Sunday, March 31, 2013

wedding farina & nasrun

Asalammmualaikum..hyee semua..ehh ade ke semua?tak kisah aahhh sesape aje laa baca hehehe...
penat sebenarnya ni....baru aje balik dari kolumpo....dua hari satu malam ade kat kolumpo semalam & hari ini..hehehe....attend wedding kakak manis!!hehehe..kak farina punya wedding..wow encem jugak husband dia..memang kena dengan kak farina yang cun tuhh..dah macam siti & dato K..dengan misai abg nasrun hehehehe.....

wedding kak fena berlangsung dimalam hari..rase macam pelik ada wedding malam malam...biasa jumaat malam sabtu tu biasa orang nikah sabtu kawen..tapi yang ni super special heheh..jumaat malam tu majlis persandingan :D 

nak jadikan best of storry...mintak kebenaran dari bos jumaat keje laa half day...baliknya pukul 1...balik rumah lunch..packing2 sikit...bawak baju sikit tapi beg besar plakk...teraburkan balik baju dalam beg..lipat gulung gulung plakk...tapi sama jugak..puiihhh...hahhaha...pukul 2.00pm...mama hantar pegi ktm...ktm paling dasat nunggu train 45 minit baru ler sampaiii..."sakit pulak hati kite" sampai KLsentral  4pm...admin kls,yana dah sampai klsentral dahh....dia kata tunggu depan lrt gate..tapi pegi usha takde pon..rupenya depan mekdi gate..hahaha.....sebelum sampai yana sms tanya dah beli tiket LRT ke x?sebab dia tak tau cara nak beli hehehe...."almaklumlahh laa ni lrt dahh touch screen cara beli tiket" huhu....touch touch..dahh dapat tiket..way to sri rampai lrt.....dari sentral ke sri rampai ade dalam 20 minit kot....dapat jugak seat..tapi pakcik sebelah saya tu tido asyik nak terlantok aje kat bahu den ni..amboii acikk nak bermanja mesra ke?nak aje siku kan..hahhahaa....kejam!!!

sampai sri rampai 4.30pm....take teksi...pegi tripple network solution cari hotel berhampiran..jyeahhh...ingat jauh mana..belakang wangsa walk aje....tambang pon RM3.10 aje...berjaya jumpa hotel tu bersama abang teksi..dia pon agak looser why ade hotel situ..ahakz...masuk pintu hotel cari nama yg book kan hotel tu...staff lelaki tu kata takde nama kami mention..last2 staff pompuan datang dia kata ada..huhu...nebes mak tauuu!!!!...sampai bilik hotel..kona kona baring sama yana..sambil layan sinetron..sebab 2 channel  tv itu aje kot yang dapat kat hotel tu ahakz...dalam pukul 6pm siap siap pakai lawa lawa..rock ayu wehhh...faiz whatsapp yana dah gerak 5.30pm...so agak sure leh sampai awal..tapi rase rase nak pukul 8mlm  kot faiz sampai..jem teruk katanya...kolompo kan....

co-pilot sebelah faiz adelah nora..haha..saya & yana tak tahu apa apa pasal KL...so sebelum gerak ke wedding tu..tunggu asmidar yang sesat nak cari TNS opis tuh...last last kami kena cari dia kat depan NZ hehehehe...then teruskan perjalanan ke titiwangsa...mase tu aje dah 8.30 malam...ade sorang lagi geng kls sibuk sms tanya dah sampai ke belum..padehal kami sesat ok...jumpa lorong 1 dan lorong 3 tapi tak jumpa lorong 2...jumpa kete banyak banyak ingatkan wedding tu tapi bukan...hahha...3 xkot pusing pusing titiwangsa...kehkehkeh..jalan ehh gelap aje...rasanya dahh nak dekat pukul 9 mlm baru sampai sana kahkahkah...

langkah aje masuk gate..nampak lan kristal dari jauh dahh cakap.."patut korang yang 1st sekali nyanyi" maafkan kami..kami sesat..kelakar kan..kak sheila pon pelik kami sesat gahahaha....Perantin masa tu baru lepas makan...& otw nak potong kek....lawa laa kak fena mase tuh dengan persalinan kaler biru..kek biru...!! tapi theme nya pink..mcm kontra sikit :P

Makan time....perut lapar bangat!!!..lauk sedap sedap..leleh siot..tapi seat takde..syok kalau makan satu meja ghamai ghamai.....tapi asing jugak..urmm..asmidar makan depan saya je tapi tak nampak muke sebab ade pasu bunga besar giler tengah tengah tu..dengar suara aje ahahah....sedap lauk pauk wedding kak fena tuhh nyumm nyummm....

lepas makan semua nak berposing posing..lepaking lepaking dengan pengantin & artis..ehh ade artis ke?ahahkz....perantin & artis sibuk..so lepak dalam rumah main ngan anak artis...so cute macam saya kehkehkeh..dah besar anak kak sheila & lan kristal...Qalisya & qeesyara...sedapkan nama mereka...macam arabic laaa ahlan wahsahlann habbi bi nurulainn!!!hehehe....dah penat main ngan baby...pose gedik gedikk sikit kat semua sudut yang ade cermin kat rumah tuh...memang takde keje..lepas tu kantoi dengan ibu izzatulakma :P...peace ibu!!!! sampaikan cermin kat siling pon sanggup donggak nak jugak capture..wahahaha...penat laa mase tu sakit leher hehe... actually mata dah ngantuk masa tu dahh pukul 11pm...hari tu jugak nora nyanyi ohh..special dari kristalovers laa katanya..lagu ape tahh 1st tu..yang ke 2 lagu duet ngan pakcik DJ..seiring dan sejalan..auwww!!co cewetttt!!!!

lepak time with perantin & artis & wife artis hehehe...perantin pompuan nak baling bunga....semua beratus belakang..sape dapat jodoh nya nak tiba..ehh betoii kaa? saya dok sebelah yana..belakang saya lan kristal..(sibuk aje ok)...kak fena baling ke belakang...kena kipas tercampak tempat lain..jatuh bawah lan kristal plakk amik..konon jodoh dia lagi laaaa..amboi abang lan..kak sheila acaner?gatai no!!!!...time possing with perantin...when kami nak possing aje ade yang dahh take off perantin lebih dulu dari kami...kami duduk balik.....nampak perantin free aje...baru nak bangun ade orang lain plakk take off jugakk nak berpossing ngan pengantin..takpe kami rela bersabar...last kali dapat jugak..yang paling penting pengapit over sanding ok..xpe laaa..xdapat nengok dorang sanding dulu dapat nengok skrg hehehehe....

masa akhir majlis nak dekat pukul 12..makk aii mata dahh berair plakk ngantuknya....ada geng kls lain ajak karaoke malam tuh...macam seronok nak pegi..tapi yana nak tunggu sampai habis laa majlis tu sampai bungkus hehehe...so geng tu balik dulu....so kami tunggu ade dalam 20 minit lagi...dalam 12.30 kot balik..tu tahap tak tahan dahh ngantukk....bubye perantin..kak sheila..lan kristal..ibu & family.....

otw nak pegi kat kete..kete asmidar park paling hujung tinggal kete dia je..melangkah takleh ade bunyi..wahh bleh ke?pasal takut anjing hahahha....yang si yana sibuk dengan klcc diaa..ingat dia jumpa anjing rupanya klcc...sepanjang perjalanan keluar dari titiwangsa tu yana sibuk kata klcc cantik laa..dah dekat laa..lawa..lampu banyak..adoiii..sian nie hahaha....asmidar bawak laa kete dia bebetul depan klcc..hah ko mendongakk yana nak tengok..puas hati minah tuhh hehehe....as ajak minum kat danau kota...kat mapley....minum aje...sepanjang perjalanan jalan kaki dari kete ke mapley tu semua orang dok terkebil kebil tengok kami angun berbaju kurung & kebaya ni...almaklumlahh tak sempat nak tukar hehehe..baru laa melayu huhu...

lepas minum balik hotel dalam 1.30 pagi...jyeahh sampai hotel...boleh tido...sebelum tido sempat borak lagi sampai pukul 2..lepas tu tetiba dahh tido aje..dengar bising bising orang sebelah tendang pintu laa..seram ok!!!tengok jam dahh pukul 9.15 pagi..ouhh dahh pagi tapi dalam bilik tu gelap..tak de tingkap so tak dapat detect pagi ke malam ghahahaha.....kami check out pukul 12...nora datang laa jemput kami hehehe...pegi wangsa walk..lunch..karaoke & balik destinasi masing masing..sampai rumah pon pukul 6pm..dengan hujan lebat di redah jugak..esoknya demam dahh habis...siap satu NOVEL wakakaka

Monday, March 25, 2013

Shopping

Title nampak bestkan shopping tapi actually bukan kite ye shopping tapi temankan kakak kite shopping...cramp kaki wehh Saya drive saya follow..saya angkat barang..shopping tak ingat dunia...bukan langkawi more murah ke than sini?Sekali sekala punya shopping boleh lah layan lagi..kalau selalu confirm kurus wehh...Fasha sandha pon lehh kalah :P

Today shopping kat KL dulu...dari Masjid india ke jalan tuanku abdul rahman..tawaf semua kedai yang ada..kaki rase nak melecet tapi benda yang nak beli still tak jumpa..perut lapar gilaa plak kan.....Beli baju beli tudung..beli baju kurung...Perghhh kayo kayo!!!...Saya jadi luggage women laa plak kan...dengan kesesakan manusia kat kl masa beli baju tuh saya rasa kepala saya pusing pusing pusing!!Ooooo.....Gitu gamaknya kehidupan warga kota yee..nak shopping bodo2 pon serabut ok!!!bersyukur dapat dok Nilai yang aman dan damai hehehe.....

Sambung shopping dekat Sogo plak..sis saya beli produk kecantikan SK II...harga die makk aii....separuh dari gaji ku...padan ahh muke nampak mude heheheh mahal rupanya.... consultant staff pon lawa lawa macam pramugari...MMmm......

Breakk jup..lunch katanya...lunch 3 ptg kan..memang syok kot..hati membara perut lapar..otak membeku....lunch kat sunway mall complex...sebelah pwtc...makan kenney rogers...sedapp gilerr.....diet laa konon kan..semua langsai......



Lepas makan shopping lagi kat sunway mall...solat semua situ...baik tido situ jugak hehehe...tapi best jugak sunway mall nie sebab tak ramai orang dapat bernafas dengan baik sekali...hehehe...sis saya shopping sini macam macam...untunglaa gaji besar heheheh


1st time laa lepak mall ni..walaupon setiap bulan ade pegi event kat pwtc memang tak dan pon nak singgah sini sebab macam mall lama..wahahah demand tapi poket kosong..ape kelasss!!!!


Shopping hari seterusnya...




Nilai 3 plakk....
sini jangan cakap laa..gedung pembelian perhabisan terbesar kat malaysia kot...tempat bankrupsi nie hehehe..tapi jarang laa nak beli baju sini..sebab banyak sangat size yang sesuai (Tangan dibahu)..Choiii!!!!
Mereka kata sini murah cantik elegant!!..yeke..kurang pasti sebab tak suke sangat pegi sini tanpa tujuan...kepanasan meksima wehh sini...legam makk ni nyahh oiiii  tapi ade gakk syok bershopping!!!
sini je 5 helai tudung sis saya langsaikan...ramai orang plakk tuhh....kaya kaya rupanya orang malaysia nie...perkembangan ekonomi terbaik heheheh

Balik shopping kira duit syiling terselit dalam dompet..kira seposen seposen sampai seringgit yeee..heheheh lain kali shopping lagi lagi lagi banyak ok...saya temankan..arghhh pressure!!!



  

Tuesday, March 19, 2013

NO title


LAN & RODI utk gameshow terbaru tv3.. Woot Woot..!!!





WAHHHAAA..CUTEEE...

Kristal, Estranged Hangatkan Versus Musim Kedua

Petikan dari: gua.com.my


Rancangan realiti hangat TV9, Versus kembali untuk musim kedua. Menampilkan lima buah band tempatan yang sememangnya berbakat besar, kreativiti pemuzik-pemuzik ini bakal diuji sekali lagi dalam rancangan yang menawarkan hadiah wang tunai RM 200,000.
Estranged, Oh Chentaku, Manifesto, Kyoto Protocol dan Kristal merupakan band yang bakal menggegarkan pentas Versus bermula 5 April ini. Membawa konsep yang sama seperti musim lalu, setiap band bakal mempersembah lagu mengikut tema yang ditetapkan pihak produksi dengan gubahan muzik tersendiri. Jennifer Thompson dan Loque kekal selaku juri tetap.
Masih lagi dihoskan Aidid Marcello dan Hunny Madu, Versus bakal bersiaran secara langsung dari Space U8 Shah Alam. Pastinya, suasana di kompleks membeli-belah mesra alam itu bakal menjadi meriah dengan persembahan bertenaga daripada kumpulan terlibat.
Sidang media memperkenalkan barisan kumpulan muzik terlibat telah diadakan bertempat di The Stage, Avenue K sebentar tadi. Majlis turut dimeriahkan dengan kehadiran Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima, Ahmad Izham Omar. Turut hadir Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Radio, Seelan Paul dan Pengurus Besar Kumpulan TV3 dan TV9, Sherina Nordin.
Versus mencipta fenomena tersendiri pada musim pertama dengan capaian lebih satu juta penonton. Kumpulan Hujan berjaya membawa pulang kejuaraan edisi sulung rancangan ini. Lebih manis lagi, Versus juga berjaya menggondol anugerah 'Fresh TV Series Award' di Shout Awards 2012.
Menghangatkan lagi Versus musim kedua adalah Suraya HOTfm yang akan tampil dalam Versus Backstage pada setiap Rabu dan Khamis jam 8.30 malam. Episod pengenalan Versus musim kedua bakal bersiaran pada 5 April 2013 jam 9.30 malam di TV9. Battle pertama Versus akan disiarkan secara langsung dari Space U8 bermula 12 April 2013.

“Kami Akan Rosakkan Lagu Yang Ada” – Kristal, Peserta Versus 2

Petikan dari blog...OHBULAN





“Kami akan rosakkan lagu yang ada. Itu fokus kami. Tapi merosakkan dalam kategori sihat la. Setiap episod berlainan temanya, jadi kami akan cuba buat yang terbaik,” jelas Lan apabila ditanya fokus mereka pada rancangan Versus nanti.


Inilah kenyataan yang dikeluarkan sendiri oleh vokalis utama kumpulan Kristal iaitu Lan. Selepas 14 tahun bergerak didalam industri, OHBULAN! pasti ramai yang merindukan kemunculan Kristal yang pernah popular dengan lagu-lagu seperti ‘Ku Membisu’ dan ‘Retorik Cinta’.
Kali ini, Kristal yang dianggotai oleh 4 orang anak muda iaitu Lan (vokalis), Rodi (gitaris), Izwan (bass) dan juga Asraf (drum) bakal berganding semula dikhalayak ramai apabila mereka akan turut berentap di rancangan realiti popular, Versus musim 2.
Untuk musim kedua ini, Kristal bakal berentap bersama 4 lagi kumpulan lain iaitu Estranged, Kyoto Protocol, Oh Chentaku dan juga Manifesto yang mengambil Tomok sebagai vokalis utama. Ketika ditemui di sidang akhbar Versus musim 2 semalam, Lan menjelaskan bahawa Kristal masih ada dan tidak pernah menghilangkan diri.
“Sebenarnya kami tak adalah diam sangat, ada juga kerana setiap minggu ada undangan persembahan. Mungkin undangan persembahan itu tak melibatkan media atau mana-mana TV sebab kami banyak terlibat dengan ‘private event’,” jelas Lan lagi.
Menjawab pada soalan OHBULAN!, Kristal memberitahu bahawa tujuan mereka menyertai Versus adalah kerana mahu membuktikan pada peminat bahawa persepsi mereka pada Kristal selama ini adalah tidak benar.
“Kalau boleh, kami mahu tukar persepsi orang ramai yang banyak bercerita tentang Kristal hanya memainkan muzik rock keras. Kami nak buktikan yang Kristal boleh bawa genre lain dan apa juga jenis persembahan.”
Namun, Kristal turut tidak menafikan bahawa kumpulan-kumpulan lain bakal memberikan saingan hebat pada mereka walaupun Kristal adalah satu-satunya kumpulan yang paling lama didalam industri iaitu 14 tahun.
“Kalau ikutkan nama, memang kamilah yang paling lama. Tapi ikutkan pengalaman ahli-ahli muzik dari kumpulan lain, mereka pun sudah lama. Setiap band ada pemuzik bertaraf profesional dan mungkin orang tak nampak sebab mereka bergerak secara ‘underground’,” jelas Lan lagi yang sudah berkahwin dan mempunyai 2 anak ini.
Menyentuh tentang harapan Kristal pada rancangan realiti Versus musim 2 ini, Lan memberitahu bahawa mereka memang mahukan kemenangan.
“Menang semua orang nak menang. Semua band harapkan kemenangan, tapi dalam setiap episod kami akan sentiasa buat kelainan.”
Versus musim 2 bakal keudara di TV9 pada 5 April ini setiap hari Jumaat jam 9.30 malam. Ia sekali lagi bakal dirakamkan di Space U8, Shah Alam untuk siaran langsung bagi konsert kedua dan seterusnya. Juara bakal bawa pulang wang tunai berjumlah RM200,000. Musim pertama menyaksikan kumpulan Hujan menjuarai pertandingan ini diikuti Go Gerila! ditempat kedua.

Monday, March 18, 2013

Wedding & Shopping...Pening

Perjalanan yang jauh...aku pergi meninggalkan kan kamu..Psstttt!!!...ehh bukan lagu yee kita nak share arini....nak share kisah misah aimi pegi wedding & shopping hehehe...

1st 
wedding kat Felda Villa jalan semarak off jalan gurney...beriya search GPS nie...rupanya tempat tu dekat aje ngan LRT damai...kira damai ni masih keramat lagi rupanya....cekk baru pestime sampai situ thanks mr GPS to help me find the area....!!!....wedding tu just my friend, chah punya kakak kawen..tapi chah nie beriya ngajak saya pegi macam dia plak yang kawen...heheheh..so datang aje lah...peneman saya sape lagi kalau bukan ibu tersayang hehehe....

Wedding tu punya environment agak luxurious jugak..awesome gilaa...saya kan orang kampung tak penah pegi wedding lawa lawa gitu heheh so macam teruja lebihh...sebab teruja lebih tulahh lepas aje thumb print kat wishes tu hp samsung w saya ni tertinggal kat meja tu..dengan spontan aje terus ke meja belakang menelaah buffet....nasib kazen chah jumpa hp saya..kalau tak...iphone plakk aku beli hehehe...syukur wehh!!!!

Food food pon sungguh menyelerakan...tapi saya masih mood berdiet..tapi tapi tapi...saya dah termakan kek tu sikit..ehh takpe kan sikit aje..huhu....punyalah tahan selera tak jugak tertahan akhirnyaaa ngap ngap....habis diet....lepas mak saya makan nasi minyak dia bleh plakk makan fried kway teow...melelehh siott..terliur...yang tu saya tengok aje..huhu..glurppp....!!!

Dahh settle makan ajak mak balik..masa tu pengantin pon belum tiba lagi..sebab kami sampai sharp 11.30 pagi..malu tau sampai awal hahaha....nasib chah perasaan kalau tak mau lagi segan megan.....balikk laaa plakk...dapat door gift dari mak pengantin.....

Mak kata kita balik ke lrt jalan kaki laa..sebab naik teksi tadi kejap aje dahh sampai....Ape?naik kaki?ekk....ok (masa ni mcm xrela aje)..jalan punya jalan punya jalan sampai dah berpeluh peluh ketiak basah semua...sampai jugak..tapi apsal rasa jauh sangat plak huhu....

salin nyalin baju kurung ke casual sikit kat lrt damai tuh...nak cari toiletnya satu hal...tersembunyi betul..!!terpedaya makk nyahhhh!!!!dari damai lrt ke masjid jamek lrt...shopping mata bermulaa dari masjid india....
Nampak macam kat pakistan....pon ade...
macam kat bombay pon ade...
macam kat indon pon ade....
Macam macam ada


2nd

shopping mopping bagai hah....

Mak nak nyinggah plakk kat Ariani beli tudung dia nak bawak pegi surau.....sememangnya arianinya tudung memang terbaik..sedap pakai pon iya....kat sini my mom dah habiskan seratus...hukhuk....batukk.....









lepas tu singgah plak kat hajra sana pon tudung lawa lawa gilaaa...harga banyak murah dari ariani....saya langsamkan 2 helai jugak dari kedai ni...dalam seratus jugak laa lesap :P

Semua house plakk....sini paling koyak rabak dompet den..hukhuk..takpe laa sekali sekala kan....ape ade hal....rembat 2 pasang grey/black slack,2 blouse,1 long skirt..perghhh RM300 lesap maaaa.....pening pening....hahhaa....my mom pon beli jugak..tapi dia beli sehelai aje.....saya jarang beli baju..sebab faktor size huhu...Shhhhhh.......



Campbell complex plak..ayah suruh beli baju tshirt dia kat sana....dulu dia selalu lepak situ zaman dok KL..Emm...katanya dia pakai size XXL (standard) sekali usha sane..XXL sumpah macam selimut besarnya..ouhh rupenye tu bukan standard ok..tu stan stan stan punya dard..besau gilerr....last tempat pegi sogo....beli situ laaa....ayah nie nak baju bersyarat nak ade poket bagai senang nak letak pen..aduhaii..satu sogo level man tu dok cari baju..berpinar mata nieh....akhirnya jumpa gak..jenama UNTA Fadang Fasir lah...makk aiii hargo ehh tak nak kalah..60 hengget..2 helai dahh 120....takpe laa bukan selalu yee idakk.....bukak dompet tinggal sepuluh je..kihkih....nasib my mom tak mintak beg plakk masa tu kalau x mengigil nak kuar duit dari ATM kot.....leh darah tinggi kalau macam ni hari hari....


Balik nilai naik ktm terus kat bank negara..ni satu lagi bahana dia punya tangga makkk aiii panjang jauh tinggi semua ade....lengguh tahap nak cramp kaki nie.....extra excercise betul..sumpah kaki den masa ni macam rasa tak rasa je..kebas....nak shopping sangatkan....!!!so saya relaaa kan..heheheheh..HABIS!!!


Monday, March 11, 2013

ATKINS DIET

.......................ape tuhh ekk..nak explain bebanyak pon malas laa..korang klik sini...www.taknakgemuk.com admin blog nie dulu dia chubby macam saya sekarang ni..tapi since diaa dahh nak masuk kolej ni diaa punya berat badan turun yang sungguh AWESOME....since dia follow ATKINS diet ni...so nak tau lagi bacalah...

saya baru aje starting arini hehehe...

Pagi bekfest


  • 5 gelas air suam
  • omellet
Lunch
  • 5 gelas air suam
  • sayur
  • tomyam ayam

Dinner plan nak makan sup sayur jugak hehehe...tak tau laa camne....nak tengok plan nie menjadi dahh..saya penah dah try HERBALIFE..SD11 ..aram jadah tak jalan ape pon....so try nie bersama dengan senaman ringgan ;P

Agak kalau aku kurus lepas ni ade dengar tak lagi orang panggil.."WOiii debab!!...Aimi gemukk..aimi gemukk!!!!..Eelehh gergasi nie tepi sikit laaa...Jalan macam raksaksa....Senget laaa komuter nie ko naik...patah katil wehh ko naikk.."?

heheheheee..tunggu dah lihat!!!

Buah Tampoi!!

Bukan Tampoi dekat johor tu yee..tapi ni buahnya...Malu saya nak bagitau yang saya baru firtst time DENGAR-JUMPA-MAKAN buah ni yee...Ingat nama TAMPOI tu nama POKOK Je..rupanya ada buahnya..boleh makan plak....

Makcik saya cakap buah tampoi punya pokok ni hidup liar...kira kalau ada orang tanam tu kira ambil benih dari hutan laaa tuh..

*Rasa buah ni agak kelat sikit laa..macam buah dokong sikit..tapi seriously tak sesuai kot dengan tekak..makan sebiji kecik tu rasa nak muntah..tapi my nephew says he like it very much  and said good taste..Eukk..!!
*Bentuk buah nak tau macam mana?macam nie lah :D


PERFUME

hyee geng geng..!!!!hari ni saya nak share pasal perfume...ni bukan perfume yang harga mahal mahal tahap ratus ratus tu pon...murah je ni kurang dari RM20 aje...perfume nie bilaa belek2 ade gambar gitar & yuna..wahh yuna dahh jadi duta minyak wangi plak..untung betull dia kan..luck giler..!!!perfume nie ade 3 jenis wangian..ROCK-MELODY-RHYTHM..Saya choice Melody sebab bau dia best..yang rock tu bau dia kuat sikit....yang rtythm bau pon smooth je..sedap....!!!

nie laahh perfumenye..!!...konsep kotaknyaa pon dahh cun der...!!!


Friday, March 8, 2013

Kisah Kita


Ultimately finished this song .... there is a weakness in terms of vocals .. I will try to recompose..this song decorate for imagination from love lack..hope this song will to will received by them..I know, not easy to makes the beautiful song..but just try makes this for starting my composition  music...

love story ...not honest boyfriend who does not know the meaning of love required by a girl love .. finally surrenders .. 

Thursday, March 7, 2013

popularasi lagu konsep loghat!!

sekarang ni dah macam satu trend pulak..lagu di ubah lirik ko bahaso dialek...Sojak pames ehh lagu apo ko ehh jang..ado pulak yang berkreatif lagi buek lagu W.A.R.I.S REMBAU MOST WANTED...lagu nie cito pasal anak mudo gambau ningga an sawah padi poie kojo kolompo....tak nak kojo sawah dah..becak becak dek lumpo tak mau dehh....kalau dulu ado banyak gak lagu dialek noie sembilan nie...paling kelakar den dongan lagu kocik kocik jago kabau...lagu tu pon ado nyobut namo gambau...makk aii pemes bonar gambau nie...ni yang teghaso den nak balik gambau ghumah arwah nenek sedaro nie...sebolum ngambau nyinggah cendol leman dawi...tongah paneh memang sodap layan cendol...hehehe..pasal lagu tue..den kagum ngan budaya oghang noie den memartabat an loghat noie sembilan...ghamai kato loghat tu lucu...ado den kesah..ekau nak torai pon dah bunyi ehh macam lidah orang asli...hahaha....

Apo apo pon den totap banggo jom layan yo lagu nie hah....kekadang bilo dongar beboto macam lawak lak aiii lirik ehh...hahaha...apo ajo lahh layannn...


Wednesday, March 6, 2013

WANITA HARI INI TV3 BERSAMA LAN KRISTAL & WIFE


Akhirnya dapat gak den record balik video nie....Just record part dorang je hehehe nak tengok full boleh terus ke tonton ye..hehehee

Sunday, March 3, 2013

Open March Wedding!!

Siang tadi lepas keje yang half day hari ni tu saya follow parents pegi wedding dekat kg mak saya kat Jijan..anak kawan mak kawen...senior sek abang saya kat SMAP Labu dulu....Kakak tu nama Enerda...(best kan nama dia!!) kawen dengan orang Keyell!!hehe..Nama Bro tu Zaidy...

Majlis memang superb meriah..Setiap persembahan yang disajikan sepanjang majlis nie memang sangat Awesome sampai my abah tak nak berganjak balik...Layan zapin & gamelan katanya...

Setiap susun atur majlis sangat smooth...Dah rasa macam persembahan kebudayaan Istana Budaya plak...Dengar ulasan dari penyeri majlis tu..dari TunggalFM & kumpulan kanak kanak & remaja yang menari tu pernah buat persembahan dekat Malaysia Hari Ini & Nasi lemak Kopi O....
Benar benar awesome yee kengkawan...budak kecik kot lagi dah terer menari....Mereka semua ni kumpulan budaya kampung jijan...Bangga dengan mereka!!!SYABAS

Pemain Gamelan nya jugak sangat syahdu yee...Ehh jupp...!!Peniup seruling..ehh betul ke tu seruling ekk?hehehe..sorry kalau saya silap...saya macam kenal yang meniup seruling tuh..adekah azlee geng sek agama dulu?wahh mantap syahdu dengar dia tiup bendalah tuhhh..cair dengar...dengar dia ex student aswara...Untunglaa dapat blaja aswaraa...hehehe...*Jeles*









video


video
 tarian dengan iringan lagu Dinding Ba Dinding yang berasal dari padang






Luahan Hati Akustik Cover Version

Mari jiwang jiwang yee...Lagu ni best lagi lagi Kristal punya version...Tapi lagu ni key Am tuh tinggi hehehe..nak jerit tak lepas so ni je lah hasilnya hehehe..sape sudi dengar ok!!!!lepas tu mesti bernanah telinga dengar hahahha






Lirik Lagu Luahan Hati 
Pertama kali ku dengar suaramu
Sayunya hatiku merindui dirimu
Walaupun belum kita bersua muka
Namun aku tetap jatuh cinta

Pertama kali ku bertemu denganmu
Hatiku terpaut melihat senyumanmu
Aku mengharap engkau menerimaku
Kerna aku bersedia menyintaimu
Akan ku renang lautan yang berapi
Membuktikan kehebatannya cinta ini
Tetapi jikala kau meninggalkan aku
Terhiris hati ini
Terguris jiwa ini
Menangis tak berlagu
Biarpun ombak yang merubah pantai
Kasihku takkan hancur berderai
Biarpun hari berganti hari
Dirimu tetap ku nanti
Sayangku pimpinkan tanganku
Menuju mahligai bahgia
Kita bersama nikmati kisah cinta
Hidup bagaikan di syurga
Oh Kasih
Akan ku renang lautan yang berapi
Membuktikan kehebatannya cinta ini
Tetapi jikala kau meninggalkan aku
Terhiris hati ini
Terguris jiwa ini
Menangis tak berlagu
Biarpun ombak yang merubah pantai
Kasihku takkan hancur berderai
Biarpun hari berganti hari
Dirimu tetap ku nanti
Sayangku pimpinkan tanganku
Menuju mahligai bahgia
Kita bersama nikmati kisah cinta
Hidup bagaikan di syurga
Oh Kasih

Saturday, March 2, 2013

MERTUA CELUPAR, MENTANTU SENTAP-WANITA HARI INI TV3






Amboiii gojes nya kak sheila & abang lan KRISTAL ditemu bual dalam rancangan WANITA HARI INI...TV3 tajuk "MERTUA CELUPAR, MENTANTU SENTAP-Tetamu Razlan & isteri ruminah sidek & ustaz zawawi yusoh" Kak sheila nampak berseri seri lah dalam rancangan tuh..almaklum lah makan produk Gorgeously Reawerding-GOCELL hehehee....

Macam macam espek di bincangkan..nak rerun balik?korang leh klik link ni..tapi biasalah..register 1st..kalau tak bleh jugak register PM me kat sini Facebook eye-me ok..kite bagi awak gune pasword kite!!! :D

Jemputan join COVERIUM MUSSICAL TALENT COMMUNITY




Title nampak Hebakkk kan..konon nye laaa plakk kan....Saya dapat 2x Invitation nie hah...since tahun lepas lagi..konon mat saleh nie dah dengar semua cover boring +hancus kelaut saya tuh...Hahaha...ada jugak sudi mendengar & appreciate cover saya..thanks haha...dalam jemputan nie...owner page nak saya buat cover song lepas tu hantar kat page youtube dia tu by mesej..nanti katanya dia akan upload kat youtube commity talent tu laaa katanya...Lepas tu dia kata pasti saya dapat viewers yang ramai nanti.katanya  satu dunia boleh tengok..Ambooii dasyattt!!!!..Agakk agak macam gaya artis lahh kot..Viewers juta juta hahhahaa...Tapi kalau nak cover nak bagi satu dunia dengar kena nyanyi omputehh lah kan..tak kan nak nyanyi malay plak hahaha....tapi agak kalau nyanyi semua bahasa Macam IQWAL ok ke?eleehh macam lah saya boleh hafal lagu selain dari english & malay hahahaa.....nak try buat cover untuk jemputan ni ke tidak ekk?Buntu!!!....Rasa macam Poyo pon ade..!! INI SEMUA POYO!!!

Friday, March 1, 2013

MY WORK



Ade dikalangan geng masih tak caya saya keje kat company jual senjata api..haha...tak terpikirkan ade company jual senjata api..samalah saya pon tak penah terpikir ada yang jual senjata sangat berbahaya nie...so hakikatnya memang ada...Tak percaya boleh datang kat nilai arms hehehee....


                  NILAI ARMS & AMMUNITION SDN BHD

Company ni menjual dan membekalkan senjata api serta peluru kepada yang mempunyai lesen senjata sahaja..nak dapatkan secara haram tu lupakan ajelah yee..kami tak buat semua keje tuh....*hehehe*
Pelbagai senjata yang ada..**Tapi!!dalam catalog ajelahh** kihkihkih  ada sample pon 2 ke 3 pucuk aje....pada yang dah ada lesen senjata api tu nak pilih or nak di suggestkan penjualan & pembelian senjata hanya boleh semasa bos saya ade aje yee..sebab saya tak ada kuasa nak bukak bilik showroom besi belakang tuh...pasword rahsia...macam CIA plak!!!Lagi pon saya kurang ariff bab pengendalian pistol or senapang ni...knowledge takde..keje saya just admin management aje...siapkan dokumen penjualan dan pembelian sahaja....


Nie meja saya..sangat teraburkan..masa ni sibuk lekatkan harga kat sarung senapang & pistol...(Beg senapang & pistol) Beg sarung tu sama sikit macam case gitar*hehe*kekadang saya pon terpanggil case gitar *hahahaha*


Pose kejap...yang ni pistol Original ok..pistol betul..bukan pistol mainan....berat pistol ni..belum ada peluru lagi..kalau ada lagi berat kot...Jenis pistol saya pegang ni jenama SIG SAUER P239...bos saya kata nie jenama pistol digunakan dalam salah sebuah filem James Bond...Hah!!!hebakkk kan!!!!Harganya Rm6800 ade bran?sepucuk yee!!bukan Rm68.00 tau tapi Rm6,800..Mahal kan..Pistol nie guna peluru caliber 9mm...satu kotak ade 50butir aje...tu pon dahh RM80..orang kaya tak rasa kot kemahalannya kan...*hahaaa*hakikatnya nak dapat lesen atau permit senjata bagi yang pendapatan bawak sejuta tu memang payah yee...faham tak maksud tersirat tuhh :P


Senjata ni ada diantaranya dah Dijual...Masyukkk!!!!

                
Meja saya
                                       

    Pistol Glock & Shotgun...

Peluru untuk senapang..nak tembak Babi hutan ke...sesuai sangat hehehe

Catalog & Magazine

Saya kat opis level 2  siapkan file serta dukumen penting!!!..opis bawah pc tak bleh conection dengan printer..almaklumlah dah canggih..sekarang pc ke printer gune wifi aje...tapi sebab canggih sanggat sampai tak boleh nak guna..kena jugak mendaki anak tangga ke tingkat 2 kan.....exsercise katanyaaaa....


BR1M 2.0


BR1M? Bantuan Rakyat Satu Malaysia bagi kategori bujang RM250...Pasti ade diantara korang pon dapatkan..BR1M nie tak dapat secara menyeluruh pon..pada siapa yang isi form by online atau form by pos je yang leh dapat..Macam empunyaa blog niee hehehehe...Saya isi form online since bulan 12 haritu....Ingatkan tak apat sebab fasa 1 semua dahh dapat..so maybe rasa tak dapat..tup tup!!dapat surat Jyeahh dapat BR1M jugak pada 18-02-13..hehehe..Hari ambil vaucernya 22-02-13..hari jumaat..beriya mintak keje half day dengan bos...ikutkan saya ni jarang nak mintak cuti ke..nak mintak half day melainkan perkara yang sangat penting untuk berbuat demikian..saya tak nak susahkan banyak pihak....

Masa hari ambil vaucer tu saya datang seawal setengah jam..ingat orang 1st datang..rupanya ada yang dah beratus lagi..ehh yang laki tu sah tak pegi jumaat laa tu...katanya dari 1.30pm dah tunggu..amboi nak amik duit punya pasal solat jumaat tak pergi....

Beratur bukan main lama lagi laa masa tuh..lengguh lutut menunggunya...bila dah register nama check nama ada kena duduk kat kerusi dulu dengar taklimat..ingat terus dapat rupanya dengar lah taklimat ucapan BR1M dari YB Nilai Dato Seri  Peter Lai..ehh betul ke nama Yb tuh?hehehe...maafkan saya kalau tersilap *Hehehe*
Taklimat pon tak lama mana dalam setengah jam aje...so lepas tu dapat la vaucer dari kakitangan pejabat Daerah Seremban...Ingat bila dahh dapat vaucer boleh tunaikan cepat cepat..rupanya aku dapat vaucer yg ke 1000 punya giliran..ada bran nak tunggu sampai maghrib tunggu nak tunaikan vaucer?
so baliklah target boleh tukar kat bank berhampiran..sampai aja bank dah pukul 4pm..Aku sampai aje pak guard dah tak sabar nak tutup pintu bank..tak bagi masuk plak...Lari satu lagi bank pon sama aje...Pikirkan minggu depan laa pegi tunaikan...

Minggu depan nya pergi konon nak tunaikan vaucer kena follow time..pagi 9pg-11pg petang plak 3pm-sampai bank tutup...so pegi petang sharp sampai pukul 3pm...bila dah cop jari,sign,tulis nama bg kat pegawai bank dengan kat pengenalan...Rasa boleh dapat duit cepat...sekali bila tanya pegawai tu katanya dalam 1jam setengah..Makk aii bapak an lamo...buek apo lamo bonar tuhh..den poie langsai utang bayar itu ini pon tak dolahh kono tunggu sejam lobihh.....Jadi mintak balik vaucer & ic kat pegawai tuh saya nak balik opis cepat...tak kan nak mintak half day lagi kan....saya macam perasaan sikit salah sorang pegawai bank tu macam pandang & senyum sinis je pada yang ambik BR1M nie...yelaa gaji ko kan banyak...Dengan cara macam nie agak susah nak tunaikan vaucer bagi yang bekeje macam saya..so kena jugak tunggu bulan depan (March)..Emmm..Bersyukurlaaa kan..

Search