Friday, January 24, 2014

IKLIM SEJUK LANDA SEMENANJUNG MALAYSIA


PROMO PROMO

Hehhee..saje nak promo blog butik ONLINE sendiri...siapa yang kat sini berminat nak beli kain sulaman indonesia....atau mcm2 barangan perhiasan & kelengkapan diri...korang boleh klik ke blog ni....blog ni aku punya jugak..semua aku punya hahahah...melebih plak..tettt!!!.....aku jual dengan harga berpatutan....jgn risau tak mahal..student pon boleh beli..xde hal.... klik sini BOUTIQUE ONLINE AIMI

OULS BERKENAN DENGAN BEG TANGAN CUN MELECUN MACAM NI...KORANG BOLEH TGK KAT BLOG TU..MACAM2 ADE....AKU AKAN UPLOAD PRODUK BARU DARI SEMASA KE SEMASA....AKU AKAN CUBA CARI PRODUK YG IKUT TREND ORANG ZAMAN SEKARANG....


KOT KORANG LAGI BERKENAN NAK BELI KAIN BUAT BAJU RAYA..BAJU KEJE...BAJU PEGI MEMINANG KE APA BAGAI MACAM KOLEKSI BAJU NI..JGN LUPA SINGGAH KE BLOG TU YEE...





Monday, January 13, 2014

Ayam Bakar for my Lunch diet

Chicken BBQ today..ni lah menu lunch aku hari ni...orang lain sedap guling guling makan nasi..aku hanya boleh makan ni je..jadilah...12 hari dah puasa nasi hahaha....diet kan camtulah...dalam tempoh 12 hari tu makan nasi dalam mimpi je...tapi macam tak dapat kunyah je bahahaha.....

so hari rajin la plak kan nak buat Ayam bakar ni...Proses paling lama nak hidupkan api...arang tu tak mau nya terbakar..asyik padam je...padehal arang kering je...hitam2 tangan den kono arang tu..melarat sampai ke muko..tak jugak api nyala...Kira cenekel sikit lah den ni...den poie amik minyak api yang den simpan dalam stor bapak den..hah!!sekali jirus je...api ehh naik menjulang julang..takut plak tengok eh...haha..ready for bakar-bakar..urmm...Api makin besar plak..padehal jirus sikit je...Ala rentung sikit ayam nye...Barulah Ayam bakar kan....Dah settle masak..makan panas2 sedap..makn 3 ketul je...lepas tu simpan utk dinner...sekali masa dinner tgk tinggal 2 ketul je...Laju betul masing2...Bapak kata sedap ayam tu...salin resepi lagi tu..padehal aku letak garam dengan kunyit aje pun...ni diaa taadaa...



Sunday, January 12, 2014

Malang tak berbau...

Ape tah malang hari ni otw ke Seremban singgah isi minyak kereta...start enjin je terus bateri kong!!aduhaii satu hal plak keta auto ni...Mintak tlg staff Shell tu tolak kete ke tepi..Nanti ganggu kenderaan lain nak isi minyak plak...kete auto ni satu hal plak...kalau enjin mati..stereng pon mati ye...stuck terus....tapi nasib baik jugak boleh tolak lagi...Time kasih bebyk kat staff Shell yang perihatin tuh...dalam kelam kabut tu tak sempat nk ucap thanks...





Saturday, January 11, 2014

BORING


Toinkkk!!!! adelah Ø   Bila berada di opis hari Sabtu....So after ni aku nak luangkan masa bermovie santai kat terminal 1,Sape kate xnak pegi..tak nak kat terminal one..tak standard..tak best tu terpulang la...kat tempat tu la aku merongeng zaman remaja....marah sana adelah murah ye..Touch kejap..ape2 jelah....orgkan macam2 kan....ku sedar ku tak kaya haha..pegi tempat2 mahal ape ade kalau poket ade RM 20 je kan kan....Balistik today!!!! tp sblm tu nak pi food court cari tomyam sup dulu lah...sian kat mak arini dia cuti masak masakan diet aku hahaha.....jgn gelak ok..dah ade penurunan..walaupun penyeksaan....

Mehh sini citer pasal diet..aritu ade sorang geng ni nak perkenalkan prodok diet la...tp nak kena jumpa dulu nak explain..laa why x explain dlm telefon aje...so sebab aku ni jenis the busy women every weekend..so aku menolak lah..lepas tu dia boleh plak perli2 "Nak seribu daya tak nak seribu dalih" aper cer?perli2 kata sampai bila nak gemuk...blaa blaa blaa..pedih siot....dalam dia nak suggest tu aku rasa cara dia agak kasar sikit...maybe benda camni kena ckp halus2 bahasa halus wakakaka....

Dia kata makan ubat tu makan tak payah pantang...tak payah senaman....makan ubat tu dan boleh makan mcm biasa..omg..ubat apekah itu?aku ni siap dapat saranan doktor lagi ok!!! Kalau nak amik ubat2 mcm tu kena ade senaman ok!!!kelau tak kedap lah ubat tu dalam badan hahaha....makin gumukss la kan kan...urmm....

Hari genap 11 hari aku pantang nasi..bkn pantang jumpa ok..memang xmkn la..huhu...semangat2...Org keliling yg kurus..cantik..pinggang rampig selalu membunuh hati ku..ko ingat aku patung atau batu xde perasaan dengan kutukan ko?Dah rasa hebat ko..kesain aku..tu pasal aku lagi suka diam dan diam...berapi2 kat blog je hahaha...
ok nanti kalau berjaya penurunan ni sampai tahap target aku post sini gambar ye..hahahah..pokoknya displin ye ke idak?heheh

Friday, January 10, 2014

Novel : Bukan Kerana Aku Tak Cinta

Citer ni tengah hangat kat Astro mustika HD....Disebabkan kat umah aku xde Mustika..so nak jugak lah aku tau sampai abis citer ni...aritu ade di tayangkan hanya 3 episod yang pertama kat Astro Prima..Dapat lah tgk sikit...jln citer best...Lelagi pelakon dia "Nelydia Senrose" pelakon ni dulu pames dlm citer SpaQ Tv3...Dah besar dah dia haha...dah umur 20 thn...Makin cantik...



Sinopsis

JEBAT. Seorang lelaki yang katarsis, berdarah campuran Melayu dan Cina dari jalan hitam kehidupan kepada pencerahan. Tidak pernah terlintas dalam fikirannya untuk jatuh cinta kerana tujuan hijrahnya hanya untuk menuntut ilmu agama dan melupakan kisah silamnya.
Sifatnya yang tenang, rajin dan baik hati telah menarik perhatian Mastura, adik ipar kepada majikannya Uwais. Pelbagai cara digunakan oleh gadis itu untuk menarik perhatiannya hingga Jebat naik rimas dan lemas. Walau berkali-kali ditolak, Mastura tidak juga berputus asa. Dia tidak pernah menyangka gadis cantik,kaya dan bijak seperti Mastura terpaut hati kepadanya, seorang lelaki biasa yang tidak begitu tampan kerana mempunyai parut di bahagian matanya. Mereka umpama The Beauty and The Beast.
“Kau tak malu ke nak bersuamikan lelaki yang tak ada apa-apa?”
“Nak malu apa? Bagi Mas, abanglah yang paling handsome. Bagus juga parut tu… Tak adalah perempuan lain nak rebut abang daripada Mas, kan? Biar Mas sorang aja yang tahu menilai betapa kacaknya abang di pandangan Mas.”
Namun mampukah rumah tangga yang dibina bertahan?
Masih adakah cinta dan kesetiaan dalam hati Mastura apabila mengetahui rahsia sebenar yang Jebat ialah  bekas ketua kumpulan gengster!
Sementelah pula lelaki dengan sejarah hitam sebegitu bukanlah suami impiannya.
_______________________________________________________________________________

Aku pon dah habis baca buku ni..so ending dia memang Happy lah...tapi nak jugak tgk kat series dia kat TV..Ada di tayangkan kat Astro Bella...Aku pun sblm ni tak de astro bella ni..tapi astro tengah buat promotion..dari 31 Dec 2013-15 Feb 2014 dapat tgk free...yeayy!!!

Ni dia bukunyaa....ada 626 muka surat...2 hari aku amik masa nak khatam kan...!!!Sebelum ni aku adelah bukan ulat buku yee..bukan Novellas Reading pon..sebab cite ni je bahaha...


Buku ni harga Rm 24.00

Aku beli kat POPULAR GIANT NILAI
Penulis nya E-Man Sufi..
Perempuan tak silap...

Memang Terbaik!!! Tapi aku tak dapat nak confirm lah dlm series tu sama tak dengan dalam novel ni kan kan...terpulang pada pelakon menjiwai watak ni..tapi aku rasa ok kot..pelakon Star2 tu..Selain Nelydia ade 
Iqram Dinzly, datuk Jalaluddin Hassan, Lisdawati dan lain2...citer ni 60 episod ye..skrg baru 15 episod...bape bulan plak nk abis ni...setiap hari isnin selasa rabu je lak tu..setengah jam je

KOLEKSI GAMBAR ARTIS

ni lah Koleksi album gambar artis..hehe...kau hado?


Member ramai tanya why siap ko simpan semua...Mcm mengagung2kan plak....
Sape ckp?aku simpan utk kenangan la...Aku still waras la nak agung2kan gambar ade ape...
Aku minat dari kecik..gunting dan tampal..hahaha....ni Gambar real ok...yang baju oren tu rody(Kristal) masa umur 15 Tahun...comel kan...cehh....Ni zaman berutus surat...gambar rodi tu...dia yg bg hokay..siap ade tulis "Khas buat peminat" lagi..Sila jeles...Masa ni zaman tangkap gambar pegi cuci filem kat kedai lagi..belum ade Dlsr..kalau ade pon xmampu lagi...

xsilap majalah URTV

Gambar ni masa Kristal datang Terminal one...Dulu terasa amat bangga Artis setiap minggu buat promotion Album/Filem kat Terminal One tu...Kebetulan masa dorang datang aku baru lepas balik tuition...So dapat la dgr dorang nyanyi dan nyanyi..ni zaman album ANALOGI....Aku dapat nyanyi lagu NURANI dengan Lan kristal..sila sila jeles lagi hehehe...Terbaik..balik rumah tersenyum2...(ni kan kisah lama)

Mangga

Dulu memang aku ade simpan gambar2 dorang dari kecik sampai besar..kan dulu majalah mangga ade siarkan satu ruangan artis zaman kanak2 sampai dewasa...tak silap aku rody & lan pon ade hehe....lain bebenor mereka time kecik hahaha....


Tapi sekarang ape yg aku simpan dulu dah hanyut kat air banjir..urmm...dah berlayar kat mana tah...habis kenangan hehe....hobi masa lapang aku masa tu...

OFFICIAL INVITATION TO ENTER HARD ROCK RISING

Beberapa hari lepas aku dapat satu email dari omputeh mana tah..
dia anta official invitation utk masuk kat HARD ROCK RISING 2014  kat email aku.
Aku pon tak tau ape bendalah ni..tapi ni kira dpt kad jemputan utk join BATTLE OF THE BAND utk group aku "DLUSTRE BAND"
Mereka nak aku submit secepat mungkin kalau nak joint....
mesti pelik kan dari mana dtg nye bendalah ni..ni hah...dulu aku ade la gatai2 create satu website utk band aku tu...REVERBNATION kalau xsilap lah...dia ni lebih kurang macam Myspace muzik gak...leh letak lagu bagai tu...
Kira konon fans page la...tempat promote band...tu yang dapat offer ni....Tapi Dlustre band ni dah lama dah xde..ade dah kawen..ade yg sambung blaja..ade yg dah nak kawen...hahaha....so bubar je...yang tinggal aku dengan dak ni je still aktif main muzik..tapi main suka2 je...isi masa terluang..
ni photo zaman aku jahil dulu hahaha..skrg dah berhijab ok..perubahan drastik kata memberku...

zaman2 muda..jamming kat taman je...

Tapi kalau ade pon xkan kami nk pegi kot..bukan kat sini kan...kat oversea...mana nak cekau duit nak beli tiket penerbangan..mesti makan ribu....haha...
actually ade rasa gak sikit BANGGA..haha poyo ok..padehal lagu 2 je pon...
"Engkau Telah Pergi & SAHABAT"
uweekk!!
ni konon zaman ROCK2 REMAJA laa...
miss my long hair...

SELEPAS 

KAMI

Kami jamming dlm bilik aku je...serabut!!


Ni photo2 last jamming 31 August 2013...
KAMI HANYA SUKA SUKA>>>>HILANGKAN DUKA DAN TEKANAN 
heheeh





inilah dia..invitation..berbelit lidah nak sebut ahahah


Okay!! BAND INI SUDAH TIADA hahaha...orang nya masih ada....

Ni lagu engkau telah pergi versi terkini..tapi tak siap2 lagi..mixing kwn aku buat....tp tak abis kemas lagi....
DEMO JE OK!!


Pening pikir pasal kerja

Aku ni amik diploma masak tapi keje jadi kerani kat opis jual senjata api....
Dah 1 tahun 1 bulan keje sini....sebagai
KERANI 
atau omputeh kata Admin!!!

TUGAS:


Ø  merekodkan, menyediakan, mengisihkan, mengelaskan, dan memfailkan maklumat;
Ø  mengisihkan, membuka, dan menghantar mel;
Ø  membuat fotokopi dan memfaksimile dokumen;
Ø  menyediakan laporan kerja rutin;
Ø  merekodkan pengeluaran peralatan 
Ø  melayani panggilan telefon atau pertanyaan elektronik
Ø  menyalin maklumat ke dalam komputer, dan membaca pruf serta membetulkan salinan;
Ø  membantu tugasan khidmat pelanggan
Ø  menjalankan tugas yang berkaitan;
Ø  menyelia, menjadual dan memantau tugasan pekerja lain.
Ni kira fakta dari Internet...Kalau di tambah work real aku+ dengan cleaner opis..+pos surat+Handle akaun...
Part akaun tu la paling memeningkan...pehal tak imbang je plak...aku ni xpandai mana pon akaun ni..dlu spm akaun merah itu saga je..hahaa...tapi manager plak mintak buat akaun ni..akaun syarikat tu..bukan kira akaun stok ke ape yee...
Hebatkan....

Ok ni lah antara tugas2 aku sekarang ni..
SEMUA ni aku buat sorang..perghhh aku kagum ngan diri aku...hehehe
Tapi tak syok jadi KERANI kat company tu..aku je sorang staff..adoii....
Bila nak tambah staff ni?
MEMBOSANKAN....Rasa aku tgh bertapa dalam guna sambil baca mentera kat Destop computer...Stress...

Dah lah opis ni ade 3 level..nasib baru guna 2 level...kekadang mood Horror aku dtg mula la rasa takut baq hang...hahaha padehal xde ape pon...Ni sebab byk sgt tgk cite antu kat astro la ni... Yang best opis ni plak...aku masuk keje 9.30 balik sharp 5pm hah...ade tpt lain camni?satu lg best aku boleh pegang pelbagai jenis senjata api...PISTOL....SENAPANG...semua aku dah pegang...




aku mmg xlayak la nk pakai senapang..pegang pon jadilah...

nampak ganas tak hahaha
Tapi tetap rasa bosan ahh...nasib internet ni ade..lps settle keje ngadap pc..curi2 bukak pesbuk ngan twitter hehe
Kalau tak de semua ni mau mati kutu aku....
Tapi apa2 pon aku rasa dunia masak memasak jugak paling best...adventure hokay!!!



ni dari 9.30 sampai 5pm dok kat kerusi biru ni n meja opis ni je...*sigh*
Tulaa sape suruh dulu nak sgt keje opis...hah ni laa dia bosan....

pstt: aku ingat keje opis ni dulu syok...ade geng2 sblh nyebelah...leh borak2 ke..atau xtau leh tanya dorang ke...tapi aku langkah masuk 1st day je...aku tgk staff dia ade sorang..pompuan..syok lah kan atlease ade la sorang....tapi bila dah lepas 2 minggu tetiba dia kena tukar balik ke opis bos aku yang ade kat seremban....so i`m alone...ade pon kat opis ni masa tu temankan aku...anak bos...tp keje dia online game je...erghhh!!!budak baru abis SPM...


ni bukti yg aku buat keje ok...satu meja penuh..xcukup sampai atas kerusi pon ade..
aku kena rekodkan list senjata api masuk dan jual

Lepas lepas lepas tu....aku lak tinggal sensorang..i`m miss LONELY hokay!!!! Bos aku lak kejap ade kejap takde..dia pi uruskan mcm2 keje kat luar sana...so kita enjoy!!! tak enjoy pon sensorang kat sini....suntuk akal hahaha...
part keje lain mmg xde prob la..semua ok...part akaun tu je la seperti di nyatakan dia atas haha..Rindu nak keje masak-masak....rindu nak curi2 makan bawah table steel....rindu nak main ice skating dgn kasut safety dalam chiller!!....Rindu dengan pisau pisau pelbagai bentuk!!! so kena tabah lah sebab ini pilhan kan kan....tapi hari mendatang aku tak boleh nak kata yg aku akan keje jd kerani or keje opis sampai tua....minat lain...tak minat tak jadi.....

Search