Sunday, June 30, 2013

Activity on 30 june 2013

Menunggu parents bersiap utk ke wedding!!!Macam macam di kamarku sebentar!!!

Tadi ada wedding kazen sebelah mak kat Sg jai Beranang...kazen aku kawen....Encik amzar....muda lagi 24 dah kawen..aku yang dah 27 ni still tiada siapa punya hehehe..jodoh belum tiba!!!!....Dulu masa kecik..amzar ni atau name glam, aboi...dia ni suke cucuk aku dengan duri pokok bunga kertas..masa tu siap siap nak bergambar....hehehe..kenangan lama je....semua tinggal kenangan indah.

Simple je wedding nie...aku rasa better jugak camni..taklah membazir sangat..lagi pun belah lelaki....simple simple sudah....Food kat wedding ni ohsem..nyumm nyummm..paling terlaris kat anak tekak aku ni..biskut bangkit kelapa dalam balang atas meja tuh...perghhh marvellous...sedap tak terkira!!!....nasib budak kecik tadi ambik balang tu kalau tak bersih biskut tu aku sapu.... =_=



Lepas wedding tu...ayah bawak pegi menjejak warisan keluarga...buat pertama kalinya aku menjejakkan kaki kat kampung dacing...lenggeng....sebelum ni dengar nama je...hehehe....kata ayahku ni kampung asal...sebelum berhijrah ke kampung sekitar pekan beranang....onyang ku Abdullah bin Akob asalnya dari kampung ni...masih ada lagi rumah peninggalan arwah...tapi tunggu di mamah anai anai dan rebah ke tanah aje...kalau lah di jaga boleh buat home stay....sekarang orang kampung berlumba lumba nak buat rumah batu...ke aslian lama lupus di mamah usia...


Just snap dari dalam kete!!

Dari sungai jai membawa arus perjalanan ke arah semenyih...sempat membeli durian kat tepi jalanan kampung tarun Broga...area yang hot dengan BROGA HILL tu...nampak dari bawah taklah tinggi mana..pasti sape yang mendaki terasa ketinggian bukit tersebut hehehe..lagi lagi insan comel lagi berat macam aku ni....


Hasil tangkapan my dad hari ni.... =_=







AYUE GALERI MUSLIMAH

Dapat jemputan dari empunya butik ni kat pesbuk...thanks kak ayue =_= katanya"Datanglah 11.30 pagi sebab ade makanan....kalau datang kul 1 takde makanan..." hahaha...tapi nampak gaya aku tetap sampai after pukul 1..sebab keje hari ni half day...mak plak pegi kenduri tahlil arwah jiran setaman...1 lebih pick up mak kat rumah...lambatnya siap Datin Samsiah ahmad nie!!!hehehe

Sampai butik ni sebelum pukul 2..dekat aje dengan rumah kan hehehe....kat desa cempaka...bandar baru nilai...belakang rumah aje....sampai sampai aje mak aku dah macam YB jumpa bekas kenalan sekerja....dah macam hari raya pon ade..macam jejak kasih pon ade....kata mak ku lepas pencen rindu kat teman teman...ok aku bagi can la untuk dia beramah tamah dan bermasyarakat kat situ...suke benar nampaknya tuhh....sampai sana di sambut superbaik dari tuan butik & ibunya...ramah tamah mereka ni...tabikk springs!!!!toinkkk toinkkk!!!...Baru 2x kot jumpa mak kak ayue nie tapi nampak keakraban tu macam dah jumpa seumur hidup aku....umur makcik tu 68..mak aku 60...so aku panggil makcik lah..tapi dia kata"panggil tok laa...mesra sikit."..huuhu...humble acik nie..opss tokk ni....terasa di hargai..thanks bebanyak kat kak ayue & family...

Butik ni jual pakaian muslimah....semua cantik cantik lawa lawa....rambang mata wehh...berpinar pinar mata dengan kerongsang yang bling bling kat tudung tuh...nasib tak bernafsu lagi nak berbelanja...tengok la nak raya nanti...sapu bersih....4 x aku tawaf tempat yang sama nak survey apa aku nak....!!!..sebelum beli...sapdek dulu kat luar...dah kenyang dah borak....nak balik baru beli 2 helai tudung....terpesona tengok tudung asmidar aritu..lawa...macam kaler kaler pelangi gitu,...so aku terpengaruh nak beli jugak tudung tu...macam mana aku nak belit selendang tu nanti aku tak tau hahaha....belit belit....

snapic-snapic-snapic-snapic-snapic-snapic-snapic-snapic-snapic-snapic-snapic-snapic







Mummy talking talking!!!


Warna warni Aidilfitri!!!



Hasil tangkapan tadi =_=


Setelah berjaya belit membelit selendang!!!






Saturday, June 29, 2013

PIZZA HOME

Ni tepung pizza mix aku beli masa belajar masak kat surau taman semarak nilai tempoh hari..seminggu berlalu baru nak mencuba sendiri plakk...so Malam tadi sibuk mix adunan tepung piza ni dengan mak....ayah kata nak makan pizza...pizza hut belakang rumah aje kot!!! tapi nak jugak rasa aku buat!!!...tapi aku memang tak tau pon buat pizza ni..makan tau...yang ni pon buat guna mix flour tepung pizza....Senang aje masukkan semua bahan mix tu lepas tu taruk air lepas tu uli uli sikit lepas tu dan lepastu bentuk bagi bulat..petak pon boleh takde hal..tapi macam rare plak kalau pizza petak kan...akhir sekali tabur ikut suke untuk topping nya jadilah pizza home...

Pesta Cheese!!!

Selesai sebelah...



KRISTAL TIDAK PERNAH SENGKETA DENGAN AWIE


Kristal ketika beraksi pada pertandingan akhir program Versus musim kedua yang diadakan pada 1 Jun lalu.

PETALING JAYA: Kumpulan Kristal tidak melihat kerjasama mereka dengan Awie selepas 13 tahun sesuatu yang pelik semasa pertandingan akhir program Versus musim kedua yang berlangsung pada 1 Jun lalu.
Salah seorang anggotanya, Muhamad Rodi Baharudin atau Rody berkata, mereka tidak mempunyai sebarang masalah dengan vokalis kumpulan Wings itu walaupun bekas pemain dram kumpulan mereka iaitu, Ainol Eqraf pernah terlibat dengan pergaduhan bersama Awie.
"Apa yang berlaku sebelum ini tiada kena mengena dengan Kristal dan ia hanya melibatkan Ainol sahaja. Mungkin orang ingat hubungan kami tidak baik kerana sudah 13 tahun tidak membuat persembahan bersama.
"Apabila dapat kembali mengadakan persembahan bersama Awie dalam program Versus, kami sangat teruja dan merancang untuk bekerjasama lagi pada masa hadapan," jelasnya kepada mStar Online.
Pada 26 September 2002, Awie terlihat dengan pergaduhan bersama Ainol dan abangnya iaitu Fairul Ezly dan Muhamad Nazri di lobi Kelab Oakleaf Bukit Antarabangsa, Ampang Jaya dekat sini.
Awie dan Lan memberikan persembahan mantap.
Bagaimanapun mereka dilepas dan dibebaskan oleh Mahkamah Majistret Ampang terhadap tuduhan bergaduh di tempat awam pada tahun 2005.
Selain Rody, Kristal turut dianggotai oleh Mohd Razlan Mohamed Yusuf (Razlan), Izaludin Ibrahim (Izal) dan Mohd NorAshraf Baharudin (Ashraf).
Dalam perkembangan lain, Rody berkata, walaupun tidak menyandang gelaran juara program Versus namun penyertaan mereka dalam pertandingan itu dapat memperkenalkan lagi muzik mereka kepada pendengar baharu.
Jelas Rody, cabaran menerusi pertandingan itu juga telah memberi peluang kepada mereka untuk melakukan eksperimen dengan muzik yang diperjuangkan sebelum ini.
"Alhamdulillah peminat kami semakin bertambah walaupun tidak memenangi pertandingan tersebut malah kami dapat mengembangkan muzik kami yang tidak pernah diterokai sebelum ini.
"Ia sekali gus memberikan banyak idea kepada kami bagi mengumpul material baharu untuk album seterusnya nanti," jelasnya.
Sementara itu, Rody berkata, buat permulaan mereka akan tampil dengan single terbaharu dalam masa terdekat sebelum muncul dengan album penuh selewat-lewatnya pada awal tahun hadapan.

Thursday, June 27, 2013

Lagu/ Lyrics: Malu Malu Mahu - Zzati





Chorus:
Aku malu pada dirimu
Aku malu kau menatapku
Tapi mahu
Malu tapi mahu
Aku mahu ada dirimu
Aku mahu selalu dekatmu
Tapi malu
Mahu tapi malu

Jantungku berdegup kencang
Saat kau datang padaku
Dunia seakan terhenti
Saat diriku bersamamu
Saat dirimu disampingku

Bergetar seluruh tubuhku
Ketika kau menatapku
Melayang-layang jiwaku
Seperti hidup dalam mimpi
Bawa diriku terbang tinggi

[Ulang Chorus]

Aku jatuh cinta
Mahu tapi malu
Aku jadi gila
Malu malu mahu
Ohh..

[Ulang Chorus] x2


Wednesday, June 26, 2013

JEREBU

Kini jerebu melanda MALAYSIA....akibat pembakaran terbuka di kawasan ladang sawit di Riau, yang telah menjejaskan dengan teruk kualiti udara di sebahagian wilayah di Semenanjung Malaysia dan Singapura..

Pembakaran terbuka untuk membersihkan kawasan ladang kelapa sawit dengan keluasan ladang kira-kira 200,00 hektar..


Luas betul kawasan yang dibakar tuh...makan bulan la nak padamnya...masing masing menunding jari salahkan banyak pihak...sendiri buat salah tak nak mengaku..lagi bertelingkah tak sudah..apa nak jadi nih...cuba selesaikan dengan cara matang!!!!


Persekitaran nilai ni tak ketinggalan mengalami indek IPU membimbangkan..lagi lagi di kelilingi dengan industri perkilangan!!...semalam imam masjid negara & bersama masyarakat islam buat solat hajat memohon hujan...alhamdulilah malam tu jugak hujan turun berserta angin yang kuat tapi....hari ni..jerebu masih sama....masih putih putih menyelubungi setiap sudut!!!!kot salji seronok jugak ni..tapi asap!!










Sunday, June 23, 2013

NASI ARAB DAN NON-STICK PAN POT

Pagi sebelum pegi keje..mak pesan "lepas keje jangan merayap..terus balik rumah...pukul 3 temankan mak pegi kelas masak kat surau taman semarak nilai!!!! that meaning tak boleh lah pegi tawaf giant hari ni!!!!urmm....mak aku nak blaja masak nasi arab!!!apa sedap sangat ke nasi arab tu nak blaja sangat???aku terpaksa aje la temankan....

Gerak keluar rumah pukul 2.30pm...padehal dekat aje keluar punyalah awal..sebab mak aku kata nanti nak cari tempat tak tau kat mana..kalau lambat tak dapat duduk depan!!!!...yelaa!!!...Sampainya sharp 3pm..tapi nampak makcik makcik..kakak kakak kat situ siap lepak bagai lagi....rupanya cikgu masak tak sampai lagi....lama jugak tunggu dalam setengah jam jugak....yuran RM10 je...kan...Ramai warga emas je yang join..penyertaan dalam 50 orang termasuk aku!!!suka plak makcik2 ni masak ramai ramai..gelak ketawa....gurau senda...!!!suka yee makcik...takpe bermasyarakatan memang bagus yee....

Blaja buat moist kek..pizza...nasi arab....pop corn!! Tapi takla nampak payah sangat sebab semua bahan ready mix aje...fast cook!!!...tapi oklah tambah ilmu..kekadang ade orang tu gune ready mix punya barang pon failure heheheh..sape tah orang tu..kesian!!hahahaha

dari 3.30pm sampai ke 6 lebih tak settle apa pon lagi..aku dah duduk bangun...kaki cramp punya lah sengal sengal...masih belum selesai...rasa nak cabut je kejap tapi bila tengok keretaku kena block kat kete lain cita cita berkecai..hahah...kena tunggu jugak lagi..!!!kental menunggu yee tabah tabah!!!....time dah masak tu hampir semua dapat merasa masakan yang di masak sepanjang kelas tu td...

Actually program ni sebenarnya nak promote periuk belanga non-stick pan & pot dari sebuah syarikat nie...blaja masak tu just cukup syarat je...konon masak pakai periuk tuh makanan jadi lebih sedap...satu set pan & pot tu ade 4 pcs RM1400....Mampu ko??hah!!sebenarnya mana mana periuk sama je...takde ape beza sangat!!cewahh macam taukey periukk plakk aku!!!

akhirnya 6.30pm baru dapat balik....

Photosnapic-photosnapic-photosnapic-photosnapic-photosnapic-photosnapic-photosnapic









Saturday, June 22, 2013

Luna kitten CEDERA!!!

Tadi balik aje dari opis nampak mak aku dok tongeng tongeng kat depan pintu rumah....apa dia buat pon tak sure...so aku pon siap parking kete dalam garaj pergi usha apa keje mak aku....Rupanya baby luna cedera!!...Alamakk kesiannya dia...

Kisahnya..
mak aku tak perasan masa reverse kete.. si baby luna ni baik punya lentok bawah tayar kete...jadi mak aku ni terlupa nak check bawah kereta..selalu ingat kali ni tak ingat...si manja memang suka lepak lepak bawah kereta yee..hati hati pada yang ada kucing!!!!...jadinya..mak aku pon terseret tayar kete VOLVO tu ke badan luna..hah amikk kau..satu taman dengar jeritan..!!!!

Lembik jadinya kucing tu..kencing berdarah..my mom memang cuak dahh....so hantar pegi klinik haiwan..biar bagi rawatan yang sepatutnya....family aku memang suka hantar kucing kat klinik haiwan ni walaupon barang dalam kedai ni tahap gaban punya crowded..serupa kedai baja pon ade hikhikhik...
Doctornya ehh bkn doctor kot..HA kot..ntah yg penting yang empunya kedai laa...Nama dia MANO...dia lah rawat....Gabra mak aku bila  :

Mano :"Boleh kena saman ni langgar kucing" 
Mom "kucing saya ni..saya tak sengaja..." 
Mano.."UUrmm..nasib tak patah"..
Mom:  ;( 

kena secucuk dua la punggung si luna ni..nampak sakit sangat tuh...hahaha....bapak aku kata auta je lebih kucing ni..haha....tapi memang nampak sakit sangat masa tu..sian dia hehehe.....hopefully boleh baiklahh....tulah nakal sangat tido kat tayar lagi....!!!!



Muke sakit sangat!!!!

Pasrah!!!Redha!!

Gebu betul kucing ni....orang punya hehe best kalau aku yg punya!!!

Time berehat!!santai...redha kena dok klinik je nie!!!kalau terbukak pintu tu mau je cabut!!!






Thursday, June 20, 2013

SHOPPING ONLINE "MURAH MURAH"

Realiti Disebalik Sebuah Filem Hollywood

Oh macam ni rupanya pembikinan Filem kat hollywood..ingat memang mereka bazirkan modal super besar dalam pembikinan...nampak cun cun je semua..rupanya gunakan  green screen teknikal...ikutkan Filem malaysia ni pon dah ada bijak gunakan green screen ni..Salah satunya filem MAGIKA...pelakon dapat storyboard untuk membayangkan suasana yang tak nampak tuh hehe...kita tengok best aje macam wujud....Tak silap filem Hantu kapcai pon mengunakan teknik "Layar hijau" ni...Video klip artis artis pon ade jugak tapi biasa nampak tipu sikit..maybe sebab kureng kemahiran hehehe....tapi memang tabik spring lah kat hollywood memang nampak real!!!!Tertipu Aku!!!

video

Wednesday, June 19, 2013

Comel ;D

video



video
                                       

video











Makanan Yang Dapat Menghilangkan Jerawat

Petikkan TIPS Dari Link: fuh.my

Makanan Yang Dapat Menghilangkan Jerawat. Jerawat adalah kondisi abnormal kulit akibat gangguan berlebihan dlm produksi kelenjar minyak (sebaceus gland) yang menyebabkan penyumbatan saluran folikel rambut dan pori-pori kulit. Selain itu, penyebab jerawat yang paling utama adalah hormon, tompokkan minyak atau sebum di kulit berkolaborasi dengan bakteri. Untuk mengatasi masalah ini, anda bolehlah mengambil beberapa makanan yang dapat menghilangkan jerawat ini. 

Teh Hijau - Teh hijau kaya akan kandungan anti-inflamasi, yang disebut katekin. Katekin membantu mengurangi efek radikal bebas pada tubuh, seperti polusi, sinar matahari, asap rokok dan lain-lain. Selain itu ia dapat mengatasi masalah jerawat dan tanda-tanda penuaan, seperti kerut dan noda wajah. - 



Minyak Zaitun - Minyak zaitun mengandung asam lemak esensial yang amat diperlukan oleh kulit. Kandungannya dapat menyihatkan kulit dan mengatasi masalah jerawat. Agar lebih sihat anda bolehlah campurkan minyak zaitun dengan sayur-sayuran. 


Produk Susu Rendah Lemak - Salah satu komponen yang paling penting dari kesihatan kulit adalah vitamin A. Cara terbaik untuk mendapatkannya adalah dengan mengambil produk susu rendah lemak . Bahkan, para saintis mengatakan bahawa kesihatan sel-sel kulit kita tergantung pada vitamin A. Kulit sehat bererti kulit yang bebas dengan jerawat. 





Yogurt - Yogurt mampu mencegah bakteri jahat penyebab jerawat berkembang di tubuh. Makanlah yogurt satu atau dua bekas sehari. Anda bolehlah mencampurkan yogurt dengan pisang, strawberi atau potongan jeruk. 





Tiram - Makanan ini biasanya lebih dikenal sebagai penambah gairah seks. Tapi ada satu lagi kegunaannya, iaitu pembasmi jerawat kerana kandungan zinc-nya. Zinc berfungsi membantu penyerapan vitamin A dalam tubuh dan mengkontrol hormon penyebab jerawat. Tiram yang direbus paling baik untuk menyembuhkan jerawat. 




Air Putih - Pasti anda sering mendengar nasihat yang menyuruh minum air putih 8 gelas setiap hari. Ya, air putih memang sangat penting untuk kesihatan tubuh dan kulit. Air putih dapat membuang segala racun di tubuh, termasuk ‘racun’ yang menyebabkan jerawat. Jika Anda tidak suka minuman yang tidak memiliki rasa, anda dapat menambah lemon atau daun mint ke dalam air mineral anda 



Saturday, June 15, 2013

HENDY CERVO-RINDIANI 2




Ini dia bakal penyanyi baru indonesia...Nama nya Hendy cervo...Die hard fans "Tomok" yee....Dengar info pesbuk peeps dia ni tengah bertungkuslumus siapkan single dia..Sape penah dengar lagu RINDIANI-slam?hah..sekarang ni dia ni plak nyanyikan lagu RINDIANI volume 2....kesinambungan katanya....Ni liriknya..




Di malam yang dingin Aku seorang diri 
Terdengar suara angin sepoi 
Menggugah rasa dalam kalbuku 

Terbayang Wajah mu dikala ku termenung
Tiada indah dunia ini
pabila engkau tak disisiku

Rindiani seandainya hadir disini
menemani diriku yang sendiri
kitakan bercerita tentang asmara
namun sayang engkau telah pergi 

Apalah daya memang sudah nasibku
hidup sendiri didalam kesepian 


Vocal : Hendy Cervo 
Record : Kamar Music Sumedang


Mesti korang macam blur why plak aku sibuk nak tulis pasal dia kat blog sarang semut aku nie kan....hehe..sebenarnya aku ni penah berduet rakaman lagu dengan dia nie...hah...rakaman terpisah di antara dua benua..canggih betul kan...aku record suara pakai hp bodoh2 je..kasi dia keje mixing jadi sebuah lagu....Dia kan die hard fans TOMOK....so lagu Tomok la kami duet bersama....Entry sebelum ni aku penah tepek kan lagu tu kat blog aku ni..takpe entry baru nie aku tepek lagi lagu tu...sudi lah dengar yeee..."no practice no edit" the real voice from me :D

Friday, June 14, 2013

Zaman Remaja

Zaman aku bergelar remaja sekolah dulu...aku ada Artis  kegemaran....kalau sekarang orang minat "Justin Bieber..Greyson Chance" Tapi 14 tahun yang lalu aku minat "Newboyz...Kristal...Qface...Boboy"....(antara 4 band nie aku rasa cutenya tomok)..Aku minat 4 band nie ramai yee mempersendakan aku...kata jiwang leleh lah..tak ikut trend lah..Ade aku kesah?masa ni kawan kawan aku minat lagu matsaleh...lagu kumpulan Korn..Limbizkit (betul ke ejaan?)...tapi Aku minat 4 band nie..Fullstop!!!!!....

Newboyz...

#Minat kumpulan ni masa umur 13 tahun....
#1st video klip keluar kat TV..mak aii cutenye vokalist tu..muke sememey je...Muke baby face :D
#1st album jugak aku beli guna duit belanje sek..kaset aje dlu...RM19.90...
#Fames group ni..kat majalah muke vokalist & bassit band nie aje banyak keluar."Majalah Bintang,Mangga,Media,Urtv & lain2)....
#Aura lebih dekat 2 anggota tu je..Tomok & syuk... :D
#Aku beli Album sejarah mungkin berulang sampai album semula padaku"..ade dlm 6 album kot..lupa dah aku...still simpan lagi....

KRISTAL

#Band kanak kanak weh masa ni,.
#tahun 1999 umur dorang dari 13,14,15,16,17 tahun
#1st tengok perform kat AIM99...
#Kecik kecik tapi main muzik mantap!!!!!
#Aku start minat gitarist dia..RODY...(Awk cute masa tu)
#1st Jumpa kristal tahun 99 kat FUNFAIR kat Nilai...masa tu baru keluar album 1st..."Seragam Hitam"
#Kristal nie vokalist dia peramah sgt....yang lain tu mcm kurang sikit.."limited edition" kot!! :P
#dari tahun 1999 sampai 2011 aku ade 12 colection album dia..."10 album lagu full" yang 2 lagi tu kompilasi raya 
#Sekarang aku #Kristalovers...Kaki kipas kumpulan Kristal =_=

QFACE

#Lagu dia ni agak uptodate sikit dari Newboyz..suara penyanyinya pon sedap...umur dia jadi artis tak silap 15 tahun..."Popular lagu izinkanlah"..band budak johor!!!!
#Dulu penah hantar2 surat kat dorang hehehe....siap di reply ok!!!..."kenangan manis"
#Sedih..masa gitarist qface meninggal...muda lagi masa tu...20 kot...Alfatihah
#qface ni album 2 aje tak silap...album ke 2 banyak kutip lagu dari album pertama..tapi album ke 2 vokalist asal dah keluar...ganti kan vokalist baru.."mcm tak best dah
#Vokalist asal keluar dengan band baru nama Antz...band budak johor jugak....Lagu2 semua gune computer effect..hehehe tapi sedap!!teknologi wehh...

BOBOY

#Band ni just memeriahkan industri je...
#Band budak johor
#Band ni hasilkan 3 album aje tak silap...
#Vokalist group ni ensem,naqiu nama dia
#Lagu album 1st ade lah 2 ke 3 buah lagu aku dpt layan....album ke 2 kureng..album ke 3 aku suke...tapi tak lama band ni...lesap....!!!
#Naqiu yang ensem tu dah kawen..& dah ada anak!!!!
#Trend band remaja zaman ni ade album ada VCD telemovie...Newboyz dengan Telemovie "Meraung & Pulau Inspirasi".....Kristal upgrade sikit belakon Filem dengan Awie dan fiza "Getaran"....Lan belakon jugak VCD telemovie sahabat atau kekasih"...BOBOY belakon 2 telemovie berbentuk VCD "Boboy the movie & Semarak Naga"


Aku share lagu dari Qface version rosak aku ;D


PUTERI CINTA MATI Correction "HATI"


PUTERI CINTA HATI


----------------------------------------------------------------------------------------------------
Twitttwitt!!!Aku baru lepas rosakkan lagu "KRISTAL" ni....Lagu ni sungguh feeling...Romantiknya "Sheilance" ni yee hehehe....Lagu pon melody sangat syok..terbuai aku dengar lagu ni....Sampai lupa kat "Tomok" :P

Mehh tempek lagu asal kat sini dulu sebelum korang dengan versi bernanah dari aku plak....



------------------------------------------------------------------------------------------------
Di hati kaulah puteri
di hati kau kucintai
kau amat aku sanjungi
di hati ku tetap menanti
di hati kan kupastikan
kau menjadi milikku hakiki

Ooooo

Seindah
malam cinta kita
hatiku bertanya
terpendam kian lama
inginku luahkannya

Korus

Di hati kaulah puteri
di hati kau kucintai
kau amat aku sanjungi
di hati ku tetap menanti
di hati kan kupastKANi kau menjadi
milikku hakiki

Makin ku dekati
ku selami
dan dirimu kasih
bagaikan yang kuimpikan
makin ku fahami
ku sayangi
tiada lain
kan menjadi ganti
pasti

Makin ku dekati
ku selami
dan dirimu kasih
bagaikan yang kuimpikan
makin ku fahami
ku sayangi
tiada lain
kan menjadi ganti
pasti

Bridge;

di hati ku tetap menanti
di hati kan kupastikan kau menjadi milikku hakiki
kaulah puteri..
kauku cintai
kaulah dihati


--------------------------------------------------------------------------------------

Sila dengar version ribut petir dari aku pulak....version akustik la konon....Aku terasa macam Kord Gitar ni salah....
Almaklumlah aku cari sendiri tau kordnya....Masalah problem lagu ni aku memang tak pandai main gitar sambil menyanyi..hasilnya beginilah..kelaut dalam!!!Sekian lama tak mempraktikkan "Gitar Plucking" So hasilnya inilahh....taaaddaaaa!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Friday, June 7, 2013

ANUGERAH BLOCKBUSTER 2

Bila lah boleh jadi terer macam Slash :D



COVER

Aku Yang Dulu – Tegar (COVER)



Aku Yang Dulu – Tegar
Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ditendang sekarang ku disayang
Dulu dulu dulu ku menderita
Sekarang aku bahagia
Cita cita ku menjadi orang kaya
Dulu ku susah sekarang alhamdulillah
Bersyukurlah pada yang maha kuasa
Memberi jalan untuku semua
Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam selalu bawa uang recehan
Mengejar cita cita paling mulia
Membantu keluarga dirumah
Sekolah dulu ku gak punya biaya
Terpaksa kuharus mencari nafkah
Tetapi aku tak berputus asa
Pasti yang kuasa memberi jalannya

COVER

Yang ni versi aku...hehe..teringin gak nak cover,tapi pesal tah tali gitar tu bunyi toinkk2..maybe sebab tangan semakin mengemuk kot hahaha....tak pe next time aku nak try buat lagi clear....sorry suara out sebab aku still ade prob dengan tonsil (Macam la suara best plak kan) hahahaha....anggap best aje lah ok!!!!Chill!!!!

Monday, June 3, 2013

Red Velvet

Walaupun kek tak secantik secret resepi.. rasa nya tetap sedap...
Topping tak cukup nak cover sebijik Kek...
So ini lah jadinya...terdedah aurat sikit kek nie hehe...
kurang cantik texture!!!!
Tepung dia ni mak aku beli ready mix aje..just tambah air,telur & minyak...
kalau buat sendiri malas sikit sebab bahan2 punyalah banyak....malas nak sukat :D





1 ST ANNIVERSARY "KRISTALOVERS...!!!

Selamat ulang tahun "KRISTALOVERS" Yang pertama....Sambutan nampak meriah..walaupon aku tak de bersama memang nampak kemeriahan itu...SYABAS KRISTALOVERS!!Setahun sudah....Dapat info kewujudan KRISTALOVERS nie ditubuhkan masa KRISTAL masuk Program MANIA ASTRO...Ada seorang fanatik KRISTAL nie nama dia NABILA atau Bell (Kasi pemes sikit nama) yang create Page Kristalovers nie...dia lah yang bagi nama best nie!!! "KRISTALOVERS"...Masa tu kristal pun tak tau kewujudan page peminat tersebut!!!!...jadikan kan best sikit cerita..Yana pon muncul dalam kehidupan Bell...disebabkan Bell sibuk dengan pengajian..Bell memberi Mandat pada yana untuk meneruskan management page KRISTALOVERS....dari situ promote pelbagai la minah nie..hehe...

1st event KRISTALOVERS join bagi group tu adalah BACK TO NATURE BERSAMA KRISTAL...Masa ni ahli KRISTALOVERS 6 orang aje tak silap....selepas KRISTAL Tolong promote kan group nie masa BTN agak ramai penyertaan sehingga sekarang...boleh jangka dalam seratus lebih kot!!! :D permulaan yang terbaik bagi kelab peminat...dulu kristal pernah nak buat kelab peminat tapi apa kan daya ada kesilapan dari orang dalam..hancus harapan gitu aje....

Bulan May aritu genap setahun :KRISTALOVERS..Tahniah Admin..Tahniah KRISTAL...Tahniah Kristal fans!!!...Aku macam dapat satu aura dalam group ni..."Teman Baik,Kasih sayang,Respect & macam-2 lagi lah"KEKALKAN ok!!!!















Search