Wednesday, November 27, 2013

Fruit tartlet mini

Jenuh jugak semalam nak siapkan 4 kotak Fruit tartlet mini ni...tetiba ade customer repeat order last minit!!ikutkan aku memang tak nak amik pon last minit order sbb cup crust tu aku lebih suka buat sendiri dari beli..kalau beli kekadang ade macam bau hapak pon ade...aku suka fresh fresh...dulu penah beli..sampai berminyak minyak & lemau...tu yang lebih suka buat sendiri..walaupun sebenarnya adalah leceh...tp customer rayu merayu
plak!! Katanya dia nak buat besday anak dia...nak hidangkan kat kawan anak anak dia..so macam rasa kesian plak..customer merayu tuh...haha...tapi salute kat customer tu la..baru aku bagi rasa 4 bijik..dia dah order 1 kotak..lps tu dlm tempoh 2 minggu dia terus order 4 kotak...Dia kata sedap & murah..Tapi ade dikalangan kawan2 aku kata mahal..nak murah lagi...aku kata ok nak murah so aku pakai material semua murah2 la..mmg tak sedap lah kan...ahaha..ni dah kira murah ni..sebiji RM1..kalau u olls usha KINGS ke..atau mana2 kedai bakery la..dorang jual satu ketui kecik ni Rm 2 tau...Kalau standart size plakRM3.80..Glurp!!! Mahai...Dulu saya jual around 2008 harganya saya amik RM 0.70-RM 0.80 je tapi skrg ni..semua mahal..terutama buah2an atas tu...so harga mini ni hanya RM1.00 sape berminat PM saye ye....



Tuesday, November 26, 2013

Happy Engagement "Noor Azlin bt Samit with her couple Ruzael Amir Afandi Bin Kaharuddin"

#Semalampunyacerita #throwback
Happy Engagement 
"Noor Azlin bt Samit with her couple Ruzael Amir Afandi Bin Kaharuddin"
Actually bukan sape sape pon yang nama amir tu...
My kembar hahaha....kembar tang chubby je kot!!!
Abangku yang jahat lagi nakal!!!
Bahahahaa.....Tahniah bang ko tahun depan kawen dah..Dapat plak puteri Ulu Ledang...
Adik tunggu putera kayangan lah plak masuk minang!!!
8-) bahahaha

Today
24 November 2013
We all to gather gather kumpul kat rumah i !!!Taman Nilai bahagia!!!
1st my maklong dah sampai...
tunggu plak maklang...around 11 am kot maklang & family sampai....
Bila dah sampai semua..ehh xsemua laa..means yang berdekatan sini..
we all start the journey heading to muar..tapi stop jugak kat RNR for isi the tummy hahhaa
Makk aii abah i bawak kete bantai 120 ko!!!!melayang layang aku dalam kete..kiri dan kekanan...macam main dota!!!hahaha
kat hyway pedas...i nampak my kazen potong kete kami..ape lagi
my abah take the chance la nak potong balik kot...ehh tak lah..my abah ingat we all paling terakhir sekali so laju lah sikit...lagipun we all mcm dah lambat sejam je...
so cepatkan sikit sebab nak singgah makan....lapar der!!!!
sampai RNR dah nampak dah kete maklang dah sampai..but maklong belum lgi...ingat kami paling akhir bahahaha....Kami makan dulu..
Tapi RNR..memang dasar RNR..tak sedap langsung!!!!tapi lapar punya pasal habis licin!!!
Sedang2 makan barulah maklong & family sampai....confident angah "menantu maklong" ingat we all belum sampai haha..sebab we all park jauh sikit hahaha...
beriya tanya :
Angah: "Paklong tak sampai lagi kan?"
Paklang: Lama sampai dah..ade kat atas tgh makan...
Angah: hahaha...ingat org veteren bwk kete slow2 ni kalah anak muda..
Jangan main main...gua pon tak sangka bro!! Rasa mau terbang..
tu baru persona..belum ferrari.... 

settle makan teruskan perjalanan....
kepanasan cuaca memang tak leh blah..sampai org tu yg segak2 berbaju batik akhirnya ngalah jugak pegi tukar tshirt..wahahaha..i ni uols kalau bleh nak tukar jugak pakai trek shut je...tapi ape kejadah pegi majlis tunang pakai terk shut kan..
kalau pegi pasar tak la lagi...

Ok teruskan teruskan..laju laju keretaku laju!!!
berdesup masing masing...
sampai exit tol tangkak...follow lah maps yang bakal menantu bapak aku tu bagi...
kami berjaya selepas tol tangkak..tapi terpesona dengan alam keliling..tak ingat dah tefic light ke bape kami tempuh..aduhaiiii.....
memula laju kali ni bwk 60 je..ko ade?hahah
panik dlm kete..mcm tau je macam pandai je jalan...



last last i kena jugak on kan GPS kat hp ni...gps ni anta sampai ke pintu umah lin
lps tu hp tu plak bateri nya nak cari gaduh kering dengan lazatnya....
bersepah sepah brg nak cari power bank...Arghh pressure..
kami follow je gps so macam jumpe je..macam same je jalan dengan maps....
tapi kami ade prob lain...ade 3 buah kereta lagi...pakngah & family..mak andak & suami tak jumpa simpang yg kami masuk...sebab xde maps tu...
aku punya bingai x bg awal kat dorang!!!!



lama jugak masing masing tersandar kat kete kat tepi jalan kg solok tuh....
berjurai jurai peluh turun membasahi pipi....
sibuk masing2 call..call dan call mereka yang sesat tu..
muke semua macam tertekan..
almaklumlah panas...hilang perfume di sebur stgh botol kat umah td..

masam dah segala...
Tunggu punya tunggu..
call punya call akhirnya sampai jugak pak ngah & family dari pedas,rembau...2 kete dah tiba..tunggu lagi satu kete..mak andak dari palong, negeri sembilan

masa ni rasanya dan pukul 2pm..kami teruskan perjalan bila mak andak & suami dah sampai...dari tempat kami dalam 25 minit rasanya ke rumah lin ni...sampai je aku lak kena berlari lari anak ke rumah lin tanya arah surau..sakit sendi lutut i tau!!!dengan baju kurung dgn kasut sandal aduhaii..susahnya nak jd ladies ni!!!
i nampak pak samit & anak dia azri dtg dekat & tunjukan arah..memang dekat bebenor ler suraunye..belakang aje...merangkak pon boleh sampai...

kami singgah betulkan hantaran & solat kat sana...
tgk air kolah tu rasa macam nak mandi je hahaha...
tapi mana sempatnya...
tudung pakai belit pelit pon macam rasa dah terbelit belit...

Hantaran dari pihak lelaki....(Part setup buah & cekelat tu aku buat yg lain serahkan pada yg arif)..cekelat tu import langkawi tau....jenuh nyusun dalam beg tak berapa nak besar tuh....rasa nak bengkok bahu pikul cekelat....haha....paling mahal sebab cekelat ni naik airasia!!wakakaaka..HIG product!!! 


Tepak sireh pusaka!!..my late uwan yang punya...cun kan...!!khazanah lama harus di jaga..peliharalah iya..kihkihkih...agak masa my dad.. pakcik pakcik aku kawen dulu pon pakai ini jugak hahaha.....


Memulakan langkah satu persatu....macam ustazah plak gaya aku tuh..ustazah rock wahahaha..tudung lilit aku ni pon dah salah parking dah keronsang nye..bahaha..kasi hantam sajalah!!!....yang kecik depan tu anak buah aku yang takut sunat..opss kantoii plak....yg satu lagi tu abang dia...abang dia nak sangat angkat cekelat tu...siap cakap lagi "Makchu nanti saya nak cekelat ni ye" hah..kalau korang nak jwp camne hahaha....adoii tu org punya...aku usha je yang bawak cekelat tu..paling usha yang kenit tu..next time makchu pi langkawi lagi makchu borong cekelat bg korang kenduri ye hehehee....

 yang tudung kuning tu mak aku..haha...sibuk sangat masukan cincin kat dalam bekas cincin..takut nak masukan awal kot kena rampok nanti payah..nak bg cincin lain plak...botak amir nanti hahahaha..tu pon rambut macam kurang je hahahah


diskus merisek meminang...bertunang..lama gak ade dalam 40 minit kot....sampai rasa mata ni asyik nak lelap je...sampai makcik aku cakap...aimi jgn tdo pegi amik gambar dorang bincang tu..hahha...


Pakcik samit salah masuk group ke ape tuh?hehehe....wakil amir ke wakil lin?bantai je lah hahaha....senyum pakcik samit terima bakal menantu...ni baru senyum sikit ni..agak kalau amir ade sekali..senyum sampai ke telinga plak..kan kan..
(ni wife dia mesti baca ni....salam makcik :P)



Ingat aku je rasa nak lelap...ni dah master terus terlelap ni..org sibuk diskus dia sibuk dengan tido dia....ni cucu jamrus yang ke 2..nama dia qaireen...!!! dia lagi comel dari kakak dia naimi..tapi mak ayah dia pi sabit semua sekali rambut dia..botak dia...dah macam Shaolin soccer plak ayien ni...




Ni kakak aiyen..nama dia naimi....
nama dia nak dekat je dengan nama aku..hahaha....
memula sombong..nak dukung pon tak nak..tok long nak dukung pon jual mahal...makchu nak plok pon tak mau..cubit karang..gigit gigit nanti....lepas amik gambar dia..baru dia ok..siap gelak gelak lagi..siap lepak kat peha aku lagi suka dia punya gambar masuk dalam camera..haha....sumpah ko comel naimi....
Anak cina sesat!!!..mak dia dengan aku sepupu...

Kembali ke penceritaan kisah tunang....

Mak long yang sarungkan cincin...mak long the best..sporting....
maklong norma ni sepupu ayah aku....arwah mak dia ngan arwah  uwan aku siblings....
Bukan main gigil lagi cik tipah bababoom ni....
gigil goyang goyang jari dia..tgk sampai maklong i kena pegang jari gigil tu..hahaha....nebes katanya....kahkahkah....sakit perut aku gelak!!!


Zoom lagi dekat....sampai dua tu..Cincin belah rotan & Pertunangan...
kalau kalau nikah sekali mau situ gak sumbat cincin....


senyum cikgu kahar tu mahal ya..suka la tuh dah dapat menantu....hari hari kat rumah tanya pasal lin..lin..lin...
haha...kat rumah pon sengih je pasal lin..ape la dia angan kan abg aku & lin ni...
kawen kat hotel mungkin tak..sebab aku yang nak kawen kat hotel tu nanti...bluwerkk...alamak kaler baju mak tak menepati tema plak...kot merah kan sedondon....cik tipah babaomm rock tangan ko..kasi letak bawah bleh?


Possing dgn mak ayah dia plak....semua pandang lain lain tempat...senyum sokmo emaknya..aceceh..manis emaknya sama manis anaknya..pandai pakcik samit pilih 
=_= 
Jgn cubit saya ye cik lin..sakit doe birat!!!


Nampak macam manja manja kan?bersandar sandar..sebenarnya aku tgh imbang badan duduk atas pelamin tu..aku takut kotak bawah tu pecah so aku duduk kasi lentik sikit....tgk macam gedik pon ade..tapi macam comel pon ade...macam bear pon ade..macam dugong pon ade..semua boleh....


I nak amik candid tapi dia pasan plak....senyum dia haha....makan makan..time ni aku pon dah settle 2x/...kuih bakar dia sedap..yang kaler ijau tu....nyum2..hari ni selasa nak pi cari kuih tu wahahaha


Possing dulu sebelum bersurai....
ehh aku nampak kecik sikit sorok lemak belakang mak hehehehe

show off cincin dia
saya dah berpunya...
saya dah bertunang...
lupakan yang lain....

________________________________________________________________________
Hantaran perempuan bagi pada pihak Lelaki











Pihak perempuan bagi 9 dulang...ada cekelat dan buah tapi masa tu dah langsai kat anak buah...bersedekah...




Lokasi: Taman Bakri,Ulu Ledang,Muar













Saturday, November 23, 2013

DAH JUMAAT LAAA

Today dah jumaat....pakat dengan mak nak beli semua barang berkaitan hantaran last hari ni...siap susun fail..close printer apa bagai..tetiba 15 minit lagi nak balik tu dapat call dari Manager..katanya kau OT la arini sampai pukul 6 je...OT? OH TERPAKSA sebenarnya....tak dapat lah plan nak keluar beli barang tu...so post pone lah sabtu....tunggu punya tunggu bos pon datang sebelum 6 petang..tapi klien yang nak beli pistol tu tak jugak sampai....Gelisah dah aku ni..sebab kita kalau dah janji dengan mak kita nak selesaikan benda penting ni memang gelisah tak tentu arah sikit...last last klien tu sampai 6.30 petang..mak aiiii memang janji melayu betul dato' tu...Sabar ajelah aku...Dia talking talking pot pet pot pet...pukul 7 malam baru dia balik...mak aii dah maghrib aku baru balik keje...punyalah lama aku keje aritu...walaupun keje aku tak ade ape sangat tapi menunggu tunggu dan menunggu adalah satu penyeksaan tau!!!

sampai rumah time azan berkumandang..mandi2 siap solat bagai lepak bilik sampai nak terlelap..tetiba dengar plak mak panggil tolong dia gubah hantaran...adohaiii...ni yang malas ni..bukan apa..aku dah memang tau aku memang tak berseni ok!!kalau nak suruh aku karaoke 5 jam...main gitar 2 jam tu aku terer tapi bab ghubah ngubah ni Fail ok! Aku lepak bilik tetamu kat belakang..aku banyak bagi cadangan itu ini je..yang buatnya mak aku..kihkihkih...jangan bagi aku lah sentuh barang tu bersepai jahanam nanti...Kelakar plak tengok mak aku ghubah telekung...telekung kaler weh..kaler ape?rahsia hehe....memula dia lipat lambak lambak je...letak dalam bakul hantaran..tak puas hati..dai amik balik..lepas tu dia outer lagi....dia lipat panjang lepas tu dia gulung gulung plak...sekali aku tgk gulungan tu dah macam lengan orang..kahkah..aku cakap "Mak buat bentuk lengan Lin ke mak?" hahaha....Gedebuk kena sekali aku kat tangan adoii ganeh lah mak sape la ni!!!!..dia outer then oter lagi..aku tgk ade macam "Serban singh" tu pon ade..hahaha...Gelak terbahak bahak mak aku sampai keluar air mata..marah plak dia aku kat situ...kata suruh tolong bg cadangan..kahkahkah...last2 jadilah bentuk yg cun sikit..tapi aku tgk ade sikit macam lidah kerang hahaha....tapi mak aku cakap tu macam kelopak bunga..aku tak nampak plak gitu..memang nampak macam lidah categories bercengkerang hehehe....

 settle satu bakul hantaran...ni mak aku ghubah towel plak...towel tu bkn main tebal lagi..nak buat kipas tak boleh..nak buat tanjak tak boleh..nak buat kapal tak boleh..adoii mati kutu btol..lipat empat segi tak cukup space plak...pressure ehh....rasa nak campak kan je towel tu ke longkang!!! "nampak kan aku ni memang jenis tak sabar"...mak aku tetap mencuba dan mencuba..adelah hasilnya...boleh la tu...sakit mata tgk..hati pon sakit..rasa nak gigit2 je towel tu hahaha....

Tempat cincin punya tray senang je..dah siap beli main letak je atas dulang tu...yang lain aku beli cekelat..kat langkawi..lama dah beli tu masa kat langkawi..don worry condition ok lagi..expired 2015 hehehe....terliur terlapar plak tengok cekelat tuh!!!nasib dijaga rapi oleh mak kalau tak lama dah aku patahkan sikit hehe...ko lin amik yang tang patah tu je..seni ape tuh heheh....

tepak sireh maklang aku yang buat..aku tanya "maklang, why hah tak pakai sireh yang tiruan tu?same what...!!tahan lama...& etc" Maklang "ikut adat melayu lah..jangan kedekut bersepah daun sireh kek pokok uwan tuh"..oh i see...let`s to petik petik sireh leave behind my late uwan house...

ok siap 7 dulang..tinggal satu je tak full lagi..buah..ini hari shopping buah plak..sambil tu beli tudung sekali..hehe kesempatan di gunakan hehe...mak aku siap beli baju sekali..tak aci soping tak tunggu den...aku pakai baju raya je la kaler itam..seragam hitam...

Thursday, November 14, 2013

GUNUNG RAYA, LANGKAWI

Pengenalan:


Gunung raya ni ketinggiannya 881 m dari aras laut . Lebih kurang 3000 kaki jugaklah Banyak sebenarnya kisah misteri dan lagenda yang berkaitan dengannya. Penduduk asal Langkawi percaya ia berasal dari seekor gergasi yang dipanggil Mat Raya.



Mengikut mitos dan lagendanya, Mat Raya ni terbabit dalam pertelingkahan dengan sekor lagi gergasi bernama Mat Cincang kerana anak lelaki Mat Raya berkahwin dengan anak perempuan Mat Cincang. Jadi Gunung Raya dan Gunung Mat Cincang ni mengikut mitos asalnya dari dua ekor gergasi ni.Macam kena sumpahan..tapi ni hanya kepercayaan bagi penduduk je...

_________________________________________________________________________

Perjalanan aku,mak & kakak dari bawah sampai ke atas mengambil masa dalam 35 minit..naik kereta..kalau korang naik kaki mungkin sehari baru sampai..hahaha....part drive sini biar kakak aku yang amik alih..cuak der jalan ala ala selekoh cium lutut...Keadaan jalan nya ada sikit macam naik genting..tapi jalan genting kira besar gak..ni kecik je...setiap pemandu di ingatkan hanya mengunakan gear rendah..gear 2 masa mendaki...Makin tinggi makin aku rasa tekanan kat telinga aku...telan ayakk liur baru ok..hahaha....Makin tinggi makin sejuk..serius rasa macam kat cameron..tapi masa aku naik pon masa tu dah nak dekat pukul 7..memang sejuk tahap oversea hahaha....Kiri kanan hutan ye kawan kawan..satu kediaman pon takde...monyet2 banyak menyambut korang...comel comel hahaha....jangan korang lalu situ saje saje nak bagi monyet makan....kang mendapat gigitan plak...


Jalan kecik je...kena berhati hati

Sampai puncak tak silap masa tu dalam pukul 6 lebih...aku tak sangka atas puncak tu ade hotel & resort...Akak aku cakap dulu atas tu Tun mahathir buat resort tu untk golongan VVIP beriadah...tapi skrg ni takde dah...Sebelum mendaki anak tangga..kami sempat solat dulu...tempat solat ok best..sejuk je..tapi toilet kat surau berkunci dah surau tak de sehelai telekung pon....Ok part ni memang lawak..."Mak aku confident kata dalam kete ade telekung"..so salah seorang kena turun dalam 4 paras anak tangga..semua ngelak..haha aku pun..last2 akak aku yang turun hahaha...alolo..sian diaa...saya beratlah kak!!!....akak aku pon mencari dengan telitinya..satu kete dia cari tak jumpa telekung..hahaha...Mak aku confius dia bawak ke tak tadi?org tua biasa la pelupa..aku yang muda pon lagi hebat lupanya hahaha....

Tapi akak aku kreatif tahap gaban...memang nak gelak je..tak fokus solat aku sebab dia..adoii..Dalam kete dia ade kain pasang belum berjahit..ade dalam 4 meter macam tu..dia bleh plak lilitkan kain tu kat tubuh aku jadikan telekung...memang menjadi jugak..macam hantu bungkus...macam pakai sari pon ade...Wahahaha....puas tahan godaan gelak..selesai jugak solat aku...tapi lepas habis solat aku keluar sebab tak tahan gelak..akak aku plak pakai..haha...Lupa plak aku nak snap hasil kreativiti dia tu...kahkahkah....kalau korang tgk mesti korang pon pecah perut nak gelak...tu laa tempat tu xsediakan telekung...(agaknya takde sebab tak ramai yg naik atas tu)

Masa untuk naik ke menara ats gunung raya ni....Atas gunung ni ade resort so ade kolam renang..syok woww..tapi kalau aku pon tak dan nak mandi time sejuk beku tuh...mau lagi beku...Nak naik ke menara tu kena bayar RM10 yee...Kata staff sana RM10 termasuk lepak santai menghirup udara nyaman dan sejuk..dapat minum teh herba dan ade sediakan kek...tapi semua tu aku dapat rasai tapi kek takde..maybe sebab dah nak tutup...tutup sampai pukul 8 malam je...




Kat menara tu kita boleh tengok pemandangan seluruh pulau langkawi...(Itu pun kalau cuaca tanpa kabus la)..tapi masa aku sampai menara tu kabus mula banyak...dari atas tu boleh tengok matahari terbenam...cun habis..romantik tau!!! tapi terlindung plak dengan pencawang TM tu..Apa pasal lah situ dia letak pencawang...menganggu ok!!!...Masa atas menara tu..memang sejuk Baq ang!!Angin kuat plak haritu lagi serun woo...terasa macam angin nak tolak kita jatuh bawah pun ade....staff pon kata masa tu je angin kuat sblm ni tak pon..seram kan kalau aritu je kuat hahahaa....





Hanya 4 je kete pelancong

Menganggu btol pencawang tu


Hijau hijau kat bawah tu pemandangan sawah padi...masa ni nak gelap dah

Resort

Jalan raya atas gunung


Teh Herba..Jemput minum
Time tu back home..Langit dah gelap!!...Bismillah..


Resort & hotel atas gunung raya ni...bg aku macam seram sikit...tetamu yang ade pon dalam kumpulan yang sedikit...suasana pon sunyi seram..agak kalau shooting filem seram pon menjadi tuh....

Kami gerak turun jam 7 malam..agak kelam jugak masa tu..lampu resort pon samar samar gitu..kepala otak aku dah pikir macam macam....akak aku siap pasang CD ayat ayat suci alquran lagi masa kami menuruni bukit tuh....takutlah kan..tu kan tempat dia...kot kot dia melambai tak cukup jalan nak lari...Lega bila dah sampai jalan besar..aku rasa itu 1st time & terakhirlah aku naik situ..tak tau la apsal takde hati nak naik sane lagi...maybe takut haha...agak camne la suasana kalau naik blah tengah hari mesti tak setakut aku naik...


TERLENYEK NYARIS TERBUNUH

Cuak aku..ade ke masa aku reverse kete terlenyek sikit kaki kucing akak aku nie...nasib dengar dia punya suara jeritan...nasib gak bila reverse aku tukar gear pergi depan balik..kalau ter"reverse"  terus naya lah...Meraung kot kakak aku nanti....Susah ade kucing tak takut kat kereta ni....dulu mak aku pernah terlanggar..tak duga kucing tu nak lepak kat tayar kereta..maybe suka situ sebab redup...Mengigil gigil kaki tak sudah..dah lah masa tu tergesa gesa nak amik kakak aku balik dari sekolah dia..janji 1.20pm...1.15 aku kat rumah lagi...so punya gelojoh tu terlanggar sikit..nasib baik tak ade ape ape...sempat la mak aku urut sikit...Tu la sape suruh duduk bawah kete..adoii...

Inilah dia...Nama nya "Meow" Simple je kakak aku bagi nama..."Meow" ni memang suka naik kete..korang tgk lah dia possing...biasa kucing lain bawak naik kete mengila...tergamam ke ape...kot2 kena buang ke ape...tapi maybe kucing ni bijak..dia tau dia tinggal langkawi...setakat naik kete bukan leh buang sampai sungai petani hahahah....tapi kau kucing tgk lah perjalanan jauh kau nanti balik nilai cuti sekolah nie hehehe....berapa lama dapat bertahan dalam kebosanan perjalanan Kuala Kedah-Negeri Sembilan

Berpangku yee..super mengada..nak je cubit cubit!!!....Mak tak dapat cucu lagi..kucing pun boleh lah kan mak heheheeh

Gedik punya kucing..tak nak duduk belakang nak duduk depan..confius kekadang kucing ke budak =_+

Sedap baring sambil peluk anak patung!!!!

Berani dia tengok luar masa kete still bergerak...

Happy Birthday to 60, Mom!!

Today 13.11.13
Whatever I am today, I own it to you. 
You are the most special person in my life. 
In every smile, every tear and every cheer you were always there for me through the years supporting me and providing me with all
the energy I needed in order 
to stand in the game called life.
You are more than just a mother to me? you are my teacher, my strength, my guidance and my best friend. Thank you for giving me profusely every part of yourself. I remember every single moment of my childhood, because you made it something special, something unique. Thank you Mom for all the loving memories we shared together. The almighty give me since the time I was born a special gift. A gift that was so peaceful and loving. A gift full of kindness and care. A gift I like to call Mom.
 Happy Birthday to 60, Mom!!
(SAMSIAH BT AHAMAD)
(1953)

Dinner...belanja besday girl..makan sate...senyum sampai ke telinga..next present dia kata nak tudung plak... #satewilly #putranilai #besdayto60 #mommy#samsiahahmad #love ♥♥



Sunday, November 10, 2013

BILA KAU PERGI- KRONI (LIRIK DAN KORD)




INTRO:
C F Fm C F
_______________________________
F                         C
Bila kau pergi dari sisi

tak ku menahan engkau pergi
               G     Dm     D G
setelah janji kau beri
D                             C
tak kan kau mungkiri

G                    C
bila kau pergi dari sini    
                                             F Am
tak ku faham dan tak ku mengerti
F              G             D             G
adakah ku yang bersalah
                     C
atau kepuraan cinta mu

***
F                              G
ku biar bumi beredar
C                             Am
dan biar masa berlalu
F                              G
cinta kau dan aku

bisa kah menyatu
                C
disaat jiwa terluka
                  Em
menanti penuh siksa
Dm                                         G
sukar untuk melawan kesepian

                    C
saat hati terus merana
          Em
hidupku kian hambar
Dm                               G
Semoga pintu hati terbuka
                                F
Oh hati mu Wo ohh ohh

SOLO:
Em Dm G C
Eb Bb C

Ulang ***


Bila kau pergi

Lagu: Lan Kristal
Lirik: Sheilance

BAKAL BERBAKAL HANG OUT!!

Hari ni sabtu...aku macam biasa still keje dan keje..tapi sampai pukul 1 je..half day...Tak seronok lah opis ni sunyi je..boring guling2..Lepas keje nak pegi Kuala Pilah..Temankan bakal kak ipar aku ni & bonda dia pegi wedding bekas kawan serumah dia masa kat Johor Baharu...Kononnya aku ni pemandu arahlah..tapi last last aku pon blur tak tau jalan...siap bawak mak aku sekali..haha...korang kena faham aku bukan berjalan sangat pon sekitar Negeri Sembilan ni..Walaupun aku anak Negeri Sembilan...Aku bIasa Nilai-Seremban-Nilai je...hahaa...

Aku balik keje je..tgk kete hyundai putih dia dah ade depan rumah...Pehal aku rasa segan tah..adoii..rumah aku kot kan haha...aku masuk rumah je..tak nampak plak orangnya..rupanya tengah solat..takpe aku relaks dulu lepak lepak bilik dengar lagu..Dapat sms dari bakal kak ipar ni :"Aimi kau kat mane?".. Aku:"Kat sebalah bilik kau je"..haha..adoii sebelah bilik je pon nak Bersms bagai..vengonglah...

Dalam pukul 2pm gerak Kuala pilah...Follow Highway LEKAS..ade la dalam 1jam sampai destinasi..oppss rasa tak sejam..rasa macam jauh je..macam lama je..tah bape jam perjalanan xsure haha...Sampai rumah perantin..jumpa perantin..bergambar dengan perantin..Blaa Blaaa Blaaa...Mak perantin jemput makan...Makan kat tempat VVIP tuh..siap dome atas meja tuh..xpayah nak pi amik kat meja buffet tuh...Makan makan sampai kenyang...Ayam goreng sedap!!Oren dia manis..Nomm Nomm Nomm...Time lepas makan dia sambung bergambar2 chit chit chat talk talk dgn perantin..aku lak peluang pi makan eskerem bawah khemah..free eskerem free hehe...."Teruk kan tuan punya blog nie"hehehe..

Terus dia duduk sebelah pengantin atas sofa..amik berkat ler tuh!!

Mak dia plak...
mesti terkenang masa naik pelamin dgn pak samit kan makcik hehee

Mereka pose dengan mak aku plak!! Rendah nye mak den 
Krikk Krikk!! +_=
Dah kenyang Kita peace!!!


Ready for buy the Cincin tunang...Actually aku part ni aku rasa cukup membosankan..super curious dengan diri aku...biasa pompuan ni kalau pasal hal cincin mincin ni mesti teruja..aku rasa macam tak =_= ...Biarkan mereka pilih memilih..aku dok belakang je..perhati je...Aku pon payah nak beza cincin tu lawa ke tak..Hah macam mana tuh?Terer cina kedai tgk jari terus tau size bape..size bakal kak ipar aku ni 16 kot ke 17..haha lupa dahh...cina tu ckp kat aku "Dik,nanti u kawin..u dtg beli sini...sini ade u punya saiz jari..u saiz 21" Isk uncle ni saya lambat lagi tau..Orang lain nak tunang dia offer aku pulak...Rimas!!Rimas!!

Puas hati masing masing beli cincin..aku lega dah..dah boleh balik...tapi mak plak request nak pegi minum Coconut Shake kat "Restaurant Warisasan" tempat ni bebetul opposite dengan simpang nak masuk "ISTANA SERI MENANTI" ...lama tak masuk sanalah..one day nak pegi la...Citer pasal Coconut Shake ni..bapak aku lah beriya suruh mak aku pi belanja bakal bakal ni minum kat sana..Apalah kelainan sangat "Kelapa Goncang ehh Coconut Shake ni" Harga biasa RM1.90-Harga Special RM2.90 bezanya eskerem vanilla tertonggok atas shake tu je...Coconut shake ni adik beradik dengan ice blended je...tapi memang fames plak kat Sekitar Kuala Pilah..dari start ulu bendul bawak ke pekan..fames dengan Kelapa goncang ni....Tapi paling lawak..nama minuman ni "Janda Coconut Shake" kahkahkah....yg jual tu janda ke?Please pembaca budiman..pikir waras sikit ye!!!

Talking..Chating..Laughing...Possing!!

Inilah yang kononnya fames sgt tuh...
"Kelapa Goncang A.k.a Cocut Shake"
RM2.90 (Special sebab Bubuh eskerem Vanilla)

Peace geng..Camerawomen pon nak nyelit gambar gak!!


Balik time...terus balik takde singgah singgah..time balik rasa amacm dekat plak...pesal ntah...Sempat mereka solat dulu sebelum kembali ke Muar...Aku kena conduct jugak mereka sampai ke tol..confius byk sgt jalan kan...gelap2 plak lagi....Aku hantar sampai Shell je..Almaklumlah Tol nilai xleh buat u turn dah. tempat u turn dah sempang dengan batu besar...Aku balik rumah plak..mandi mandi..lepak depan tv lepas tu aku pon tak sedar dah subuh...

Search