Saturday, January 17, 2015

Happy 6th Birthday Nur Damia Batrisya.


Happy brithday NUR DAMIA BATRISYA yg ke 6 tahun
Dah besar dah budak ni...
Kalau dulu aku jumpa dia umur setahun
5 tahun kemudian aku jumpa dia dah besar
dah sekolah dah budak Tcha ni...

Dulu nampak semangat sikit badan..
skrg ramping...
hehehe....Auntie gak yg still kekalkan kecomelan

Bila tau besday dia 
aku dah siap sedia belikan hadiah utk TCHA
 3 hari sblm majlis

Aku beli simple je...
satu kedai aku borong
Semua sangkut paut dengan FROZEN aje...
Dah mama dia ckp tema FROZEN
hadiah aku mmg beli FROZEN je..
Sorry lah TCHA Auntie tak sempat nak shopping Hadiah yg best2
Sibuk sgt keje...

Lepas KLCC aku gerak terus ke Sini..
Pangsapuri Bandar Tasik Selatan
Nampak mcm dekat tapi better naik teksi hehehe
Konvoi dua teksi..
teksi depan Eleena & kawan2 kolej
Teksi belakang Aku & Diana
Eleena bwk skuad dia hahhaa
Kita meramai kan majlis hehehe
Yeayyy tu dia besday gurl!!!
(Eleena,Tcha & mama Lydiana)

BFF & FAMILY : Diana & Eleena





Happy Saturday Geng!

Happy Saturday geng!!!
Apa plan hari minggu korang?
Hari ni aku nak pegi KL
Ronda-ronda...
Jumpa kawan-kawan yg lama dah tak jumpa
Walaupun mereka tu hanya tinggal kat KL je...
Hahaha...
Payah nak curi masa nak jumpa
Kenal dah 5 tahun...
Tapi 3 tahun dah tak jumpa
ACHA,CTY,JANAH,AIN
Aku kenal mereka masa dalam program yg di aturkan 
oleh management
IQWAL HAFIZ
masa ni IQWAL tak masuk pun lagi AF
ni kira cerita 5 tahun yg lepas lah kan
skrg EWAL dah berjaya kat AF...
Tahniah lerrr....

#THROWBACK 
Jumpa 3 dari 4 aweks ni masa Photoshoot #MajalahLibur
Lokasi: Muzium Negara
Tak ingat majalah LIBUR tahun bila hahaha
Aku mmg jenis tak ingat Date...
Makan semut byk kot..!
hehe
Masa 1st jumpa nampak si Ain ni
nampak mcm bagus je...
haha
tapi sebenarnya dia tu tiga suku sikit...
kkdg layan sgt boleh jadi gileeeee....
Ain ain....
Cty ni plak kawan sek si ain...
dorang ni budget2 macam wartawan je masa tu hahah...
Snap gambar sana sini....
Den numpang sekaki lah...heheh....
start pada haritu aku dah pasang hajat nak ada DLSR sebijik ;)

Janah plak aku tak ingat jumpa mana...
Myspace kot...
Dia nak sangat jumpa IQWAL
Janji dgn dia jumpa kat KLSentral...
Dri Klsentral kami jalan kaki redah highway depan Muzium tu...
Jgn tiru Aksi kami yee....
Redah mende kan ade jejambat..
pemalas sungguh....

Sepanjang perknlan 2 tahun tu
macam2 aktiviti berkaitan IQWAL kami follow...
tak pernah tinggal ok..
Jauh dekat kami tempuhi...
Tapi skrg kami dah dewasa...
Keje menghalang kami nak Free kan masa bersama...
Jadi kalau kami tak turun SHOW tu mintak tolong FAHAM

lepas 3 tahun kami dah tak jumpa..
Jumpa kat Whatsapp...Wechat &Facebook aje..
Rindu2 lepas situ aje lah...

Harini Plan kami menjadi..
Walaupun seblm ni plan asyik tak jadi je..
Memandangkan ACHA hanya sebln aje kat
MALAYSIA then FLY ke Arab saudi semula
Kami pakat Jumpa jugak hari ni...

Aku gerak dari banting pukul 9 pagi...
singgah2 mkn minum kat luar
Pukul 10 pagi sampai KTM NILAI


Punya lama aku tggu Princess Diana sampai
Sempat golek golek kat depan 7E
10.35 baru dia sampai...
Nasib dia dah bgtau awal dia lambat..
Kalau tak memang kena tinggal lah...
Hahahah

Langkah kanan,
Masuk je gate terus dpt train...
11.45pg sampai klsentral
Naik lrt sampai KLCC tepat jam 12 tengah hari..
Kautim masa betul..
Janji meet nak jumpa 12 tgh hari...
tapi aku sampai 12.10 minit heheh
halal la 10 minit...
aku kan jauh...

Yeayyy Jumpa Acha & CTY kat Food court..
OMG Cty dah tinggi..
Oppss dia pakai Boots sebenarnya hahahha
padan la tinggi semacam... :)
Acha dah Slim...
Aku bila lah lagi nak slim ni...

Happy gila gila...
Tggu si Janah plak..
rumah kat keramat je tapi lambatnya kemain lalalala
Copy paste ayat Acha :P
Makan2 dan borak2...
Time lepak taman plak...
tu je tempat paling syok kot...
sambil tggu si gadis manis..Faraain A.K.A Ain

(Ni kat KUala Lumpur ye...tp terasa macam kat U.S)
Hahaha

Mintak sempat la aku jumpa ain ni sblm gerak balik..

lps ni nk pg Cheras plak...
Birthday Princess Nur Damia Batrisya
(Anak Kawan)Akhirnya...!


2.30pm sampai jugak makcik bertudung merah ni..
berguna betul payung merah si Cty utk tanda isyarat lokasi lepak kami..
If sesat boleh cari payung merah jadikan S.O.S ye kihkihkih
Kami GOBROL2...
SNAP PICTURE
LAUGHING 
KPOPING
then time for balik....
byk jemputan harini...
Datin turun padang hahaha


Tuesday, January 13, 2015

Wahh lamo den tak berblogger skrg ni..

Asalamualaikum!!
Wahh lamo den tak berblogger skrg ni..
Berkepuk dah blog aku ni...
Sebulan dua ni sibuk sangat hulurkan bantuan pada 
abg aku dan wife dia cari rumah sewa
Parents aku ckp suruh mereka berdua 
utk cari rumah sewa bukan bererti menghalau
tapi nak berikan lebih keselesaan dan
 cukup privasi pada pasangan baru kawen ni...
dan utk privasi besan mak utk 
dtg ke rumah anak menantu kan....
Jadi tak lah lepas ni ada wujud salah faham lagi..
betul tak?

Dalam tempoh berkenaan..
macam nak muntah aku Follow sekali usha 
cari rumah sewa...
konvoii woii cari rumah sewa...
baik kan aku???
hahaha....ceitt....
Akhirnya 3minggu pencarian membuahkan hasil
dapat jugak sebuah rumah teres dua tingkat 4 bilik yg agak selesa
sewa pun RM480 sebulan....
Murahkan....
Jurutera dgn cikgu duduk situ apa ada hal nak bayar sewa kan...
hehhehe

Dah dpt rumah...
nak kena kemas plak...
baru rasa tak ragu2 nak tinggal sana
satu harian kami bertiga..
(Aku,Abg & wife)
Cari peralatan utk bersihkan rumah..
bukan takat bersih...
satu rumah kami basuh..rasa nak rapuh tulang2 aku ni..
adehhh....demi korang aku buat ni...hahaha
lepas ni rumah aku jgn buat xtau lak hahaha
puas hati rumah bersih...basuh tingkat atas sekali...semua sudut kami basuh
1st time tgk abg aku rajin basuh rumah...
hahaha..dah ada perubahan,
nampak lebih bertanggungjwb lah lepas kawen ni...

lepas rumah dah bersih dah time utk masukkan perabot plak..
ulang alik NILAI-BANTING
Sofa,Almari,katil,Kabinet,peti ais,TV semua dah complete dah...
semoga lepas ko "LYNN" dpt pindah ko berbahagia lah 
tinggal dgn amir disana ya hahah...
Nanti boleh bwk makcik Ella tinggal sesekali bersama kat sana
we all dekat je boleh balik hari hehehe

Best tgk rumah korang dah siap..hahaha
aku dah boleh enjoy!!!bebas
tapi khamis ni mcm tak bebas plak lagi...
kena pegi BANTING lg utk Install ASTRO...
hahaha...dapek lah tgk #MAHARAJALAWAK kat sana nnti :P

Monday, January 5, 2015

FINAL GEGAR VAGANZA - GUEST ARTIS KRISTAL - SERAGAM HITAM & MARRY YOU

video

Walaweiiii.
Aku rasa persembahan KRISTAL paling best malam ni.
ni kira ala ala Klasik ni.
KECHIQ main Double Bass tu :D
RODY hang mmg nampak stylo dah.
Abg LAN hensem <O_O>
Best Versi Cover MARRY YOU versi Kristal.
Penyanyi Asal Bruno Mars.

Walaupun aku Xbpe minat Hanis+Hairul.
Aku tetap terhibur apa yg telah anda sajikan.
Tahniah.
Semoga bahagia sampai syurga.




Search