Monday, December 30, 2013

The Sister Outing

Plan outing dengan Kak Kim...& Nureleena....Planing awal nak pegi Zoo negara..Ziarah binatang =_= Tapi bila aku google "Tiket Online" Makk aiii terperanjat kau!!!! Harga dewasa RM30 tu kalau ada mykad..kalau sesape tak bawak Mykad RM50 ye...Nak Pegi zoo je kot sampai harga macam tu..mahal giler...bagi orang macam aku lah...tak tau lah kalau orang lain kata murah....urmm....akhirnya tak jadi...

Finally, lepak Mid Valley je...Aku gerak dari Nilai pukul 10.30 pagi..nasib laa train tak lambat kali ni...kalau tak jenuh nak tunggu je laa...Dapat train dalam pukul 10.45 pagi.. Kiraan waktu perjalanan 1 jam...11.45 pagi sampai....Agaknya masa tu Mid Valley baru nak bukak gate kot hahah....awal betul sampai...Aku sempat pegi outer-outer selendang aku ni...bergerak2 sampai salah parking...haha...senget benget...10 minit kemudian dapat whatsapp dari kimy..tanya lokasi aku..semestinya toilet hahah...dia kata tunggu kat MPH..

Kehulu kehilir aku jalan dalam mid tu dari selatan utara timur pegi barat..apsal aku tak jumpa MPH tu...Ok aku rasa aku sesat!!...Mid tu memang besar gila tu pasal sesat..Almaklum lah aku kan budak kampung masuk KL sesat lah :P last2 whatsapp lah si kimy mintak dia yg cari aku..kaki lenguh wehh tak jumpa2 gak..Padehal dia sekitar situ je...jarak 20meter aje kot..terlindung dengan replika pokok krimas je hahaha...Ok jumpa kimy..Dia lapar katanya...aku nak tunggu eleena dulu...tapi bila tgk macam lapar gila terus pegi mkn kat CRS (Chicken Rice Shop)... Hambikk ko set kim amik tak tahan tu...nak meletup perut aku....Nasib lah eleena sampai jugak lepas tu...kembung penuh perut dia...Orang terakhir makan wajib habiskan semua kan..hahaha...kesian eleena...Kim notty!!!

Lepas round2 baru jumpa..MPH tu rupanya dah pindah kat bawah plak...lagi bawah dari tempat asal..nampak macam kecik sikit...




After makan...kami jalan jalan..pusing pusing Mid Valley...Dari atas ke bawah..dari bawah ke atas..dari tepi ke tengah..dari tengah ke  atas balik...Cuci mata katanya..exercise lutuk dan kaki yg gebu ni... 







3 org berpakat nk tgk wayang plak...aku nk tgk Cinderella...kan ade NELYDIA SENROSE....Eleena nk tgk cite dinosaur kihkihkih...Tapi kimy nak tgk RIDDICK plak...Takpe lah tak kisah...Mahal jugak tiket nya RM11...Tak ramai sgt pon penonton!!! Sbb cite pon agak bored jugak...



Lepas wayang habis...perut ni terasa amat lapar tahap gaban..almaklum lah 2 jam duduk dalam ekon..hujan plak lagi memang lah cepat lapar....kali ni makan pizza plak..hah...tak lama lg eleena bakal tembam macam kami...Semua restaurant sekitar situ dah penuh..ok lah pizza tu...lama x mkn roti kan haha....


Lapar sangat kot budak eleena ni sampai nak sembelih aku...nk buat daging pizza ekk...aku memang empuk tau hahaha.....lemak banyak....
time makan tak de gambar sebab semua fokus kat mulut dan perut je..hahaha....2 keping sorang lak tu..sama2 bersaing je eleena ni dgn aku...perut aku ok la besar yang dia tak de perut tu simpan pizza tu kat mana xtau hahaha....welcome to gemuk club!!!


Ok ni tempat wajib kami berpossing setiap kali pegi mid valley..jakun kan...aku memang cam gini org kampung masuk bandar....Ada aku kesah....tapi memang cun plak...

Ini style possing between camera with camera....macam-macam ragam...

Air pancut berlampu!!!
Last meet aritu..setiap kali snap gambar kimy..air dia tak keluar..tapi kali ni air tu dah ok bahahahaha....
kesian btol...


K-Bye Kami dah nak balik dah.....tapi aku je yang balik..mereka orang KL oklah...aku orang Nilai...jauh kan naik Ktm :P


Mereka ni balik lewat kot...sebab uncle Isa ,bapak eleena ni amik lewat sikit...wahh enjoy lah mereka...siap jumpa artis lagi..sape?pakcik eleena....yg pames watak datuk mansur tu.. =_=





Sunday, December 8, 2013

Hye!!Happy Ahad Day!!!!


Hari ni tak pegi mana mana pon...dok rumah jaga orang demam hehehe....kesian dia demam...tapi syok syok duduk rumah..lepak lepak santai....tetiba orang demam ajak lunch kat chicken rice shop....Errmmm macam sedap je..macam best je...ok kami pon keluar lah....

Order lah apa yg tekak ^& perut hajatkan....Sampai aje hidangan...time for mencekik!!nyumm2...Tapi Kakak saya yg demam tu tak nak makan....dia kata makanan tu masin?aikk.....aku makan elok je....so malas nk bungkus...aku habiskan lah ayam2 atas tu....hahaha....Macam nak meletup perut aku...Esok mesti dah jadi lemak tepu....

Lepas makan temankan lah dia nak pegi beli ketam & 100 plus...cari penawar demam katanya....Dah keluar supermarket hari ahad..tentu tentu lah ramai orang baq hang!!!!....Nasib lah kakak cashier tu boleh di katakan laju lah jugak dia bungkus & scan barang tak lah selama aritu aku pegi giant tu..30 minit ko aritu aku berdiri je tunggu nak bayar!!!


______________________________________________________________________________







Otw Balik rumah aku terbaca plak Fesbuk Acap Kristal....Show Kristal kat Putrajaya....Macam Best je..Macam syok je..Macam Rock je kan hehehe...So sampai rumah...Whats app lah si "Aein" Tanya dia kat mana...nak ajak pegi tgk show Kristal...Tapi sayang dia masih lagi kat kg dia "Port Dickson" Nampaknya aku memang pegi sorang lah putrajaya tuh....urmm....redah aje..Whats app member #Kristalovers tak de yg pegi...Asmidar kata nak pegi..tapi last2 dia send Whats app dia pegi mines tak jadi pegi putrajaya....Aku dah nak sampai masa tu.....Nak patah balik pon rugi je...so pegi sorang je ahakz....macam sogan plak ehh nak jumpo kristal tu..pesal pon tak tau!!macam nebes!!ahakz...biol!!! .....



Whats app plak kak sheila...(Wife Lan Kristal) Dia tak pegi plak....katanya "Mabuk Laut" Laut mana dia pegi?Kira Jet lag lah tu hehehe....Ok tak pe tabah2 pegi sorang...hahaha....Aku parking kete jarak 4 buah je dari kete lan kristal hahaha.,.,Siap snap lagi gambar "anak gajah" Abang lan tu sebab nak send kat whats app...hahaha,,Lepas snap terus jalan sblh kete tu..ingat tak de org dlm tu sekali abg lan bukak pintu.."Hah nasib aku tak sondol pintu tuh...kalau x senak perut hikhikhik"  Katanya Dia nak lelap mata sat sementara tunggu sblm show...Aku tak tau awat lidah macam kelu sikit..berterabur ayat aku cakap ngan lan tuh..hahaha....Mengelabah lebih!! Almaklumlah saya ni pemalu..cehhh!!!!Aku cakap aku lepak tgk BOTB kejap...lan kata kristal semua ade sana...ok...



Usha rody..ehhh bkn aku usha kristal....Tapi tak nampak plak....Lepak2 tgk BOTB mama call plak..adoii suasana bising kena cari tempat sesuai nak jwp fon...."Jangan lupa beli air kelapa" Adoiii mana nak carik air kelapa kat situ...erkkk.....bingung pasal air kelapa sepanjang melayan BOTB..tapi lepas tu lupa plak bila nampak rody.,.ehhh silap..nampak kristal...."Kechiq,GG,Acap,Afiez,Rody"...

Show bermulaa..."Selagi ada rindu...Delaila...Seragam Hitam & Persoalan....Lagu baru tuh....head banging....terasa nak head banging jugak tapi nanti tercabut plak tudung nanti...tu pon macam nak meleret je selendang aku tuh...Syok ohh lama x pegi show kristal dengan lagu lagu best tuh....

________________________________________________________________________________








________________________________________________________________________________

Sempat lah snap capture gambar Kristal atas stage & Rekod 3 Daripada 4 lagu diaorg!! enjoy...Pandai abg lan hargai peminat...#Kls yg dtg sorang pon dia tetap mention!!hikhikhik...Aktif betul Kristal ni mengusai pentas..kehulur kehilir dengan instrument masing2 atas stage tu..kecuali acap lah hehehe....Kiri dan kekanan..kekanan dan kekiri anak mata ikut dorang berjalan2 atas stage...Eye contact lan pon best!!!heheh....Dengar dak belakang tu ckp "Ehh lan Kristal ensemm lah"....Rody ade janggut..comel......kihkih..Show habis dengan jayanya,,,,

Possing Kejap: yg tgh tu member baru Kristal...main cak lempong!!!



Lepas show habis...Kristal lepak belakang stage....Badan macam nak pegi tegur dorang tapi kaki plak tak nak..aishhh parah aku nih....Pesal tah selalu kot dlu jumpa kristal ni..adoiii peringkat bahaya hahah....Last last beranikan diri jugak...buang rasa nebes sgt tu...tegur abg lan...rody...kechiq..!!!Mintak berposing dengan rody yg sibuk packing alatan gitar dia,,,!!Thanks Lan & Rody sebab luangkan masa bergambar...Saya amat hargai masa itu....tup tup lepas amik gambar dengan 2 artis hot ni..bateri DLSr plak habis!!!erk....Menci!!!....Apa apa pon kristal memang sporting..low profile...Inilah peminat nak...Hargai kami..hehehe...kami tak nak duit anda..cuma nak masa bergambar je hehe..kasi bangga tunjuk kat orang kampung..aku jumpa kristal!!!...ok aku sgt BATAK!!..

Otw rushing ke kete aku tu dengar org panggil nama ku..haha...ehh Diana lah...ni keluarga Kristal jugak dulu ni hehehe....berkaitan rapat..kawan2 dorang gak...kenal kat myspace tak silap...lepas tu jd geng sekepala...syok...low profile aje dia ni...ckp pon sweet talker...hehehe....2 tahun tak jumpa dia...last jumpa rasanya dekat jom heboh...lama dah anak dia pon makin besar....ni lah orgnya...







OK HABISSSSSS!!!!!



Tuesday, December 3, 2013

Fruit Tartlet Mini (Open Order)

Sejak aku Open Order utk Fruit Tartlet ni alhamdulilah dah banyak tempahan aku dapat..Semua beri feed back yang terbaik...

Feedback: 
"Aimi sedap tartlet ko tak berapa manis..juz nice..."
"Crust cup ko sedap selalu beli kat luar crust dia pon keras..xsedap plak tu"
"Suka mini tartlet ni..nak makan senang..kecik je terus masuk mulut"

Alhamdulilah rezeki allah swt kurniakan..aku amat bersyukur!!thanks kengkawan yang order...korang bagi aku satu semangat luar biasa...Aku akan mempertingkan kan lagi quality produk aku...Pada asalnya aku bukan lah pandai sangat bakery ni..sebab dulu aku Chef western cuisine je bukan bakery..so menapak sikit sikit dengan bantuan korang aku dah cukup bersyukur!!!!

Pada geng-geng nak order..setakat ni aku hanya jual sekitar Nilai-Mantin je..sape sape yang berdekatan dengan daerah tu korang PM lah aku laju laju yee..tak pon boleh gunakan Wechat: aimi_kahar ...Pastikan korang order 3 hari before korang pick up...aku kena siapkan crustnya dulu...aku suka lagi jual crust tu secara fresh..Contoh "malam ni buat...esok tu terus customer pick up" Harga 1 pcs RM 1.20 .....Pada yang mintak by kotak aku akan cari & prepare by Kotak...Tapi biasanya ramai yang request by cup..sebab senang nak makan...dan senang nak simpan...


Antara buah yang aku gunakan...Bukan tak nak guna strawberry,tapi mahal sangat...
so selalu guna kan 3 jenis buah ni..tapi if ade request lain..akan di pertimbangkan.... Dan mungkin ade perubahan dari segi harga



In Making!!!


In Making "Piping custard dalam crust cup"









Kucing Pulau Yang Garang

Kalau dah camera ada di tangan..semua nak jadikan bahan photografi..walaupun hamba masih belajar pada Cik yanot!!!Guru photografi aku haha...muda lagi..cun2 rock budaknya...pandai main muzik lagi..!!kihkihkih...

Aksi Kucing....
Ni kucing Kakak aku..Kucing ni dari Pulau Langkawi......
Kucing ni meredah lautan dengan tuan dia....Naik Ferry "1 jam"...naik kereta sampai nilai " 8 jam" jet lag dia sampai rumah aku..moody tak ingat...tido je dari siang ke malam..
malam ke siang....
Kakak aku pungut dia kat Pantai Teluk yu, Langkawi...
Kat sana memang banyak kucing terbiar!!!Kucing pulau garang garang Jinak hahaha

Al Kisahnya, Kucing ni membesar kat pantai tu dengan hanya mengalas perut dengan kuah Laksa...Imagine lah anak kucing korang hanya makan kuah laksa...tak sakit perut ke? 
Dah biasa kot kan...so no hal..tolak batu kayu je kalau nak hidup lama...
Masa kecik kakak aku kata sangat comel...Baby kucing kecik2 comel la..macam baby manusia gak masa kecik memang geram..comel gilaa hahhaa
Kucing ni dah besar sekarang....Makin besar makin ganas...Tak de sekor pon kucing2 kat rumah aku mampu nak layan dia bergurau...sape pon tak boleh tahan kalau bergumpal berguling asyik nak keluar kuku dan gigit kuat kuat....
Bila geng tak nak main dia main ngan tuan nya plak....Habis aku kena siat siat dengan kucing ni...Tak sah tangan aku ni kalau tak de calar balar....mesti ade tak panjang pendek..tak teruk sikit je...tapi tetap ada...kat tangan..kat kaki..kat badan...kat muka..hah!!nasib tak kena mata....So asyik kena kurung aje lah dia ni dalam Kandang kucing!!
Padan Muke!!!!!

Aku aritu siap kena pukul pukul dengan kedua dua tangan dia..pak puk pak puk aku kena belasah...tak penah tengok sikap kucing macam tu..ni mesti kucing kurang kasih sayang ni...mengamukk je bila orang peluk2 dia....Kalau tak ada tuan ko lama dah aku flying kick ko!!ahakz....Tak de keje gaduh dengan kucing!!!!

Punya payah nak capture gambar dia ni...kejap ke kiri ke kanan...lompat lompat...mengaru bulu..stress...last sekali dengan 5 keping gambar ni aku snap masa dia tengah feel "Membuang" kihkihkih...
Tgk muka dia..berak keras ni!!tak pon sembelit..kaki siap angkat satu..
wakakaka.....


Hye nama saya Meow....Tuan saya tak de idea nak bagi nama apa dah....!!!kehabisan huruf sebab dah banyak kucing datang dan pergi.....

Cheese Kek Meleleh


Kek ni yang tersangat hangat di pasaran ONLINE....sedap sangat nampaknya....Usha punya usha yang berdekatan dengan rumah aku tak plak yang rajin nak jual kek ni....so google lah resepinya!! Dapat resepinya kat satu blog ni..Tapi lupa plak name blog tu...nanti dah jumpa nama blog tu aku tepek sini korang boleh lah mencuba pada yang rajin dan kreatif hahaha...
Pada aku material & cara buat kek ni sama je dengan Kek Snow...melayu kata "Kek salji"...memang sebijik lah...ni memang betul sama tapi dah masuk melayu jadi plak kek keju meleleh leleh...agak kalau dalam english kek ape ekk?
 Cheese cake melting ?
Bahahahahaha!!!!



Tak susah mana pon kek ni....senang baq hang jek...Basic kek dalam tu basic biasa je....Memula aku ingat kek aku bantat....rasa macam lembab,,,rupanya kena simpan dalam peti ais lebih kurang 4 jam baru kek tu lazat mengigit jari....Topping tu letak cream cheese & cheese parut je...siap...
Mari labelkan kek ni sebagai kek tak berseni lagi pemalas haha....yelaaa meleleh leleh kot..kalau kek biasa leleh camni...mesti kena ketuk dengan Chef Asmah ni..hahaa....Aku ni ex "Universti Tun Abdul Razak
Course Culinary Arts & Hotel Management
Tapi macam susah nak letak harga kalau ade plak yang order...Aku baru pasan semalam pegi Nilai 3 nampak sorang gadis ayu ni jual satu bekas RM 10...Tapi cheese dia tak selebat cheese meleleh aku buat ni..dia kede kede dia taruk...agak kalau aku cas RM 23 ade tak sanggup beli?hahaha....Itu pon kalau dorang nak yang macam ni lah..kalau nak murah..aku tempek cikit je macam budak tu  buat!! Ape ade hal ;P
Tapi plz laaa..dah namanya jual beli jgn laa kata diskaun...erkk tak berbaloi laa aku buat dengan penat lelah nak diskaun..erkk....Fahamilah kami yang keluar duit beli material..buat kek dari malam sampai subuh..pagi pegi opis bersengkang mata gitu..susah nak jd usahawan ni byk rintangan dan dugaan..terutama dugaan KEMALASAN...ni nak kikis susah betul!!!! Mood rajin dtg sekali terus rajin tak ingat dunia..kihkihkih....Alhamdulilah perniagaan jualan dari segi ONLINE sweet sweet homemade bakery aku ni dapat sambutan....Aku ada jual Fruit Tartlet..

Monday, December 2, 2013

GM Plaza Pemborong Terbesar!!!

Kolumpo Indah...indah dengan jem..sesak mata aku tengok Kolompo ni..Nasib la parents i tak beli rumah kat KL dlu kalau tak tekanan perasaan lah hahaha....Dulu ayah i membesar kat sungai buloh tapi bukan Kl lah kan hehe...tapi lepas tu dia pindah ampang..sampai besar dok ampang!!!!nasib tak duduk sane sampai kawen...Bersyukur dapat duduk Nilai bahagia ni..any time nak turun KL pon dekat je...1 jam naik train..45 minit driving!!!...30 minit naik ERL...startegik kan!!ahakz

Kerap kali turun KL pon masih batak lagi dengan ketinggian & keunikkan  KLCC tu hahaha..kagum sebenarnya...tempat tu wajib singgah walaupon tak ade ape yg best nya kat KLCC tu..nk shopping harganya..Glurp!!! tak pelah cuci mata..minum minum aje mampu....

Rugi plak tak bawak kamera Canon Dlsr kalau tak mesti dapat scenery yang superdupper class!!!! snapshot dengan Samsung aje ler...


Tujuan utama singgah pon sebab temankan sis i tu survey barang jualan...kat GM Plaza...Buildingnya dah nampak tapi sebabkan pembangunan pesat kat situ sampai tak dapat jumpa lorong ke arah building tu...lagi2 pressure dengan jem tahap gaban KL tuh...Asyik pusing u-turn pusing u-turn...!!! Last2 baru teringat nak Onn GPS...bapak bongokss!!! Nape tak onn dari awal..sengal botingkek tingkek....



Rupanya 3 minit je jarak lokasi kami stuck dengan tempat tu...terima kasih GPS sangat membantu...Tapi bateri hp plak kering dengan biadapnya...GPS byk guna bateri...!!! Terasa plak betapa bestnya pakai hp 3310 je..tapi xde internet lak..urmm...



Sampai GM around 5pm...tutupnya mall tu 6 pm...blasah je lah 1 jam pon..jelajah 7 tingkat tu...Tak sangka KL ade mall jualan murah dan borong macam ni..ingat Nilai 3 je ade..tp tak murah lah nilai 3 tu..Paling mengujakan...bukan sebab harga borong yg murah tapi sebab nak naik atas kena naik lift!! Bukan i batak sebab i naik lift tapi i batak sebab i dengan kereta sekali kena naik Lift!!! Awesome gila...Last year my mom & sis pegi situ..teruja when my mom kata "Kereta boleh naik lift" Sape tak tau & tak penah pegi mesti rasa pelik..kot la korang tak pelik plak tapi i rasa sangat pelik..!!hahaha

Tggu turn nak masuk...
dah macam Dalam Babak Buka Pintu Gua


But when have this system i rasa macam super leceh pon ade...sebab setiap pengunjung berkereta harus Q berpanjang panjangan utk tunggu giliran naik lift tu...kat sekitar bwh tu mmg sempitlah tak leh nak parking dah...why lah tak buat laluan kereta naik parking macam biasa...Agak bapelah kegunaan Voltan lift tu nak angkat dengan kereta2 sekali...



 Dalam lift...




Masuk je dalam Mall..tgk harga barang memang awesome gak..satu barang boleh jatuh sampai 5 ringgit tapi korang harus beli secara borong atau pukal...sekali banyak2 baru dpt murah..takat dtg nak beli sebijik je tu tak yah beli kat luar je..sama harga..ehehe
Perfume pon harga dia meleleh leleh air mata tgk..tapi kena beli borong yee..baru dapat harga gempaq

Jam ni beli dulu kat tesco sebijik RM 50 tp kat sane dengar harga macam nak menangis!!!!
Murah bebenor!!!

Beg plak..ni semua biasalah tiruan kan..i xkesah janji sedap i pakai ok la..dan nampak bergaya..simple dan murah

Mall tu ade 7 tingkat...setiap level berlainan jualan..tapi disebabkan cari proses lift & cari parking yg lama tu tak sempat plak khatam 7 level tu dengan senang hati...sap sup sap sup je tgk sekali imbas hahah..takpe nak pegi next time...naik lift kereta lagi heheeh

Happy Sunday






langkawian cat.. but now stay in Nilai.. came here by roro the ship and by car last wednesday.. his name is meow.. he has jet lag.... 


Have a lovely day..Wake up every morning with Mr meow!!! but he still want to sleep...so cute!!!wake up baby..!!!but he want to says : Sunday for holiday..holiday for sleeping until noon sister!!Let's continue till noon "Krohhh ZZzz meoww...Krohhh Zzz meowww"

Doa Untuk Wanita Supaya Dijauhkan Dari Dirogol Dan Diperkosa

Doa dari hadis sohih pelindung setiap kali keluar rumah:

رَسُولَ اللَّهِ  يقول من قال بِسْمِ اللَّهِ الذي لَا يَضُرُّ مع اسْمِهِ شَيْءٌ في الأرض ولا في السَّمَاءِ وهو 
السَّمِيعُ الْعَلِيمُ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ لم تُصِبْهُ فَجْأَةُ بَلَاءٍ حتى يُصْبِحَ وَمَنْ قَالَهَا حين يُصْبِحُ ثَلَاثُ مَرَّاتٍ لم تُصِبْهُ فَجْأَةُ
بَلَاءٍ حتى يُمْسِيَ


Dalam ejaan rumi :

” BISMILLAH ALLAZI LA YADURRU MA’ASMIHI SYAIUN FIL ARDI WA LA FIS SAMAIE , WAHUWAS SAMI’UL ‘ALIM ” 

Ertinya : Rasulullah s.a.w didengari berkata sesiapa yang berdoa : “Dengan nama Allah yang tiada dimudaratkan sesuatu apapun dengan namaNya samada di bumi dan di langit, dan Dialah maha mendengar dan maha mengetahui” sebanyak 3 kali, maka ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehinggalah subuh esoknya, dan barangsiapa membacanya ketika subuh 3 kali, ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehingga petangnya” ( Riwayat Abu Daud, 4/323 ; At-Tirmidizi, 5/465 dan Ahmad ; Tirmizi : Hasan – Teks doa berwarna Merah Syeikh Syuaib ; Hasan) 

______________________________________________________________________________



اللّهُمَّ اِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ اني آمَنْتُ بِكَ وَبِرَسُولِكَ وَأَحْصَنْتُ فرجي إِلاَّ على زوجي فَلاَ تُسَلِّطْ عَلَىَّ الْكَافِرَ 


DALAM EJAAN RUMI :

” ALLAHUMMA IN KUNTA TA’LAMU INNI AAMANTU BIKA, WA BIRASULIKA WA AHSONTU FARJI ILLA ‘ALA ZAWJI FALA TUSALLIT ‘ALAYYA AL-KAFIR WA AZ-ZALIM ”


Ertinya : Ya Allah, jika engkau mengetahui bahawa aku beriman kepada Mu dan Rasul Mu, dan aku menjaga kehormatanku hanya untuk suamiku, maka lindungilah aku daripada dikuasai oleh orang-orang kafir dan zalim” ( Riwayat Al-Bukhari, no 2104, 2/722 ; Sunan Al-Baihaqi, 5/97; Musnad ahmad, 2/403 ; Fath Al-Bari, 6/393; Umdat Al-Qari, 12/30 ; Sohih )

_____________________________________________________________________________
semoga dapat dihafaz dan di amalkan oleh semua wanita muslimah, cuma jangan lupa bahawa doa ini bersifat tawassul dengan amal soleh anda, iaitu apabila diikat dengan imannya dengan allah s.w.t dan rasulnya dan telah dijaga kehormatannya dan sudah tentu auratnya. =_=

Search