Thursday, September 27, 2012

Back to Nature bersama KRISTAL

Asalamualaikum..salam semua....Okaylah nak terus cerita lah ye...nak bagitau korang...Band Favorited AK..kumpulan KRISTAL ada buat program bersama peminat...Rasa teruja jugak AK nak join nie... Masing masing tengah sibuk Promosi kan event nie...so AK tak nak terkecuali lagi pon Isteri vokalistnya berkata "aimi awk mesti join ok" hahah...mestilah nak join..tak penah kot KRISTAL buat event macam gini...

Ada macam macam perasaan jugak nak join event nie...hehe..yerlah kan lama dah tak join aktiviti begini..last join PLKN dulu itu pon pancittt ok!!! hahaha...lagi plak skrg dah makin tembam....wahahaha...lepas tu ada paint ball...adehhh tragedi kena peluru paint ball tahun lepas tak hilang phobia lagi nie..shhhh rahsia..heheheh...tapi tak pe lah 2 hari satu malam je...Masa nie best sebab boleh dapat ramai kawan...Hope nanti tak nak la ada kengkawan yang kerek gitu yeaaa....tak ada apa bestnye pon nak sombong sombong nie..ahahahaha....

Nak pegi ni mintak izin kat ayah dulu...dia kata boleh je..janji jangan lemas...hehe..aahkan ada sungai kan..alamak tak tau berenang nie...tapi bak kata teman AK "ala airnya sampai pinggang ko je..lemas ke?"...owahhhh macam tue..ok la tue....tengok klip video lan mempromosikan event tu..katanya kami akan tidur dalam pondok gitu...dah macam pondok kat dusun ayah AK jugak hehehe...so memang tau nanti macam mana rasanya hehehe....

Dahh tak mau storyy panjang panjang...AK memang konfem pegi hehe...Jangan tanya pegi ke tak lagi ok...so sape pegi jugak jumpa sana...Padehal lama lagi kan...tak kesah la...tegur tegur la yea...kekadang AK nie penyegan jugak orang nya... ;D

so nak tahu lebih lanjut korang tengok je video Kristal promote tentang program tu...

Bersantai bersama Kristal 2 hari 1 malam di Kem Isi Kg Kemesah ( belakang Zoo Negara ) pada 17 & 18 November 2012. Pelbagai aktiviti akan diadakan. Yuran hanya RM150. Cepat, hanya 100 peserta sahaja. Berminat sila hubungi 0334144133 / 0192296431 - Triple Network Solutions & Kristal





Monday, September 17, 2012

Kisah den

Sesekali klik application pelik pelik nie pon enjoy jugak kan....dah macam tilik tilik plak....


Mehh den jawab satu satu ;D
  • Rekod akademik cermerlang bahasa arab ekk...aah cermerlang lah sangat..merah je dapat nye ;D
  • Rekord cinta gagal dalam hal mengorat..ehh macam betul lah...haha...terlepas mamat dulu tu zaman sek...muke macam TOMOK..dah muke pesen gitu je fames zaman teman sekolah menengah...hehe....
  • Rekord ponteng kelas memasak ek...rasa macam takde...sebab berani nak ponteng kalau chef abdullah "Juara Babas" tu yang menagajar?mati idup balik pon tak berani nak ponteng....tawa dalam tangisan teman punye resut nanti....
  • Pengalaman pahit tu macam pernah terjadi plak..misteri pulak bendalah nie semua tau...skodeng ekk....penah penah jatuh..rasa macam penah cite kat blog nie jugak...takpe cite lagi...jatuh tangga kat sekolah tempat ayah teman mengajor...ayah teman bagi duit RM2..teman pegi kantin beli roti cekelat & air oren..pesen air letak dalam plastik ade tangkai....jalan jalan sambil minum kunyah minum kunyah...sekali nak turun tangga masih minum kunyah minum kunyah..hambik kau geguling jatuh tangga ok...tangga batu yang satu tangga lebar lebar & kaler warna warnie tu...jatuh je habis roti & air oren teman jatuh kat tanah...rugi rugi...lagi rugi...darah teman keluar macam air sirap...teman tekap tapak tangan bangun pegi jumpa ayah teman..OTW tu terjumpa kawan ayah teman cikgu jugak...dia yang cucikan kepala & baju teman...pening pening..nasib masa teman jatuh tak ada orang kalau tak jatuh saham ler...


Selamat Pengantin Baru Ramadan & Iera

Enam belas hari bulan sembilan dua ribu dua belas..hari ahad..

Amboiii dah lepas bergelar suami member saya sorang nie...TAHNIAH!!....lepas nie ada anak plak kan....den nie tak tau bila jodoh lagi...hehehe....Ehm ehem..ehh Bini dia,orang Batang kali...terasa ada sedara mara kat sana la...Bila nak balik sana nie...tapi iera ni mesti bukan kazen atau sewaktu dengannya dengan saya sebab jauh kot...Kg den Sg.Masin batang kali selangor... (=_=) ..

Majlis member saya nie buat kat Dewan Majlis Perbandaran Nilai,Mantin...Last month month afin pon kawin situ jugak...fames dah dewan tu hehe...Majlis disambut dengan meriahnya...Paling best dapat jumpa kawan kawan masa sek rendah..kira ramadan nie pon sama satu sek rendah...Gila lama..14 tahun tak jumpa mereka mereka kan...Padehal bukan jauh mana pon rumah masing masing...Masa tidak mengizinkan ahakz...

Walaupon tak jumpa semua tapi kira heppi heppi la jugak jumpa mana yang ada...

JUMPA

Dayang safira..dia nie tigasuku gak..melayan je mak saya tu...masa dalam kelas, mak saya kata kat dia"Nak jadikan dia..menantu" kihkihkih...sampai dia dah bertunang tak bermenantu laie pon...Kahkahkah...kisah silam...

Ismawaty..hah dia nie dari dulu tengok sama je paras ketinggian dia...petikan dari ayat zulbasri..kurang tinggi je :) ...

Farah amira...murah rezeki dia..anak nak masuk 2 dah...masa sekolah saya suka tengok muke dia..comel plus lawa ok....sampai skrg comelnye tau...untung si suami...

Dalila..dia nie memula aku agak konfius sape lah minah yang tegur aku beriya nie...rupanya dalila...dulu dia chubby skrg hambikk ko slim...lawa der...lain bebenor rope nye kawan teman sorang nie hah...makin meletopz...dulu time sekolah agak catchy jugak member ngan dia...sebab dia baik ok..hehe..kami sesama satu rumah sukan..BIRU...peace!!!

Nabilla...dia nie agak selalu jugak jumpa...sebab dia keje area dekat dengan rumah saya...tapi dia pon makin hari makin cun melecun hikhik....

Jaslee shah...pon dah penah jumpe tapi rasa 2 tahun lepas kot paling baru jumpa dia...haha...jumpa masa jamuan berbuka puasa buat kat hotel Allson klana nilai....Lepas berbuka boleh plak pergi KARAOKE...nauzubilah...anak sape la nie..termasuk saya hehe..Ampunkan kami penunggu gua...Saya balik rumah..bertubi tubi kena sound kat mak.."Orang pegi terawih ko pergi karaoke...mana ahlak ko nie..bla..blaa.blaa"adehhh merah telinga den masa tuh...padan muke den...sumpah tak buat lagi pegi karaoke masa bulan puasa...Taubat!!!

Zulbasri .dia nie pon 2 tahun lepas rasanya..pada majlis yang sama...tapi tak join KARAOKE...bagus dia nie..hehe...dengar katanya dahh nak kawen hujung tahun ni kot hehehe...Alhamdulilah nasi minyak kengkawan lagi...best story pasal dia nie...Mak saya ajar dia & saya bahasa melayu dalam kelas so mak selalu lah usik dia nie...sampai satu hari tu dia merajuk dengan mak...mak saya kata dia anak orang indon..(padehal mak gurau je)dia jawab.."saya org sini..saya bukan orang indon"..sambil muke monyok...wakakaka...lawak kan...!!!..part mimik muka dia masa tu paling lawak...

so nie nak post gambar gambar bersama mereka mereka siang tadi ;D



Cantik kan wife dia... ;D

Dari kiri: Dila,mak den & Dayang (menantu tak jd tuh)

Same jugak posisi...tengah tu saya ok ;D


Saya,Nabilla,Isma & anak dia...susunan macam tangga ekk hehehe


Hero Malaya...Dari kiri: Zulbasri,Mak den & jaslee shah....





Lagu cover baru

aisehhmen...aku dah jahanamkan lagu nie dari Indah jadi tsunami lah..hehe...sorry ye pada penyanyi nya.."Iqwal" urmm....ingat nak jadi artis youtube td...haha...lagu Indah nie sangat sedap...den tak tau la tak up lagi kt radio lagu dia nie tak tau la...kena korek telinga memasing nie...lagu sedap camni pon tak dengar tak tau la....tapi kan saya dah jadikan lagu nie pedih telinga korang dengar...sape rase nak dengar...dengar la...tak sesuai bagi pada ibu yg sedang mengandung mendengar nye ok..sbb takut korang muntah darah dengar suara den hah!!!
Gigih den cari satu satu kord lagu nie...kat internet takdo laie...sorry if kesalahan pada kord ;D

so inilah dia...plzzz jgan mengata saya ok...pukul karang!!!!




Sunday, September 16, 2012

INDAH-IQWAL

Jyeahh dahh siap lagu baru artis nie...INDAH...Apsal ekk lagu nie best?Lirik best kot..ntahh tak tahu kan..hehehe....Tapi lagu nie lagi layan kalau laju kan sikit temponye kot..ehh tak tau la..dahh best dahh nie....agakagakmysayangsuketaklagunie..ok sumpah gedikkk...Mungkinkah lagu nie lagu kisah penyanyi dengan ehem ehem dia?hehehe....Lalalalala...Lagu nie sesangat smooth...Baru pasan dalam video lagu nie ade encik amai lah...bassist kristal tu....member sifu gitar saya tuh..gila gila plak tue..ayooo.....!!!!!....

Oritee.. kepada korang yang kenal ke tak berapa kenal ke nak kenal ke sama penyanyi nie mehh sini rajinkan hala kan tetikus anda kat link nie....http://www.iqwalworldstar.com/  nak dengar lagu lagu artis nie boleh pegi sini jugak yea....rajin rajin la klik yea!!!! jangan malas sangat!!! ;D http://www.reverbnation.com/iqwal ....dia nie banyak lagu....record lagu sampai kat hollywood....korang ade??!!!!! Almost lagu dia kalau dengar rasa macam nak menari...tapi agak buruk kalau saya menari...pecah lantai ok....jangan diminta pekara yang mustahil....GIE-LAW

Jom mari berhibur dengan kemantopan suara IQWAL nie hah...
INDAH....
Komposer...Jebart ;D

yang nie plak lagu yang sama kira verse askustik lah.....Layan...


Thursday, September 13, 2012

Kanak Kanak Era 80an


Siapa pernah ada benda ni? Dulu suka main game Tetris dan game kereta yang kena elak elak kekanan dan kekiri tu... ;D


AK:Ada jugak game nie dulu...Abang AK la yang sibuk sangat mintak beli yang nie kat ayah AK....Ak tumpang main je..Kalau xsilap AK...2x jugak beli game ni..satu kaler biru...satu lagi kaler kelabu...masa umur AK 12 tahun tah hilang kemana tah game brick ni...AK suke main game brick nie...kalau menang suka kalau kalah..STRESSSS!!!




Siapa pernah berada di zaman ini?

AK:kad nie famous masa Ak darjah 6 hingga ke tingkatan 3..sekitar tahun 1998-2001.. dulu penah dapat sekeping sorang dari member member..kad paling fames mase tu muke kump newboyz (Tomok & Syuk) lepastu dapat lagi..muke salman khan plak...Teringin Jugak AK nak buat masa tu...Tapi....mana nak rembat duit..xsalah dulu 50 keping dalam rm20 mcm tu la....Macam macam kan...!!!


Pernah tak join macam adik adik dalam pix nie seumur hidup korang?

AKTak salah AK pon selalu kena join macam nie start dari tadika lagi..lepas rehat je sblm aktiviti tido tido tu masing masing kena bawak berus gigi & cawan sendiri...paling best part berus gigi tu macam macam pattern..macam macam kaler plak tue...tak ketinggalan cawan...cawan bentuk harimau,bentuk itik..semua ada...tapi berus gigi dan cawan AK biasa je...nerd lagi masa tu..apa parents AK beli itu AK pakai....Masa ni semua wajib ye gosok gigi...selesai gosok..sorang sorong kena tunjuk gigi kat cikgu tanda tak tipu la sama ada gosok ke tak..lawak lawak!!!


Pernah main game ni? Pergh legend dulu game ni.

AK: Abang AK suka main game nie dulu...AK pon join sama...Tapi AK lemah sikit part tembak tembak nie...nie game tape..Ayah AK belikan game player nie untuk Abang AK & AK sekali tapi AK kureng sikit la..hehehe....Ak suka game mario tu..Lari lari lompat...Santai sikit hehehe......


Masihkah anda semua ingat?..rasanya generasi sekarang dah tak main permainan ni kot?..

AK: Game nie AK rase paling best...AK suke main..memang champion la AK ngan game nie...selalu main kat rumah dan kat dalam kelas masa cikgu tak ada...tengok tu main je....blaja tak nak....kan...game tutup botol nie ade 5...so jentik jentik la..kadang kadang sampai terhiris kuku nie...berdenyut denyut ;D


Siapa zaman kecil-kecil dulu pernah main permainan ni?..
agak-agak budak-budak zaman sekarang tahu ke tak permainan ni..hehe

AK:Bagi AK game nie biasa budak budak perempuan je main...lelaki masa tu macam tak de je...hehe...best main nie..kena mengenakan org..mcm Prank la jugak hehehe....start darjah 3 tahun 1995 dah ada game nie...lama kan hehe...

Masa kecik kecik pernah rasa tak makan tak keropok ni? Perisa kari. Haha

AK: Dulu balik sekolah je...AK mesti pegi beli Benda ni kat kedai berdekatan sekolah AK kat beranang...Dulu harga snek ni seposen ke duaposen macam tu je harganya....tak tahu ada lagi ke tak sekarang nie...perisa jagung pon ada... ;D


Sapa pernah main permainan nie?

AK: Antara permainan popular masa AK di sekolah rendah dulu, main "lawan pemadam". Pencil box penuh dengan pemadam je. Konsep permainan, siapa menang dapat pemadam pihak lawan. Hahah..


Awwyeahh! Satu lagi permainan zaman kecik2 dulu. Yang ni model biasa, kalau yang mahal sikit boleh shake2 hahaha. Pastu blh lawan digimon lain, kalau ada najis kena bersihkan kekekeke. Budak budak sekarang confirm tak pernah main benda ni.

AK: ada jugak game nie dulu...digimon hehe...macam jaga pets korang la...kena bagi makan...minum...mandikan...kalau tak buat semua tu..konon mereka kata akan mati...tapi AK nye tu mati pon sebab bateri rosak je..hehehe




siapa pernah beli mainan ni dulu?

AK:Kegemaran AK nie la...sedap cekelat dalam kotak tuh...lepas tu ade plak permainan sekali...setiap keluaran berbeza kekadang robot...kekadang kipas yg letak lidi tu bila kita pusingkan boleh terbang....penah AK dapat paling syok sekali...askar payung terjun tu..baling keatas lepas tu payung kembang macam askar askar dalam TV tu terjun ngan payung tu..seronoknye,...



Cerita kanak kanak A.L.O.N.G nie series paling fames..masih ingat lagi tak siti sifir...kemana agaknya siti sifir sekarang yea...

AK:tak salah AK ALONG nie fames masa AK darjah 5 macam tu...minat jugak tengak ALONG ANGAH ACHIK nie...pukul 7 malam je dah ready depan TV1 tak silap...tengok sampai 7.30mlm....teringin jugak masa tu nak tahu siapa yang dalam maskot ALONG tu hehehe



Oklah penat la research gambar & menaip...kalau nak di ikutkan memang banyak lagi yang best nak cerita pasal kenangan kanak kanak tahun 80an nie tapi nanti nanti AK rajin AK tambah la yea....

Salam semua!!!!!!









Wednesday, September 12, 2012

Why Why Why!!

Masyaallah..terkejut saya baca komen komen dorang nie...sama sama satu bangsa pon cakap tak boleh nak tapis...tak malu ke orang lain tengok atau baca penulisan status anda kat twitter tu?macam mana penulisan kata kata anda dari situ lah iya juga mencerminkan sikap anda...Mungkin ada istilah Iri hati..Dengki...Cemburu..sapa tahu kan....?Amacam panas tak agak korang baca setempek dua tempekk komen dorang saya post sebentar nanti...Dari situ nanti kita akan tahu bagaimana budak sekarang nie berikteraksi lalu menyakiti hati....Mereka ni sedang kutuk mengutuk artis baru..Iqwal hafiz..
Agak mesti korang tertanya tanya apsal saya amik port sangat pasal iqwal nie kan..bagi korang lantaklah kan..tapi dia nie kawan saya so....Panehhh Panehhh hati den baco komen dorang......
japp japp mesti korang lagi weird gila why cite ni tetiba je hot....nie smua sorotan kisah video PM & jemaah menteri kita nyanyi ngan iqwal nie dalam satu majlis dimuat naik oleh mama iwal sdiri..walaupon video tu dah delete..ade plak org lain yang download dan re-upload..skrg nie video tu telah dieksploitasikan oleh pembangkang...biar pi ahh pm nak nyanyi & suka suka pon...pm pon manusia jugak....semua nak cari salah je...





Asalamualaikum Dan Salam Sejahtera

Sejuk nye pagi nie...hujan turun berjurai jurai membasahi bumi....disebabkan suhu kesejukan yang amat sangat nie jom buat pemanasan badan..dengan cara mengemas bilik yang dah macam lepas dilanggar raksaksa nie....Kemas sudut sana sini..kemas buku buku....kemas fail fail..ehh saya jumpa something kat fail nie..hehe...sijil masa masuk contest telekom malaysia...tau contest apa?mesti korang tak percaya yang saya boleh buat lirik..hahaha....contest mencipta lirik kemerdekaan...tapi sayang tak menang....tak apa la janji mencuba...saya tak simpan kot lirik tu..terbang mana pon tak tau....Cikgu saya kata sape dapat sijil bermakna lirik tu di ambil jadi hak milik penganjur...mmm yeke?ada kawan saya masuk jugak dia tak dapat pon sijil....saya masuk dua kategori cipta sajak dan lirik...tapi tak ade Uphhmmmmm...la tak menang tapi ada sijil tanda peringatan kat anak cucu nanti ;P ini dia...


Monday, September 10, 2012

New Cover

Asalamualaikum...dan selamat hari raya pada yang masih beraya hehehe....
Lamanya tak sentuh blog nie...berhabuk sudah hehehe...ada banyak cerita...tapi dah lepas lepas..tak syok nak tulis hehehe....so yang baru nie...hahaha..glamorez cik aimi ngan cover baru..why tah suara macam jantan sikit..adehhh..lagu nie lagu kawan saya...Zzati nama dia..artis music valley...tapi ramai tak kenal lagi dia ni sebab jarang ada dengar lagu dia main kat radio...just main dalam laptop saya je hehehe...
so malam semalam saya cuba mencuba cari kord gitar untuk lagu nie...agar sukar jugak sebab belum ada kord lagu nie kat internet...so gune kepakaran tak seberapa ada pada diri ni re compose macam sebijik ngan lagu tu la...so ini dia....sound like macam tak same..so korang dengar la ok....hehehe...suara saya macam laki sebab byk makan lemang ketupat hahahahahah





Lagu asal yang nie...



Pada yang dah dengar rasa sama ke tak sama...hahaha.....selamat mendengar

Search