Monday, July 30, 2012

Puasa ke-10

Semangat nak berhari raya semakin menjadi jadi...memang nak sangat raya tahun nie..rumah nampak lebih berseri dari seblum nie..suram dan berlumut..aiiicechhhh...hehehe....so dari last week dah pegi beli cat dengan mak tapi peluang nak mengecat masih tertangguh dengan pelbagai hal....so hari nie lah baru dapat mengecat...Warna pilihan kami kuning telur+ ala ala merah red velvet tu...nak tau camne hasilnye?hehe kena la tunggu lepas saya habis kaler code (cat putih asas) nie dulu...so fasa pertama dah siap..nie lah hasilnya...lepas dah kaler kaler rumah baru leh pasang pelita hikhik...Raya wehh raya (+_+)








Happy fasting With My Siblings <(=_=)>~~+

Asalamualaikum Geng Blogger semua Happy tak puasa korang....Ehh jup...korang puasa tak?hehhe...Agaknye sapa baca blog nie sure dah ada yang berbuka or berpuasa lah kan....hehehe....
Hari nie aimi nak share Kisah berpuasa aimi semalam bersama siblings angkat aimi..hehe.terangkat semua =)
Even thought dah agak berkali kali plan nak berjumpa dibulan puasa yang mulia nie...Akhirnya Hari nie...ehh semalam Daaaaaa.....28hb July dapat lah kami together-gether sama sama menjalani saat saat berpuasa dalam satu harian nie hehehe...

Actually time mereka datang Nilai nie...Aimi agak tak tahu jugak nak bawak dorang pegi mana...sebab kalau hari bukan puasa..kalau jumpa je...sure pegi makan kan??? Tak ada tempat lain daaaaaa!!!!! Hahaha...
So ajak pegi window shopping la....Teruja nak pergi shopping nie...walaupon org yang dari Puchong tu tak sampai sampai Nilai nie lagi hehehe....Before mereka (kimmy & eleena) sampai Nilai..Aimi dah janji nak pegi Ambik Diyana kat rumah dia..area desa jati...lepas ambik yana terus pegi tesco beli barang yang mak pesan...Mak pesan beli..Kangkung,cendawan butang,jagung muda dan sabun basuh....4 benda yang dipesan nie pon aimi boleh lupa hehehe...kena jugak call mak balik apa barang nak beli tadi?hehehe...Tu la pasal sepatutnya tuliskan takut lupa...wakakakaak.....Lepas dah beli semua barang nie..terus hantar balik rumah...sebab mak nak masak awal...takut nak tunggu aimi balik dari bergonjeng tak sempat masak plak =D
Sampai je rumah dapat calling dari Eleena...dia kata"Kami sesat kat Nilai Springs"Hahaha...adoyyy!!!! Awat masuk sampai nilai springs...so suruh mereka stop situ & cari mereka...hehe...memang bebetul kat roundabout tu la dorang stuck tak tahu nak pegi mana....Kesian hehehe.....

So jyeahhh dah jumpa tepi roundabout kan...masing masing tukar co-pilot.. Diyana co-pilot kete Kimmy...eleena Co-pilot aimi..haha...itu macam pon boleh daaaaa.....!!!! Kami gerak pegi Nilai 3 la....budget nak shopping sikit..tapi tak beli apa pon...hehe...nasib masa pegi aimi follow cross tol nilai...taklah jauh sangat kan....ikut jalan Nilai Impian....Tak ada apa menarik kot kat nilai 3...Lagi lagi memasing tak ada mood nak bershopping....Laparkan!!!!! hahaha.....

Lalu satu kedai pakistan nie boleh plak dia kata "Adik mari beli baju..boleh kasi murah...tapi ini size adik tarak boleh pakai..ini size kecik...adik manyak gumuks..sana ada itu adik punya size"....Mark gila muke uncle pakistan tuh...dia ingat dia kurus cakap gitu?dah macam Santa klaus je den nengok (hah diskaun sikit puasa den mengata nie)hehehe....Sampai phobia la kami nak lalu situ...kali nie patah jalan situ balik...jalan dengan lajunye ok..jangan pandang pandang dah..

Kami nak balik..puteri lilin kami tak tahan panas wakakaka.....dari nilai 3 terus ke bazar ramadhan Taman semarak...Bengong masa tu aimi dah tersalah simpang..(padehal selalu lalu..leh tersalah simpang)Jadi kami balik rumah dulu laaaaa....tolong apa yang patut kat rumah...masak sikit sikit....lepas pukul 5lebih baru pergi bazar...ingat nak bawa mereka nie pegi bazar kecil kecilan je..tapi nak Roti john & Murtabak yea....kena pergi semarak jugak....

Masa kat rumah sebelum keluar pergi Bazar..sempat la 3 sahabat nie bersantai..Ada yang ZZzzzzz (kesian penat erkk)....ada yang main gitar....Bak kata mak aimi "dorang main gitar bunyi gitar malu malu je"Hahaha..eleena la tu...senget...!!!Dalam kebisingan tu lena jugak si kimmy tuh...kagum den..kalau aimi la da lama nak kena ikat budak 2 org tu...hehe...

Bazar time...bising je kakak den sorang nie..."Aimi cari parking dekat dekat la..jgn jauh jauh..panas tau!!" ade tak macam gedik sikit permintaan tu?so aimi pon pusing pusing cari parking....tapi itu pon dia boleh kata jauh...yela puasa kan penat hehehe....tenaga pon dah tak berapa nak ada...Kimmy nak beli murtabak...diyana tak follow..kunun nak temankan my mom kat rumah je...Kimmy & Eleena je follow aimi....Dari awal bazar sampai separuh bazar cari murtabak dia..setiap gerai tanya sedap ke tak sedap ke tak..serba salah nak cakap sedap sebab tahun lepas last aimi beli wakakakaaka.....Aimi dah jumpa air tebu sama roti john yang diyana pesan..tapi kimmy tercari cari lagi...nasib last time patah balik tue dia dah dapat murtabak tu...hehe...Jom balik....!!!

Kata kata pertanyaan kimmy yang still aimi rasa xleh blah...
Kimmy:wehh aimi ko pergi tanya org tu harga berapa..
Aimi: La ko tanya je la...
Kimmy:Aku tak tahu bahasa nogori nie..
Aimi: apsal nak cakap nogori plak?aku pon cakap bahasa biasa..Bahasa keyy ellll!!!...ko nak cakap nogori plak...
(Terkihkihkih ko gelak erkk kimmy...hahaha)


Dah azan...Berbuka!!!..banyak nye lauk...siap ada Ayam Panggang lagi tuh..meriah food malam nie..rezeki korang tu hehehe...2 meja penuh dari hujung ke hujung =) ....Tapi makan sikit je..minum air je bergelen gelen..berlumba lumba kami minum air hehehe....kenyang air je...lepas berbuka Mak & ayah sibuk siap siap nak pegi Terawih...kami kat meja makan & lepak kt sofa lagi...Full Ok!!!! heheh...Lepas parents aimi dah pegi...Kami kongker rumah...orang terawih...kami terawih dengan lagu sesal mendua...Lalalala...sekali sekala...

Saksikan Video nie...

Song: Sesal Mendua-Klangit Band (cover)
Guitar: Aimi kahar
Vokal: Eleena & Diyana

video

Sampai dah tak ingat rumah masing masing nie..syok sangatkan....lepas jamming sekejap nie...nak keluar hantar Diyana balik..takut plak nanti parents dia risau anak dara diaorg tak balik balik...Otw nak hantar tu Kimmy ajak lepak dataran Nilai...gelap nye car park dataran nilai....Save lektrik ekk?..Tak ada pa pe kot kete den tu..hehe...Diyana ajak pegi minum walaupun dah banyak minum tadi hehe....Kami minum kat restaurant Arab kat Dataran nilai...Aimi & kimmy belasah air PEPSI...rugged sikit hehe...si 2 adik nie mcm orang tua minum air kelapa muda hehe....Lepas puas borak & minum hantar itu adik balik....singgah rumah diyana kejap...dah ambik cara baik..pulangkan cara baik ok!!!!

So dah sampai rumah balik...Mak & ayah dah balik la...!!!!...Mak kata" Makan bagi kenyang kenyang dulu baru balik..." & mak bungkuskan lauk untuk Kimmy & Eleena" sebab tadi tak bape nak jamah sangat..Malu or memang tak ada selera sangat...manjang telan air je kan...Lemas minum air hehehe..dalam 11.30mlm..Kimmy & eleena gerak balik..Nak balik daaahh?sedihnye..hehehe...Lain kali datang la lagi...nanti aimi bawa balik kampung Mak ok!!!

Bubye...dorang sampai rumah masing masing pukul 12 lebih tak silap..alhamdulilah sampai dah..so dah tenang semua aimi pon edit gambar & ZZzzzzzzz......Tammat!!

Setiap cerita ada gambar =)


Diyana


Eleena

Kimmy


Jamming Section at My Bedroom!!!











Saturday, July 28, 2012

Si Comel..After Bath

Hehe..dah mandi dah pon si comel saya nie...bukan main payah nak mandi kan...dukung je bawak masuk bathroom terus mencakar cakar bergantung kat tepi pintu..Ahakz..buruk perangai.....Masa mandi start kena air tu jangan cakap la...main kejar kejar dalam bilik air...!!! korang ada? (=_=)mmmm....Kasi cuci bulu kasi bersih kasi putih dan bersinar hehehe...Dah selesai lap lap kan pakai towel khas...tak payah nak hair dryer der...saya pon tak pakai tu hiikhik...Jemur aje sudah...Sunbath plak...Lalalala.....nie lah si comel saya...scroll bawah ok!!!

He`s Name "BOBOY"




He`s Name "KITCAT"



Thursday, July 26, 2012

Bapak & aku

Bapak: sedap la air kaler kaler ko nie,,air ape nie?
Aku: Nama air nie Raprenchi.
Bapak: tak penah dgr plak...ko beli mana?
Aku: beli kat kedai laaaa...tesco ;D
Bapak: camne dijual dlm bungkusan ke botol..
Aku: botol..
Bapak: mahal tak?
Aku:murah je..tgk harga perayaan la..
Bapak: mmg bungkusan tu nama raprenchi ke?ko bg botol air tu ayah nak tgk..
Aku:nak tgk buat apa...memang dah berkurun ada atas meja tu..
Bapak:ye ke (bpk pegi meja tgk botol jus tu) ehh tak de pon..Raprenchi nye air...yang ada....sirap..oren..laici je...!!
Aku:tu la dia raprenchi...
Bapak:adehh..aku terkena..ingat betul2 ada minuman tu jenama Raprenchi...bertuah punya anak...
Aku:heheheheh 

Tuesday, July 24, 2012

Disebalik Kenangan Lalu: Gula Gula zaman kanak kanak ku



Coklat yang menjadi kegemaran kanak-kanak aimi suatu ketika dulu..tak boleh miss bila balik sekolah mesti beli nie....kalau tak beli macam ada sesuatu tak kena...Parents bekal kan duit belanje makan nasi lemak kat sekolah tapi aimi simpan duit tu sebab nak beli cekelat nie kat kedai berdekatan sekolah...tak salah nama tuan kedai tu "Pakcik Farid" kawan ayah aimi...Sampai pakcik tu ngadu kat ayah aimi yang aimi tu beli tu je....hehe...ala pakcik nie relaks ahh bape la sangat saya boleh makan..hehe....balik sekolah je tak sampai kat kete ayah lagi memang kedai tulah tujuan aimi hehe...cool tak zaman kekanak cite pasal jajan & gula gula nie...Akibat asyik sangat makan benda2 macam ni sambil berjalan dan melangkah tangga lah dahi aimi luka berdarah2...Makanan punya pasal hehehe....Memalukan betul...Rawks ke x Rawks jatuh tangga guling2..sakit Tau!!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------


Thanks PenMerah [dot] com sebab menghidupkan kembali kenangan yang lalu nie...sempoiii jerkk..

Bulan puasa dah tiba

Tengok tue..dah nak masuk hari ke 5 berpuasa baru nak update..apa apa jelah..ok aimi saja nak cerita kisah aimi dalam bulan Ramadhan nie..Bila tibanya bulan ramadhan nie tempat paling fames selain masjid ialah Bazar Ramdhan..betul ke tak?.Cakap pasal bazar nie memang sape pon tak terkecuali lah singgah ke semua bazar bazar berhampiran tempat Anda..termasuk lah aimi ;D dekat ngan area rumah aimi ada bazar ramadhan yang berdekatan...satu kat Taman Semarak,satu lagi kat depan Tesco Nilai dan satu lagi..kat Nilai Square (Hello nie bukan satu dah tapi tiga)heheh...dari tiga tiga tempat aimi pegi nie memang paling mengancam selera..Macam Macam Ado!!!terliur rasanya..semua nampak sedap je..time camnilah jugak para peniaga letak kan harga yang tak berapa nak setimpal...nak untung lebih kot hehe...Padehal kalau buat sendiri pon modal bapelah sangattt...tapi kalau korang nak dapatkan tips harga makanan murah kat bazar ramadhan..korang datang lah time pukul 5.30 keatas sure harga LELONG...hehe...macam aimi tadi...dapat Roti John yang harga RM4 ke RM2 hehehe...untung tak untung?Last stok...still hot...beli kuih batik yang biskut marie tu pon RM2 je..kira hari bertuah aimi hari ini bermula dengan RM2 hingga RM2...Lalalaa....


Sempat snap 2 gambar tadi...Karang orang nampak aimi nie jakun sangat plak pergi bazar ramadhan nak berpossing possing bagai...macam orang gilakkkk!!!


Punya ramai pengunjung Bazar sampai jauh gila kena parking kete..lenguh lutut nie...


Membeli belah....

Ago Go Bersama Kristal

Pada peminat Kristal...Mehh Dapatkan Yang Original..saya dah beli..anda bila lagi? Rawks..












Ok budak bawah nie pon konon nak Ago Go macam kristal tapi suara budak nie Kelaut hehe...Budak nie nyanyi lagu Pesta Muda Mudi...penyanyi nye bukan sedara mara Kristal ke...sesape ke..Tiada kaitan apa2 selain peminat..Uwekkk ayat Cliche....!!



Thursday, July 19, 2012

Wednesday, July 18, 2012

Sunday, July 15, 2012

Part 1

dia hina aku gemuk bodoh pemalas..sejak dia balik satu keje umah pon dia x buat..asyik belek iu ini yg patut kejap je leh siap...aku dari pukul 8pagi sampai 1pagi rehat xcukup..sampai tangan melecet..kepala pening..nak tolong ko punye event nie....ko tgk ahh nanti...ko dtg tak kat aku mintak tolong?ko kata itu ini kat aku.. tadi ko tak ada rasa nak tolong sama kupas bawang..lepak sambil borak tipu ko tu...ko kata aku tak tolong pon ko boleh buat sebab ko kan "Lawyer" aku pencacai je..ko hebat aku kerdil je...ko kata aku nie kurang ajar..ko tak tahu bape tan lori ko derhaka kat mak ko...aku nie yg berada disisi mak je tau susah hati org tua tu sebab ko...kalau ko buat macam ni kat aku kat mak ko kat ayah ko..aku pasti satu hari anak ko buat macam tu jugak...Tapi perlahan lahan la...sampai ko rasa bersalah..tapi aku xpasti ko rasa bersalah ke tak nanti....Aku bukan Adik kau!!!

Sunday, July 1, 2012

Apple Pie

Taaadddaaaaa....Nie dia nak share kat korang gambar Apple pie saya...hehe...saya belaja buat apple pie ni masa kat Kolej...:D tapi masa belajar tu Chef buat demo je...saya tengok dari jauh je.. ;D so lepas dari 3 tahun saya buat sendiri..(lama sangat plak tempoh nak buatnya kan)hikhikhik...so inilah dia...structure tak menarik kot tapi sedap...serve masa sejuk sangat sangat sedap ;D sumpah sedap!!!Terliur tak..hehehe 







Fruit tartlet for Order...

Ex-classmate saya dulu order 30pcs Fruit tartlet kat saya...Nasib dia order 30pcs je...kalau banyak memang tak lah kan saya nak buat..jarang ambil order last minit nie..Sebab casing tartlet tu agak rumit nak siapkan...Nie sebab member buat je la heheheh....Kawan saya nie nak dinner kat tepi pantai so mereka nie mcm buat potluck la hehehe....baguihh baguihh hehe...Tapi sorry tak dapat join ;D nie dia tartlet dari awal pembuatan sampai siap =)


Proses 1


Proses 2





Proses 3

Dah siap ;D






Search