Monday, December 2, 2013

GM Plaza Pemborong Terbesar!!!

Kolumpo Indah...indah dengan jem..sesak mata aku tengok Kolompo ni..Nasib la parents i tak beli rumah kat KL dlu kalau tak tekanan perasaan lah hahaha....Dulu ayah i membesar kat sungai buloh tapi bukan Kl lah kan hehe...tapi lepas tu dia pindah ampang..sampai besar dok ampang!!!!nasib tak duduk sane sampai kawen...Bersyukur dapat duduk Nilai bahagia ni..any time nak turun KL pon dekat je...1 jam naik train..45 minit driving!!!...30 minit naik ERL...startegik kan!!ahakz

Kerap kali turun KL pon masih batak lagi dengan ketinggian & keunikkan  KLCC tu hahaha..kagum sebenarnya...tempat tu wajib singgah walaupon tak ade ape yg best nya kat KLCC tu..nk shopping harganya..Glurp!!! tak pelah cuci mata..minum minum aje mampu....

Rugi plak tak bawak kamera Canon Dlsr kalau tak mesti dapat scenery yang superdupper class!!!! snapshot dengan Samsung aje ler...


Tujuan utama singgah pon sebab temankan sis i tu survey barang jualan...kat GM Plaza...Buildingnya dah nampak tapi sebabkan pembangunan pesat kat situ sampai tak dapat jumpa lorong ke arah building tu...lagi2 pressure dengan jem tahap gaban KL tuh...Asyik pusing u-turn pusing u-turn...!!! Last2 baru teringat nak Onn GPS...bapak bongokss!!! Nape tak onn dari awal..sengal botingkek tingkek....



Rupanya 3 minit je jarak lokasi kami stuck dengan tempat tu...terima kasih GPS sangat membantu...Tapi bateri hp plak kering dengan biadapnya...GPS byk guna bateri...!!! Terasa plak betapa bestnya pakai hp 3310 je..tapi xde internet lak..urmm...



Sampai GM around 5pm...tutupnya mall tu 6 pm...blasah je lah 1 jam pon..jelajah 7 tingkat tu...Tak sangka KL ade mall jualan murah dan borong macam ni..ingat Nilai 3 je ade..tp tak murah lah nilai 3 tu..Paling mengujakan...bukan sebab harga borong yg murah tapi sebab nak naik atas kena naik lift!! Bukan i batak sebab i naik lift tapi i batak sebab i dengan kereta sekali kena naik Lift!!! Awesome gila...Last year my mom & sis pegi situ..teruja when my mom kata "Kereta boleh naik lift" Sape tak tau & tak penah pegi mesti rasa pelik..kot la korang tak pelik plak tapi i rasa sangat pelik..!!hahaha

Tggu turn nak masuk...
dah macam Dalam Babak Buka Pintu Gua


But when have this system i rasa macam super leceh pon ade...sebab setiap pengunjung berkereta harus Q berpanjang panjangan utk tunggu giliran naik lift tu...kat sekitar bwh tu mmg sempitlah tak leh nak parking dah...why lah tak buat laluan kereta naik parking macam biasa...Agak bapelah kegunaan Voltan lift tu nak angkat dengan kereta2 sekali...



 Dalam lift...




Masuk je dalam Mall..tgk harga barang memang awesome gak..satu barang boleh jatuh sampai 5 ringgit tapi korang harus beli secara borong atau pukal...sekali banyak2 baru dpt murah..takat dtg nak beli sebijik je tu tak yah beli kat luar je..sama harga..ehehe
Perfume pon harga dia meleleh leleh air mata tgk..tapi kena beli borong yee..baru dapat harga gempaq

Jam ni beli dulu kat tesco sebijik RM 50 tp kat sane dengar harga macam nak menangis!!!!
Murah bebenor!!!

Beg plak..ni semua biasalah tiruan kan..i xkesah janji sedap i pakai ok la..dan nampak bergaya..simple dan murah

Mall tu ade 7 tingkat...setiap level berlainan jualan..tapi disebabkan cari proses lift & cari parking yg lama tu tak sempat plak khatam 7 level tu dengan senang hati...sap sup sap sup je tgk sekali imbas hahah..takpe nak pegi next time...naik lift kereta lagi heheeh

No comments:

Search