Sunday, February 19, 2012

Gergurl Meet Time!!

Kedai aku close hari ni..so ajak adik & kakak aku pergi mengembara di alam semesta hehe...dorang from puchong..nak pergi ke Port dickson..so aku tunggu mereka ni kat giant Nilai...senang sekali harung je peginye...actually sblm plan nak pegi jauh ni..dorang just nak lepak lepak @ Nilai ni je...tapi kak long kami tukar plan nak pegi PD plak..ok layan kan je..memandangkan aku pon lama tak pegi PD tuh...ok jom!!!


Mereka sampai kat giant dalam pukul dua lebih...amik aku terus gerak..otw tu mereka nak tgk kedai aku yang sekangkang rimau tuh...tapi nengok time tutup je lah kan heheh..gerak dari situ..aku follow jalan ke PD ikut kg jimah..terasa macam jauh gak..asal xtau...hehe...sampai sana sejam kemudian..masa tu kimy dah meroyan sawan tenggiling dah..kesian budak KL jarang jumpe pantai kan...Masa tu sibuk betul Eleena suruh kimy fokus bawak kete..takut dia drive terus masuk laut..hah..fast n furious terjun laut kan hehehe....


Kami singgah ke destinasi Teluk kemang..kimy kate xbest pantai nye crowded ngan payung khemah tu..dia nak mcm kat bagan lalang...mana nak dapat!!...lagi pun masa tu air tengah pasang..gab antara gigi air ngan tebing simen tu dekat je...asal lah manusia ni kejam sangat buat tebing macam tuh..aishhh....masa kat Teluk kemang ade macam macam kami dapat lihat..ular..kuda tuuutttt.=Censored= ahah macam macam..aku xpasan tapi kimy leh pasan..haha..hebat ko banyak banyak lagi ko leh tgk tu je ko perhatikan...Lucas...!!!
eleena plak dok geli ngan ular siap lari lari lagi hehehe....sblm nak balik tu sempat jugak aku buat pertama kalinya nyentuh kulit sesumpah a.k.a mengkarung...sekali usik kulit nye rasa macam plastik hoho..aku ngan eleena usik ok je..kimy bukan main takut lagi...takut kena telan kot hehehehehhe...masa lepak kat tepi pantai...kimy blanje makan jambu sedap tu..Lazatnye....
 pose with montot kuda..
 3 dara duduk di tepi pantai...
keindahan pantai...


Lepas jemu kat pantai TK...pegi satu ag pantai ni..no name...hahaha...main air..kotor nye la air laut kat PD ni..keruh...pasir pon rasa macam kasar kasar...kami singgah kejap je..then terus balik nak pegi makan kat kedai Diyana kat Nilai 3...haha kali ni nak balik kimy suruh plak aku drive kete dia...ayoo...tapi ok la hehe..tapi yang" banggang & bodohnye" aku tak pasan yg aku tak turunkan handbreak...bayangkan lah dari PD sampai hyway berasap tayar kete...nasib tak rosak...kalau rosak adehhh...bunuh ahh aku!!!...masa perjalanan tu ok je alhamdulilah..si eleena dlm kete mcm baby besar pon ade..xhabis2 ngan patung tupai yg dia kata monyet tu..padehal tupai..monyet ngan tupai pon xtau beza..wahahaha.......ada saat kritikal gak masa tu..tetibe kt hyway minyak nak habis...adehh..kimy ngan aku dah cuak dah...tapi nasib baik tak lepas R&R lagi..risau dah sbb lampu minyak kt meter dah menyala...adehh...aku terus cilok masuk simpang R&R tu dan isi minyak hehe...nasib baik..allah sentiasa melindungi kami..lepas dah isi nak gerak tapi kete tak leh nak start..si eleena kat belakang dah cuak "kak aimi,eleena nak balik....eleena tak nak duduk sini" wakakakaka!! cuak dia...aku lagi cuak hoho...kimy dtg je..semuanya ok..teruskan perjalanan....


Sampai nilai dalam 6 lebih macam tuh..amik yana & adik dia,zakuan kat rumah dia..mintak izin bawak anak org kt mak dia dulu..muke nak kena baik ok!!!hehe...terus gerak pegi Nilai 3...makan makan...pada asalnya aku yg nak belanje..tapi lepas licin semua pinggan...adik yana membawa perkhabaran yang cukup enak..."Kak,abah wan belanje" wahaha..dalam hati (selamat duit den) kimy kate makanan kat situ almost sedap..urmm..aku kena bwk tempat sesedap je..xsedap alu tak bawak hihi...lepas makan masa utk boraking...eleena plak tak tau la sawan ape dia dpt dari tadi asyik gelak je..adehh...




Macam macam style


Lepas makan pegi jalan jalan...aku nak ajak pegi karaoke...memula nak karok kat kedai yana tapi tak bukak lagi urmm...otw nak pegi karok tu..kimy ajak singgah Dataran Nilai plak..amik gambar hehe..macam macam...ade dua ketiga gambar shake ...tak menjadi lah...tangan sape tu gigil?hehehe...
 kimy
 zakuan
 eleena
 aimi
yana
 kami


lepaskan aku.,.. tak nak balik...tak nak balik lah!!!
 lepaskan..awek aku tu hehhe




 B-b boyz






lepas bergambar pergi karaoke kat city idol...satu jam genap la kami karaoke...macam macam lagu..macam macam suara yg didengari hehehe...ade yg macam menyanyi tapi dengar macam tengah menbaca..hahaha.....lawak lawak...




tengah syok nyanyi2 dapat calling dari mak aku..tanya kat mana?bila nak balik?mak kata "ko bila nak balik?kawan ko tu duduk KL jauh lagi perjalanan tuh...kang bising plak mak diorg".aku pon lepas last song ajak dowang balik...sblm dorang hantar aku...aku hantar yana & adik dia balik dulu...lepastu aku hantar aku plak balik hehehe....sampai umah aku pukul 10mlm...dowang nak jumpe mak...aku ingat ade lah kat umah..sbb pintu mcm kunci dari dalam...sekali tak de orang rupenye mak & ayah aku pegi kuar mengeteh....ahakz...dowang balik ahh lepas tu..Tatattaataaaaa.....-Tammat-

Wednesday, February 8, 2012

Hangout buat tahun 2012....

Berjimba bersama kawan & best sister tersayang aku... kimy ;D


Aku keluar rumah seawal jam 10 pagi...tapi aku tak terus pon pegi Times square...tapi aku pegi Pasar Seni dulu sebab nak cari barang yang Ayah aku nak!!tapi tak jumpa..hampeh..cepat cepat aku gerak dari pasar seni ke Masjid Jamek..amik Lrt pegi ke Lrt Hang Tuah....jalan kaki penuh semangat dari hang tuah ke Ts...tegang urat kaki aku hehehe....dalam pukul 12.30 tengah hari...aku sampai la TS..kimy kata dia tunggu kat 7E..aku pon terus pegi 7E.usha usha kate kat tangga lah..ape lah memang tak ade!!Halimunan kah?sekali dia kata yang dekat tempat aku selalu masuk from monorail...jadinye dia tunggu tempat lain aku cari tempat lain...!!mana nak jumpa..!!kimy tak tau ade dua 7E kat pintu masuk...ayooo.....!! aku pon gerak pantas ngan langkah paling panjang..pegi cari dia..akhirnya..tu diaa...kimy hehe...plok plok!!muahhhh!!!...


1st aktiviti kami ialah..Makannnnnnnnnnn!!! steamboat time kat Shabu Shabu!! RM22.90 je seorang...makan sampai pitam...2jam jugak melantak heheh...jangan jeles...dari apertizer sampai dessert kiteorang balun...perut pon dah macam belon udara....kenyangnye...kimy belanje hehe..next time aku lak belanje ko keyh...gilir gilir...




Jemput Makan!!




2nd aktiviti kami pegi window shopping & pegi Pavillion nengok Beruang batu!!comel like kimy hehehheeh....banyak betul replika beruang..berkaler kaler...beruang seluruh dunia..kimy ajak cari beruang from malaysia..tapi belek punye belek tak jumpa jugak...Malaysia tak de beruang kot..semua import...hehe..









3rd aktiviti movie time..tengok movie kat pavillion..nak under sport tengok wayang..tapi semua start pukul 6.15..yang ade pon sedang di tayangkan..tapi last last nengok filem omputih..."JOURNEY 2:  the mysterious island"


wayang habis terus gerak pegi KLCC..follow klcc bridge yg baru tu..di sambung antara pavillion dengan KLCC..dalam 15minit jugaklah berjalan kaki..lenguh kaki acik hah!!rase nak tercabut kaki acik!!..sampai KLCC covention centre..kimy ajak naik buggy hotel traders punya..jyeahh macam naik kereta control macam kat golf club tu...hehe..seronokk!!..just sampai depan KLCC mall je...kejap je..ponnnn....


4rd aktiviti temankan kimy pegi cari selipar kat Bata..nak beli selipar baru katanya..lepas tu singgah "Big Apple"beli Donuts nyumm..nyumm..!! then pegi storage beli air mineral hehe..
lepastu kimy tanya nak makan tak sebelum balik...aku kata ok gak! balik tak payah makan dah..kami makan Ayam Penyet..hehe...Dalam pukul 8pm gerak balik...aku balik follow klsentral sbb nak amik train komuter..kimy terun pasar seni amik bas balik puchong....


Psstttt!! saya dapat tshirt!!! hehehhe


aku sampai sentral kl...tgk board time train 8.30mlm....beriya kejar masa nak masuk kat gate tu..sekali sampai kat platform..mak aiii..ramainye mahluk tuhan...panas giler...mendukacitanya train plak lambat setengah jam...Argghhhhh memang hangin lah!! dah lah ramai orang lambat plak lagi..lagi lah ramai...then ade plak Angota RELA mulut mcm hampeh..macam kem askar dibuatnya platform tu...train sampai je..berpusu pusu nak masuk..yela..lama dah tunggu kan...kesabaran yg td dah hilang sepenuhnya sebab nak balik sangat kan..ditolak lak kat org belakang ..tetibe Anggota Rela terjerit jerit!! kata biar org keluar dulu!!..huhu tapi dia yang masuk dulu!!apeeddddaaaaa....!!! pasal anggota rela tu gak...dalam train penumpang kata"kan lelaki tak dibenarkan masuk kat coach tengah sbb ladies punye" sekali kena sembur ngan kata kata yg lantang..."kalau penuh takpe boleh je!!!!!!!"....bagi pendapat aku rela tu kasar kot...tau la ko tu ala ala askar tapi tak yah lah nak cakap kt org lain style askar..cakap ahh bebaik..baru ahh orang yg bertanya tu senang hati dan tak sakit hati...lagipon yg bertanya tu bukan askar nak dibalas mcm tu..budi bahasa kena ahh ada dah lah yang tanya tu Cina..kang cina tu salah faham plak kata melayu ni adap tak de..service tak bagus..dan pada pendapat aku la..time camni lah lelaki tak leh masuk sebab time ni kan penuh semua berdiri dekat dekat..so senang aktiviti raba meraba..seluk menyeluk berlaku...tapi tak taula mereka kata tak ape!!lagipon semua ni manusia yang buat..manusia boleh mengubahnye...no wonder...yang aku hangin lagi sorang anggota rela pompuan ni asyik ckp kuat kuat sangat dlm train..mcm nak tarik perhatian...lepas tu panggil kawan dia mcm kat pasar..iskk..ni semua dah terbiasa..kat kem cakap kuat kuat kan...aku yg tak ade kena mengena pon rasa tak suka ngan dia tuh...mcm belagak pon ade sebenarnye...kalau nak jalan kan tugas..jalankan dengan betul..aku nengok polis bantuan KTM tu pon tak macam diaorang..baru 1st time kot jadi anggota rela kat KTM..then leh plak ungkit kata "Kami keje ni sukarela tau..tak ade ape ape bayaran pon" dah kau yg sukarela asal nak bising bising plak..satu coach keteapi tu dengar...semua org dok pandang dia je...nak perhatian lebih..kalau xnak berhenti je jd rela..macam macam orang sekarang..yang sedih tu Melayu plak...!!(ni kalau Rela tu Baca mesti panas) hehe..Ado den kesah???Blog den!!


Aku sampai rumah..dalam pukul 10mlm...arghh penatnye....rendam kaki dlm air panas...best!!



Search