Monday, November 28, 2011

Strings Baru.....

Jyeahh..Dah dapat ganti strings gitar yang baru...lepas putus aritu hehehe...Mak aku hantar pegi repair kat Tarrega gitar kat nilai then mak aku shopping kat tesco..sebab dah tau prosesnya mesti lama...tarrega ni pusat muzik tempat aku belajar dulu..so takde hal la nak pegi sorang sorang kan..kalau tak memang segan..hehe lelagi aku pompuan bawak plak gitar..orang rasa pelik kot nampak aku..haha...maybe jarang nampak pompuan main gitar la kot..staff yang ada kat sana just abang Abu..kakNor (sales) balik penang..ade urgent matters...so abang abu lah yg repair gitar..dia lah yg jaga sales..haha..semua dia dia..hehe...Abg abu ni memang pro bab gitar so semua dia tau..strings ape yang terbaik pon dia tau...so ni la jenis tali yang aku ganti :D 
Aku siap beli "TCM Strings Angel" "anti karat untuk tali gitar"



Gitar Cun~cun!!

Sunday, November 27, 2011

Wedding Trip

Hari ni wedding event kazen aku, tapi kat rumah belah pengantin lelaki plak kat "kajang,Selangor"
Ibu pengantin pompuan dah inform awal bertolak dari kampung pukul 11 pagi...Aku & parents bertolak dari rumah aku je...malas nak mundik ke kampung..dorang pon akan lalu depan rumah aku jugak...so call kazen aku..Miera..dia kata bertolak pukul 11.30pagi plak...haha..so bapak aku kata kita gerak dulu lah...dah siap siap malas nak tunggu lagi....so kami sampai kajang pukul 12tgh hari...Follow maps sampai la berhampiran rumah lelaki but masa tu macam tak yakin ade ke tak kenduri ni macam lengang je..takpe la lepak "mapley" dulu tunggu dorang...Mak aku call paklong..ayah miera..paklong kata..gerak dari nilai pukul 12.30pm..Hoho..beralih alih masanya..dengan hujan lebat tak ingat tu memang lepak lama la kat mapley sambil perkena teh tarik...mengantuk pon ade hahah...dorang gerak 12.50pm..so dalam 1.30pm barulah dorang sampai...Gedabark..Gedebush..pukul 2pm sanding..mereka mereka ngah tepung tawar aku & parents ngan sedap melantak..hehe..makcik aku usha usha mak aku utk menepung tawar tapi tak jumpe kami...hehehe...lepas makan..borak borak jup then balik...tak sempat nak lepak ngan cousin a.k.a kawan baik aku..miera..aku sampai dulu aku balik dulu keyh hahaha..so Daaaaaa...balik tdo!!!

Rayau!!

Tertunai jugak lah impian kawan aku sorang ni "Yana" nak Ronda ronda K.L dengan aku..lama dah kot dia asyik tanya saja bila aku free dan bila aku nak bawak dia pegi KL...Hoho...so hari ni lah semuanya tertunai heheh...disamping tu aku ajak kawan baik aku "Kym" lepak sekali....aku bawa Yana ke Time square....Sampai sampai Times square je kami cari port makan je..laparnye...heheh...Kym kate nak carik Food court..bila jumpa food court nampak macam x "best" je..so usha tempat lain...then jumpa Steamboat Restaurant "Shabu Shabu" bukan Syabu keyh..hehe...Kami makan set Lunch steamboat ni...memang rasa nak meletup dah perut aku..bagi aku agak murah lah RM29 utk seorang...aku rasa kat Nilai pon macam mahal je...Agak dalam 2 jam jugak lepak makan situ je..hahaha...sedap okay!!lain kali nak makan situ jugak lah...




Lepas settle makan..aku nak ke lowyat beli Memory card hp & case hp...gile ramai umat manusia kat sana...pening aku...aku memang tak berapa gemar pegi tempat yang sesak sesak ni..tapi sbb memang important sangat nak kena beli so redah aje...

So dah dapat beli Memory card & case hp..kym ajak pegi Starhill..jalan kaki dari lowyat ke starhill even tak jauh pon aku rasa kaki aku arrggghhhh lenguh seh & kekadang rasa cramp...nampak sangat kurang "Bersenam" hehe...

Dah menjadi keutamaan kalau pegi mana mana..nampak environment agak menarik memang pose sana sini lah jawabnya...selagi tak full memory camera memang tak sah..weird giler kan kami!!!heheh....so setiap location memang ada gambar..dari Times square-lowyat-Lot 10-Pavilion...
Terbaik dari ladang!!







Friday, November 25, 2011

Zaman Era Twitter

Sekarang ni pelbagai perhubungan ada...selain twitter..ada Facebook/Myspace/Skype/Hi5/Messenger & etc..semuanya di hujung jari...majukan dunia sekarang..!!kat twitter ni nak chat dengan sape sape pon boleh..klik je...dengan artis...dengan Menteri..dengan sesiapa pon lah...memang terbuka luas..terbaikk punyeeee!!!





Thursday, November 24, 2011

Yeayy!!Hp Baru

Yeayy my mom bagi hp ni kat aku..sebab dia kata hp dia ok lagi dan...tak reti nak pakai hp baru tuh..leceh katanya.hehe.leceh la bagi dia..tak leceh bg aku sbb hp ni ada
Fb,youtube,myspace,hi5,skype 
hp ni present for my mom from her school club..tak tau club apa...so aku gunalah hehe..hp ni just tak ada memory card..sabtu ni alang alang pegi lowyat leh beli memori sekali hehehe...kita tarah!!!!


Cinta Muka Buku

Dapat jugak aku cover lagu ni walaupon tempo lari macam kuda Cacat!!
tapi kira boleh lah...sebelum ni aku tak pernah lagi cover lagu ni.
Dan dengar pon sekali dua je..."jarang dengar radio" :D..so kira berjaya jugak lah aku cover walaupon pecah ranap lagu ni aku keje kan...hehe..
by the way..Najwalatif awk memang terbaik... :D

so listening my cover "Cinta <3 Muka Buku" Version Aimi Kahar...
sebenarnya tak jauh beza pon rentaknya...sama je..haha..ok Dengarkanlahh wahai teman!!


Wednesday, November 23, 2011

22 November 2011

sejak my mom dah bersara hampir dua minggu ni...setiap hari mak nampak gumbira..hehe aku pon rasa gumbira..balik aje mak ada kat rumah...kalau dulu bapak aku aje kat rumah..dengan ayah dia ni aku kurang sikit nak cakap cakap or gurau gurau sebab ayah aku ni straight sikit..cakap yang penting aje...tapi dengan mak aku leh gurau gurau even dia ngah marah pon aku leh gurau gurau..kalau ngan ayah aku memang nak makan tangan dia la muka aku ni kalau buat macam tu hehehe..so aktiviti ngan mak aku banyak habis kan kat rumah..ni salah satu aktiviti..aktiviti masak masak..haha..hari ni mak aku try masak "kuetiau Kung Fu"aku lah yang dulu dulu ajak dia makan hidangan ni..haha...lepas tu mak aku pulak suka nak makan..so kali ni kami nak try buat sendiri...kluar rumah pergi tesco yg kat belakang rumah ni :D then balik terus masak..yumm yummm...kami follow dari buku resepi ni "hehehe" so lihat la apa lagi tgk jadi ke tak jadi kuetiau kungfu kami :D










Monday, November 21, 2011

Masa untuk kek!

Memandang kan ada lagi whipping cream bertapa dalam peti sejuk..so today chef Aimi nak buat kek keju..keju dah siap dibeli semalam hehe..Disebabkan aku ni memang fail bab buat kek ni..aku follow resepi kek keju dari buku ni..buku ni lama gile dah aku beli..berbulan bulan dah kot..baru arini salah satu resepi buku ni aku nak cuba buat..haha...kek pilihan aku 
Oreo Cheese Cake
jom tgk hasil resepi yang aku follow ni :D





Taaaddaaaa!!!! ini dia!!!.....



20 November 2011

Bestnya lagu ni...


Merindu cinta..by farith Taib..


seriously sblm ni aku memang tak pernah dengar lagu ni dan tak tahu sape penyanyinya hehehe...
sampai la semalam...Mak long(sepupu mak) memulakan bicara...
jumpa makcik aku ni kat majlis pernikahan kazen aku kat kg.
Maklong: ko suka nyanyi x2 ni kan sama ngan anak mak cik ani ko..dia dah jadi artis..artis naungan hazami...
Me: ouhh yeke?ok nanti nak cari facebook dia la ;D


Balik wedding cepat cepat On modem terus online..haha..yeahh saya dapat facebook dia...apa lagi introduce lah sapa saya..but dia tak reply pon..ok no prob maybe next time dia reply...esoknya aku pegi wedding makan2 :) kazen aku plak..aku macam usha usha gak kalau dia ada..haha..lepas makan aje aku dengar Dj buat pengumuman "kepada Aimi Kahar sila ke konti DJ untuk menyampaikan sebuah lagu" wahaha terkejut aku...adehh memang "segan"kot nak nyanyi lagi-lagi ramai orang kat sana...Blushing giler ok!!...sampai je kat Dj..haha aku nampak dah farith taib..dia yg jadi dj..dia kata..aimi mesej kat fb smlm kan..wakaka..tak reply kat fb tapi reply reality...memag real wahaha..malu aku..tanya gak macam mana tau aku ada situ...dia kata pakcik aku.."Pak din" yg bagi tau..wakakak....pak din ni  memang tau!! hahaha...tau ke aku dok cari lagu wings,kristal,search semua tak ada..sampai aku mintak lagu zaiton sameon pon tak ada...yang ada lagu siti Nurhaliza...hahaha..boleh ke aku nyanyi lagu C.T ni?pilih punya pilih..aku nyanyi lagu aku cinta padamu....sebab dulu akak aku selalu nyanyi lagu ni..so hafal gak lah melodi nye...aku nyanyi lepas menepung tawar..tapi suku je lagu aku nyanyi..ada byk gangguan...bak kata farith "byk sangat arahan dalam satu masa"..then makcik aku yati kata "ala..sian nya aimi..nyanyi la lagi"..aku "malas la..nak balik dah"majuk ahh kononx2 tapi memang malu ahh nak nyanyi lelagi tekak ngah perit kan...haha...sumbang mambang....lelagi hujan lebat masa sebelum dan semasa aku nyanyi...hujan lebat merestui majlis :D

Friday, November 18, 2011

Status Kualiti Telefon Bimbit

Untuk mengetahui status keaslian telefon bimbit anda
  • sila taip *#06#
  • akan keluar IMEI (International Mobile Equipment Identity)
  • semak nombor IMEI telefon anda di kedudukan 7 dan 8
contoh : 358671017470473
kedudukan ke 7 dan 8 ialah 01


13 : dari Azerbaijan = SANGAT KURANG KUALITI DAN MERBAHAYA
02 atau 20 : dari China = KUALITI RENDAH
08 atau 80 : dari Germany = KUALITI SEDERHANA
01 atau 10 : dari Finland = TERBAIK
00 atau 03 atau 04 : dari kilang asal = SANGAT TERBAIK

Monday, November 14, 2011

13 November 2011

Area rumah aku dilanda hujan ribut..akibatnya tinggal kat rumah atas bukit..

pecah cermin sliding door rumah aku..pecah sebab kena angin..

atap rumah jiran tercabut diterbangkan angin...pasu pasu bunga pecah..dasyat 

gile...pertama kali alami kejadian ni..alhamdulilah lepas family aku azan semuanya reda....

kelam kabut bapak aku alih kan 2 buah kereta dia..kalau tak mesti akan alami kerosakanlah kete kete tuh..

bahaya sungguh...kawasan rumah aku ni byk 

pokok..bapak aku yang tanam masa aku kecik kecik dulu....depan rumah ada pokok belimbing,pokok 

kelapa...sebelah tepi rumah ada pokok rambutan,pokok pisang,pokok inai..semua dah besar besar..kalau lah 

ditakdirkan pokok tu jatuh memang ranap rumah aku di timpa pokok pokok ni...so lepas ni kena lah cantas 

pokok tu ye!!

Masa kelam kabut tu sempat aku snap sekeping dua aje gambar..ni dia...







Saturday, November 12, 2011

My Mom Bersara Setelah 37 Tahun Berbakti Pada Bangsa

"Pertemuan dan perpisahan
Adat manusia biasa
Hilang di mata tapi di hati tidak lupa
Berdoalah kita agar aman dan sentosa
Semoga dapat kita berjumpa di lain masa
Semoga dapat kita berjumpa di lain masa"

Ungkapan lirik yang cukup bermakna dan menyentuh perasaan...
even thought short lirik pon memang feeling touch by hearts <3
setiap pertemuan adanya perpisahan...

selesai sudah majlis my mom tadi..setelah 37 tahun menaburkan bakti mendidik anak bangsa menjadi manusia yang berguna...Alhamdulilah....Majlis berjalan dengan lancar dan di iringi doa restu semua..suasana meriah juga di iringi dengan tangisan sayu dari sahabat handai dan anak anak murid...

masa kat rumah aku dah bagitahu my mom "please d`ont cry mummy"....nanti dorang tak tabah..well... biasa la pompuan kan..hati syahdu dalam berjanji janji tu "barai" juga air mata tu..Sob..Sob!!!...majlis bermula dengan perarakkan masuk mempelai..ehh bukan.."orang baru bersara" ke Dataran Sk Taman Semarak...di arak bagai raja sehari..Chopp!!"mak ingat ayah kat rumah heheheh"berseri seri wajahnya..smile!!...

Dan dipersilakan bagaikan duduk dipelaminan serta diapit bunga manga bagaikan menunggu pengantin lelaki tiba dipelaminan..(bapak aku mana?) hehe dan dipersembahkan dengan seni silat melayu oleh dua anak gadis iaitu adik Najwa khaliesa dan Adriana di iringi alat muzik melayu, Gong dan Gamelan oleh adik Adil dan M.Firdaus...Aku sangat teruja..





Kemudian Di iringi oleh dua wirawati Skts menuju ke kerusi Khas..Duduk disamping staf penting Skts (VIP)  sambil mendengar ucapan kata kata terakhir daripada pengacara majlis,Tuan Guru Besar dan Guru guru... dan mak aku...masa ni sorang cikgu dah menangis teresak esak.. "Barai" air mata..(mak aku cakap..cikgu ni kawan baik dia)aku pon masa tuh...ehh belum lagi still tahan...

Sketsa 1

Sketsa 2
Koir 
(yg ni dah ala ala mari bercerita bersama Nenekbut mereka ni tengah nyanyi ...)
(Psstttt!!! yang"poyo" ni macam kenal kan..Ayu gile ..hilang rock berbaju kurung..)
inilah aku..
Aimi Kahar

Next selection Murid murid sekolah buat persembahan terakhir.Ada lakonan dan nyanyian...lakonan memang mantap sehh..sporting korang :D i like you..ada jugak lawak lawak dalam lakonan tu wakakaka.....lakonan dorang melakonkan watak mak aku dari muda sampai sekarang..sweet & cool kan :D
serta persembahan Koir dari kelab kebudayaan SK Taman Semarak Bimbingan Cikgu Ayue <3..mempersembahkan 3 lagu slow..
-Kau yang amat ku sayang
-Dimanakan Ku cari ganti
-Bertemu dan perpisahan
Aku tak terkecuali membuat persembahan...mengiringi persembahan koir sekolah dengan alat muzik kesayangan aku..akustik Gitar..Style memang poyo tuh..sound aku main Out..Bak kata "sifu" Kelaut lah aimi.!
Tak lupa juga Cikgu Nora menyampaikan sajak untuk my mom...memang tachink babe...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Next sesi bersalam dengan semua anak anak murid...

anak murid yg ni aku fabret :D


Kereta dihias...macam nak kawen dah...Aura utk aku nie :P



Pose kali terakhir kat meja guru katanya....


Punch Card kali terakhir




Bubye..Selamat Tinggal..Sayonara....




Selamat sampai rumah.....
"HOME SWEET HOME"


Loving Couple..My Mak & My Ayah...


Thursday, November 10, 2011

The Rudeness Boy

Sape yg
 KIMAK!! 
giler nih....
ko main kan name bapak aku plak....


Search