Monday, January 30, 2012

NEW COVER 2012

Ombak Rindu..
Dah ramai peminat filem ni cover soundtrack lagu ni..aku pon
memula macam tak berapa minat lagu ni..tapi hari hari dengar
ade orang nyanyi..dan dengar kat radio mula minat plak...so ini
dia cover aku awal tahun 2012 ni..hope you like it!!



Carta Hati Cover

Last week sis aku balik rumah..dia cuti for CNY so takde ape nak buat kat rumah..so jamming time..hehe..even thought lagu ni rosak dia buat tapi tetap enjoy...masa dia nyanyi lagu ni..aku main gitar..sempat gelak gelak lagi...yg ni just record main main je..banyak gak melody yg salah kan..haha sapa penah dengar lagu ni sure tau mana yang salah kan..tapi hentam sajalah hehehe..ini dia Carta Hati-Najwa latif Cover...just for fun!!





_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Wednesday, January 25, 2012

Dah Boleh tengok Movie free

Jyeaahhhh...


The best Movie i`m watch..Love it!!

War Horse


Dartmoor,1914: To his wife’s dismay farmer Narracott buys a thoroughbred horse rather than a plough animal but his teenaged son Albert trains the horse and calls him Joey,the two becoming inseparable. When his harvest fails the farmer has to sell Joey to the British cavalry and he is shipped to France where,after a disastrous offensive he is captured by the Germans and changes hands twice more before he is found,caught in the barbed wire in No Man’s Land four years later and freed,due to a bizarre truce. He is returned behind British lines where Albert,now a private,has been temporarily blinded by gas but still recognises his beloved Joey. However as the Armistice is declared Joey is set to be auctioned off. After all they have been through will Albert and Joey return home together?



Friday, January 20, 2012

Apa akan jadi kalau binatang ada facebook... Agak2 apa status mereka







NYAMUK : Baru habis ronda rumah Caid... kenyang...

CICAK : Isteriku tersepit kt celah pintu .. sobs~

KUCING BETINA: Anak I yg ke-5 baru tanya sapa bapaknya. I bingung nk jwb apa. I sendiri lupa bapaknya sapa..

AYAM : Kawan .. klu esok aku xupdate.. b'erti aku dah digoreng..I luv u all jgn lupa wat kenduri arwah utk aku ya…

NYAMUK: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS uwaaaaaaa~ 

KUCING: Baru je add awek sebelah umah…keturunan PARSI beb!!!

BABI : Aku bengang betoi la...dia pijak taik kucing
tapi nama aku yg dia sebut...wei bro! len kali siasat
dlu la sapa yg berak kt depan umah hg..tension2.

Thursday, January 19, 2012

18/01/12

Salam semua....


Kisah satu harian aku!!


Hari ini secara rasminya aku dah register sebagai daftar pemilih..haha..seharusnya sesiapa yang umur genap 21 tahun keatas di wajibkan mendaftar..aku ni plak dah 25 baru nak daftar Lallala...jarak 4 tahun...Daftar dekat post office je..so aku dah boleh mengundi...


lepas daftar kena pegi bank plak..nak tunaikan cek..biasalah aku ni kan ketinggalan zaman so agak bengong tadi masa guna maschine Cek..Nasib ada "orang cina" membantu aku yang jahil gila bab machine kat CIMB tu..Thanks Bro!!...One Malaysia!!


Selesai urusan Bank..Follow parents pegi bangi...my dad nak cari spare-part kete VOLVO dia..katanya kawan dia bagi info kata kat sana banyak spare-part VOLVO...sekali sampai satu Bengkel or Syarikat VOLVO pon tarak!!..yang ada Merc je...mesti kawan my dad ni silap tgk kete my dad..mesti orang tu ingat Merc..haha..so hampa kan..last last jumpa kat jalan Reko-Bangi...specialist VOLVO...tapi tutup plak...Next time lah...


On the way ke Bandar Baru bangi parents ajak LUNCH plak..aku lupa nama restaurant tu tapi...Ikan sembilang bakar dia memang tersedap!!nyum nyum...still sekarang teringat kat Ikan sembilang Bakar tu...1st time aku makan ikan sembilang bakar..biasa aku makan terubuk bakar je..ni menu baru aku makan...
ni la dia Ikan sembilan bakar..satu set ni baru Rm3.50 besar & murah :D


Lepas makan jalan lagi dan singgah kat Warung Rimba @ Teras Jernang..berhampiran UKM..Memandangkan memang dah kenyang..so kami share minum Cendol Rm1.60& Laksa Rm3.50..not bad la..tapi aku lagi suka kat cendol tu..lagi lagi kepanasan malaysia ni melampau lampau..dulu kulit aku putih dah jadi gelap hehehe





On the way nak balik Rumah..singgah tesco nilai..beli barang dapur..mak aku suruh aku pegi cari part beras & amik beras..aku tak sure sangat nak amik beras ape..calling mak tanya beras ape..sekali mak aku kata "Beras jasmin yang ade gambar "Jalaludin hassan" tu" owhh..hehe..beras cap pak lang elna :P haha..

lps shooping time to "Balik rumah" kaki dah lenguh & penat..Rumah Manis Rumah

Saturday, January 14, 2012

Petikan Dari sinar harian

Kebakaran ni hampir dengan sekolah aku dulu tapi jauh dari rumah..masa kejadian ni aku pon join jadi wartawan tidak dilantik & diundang..hehe saling mengambil tahu akan keadaan keliling kan hehe..

NILAI – Sebanyak lima unit kediaman di Pangsapuri Ta­man Semarak hangus dalam kebakaran, di sini, petang kelmarin.



Kejadian kira-kira jam 3.10 petang itu, dipercayai bermula daripada kebakaran di sebuah bilik di tingkat tiga pangsapuri ber­kenaan.


Ketua Operasi Bomba dan Penyelamat Nilai, Zainal Ahmad berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada jam 3.21 petang dan mengambil masa lapan minit untuk sampai ke lokasi.

Menurutnya, seramai 11 anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Mantin serta Nilai ke lokasi kejadian untuk mengawal kebakaran.

Katanya, tiba di lokasi, kea­daan api sudah marak, ditambah pula dengan keadaan angin yang kencang, menyebabkan api merebak dengan pantas.

“Ketika kami tiba, empat unit kediaman di tingkat atas telah musnah, menyebabkan bumbung di kawasan paling atas turut terbakar.

“Manakala, sebuah lagi unit yang berada di tingkat tiga terbakar di baha­gian bilik sahaja dan kami sempat mengawal api daripada merebak ke tempat lain,” katanya kepada Sinar Harian.

Zainal berkata, semua unit di tingkat empat yang hangus itu tidak berpenghuni, hanya unit di tingkat tiga di­diami lima sekeluarga.

Api berjaya dikawal dalam masa tujuh minit dan padam sepenuhnya jam 4.10 petang.

“Tiada kecederaan mahupun kemalangan jiwa dilaporkan dan punca kebakaran masih dalam siasatan,” katanya.

Sementara itu, seorang mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Yaya, 41, berkata, ketika kejadian dia tiada di rumah kerana bekerja.

Menurutnya, kira-kira jam 3 petang, dia menerima panggilan telefon daripada isterinya, memaklumkan rumahnya terbakar.

“Saya segera pulang dan mendapati sebahagian ruang bilik telah terbakar.

“Mujurlah kebakaran tidak merebak ke seluruh pangsapuri,” katanya.

Yaya berkata, dia bersyukur kerana isteri dan semua anaknya sempat keluar me­nyelamatkan diri bagi me­ngelakkan kejadian tidak diingini.

SNAPSHOOT

Gambar Dari Sinar Harian

Gambar aku snap sendiri..

SONGLAP

Ya Allah
Entah ape ape je lah jalan cerita filem ni..Promo bukan main giat tapi jalan cerita bosan..nasib aku tak pegi tgk kat wayang..kalau tak balik mesti nak mengomel je nanti...aku tengok kat website teamsalkom.blogspot.com 
if korang nak tengok cer KLIK SINI 

Synopsis:

 Berlatarkan bandar metropolitan Kuala Lumpur, SONGLAP mengikuti kisah dua adik-beradik – AM (Shaheizy Sam) dan AD (Syafie Naswip) yang melibatkan diri dalam sindiket penjualan bayi yang diuruskan oleh seorang wanita bergelar MAMA.

Kehidupan dua adik-beradik ini jauh berbeza; AM mengambil kesempatan dengan menggunakan business MAMA sebagai jalan pintas mendapatkan wang untuk kegiatan judinya, sementara AD mengimpikan kehidupan yang lebih baik dengan menyertai pertandingan tarian B-Boy.

AD mula menyedari impiannya mungkin tidak tercapai setelah kehilangan kawan karibnya RAZAK kepada kancah dadah dan melihat dengan matanya sendiri nasib gadis-gadis muda yang dijual kepada sindiket pemerdagangan manusia.

Apabila adik RAZAK, HAWA (Sara Ali), yang sedang hamil terjebak dengan sindiket ini, AD tidak boleh menutup mata kepada situasi ini lagi dan terpaksa berlumba dengan masa untuk menyelamatkan HAWA tanpa menyedari bapa Hawa, PAK DIN juga sedang mencari anaknya yang telah hilang. Akan tetapi, niat baik AD untuk menolong HAWA telah menggoyahkan hubungannya dengan AM, dan pergelutan mereka akhirnya mencecah tebing maut.

Special Gift Form My Parents

My parents buy something special gift for me!!Yehaaa..i like it very much..love both of you..even thought  i`m naughty & lazy..They still want makes me happy & happy..hehe..so Taaaddaaa..LCD TV..at my room!!Class you!!



Stress jugak aku dgn TV ni..nak pasang stand pon amik masa sejam..puas belek itu ini..pastu tgk direction..tapi xfaham..gambar rajah mcm pro..haha..akhirnya lepas ala ala bersilat & bertingpung akhirnya dapat jugak settle kan stand tuh hehe..tahniah kepada aku & mak..kalau keje kedai lektrik memang tak bleh.. yela stand pon dah sejam ape tah lagi yg lain hahaha..lawak lawak..lepastu nak cari channel plak..gune plak antena kecik yg ade area besi kiri dan kanan..yg org dedulu pakai tuh..so hasilnya agak mengecewakan tapi aku ade rasa happy gak beli ayah kata..pasang astro la..lagi senang..haha..aku..pasang lah cepat cepat sikit!!Hahaha.. so aku ngah syok layan VCD & Karaoke je..paling jelas & menarik tertarik hehee...

New Cakes

Product baru aku..Baru je siap..hehe..Aku bg nama kek ni Coklat Pelagi Emas hehehe....Kek ni untuk tempahan kawan aku..Sekarang pon aku dok belasah makan kek..aku buat dua adunan tadi..hehe..nyum nyum sedap..cekelat kek babe!!leleh lah air liur korang hehehe

Tuesday, January 10, 2012

Mereka Cover Lagu "Ombak Rindu"


Dua orang member aku ni..cover lagu "Ombak Rindu" Mana satu paling Feel in Touch?hehee..Mereka berdua ni memang artis..ZZati artis Music Valley.. & Fairuz plak ex-artis FMC..so dengarkan bersama..LIVE tak edit dan tapis ;D

ZZati

Fairuz

Laksa S`pore

Petang tadi,Saya tolong Mak masak Laksa S`pore..sedap..Tapi saya tetap suka Laksa Penang juga hehehe..selera takleh tukar dah..terliur nak makan Laksa Penang....

Ini dia Laksa yang Kami masak......

Monday, January 9, 2012

Ikan Bakar

Tetibe plak hari ni terasa nak makan ikan bakar..Tapi saja nak ngada ngada sikit ,Bakar Ikan guna kayu arang hehe..sebab macam seronok aje kan..Dah macam berkelah tepi sungai..Walaupun hakikat sebenarnya,belakang rumah je..Kira ok lah kan hehe..So dengan Kreatif & Inovatifnya..aku pegi cari Batu bata & lebihan atap rumah yg tak guna tu..aku gunakan sebagai dapur pembakaran ikan hehe..smart kan aku hehe..so inilah hasilnya...apa jenis ikan aku tak tau..aku main amik je dalam peti ais mak aku...



Sunday, January 8, 2012

NEW COVER 2012

Tak sedap pon..Aku tak peduli!!Hehe..saja suka suka
Rosakkan lagu Mereka...Di awal tahun 2012 ni...
Layan aje lah...Lalalala
Aku sertakan dengan Kord Gitar sekali!!


Izinkanlah-Qface





Am Dm G
Bila berlabuh tabir malam indah
C Am
Cakerawala pun turut melambai gundah
Dm
Pecah duka berganti
E
Rasa merindu kepadamu


Am Dm G
Telah lama diriku dalam leka
C Am
Cuba menyintaimu sepenuh jiwa
 Dm
Sedangkan itu satu
E
Kewajipanku terhadapmu


Am Dm G
Indah mahligai yang menanti
C Am
Semakin jauh di jangkauan
 Dm
Dapatkah aku pulang
Bb
Berjiwa suci
 E
Bagai kekasih... dinanti

A
Masihkah diri ini
F#m
Ada ruang beradu
D
Dalam mahligai
D
Sedangkan diri
E
Telah tercemar
A
Debu dunia

A
Izinkanlah diriku... izinkan aku
F#m
Dekat denganmu kasih... dekat denganmu
A
Izinkanlah diri... kekasih sejati
F#m D E
Dekat denganmu kasih... kasih...
Am Dm G C F Dm E

1st Edition feat Aizat Amdan – Perpisahan Ini 



intro
Am G F
Am G F - C
Csus4 - C

F       G       Em                 Am           F           G           Am
 Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir Kehilangan amat terasa di hati
F          G        Em         Am              F         G            C - C7
 Mungkinkah ini yang  tertulis di tangan takdir Ku terima perpisahan ini

       F                 G        Em                  Am
Dulu kita satu jiwa satu impian Susah dan senang kita bersama
  F           Fm             G
Namun itu semua hanya sementara piedotcom.blogspot.com

      C                     Em        Am                    Dm
Hanya lagu yang menjadi ingatan Hanya lagu yang menjadi kenangan
    G                    Em     Am  F                G
Seandainya masa itu kembali semula Ingin ku memiliki lebih dari itu

F          G        Em         Am              - G F          G            Am
 Mungkinkah ini yang  tertulis di tangan takdir      Ku terima perpisahan ini

F                    G                     Em                   Am
 Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi Dirimu pergi biar ku sendiri
F G C - C7
Ooo…0oo…ooo…piedotcom.blogspot.com

       F                 G        Em                  Am
Dulu kita satu jiwa satu impian Susah dan senang kita bersama
  F           Fm             G
Namun itu semua hanya sementara piedotcom.blogspot.com

C Em Am Dm
G Em-Am F G

      C                     Em        Am                    Dm
Hanya lagu yang menjadi ingatan Hanya lagu yang menjadi kenangan
    G                    Em     Am  F             G
Seandainya masa itu kembali semula Ingin ku memiliki lebih dari itu

C Em Am Dm
G Em-Am F - Fm

Nampak Tapi Buat Buat Tak Nampak!!

Yang ni ape masalah lah..!!
Terang terang poster
Melekat kat cermin tu,
boleh tak nampak..
Rabun ke?Tak Tau Baca Ke?
Atau Nampak
Tapi,.....................
Buat Buat Tak Nampak!!
Memang susah nak kata!!
Atypical MAN!!



Saturday, January 7, 2012

Filem "Sesuatu Yang Tertinggal"

Aku Dah tengok cerita ni..best juga..Ramai pelakon baru..yang aku tahu..Zahiril Adzim, Sara Aali, Shera Aiyob & 
pelakon kanak kanak..daniel al arash,Rafael El Arash & qistina..jalan cerita menarik..cuma ending tu kena pikir sendiri lah...

Trailer film ni!!


ni bukti aku tengok...tiket aku hehehe

Friday, January 6, 2012

Kawan Muka Buku

Kenal since 2011..kawan kait kaitan dengan kawan kawan sesebelum ni..kenal kat Facebook aje..jumpanya tak pernah..so nak jadikan penyedap cerita..kebetulan baru baru ni aku follow parents aku pegi "Jelebu" Negeri Sembilan..Buat pertama kali aku jejakkan kaki kat kampung "Kuala Klawang,Jelebu"..Jalan sekitar Pekan Kuala Klawang & akhirnya jumpalah kawan facebook aku ni...yang dah kenal setahun kat System sembang maya..ini dia...Iera shira..lawa sungguh dia ni.macam artis..patut ahh jadi model...Iera Open stokis a.k.a Kedai jual product kecantikkan kat area pekan Kuala Klawang..Kedai dia sebelah BSN Kuala klawang..(Sempat Promote plak).Tapi jumpa sekejap aje sebab parents nak teruskan perjalanan ke Kuala Pilah plak...Masa jumpa sempat shoot 3 snap gambar..aku huduh time ni..peluh dah berjurai jurai membasahi baju & muka berkilat!!

SNAPSHOOT






Wednesday, January 4, 2012

Badan Cergas Minda Cerdas

Lepak Taman with My Mom..
Exercise for bake`d the "calories" 
let`s play basketball....Jyeahhh...
Enjoy!!!
Laugh!!
Good For healthy!!

Me!!Take time for shoot!!

Go!! Go!! Goal!!!
The best "Player" my Mom!!

Tuesday, January 3, 2012

Family Outing

 Hye semua...Salam satu Malaysia...

Hehe harini parents aimi ajak pergi jalan jalan ke semenyih-kajang-Cheras..sambil jalan jalan makan angin & makan satay & cucur udang..Kami survey kete for my Brother...Nak beli kete yang sesuai katanya..Setiap tempat ada" Use Car"punya outlet kami pegi...sampai berpinar mata tengok kereta..hehe..time muda muda ni pakai lah kete terpakai dulu..nanti dah stabil ekonomi barulah beli yang baru kan..bak kata perpatah" ukur baju dibadan sendiri"...tak payah lah nak bergaya gaya sangat nak kereta baru kan...!! "Nanti yang dikejar tak dapat yang dikendong keciciran "hehehe..ehh apedaa aku merepek ni...hehehe..

Bermula dari sekitar Semenyih sampai lah ke pelusuk-pelusuk Kajang melarat larat sampai ke Balakong...dan Batu 11 Cheras...Jumpa banyak kereta yang sesuai tapi my parents kata "lepas ni bawa my bro sekali senang nak pilih yang mana satu"..kang kami pilih my bro tak berkenan plak..tapi tengah survey & survey ada lah ternampak kete kembara 2nd...even thought, 2nd pon..Aksesori kete tu "Damn cool" giler...harga pon masyukk but,My dad say`s"dulu kan my bro" hehe ok..next time lah erk..sabar je lagi ni hehehe...
                         Satay Kajang Hj.Samuri







Cucur Udang @ Pekan Semenyih





Monday, January 2, 2012

Happy New Year......

‎-----♥-/▒▒/---/▒▒/--♥-/▒\---------♥-/▒▒▒▒\-----♥-/
▒▒▒▒\---♥-\▒▒----/▒▒/
---♥-/▒▒▒▒▒▒▒/-♥-/▒▒▒\------♥-/▒▒---/▒▒/-♥-/▒▒---/▒▒/-♥-\▒▒-/▒▒/
--♥-/▒▒/---/▒▒/-♥-/▒▒-▒▒\----♥-/▒▒---/▒▒/-♥-/▒▒---/▒▒/----♥-\▒▒▒/
-♥-/▒▒/---/▒▒/-♥-/▒▒▒▒▒▒\--♥-/▒▒▒▒▒/---♥-/▒▒▒▒▒/--------♥-/▒▒/
♥-/▒▒/---/▒▒/-♥-/▒▒/----\▒▒\♥-/▒▒/---------♥-/▒▒/-------------♥-/▒▒/
... ... -♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫
----♥-/▒▒\----/▒▒/-♥-/▒▒▒▒/♥-\▒▒\------------/▒▒/
---♥-/▒▒▒\--/▒▒/-♥-/▒▒/------♥-\▒▒\--/▒\----/▒▒/
--♥-/▒▒/\▒▒▒▒/-♥-/▒▒▒▒/-----♥-\▒▒\/▒▒\-/▒▒/
-♥-/▒▒/---\▒▒/-♥-/▒▒/-----------♥-\▒▒▒/-\▒▒▒/
♥-/▒▒/-----\▒/-♥-/▒▒▒▒/---------♥-\▒▒/---\▒▒/
-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫-♫
----♥-\▒▒\----/▒▒/-♥-/▒▒▒▒/--♥-/▒\------------♥-/▒▒▒▒\
-----♥-\▒▒\--/▒▒/-♥-/▒▒/-----♥-/▒▒▒\--------♥-/▒▒----\▒▒
------♥-\▒▒\/▒▒/-♥-/▒▒▒▒/-♥-/▒▒--▒▒\-----♥-/▒▒---/▒▒/
--------♥-\▒▒▒/--♥-/▒▒/-----♥-/▒▒▒▒▒▒\---♥-/▒▒▒▒▒/
---------♥-/▒▒/--♥-/▒▒▒▒/-♥-/▒▒/-----\▒▒\♥-/▒▒/---\▒▒\ •

◕▄███▄◕──◕▄██▄◕──◕▄███◕─◕▄███▄
◕▀──██◕─◕██──██◕───◕██◕─◕▀──██
◕──██◕──◕██──██◕───◕██◕─◕──██◕
◕─██◕───◕██──██◕───◕██◕─◕─██◕
◕█████◕──◕▀██▀◕───◕▄██▄◕◕█████


Tinggalkan 2011 dengan sejuta Sejarah hitam... kita mulakan 2012 dengan satu titik manis... insyallah... tahun baru akan jd hijrah terbaik untuk semua...

Sunday, January 1, 2012

Hye geng..Salam satu Malaysia...


Hari ni nak share ngan korang pasal usaha usaha aku bancuh roti gune sistem manual..iaitu menguli dengan tangan...haha..rajin kan aku...uli punya uli sekali dapat 8 ketul je roti bun...takpe time ni lah nak train tulang empat kerat berkerja keras kan hehehe...balik pada roti ni..resepi ni aku simpan since memula aku blaja dulu kat kolej IKIP,Kuantan pahang..lama dah tapi buatnya baru sekarang hahaha...so ini lah rotinya..yg dibuat secara ramas ramas,hentak hentak..uli uli..!!Roti Softroll..TU diaaaa!!



Search