 1950 bermula salah seorang penduduk kampung terjumpa sebatang pokok merbau ketika memotong pokok . Anehnya pokok merbau tersebut mengeluarkan getah yang berwarna kemerah-merahan seperti darah. Lantas nama kampung diambil sempena dengan keajaiban tersebut...Unikkan..so pokok yang ni ayah aku kata "Tunggul Pokok Rambutan Berdarah" hehehe....ni dia aku snapshoot kat tepi halaman rumah aku je...ayah aku potong sebab nak buat garrage kereta...so terpaksa buang...Mmmm pokok ni dah 27 tahun hidupnya..tua pokok ni dari aku setahun hehehe...so ini lah pokok rambutan berdarah tu ;D



Mari bergumbira bersama saya!!!

Bosan sangat malam ni...so lepas solat isyak tadi setting sound semua...try pektis gitar kejap sambil hibur hiburkan hati ini hehehe....Banyak lagu jugak aku main tapi aku sempat record satu lagu febret aku ni hehe "Ku Membisu lagu asal oleh Kristal..tapi quality kurang memuaskan..so kat bawah ini hasilnya...saksikan.!!


New Install Kaspersky 2012

Pagi tadi lepas jenguk kedai..pergi giant memang nak beli Kaspersky...sekali pergi kedai computer tu still tutup lagi masa tu baru pukul 10.30 pagi...so pergi jalan jalan cuci mata kat dalam Giant..jalan jalan sambil shopping sikit...setelah lepas sejam pergi balik kedai computer tadi...dah pon bukak...so ape lagi masuk je terus cari bendalah tu...usha punya usha nak cari yang 2 pc punye tapi tak ade...last last kena beli untuk 3 pc dengan internet security..habis RM165..takpe la untuk laptop & pc sendiri...balik je..cepat cepat install kat laptop aku & PC rumah...baru lah laju sikit proses internetnya...urmmm.....




                                   Done!!

Wednesday, April 4, 2012

Kisah terakhir seorang kawan

  • Bila dia kena kutuk dengan orang keliling.aku mesti bela dia.aku kutuk balik si pengutuk tu kaw kaw!!.
  • Bila org mengata dia.aku marah kat orang tu balik.
  • Tapi bila dia marah aku sebab salah faham pekara yg kecik je.aku terus tinggalkan dia. sebab aku tak nak gaduh dah..semua aku ckp dia nak bengkang so..tu pasal aku pegi jauh jauh..dah setahun pon...siapa dia agaknya?rahsia aku ;D

Lunch Time..Chicken Chop

Hari ni aku masak sup ayam &  chicken chop..selera besar ni..padehal tadi baru je repair gigi hehe..tapi takpe aku makan sikit je...sikit la sangat kan...sebenarnya since semalam Ayah aku nak makan Chicken Chop..so bila aku geledah Peti ais aku jumpa peha ayam hehe..memang leh outer jadi Chicken chop la..so aku buang Tulang atau nama specificnya T-Bone...sapa budak belaja Kulinari ni tau lah makna T-Bone tuh kan.. so proses ni agak merumitkan..dulu dulu aku mahir jugak tapi lama tak buat sebab kat tesco dah ada yang siapnya..so agak terhegeh hegeh jugak la..hehe...Lepas dari 10minit akhirnya..Berjaya aku buang tulang dari peha ayam tu hehe..so get ready for merinate atau dalam melayu "Perap" & sebagainya.Lepas perap aku masak atas Hot Plate tempat masak burger tu yang bulat tapi kekadang ada yang petak kan..ikut suka lah hehe...lepas masak dalam tu aku masukkan dalam Oven sebab apa?Kekadang isi dalam tak berapa nak masak..aku letak 10 minit je..then masa untuk dimakan..so ini dia Chicken Chop CheFF Aimi...hehehe



Dah siap...Jom Makan

GiGi Oh GiGi

Asalamualaikum.....Hye guys


Hari aimi pegi check gigi..sakit gila depan gigi bongsu aku nih...lepastu tampal gigi yang sumbing hehe..tu semua sebab langgar pintu ayooo....mata letak mana woooo?gigi depan lak tuh....hehehe...masa daftar tu rasa jantung DupDapDupDap!! semacam....mak aku siap kata..."kau tu nak pegi check & tampal gigi je,Bukan nak pegi bedah mulut"Hahahaha..adehh...Kena sebijik kata kata yang berbisa heheh..ala orang bukan takut la..orang segan sebab doctor tu lelaki...Aku pegi klinik Iman kat Taman semarak Nilai...tak salah nama doctor tu Mohd Sabri rasanya...heheh..Aku memang phobia kalau jumpa doctor ni...tapi setelah nama dipanggil...nampak doctor macam okey je..Lega la sikit...hehe...Masuk je doctor tu suruh baring kat kerusi tu..kerusi yang leh gerak turun naik tu..sapa pegi klinik gigi tau lah kan hehehe....doktor tu tanya..sakit apa??ehhh..aku salah pegi klinik ke...aku jawab"Sakit gigi lah doctor..kalau sakit lain saya pegi klinik sebelah"doctor tu gelak gelak plak..siap kata"iya tak iya kan"sesi menge"check " tu doctor tu ketuk ketuk gigi aku yang nak kena tampal..tanya sakit ke tak..aku jawab la tak...Doctor tu pelik kot..doc tu tanya aku"Mana yang sakit?Gigi belakang sebelah kiri atas...dia check kata ade lubang besar dan bernanah....so doc tu bagi dua pilihan kat aku cabut ke atau dia tebuk sampai ke urat sedut nanah dan betulkan urat...aku no choice tapi bila doc tu kata awk masih muda tau..gigi kuat lagi ni..cuma ada nanah je...doc tu nak betulkan saraf gigi aku sekali..so kena buang sikit urat yang rosak...Emmm.....dalam hati aku agak agak sakit tak?hehehe....sekali aku kata tak nak cabut so pilihan ke 2 la aku ambil...proses yang mengambil masa yang lama dorang nak gerudi gigi aku..gerudi tampal gerudi tampal...yang tak boleh blah masa dia kikis tu guna air..adehh nak lemas aku air nak tertelan kat kerongkong...Doc tanya"sakit tak?"Aku jawab "Tak tapi saya nak tercekik ni doctor air kat tekak saya..leh telan ke?tak sakit perut?(aku cakap dengan tak bape nak jelas sebab bercakap mulut ternganga kan hehehe) lepastu doctor tu suruh kumur kumur..& teruskan mengerudi sampai siap..adehh lengguh mulut aku sepanjang operasi tu nganga je..kebas pon tak hilang lagi ni sampai sekarang....semua rawatan ni menelan belanja RM500..Kopak aku...tu la...gigi tak nak jaga padan muka...lepas ni akan ku jaga betul betul..aku nak buat scalling gigi plak nanti bagi putih macam baju sekolah...heheheh..terima kasih aku ucapkan kat doctor sabri & staff yang bertugas..aku ada appointment's lagi 12hb ni... 

Monday, April 2, 2012

satu lagu 2 version... ;D

Version oleh Tomok

Version oleh Aimi Kahar

Korang Rasa macam mana?aku rasa tomok sah sah lagi sedap hehehe....Aku tak tau apsal lagu ni macam best dn tak tau asal aku nak cover plak lagu ni hehehe....lagu ni tak ada dalam mana mana album Newboyz pon...aku dengar bait bait kord nya..aku test cover..tapi bapak banyak suara aku pecahkan..hehe...tak ada talent bab nyanyi ni...hehe...Bantaiii je lah...asalkan boleh je...hehehe

Simple Menu Dinner Aku Malam ni...

Ingredients pon simple..so aku tak payah pening pening nak masak apelah kan....asalkan..kenyang heheh....



Siap sedia untuk di Makan...Silakan ya!!jemput jemput!!! hehe

Jom..Vote KRISTAL dalam program Mania Astro!!

Taip MANIA3/5/10/20<jarak>KRISTAL dan htr ke 32888 jom! Satu vote 50 sen je.















Tak sangka 647 737 view setiap hari!!!

647 737 ribu yang view my all video thanks pada yang telah berusaha meng "klik" tengok my cover ok!!heheh Terharu.

Search