Friday, September 16, 2016

AIMI & YANA JENG JENG JENG!



Harini Kami FREE.
Kami nak keluar bergonjeng.
Tak jauh pun dekat dekat rumah jugak.
PUTRAJAYA!
IOI Mall, Alamanda Mall & Taman Botani.
We start at IoI Mall okey!

Let's go for shopping!
Kalau kau seorang WANITA
kau dengan shopping bagaikan
ISI dengan KULIT
BAGAI AUR DENGAN TEBING
ehh ape daahh merepek.
ShoppingShopping! Shopping!
Shopping! ShoppingShopping!
Shopping! Shopping! 


Although I collected a lot of shoes at home.
still want to get another one. :)

Bila korang berada dalam situasi aku.
sure korang faham. Disebabkan aku ni hakak berbadan besar.
dah pastilah kaki aku pun lebar macam kaki gajah.
so kalau dah jumpa kat mana mana mall dan aku dah berkenan.
Aku pasti beli...yeahh pasti beli...pasti boleh...
Nak nak plak dapat teman shopping yang sekepala dengan aku.
lagi menjadi-jadi shoppingnya,
lagi kreatif untuk membeli dari memakai. haha
Wefie Jom..Klik!
#Hipster

Hokey kasut baru. cun pulak kasut tu,
sebabkan aku rasa dah "bajet lari" hari ni.
nak jugak kasut macam tu tapi Next month yea.

Orang belakang tu sibuk membeli kudap kudap dia.
Aku yang diet ni terpaksa tengok aje lah.
Cobaan.

Orang belakang tu semua makanan RARE dia akan cuba.
sampaikan Waffle bentuk ala ala kotak telur tu pun dia makan.
tak tahu lah aku tekak orang zaman sekarang.
Macam macam. Kreatif.


After dah habis bershopping bagai.
kami nak ke Taman Botani Putrajaya, Main beskal.
Tapi sebelum tu kami singgah Alamanda Mall.

Singgah semata-mata nak pegi IPHONE Outlet Store.
Mak aiii mahal gila babeng IPHONE kat situ.
Awat Outlet lagi mahal dari Francais yang lain?
IPHONE 6 SE je dah RM2300 kau!!
Padehal IPHONE 6 tu kembar terpisah IPHONE 5 je,
Melampau-lampau harga kau!
Jadi aku dah bertukar arah ke SAMSUNG semula.Next week beli hp barulah.
Gambar ni pun dari camera ASUS adik aku tu hah.

TAMAN BOTANI PUTRAJAYA


Wajib untuk wefie atau selfie
 di mana mana pelusuk taman ni

Dah tua tua macam ni sekali sekala nak berbasikal jugak.
saje pose belakang2 baru nampak kecik.


Dia lapar dia makan popia crispy dia.
Aku lapar, aku minum air mineral je sampai kembung.

Spek tu konon ala ala korea,
muka kami korea ke?
koyiiakk adela!


Shhhh....Kami wefie kat tempat wajib,
haha

Release tension lepak atas bukit ni 
sambil menikmati pemandangan indah.



Basikal basikal basikal 


,
Muka kami serius sebab
Kami dah penat, kami nak balik.

Ehh inilah muka kami,
Ceriakan walaupun penat.
Makk aii rasa longgar2 lutut hakak ni hadik hadik oii.
rasa lost 2kg berbasikal naik bukit.
Cramp cramp kaki hakak ni.
balik memang berurutlah jawabnya





Search