Monday, July 30, 2012

Happy fasting With My Siblings <(=_=)>~~+

Asalamualaikum Geng Blogger semua Happy tak puasa korang....Ehh jup...korang puasa tak?hehhe...Agaknye sapa baca blog nie sure dah ada yang berbuka or berpuasa lah kan....hehehe....
Hari nie aimi nak share Kisah berpuasa aimi semalam bersama siblings angkat aimi..hehe.terangkat semua =)
Even thought dah agak berkali kali plan nak berjumpa dibulan puasa yang mulia nie...Akhirnya Hari nie...ehh semalam Daaaaaa.....28hb July dapat lah kami together-gether sama sama menjalani saat saat berpuasa dalam satu harian nie hehehe...

Actually time mereka datang Nilai nie...Aimi agak tak tahu jugak nak bawak dorang pegi mana...sebab kalau hari bukan puasa..kalau jumpa je...sure pegi makan kan??? Tak ada tempat lain daaaaaa!!!!! Hahaha...
So ajak pegi window shopping la....Teruja nak pergi shopping nie...walaupon org yang dari Puchong tu tak sampai sampai Nilai nie lagi hehehe....Before mereka (kimmy & eleena) sampai Nilai..Aimi dah janji nak pegi Ambik Diyana kat rumah dia..area desa jati...lepas ambik yana terus pegi tesco beli barang yang mak pesan...Mak pesan beli..Kangkung,cendawan butang,jagung muda dan sabun basuh....4 benda yang dipesan nie pon aimi boleh lupa hehehe...kena jugak call mak balik apa barang nak beli tadi?hehehe...Tu la pasal sepatutnya tuliskan takut lupa...wakakakaak.....Lepas dah beli semua barang nie..terus hantar balik rumah...sebab mak nak masak awal...takut nak tunggu aimi balik dari bergonjeng tak sempat masak plak =D
Sampai je rumah dapat calling dari Eleena...dia kata"Kami sesat kat Nilai Springs"Hahaha...adoyyy!!!! Awat masuk sampai nilai springs...so suruh mereka stop situ & cari mereka...hehe...memang bebetul kat roundabout tu la dorang stuck tak tahu nak pegi mana....Kesian hehehe.....

So jyeahhh dah jumpa tepi roundabout kan...masing masing tukar co-pilot.. Diyana co-pilot kete Kimmy...eleena Co-pilot aimi..haha...itu macam pon boleh daaaaa.....!!!! Kami gerak pegi Nilai 3 la....budget nak shopping sikit..tapi tak beli apa pon...hehe...nasib masa pegi aimi follow cross tol nilai...taklah jauh sangat kan....ikut jalan Nilai Impian....Tak ada apa menarik kot kat nilai 3...Lagi lagi memasing tak ada mood nak bershopping....Laparkan!!!!! hahaha.....

Lalu satu kedai pakistan nie boleh plak dia kata "Adik mari beli baju..boleh kasi murah...tapi ini size adik tarak boleh pakai..ini size kecik...adik manyak gumuks..sana ada itu adik punya size"....Mark gila muke uncle pakistan tuh...dia ingat dia kurus cakap gitu?dah macam Santa klaus je den nengok (hah diskaun sikit puasa den mengata nie)hehehe....Sampai phobia la kami nak lalu situ...kali nie patah jalan situ balik...jalan dengan lajunye ok..jangan pandang pandang dah..

Kami nak balik..puteri lilin kami tak tahan panas wakakaka.....dari nilai 3 terus ke bazar ramadhan Taman semarak...Bengong masa tu aimi dah tersalah simpang..(padehal selalu lalu..leh tersalah simpang)Jadi kami balik rumah dulu laaaaa....tolong apa yang patut kat rumah...masak sikit sikit....lepas pukul 5lebih baru pergi bazar...ingat nak bawa mereka nie pegi bazar kecil kecilan je..tapi nak Roti john & Murtabak yea....kena pergi semarak jugak....

Masa kat rumah sebelum keluar pergi Bazar..sempat la 3 sahabat nie bersantai..Ada yang ZZzzzzz (kesian penat erkk)....ada yang main gitar....Bak kata mak aimi "dorang main gitar bunyi gitar malu malu je"Hahaha..eleena la tu...senget...!!!Dalam kebisingan tu lena jugak si kimmy tuh...kagum den..kalau aimi la da lama nak kena ikat budak 2 org tu...hehe...

Bazar time...bising je kakak den sorang nie..."Aimi cari parking dekat dekat la..jgn jauh jauh..panas tau!!" ade tak macam gedik sikit permintaan tu?so aimi pon pusing pusing cari parking....tapi itu pon dia boleh kata jauh...yela puasa kan penat hehehe....tenaga pon dah tak berapa nak ada...Kimmy nak beli murtabak...diyana tak follow..kunun nak temankan my mom kat rumah je...Kimmy & Eleena je follow aimi....Dari awal bazar sampai separuh bazar cari murtabak dia..setiap gerai tanya sedap ke tak sedap ke tak..serba salah nak cakap sedap sebab tahun lepas last aimi beli wakakakaaka.....Aimi dah jumpa air tebu sama roti john yang diyana pesan..tapi kimmy tercari cari lagi...nasib last time patah balik tue dia dah dapat murtabak tu...hehe...Jom balik....!!!

Kata kata pertanyaan kimmy yang still aimi rasa xleh blah...
Kimmy:wehh aimi ko pergi tanya org tu harga berapa..
Aimi: La ko tanya je la...
Kimmy:Aku tak tahu bahasa nogori nie..
Aimi: apsal nak cakap nogori plak?aku pon cakap bahasa biasa..Bahasa keyy ellll!!!...ko nak cakap nogori plak...
(Terkihkihkih ko gelak erkk kimmy...hahaha)


Dah azan...Berbuka!!!..banyak nye lauk...siap ada Ayam Panggang lagi tuh..meriah food malam nie..rezeki korang tu hehehe...2 meja penuh dari hujung ke hujung =) ....Tapi makan sikit je..minum air je bergelen gelen..berlumba lumba kami minum air hehehe....kenyang air je...lepas berbuka Mak & ayah sibuk siap siap nak pegi Terawih...kami kat meja makan & lepak kt sofa lagi...Full Ok!!!! heheh...Lepas parents aimi dah pegi...Kami kongker rumah...orang terawih...kami terawih dengan lagu sesal mendua...Lalalala...sekali sekala...

Saksikan Video nie...

Song: Sesal Mendua-Klangit Band (cover)
Guitar: Aimi kahar
Vokal: Eleena & Diyana

video

Sampai dah tak ingat rumah masing masing nie..syok sangatkan....lepas jamming sekejap nie...nak keluar hantar Diyana balik..takut plak nanti parents dia risau anak dara diaorg tak balik balik...Otw nak hantar tu Kimmy ajak lepak dataran Nilai...gelap nye car park dataran nilai....Save lektrik ekk?..Tak ada pa pe kot kete den tu..hehe...Diyana ajak pegi minum walaupun dah banyak minum tadi hehe....Kami minum kat restaurant Arab kat Dataran nilai...Aimi & kimmy belasah air PEPSI...rugged sikit hehe...si 2 adik nie mcm orang tua minum air kelapa muda hehe....Lepas puas borak & minum hantar itu adik balik....singgah rumah diyana kejap...dah ambik cara baik..pulangkan cara baik ok!!!!

So dah sampai rumah balik...Mak & ayah dah balik la...!!!!...Mak kata" Makan bagi kenyang kenyang dulu baru balik..." & mak bungkuskan lauk untuk Kimmy & Eleena" sebab tadi tak bape nak jamah sangat..Malu or memang tak ada selera sangat...manjang telan air je kan...Lemas minum air hehehe..dalam 11.30mlm..Kimmy & eleena gerak balik..Nak balik daaahh?sedihnye..hehehe...Lain kali datang la lagi...nanti aimi bawa balik kampung Mak ok!!!

Bubye...dorang sampai rumah masing masing pukul 12 lebih tak silap..alhamdulilah sampai dah..so dah tenang semua aimi pon edit gambar & ZZzzzzzzz......Tammat!!

Setiap cerita ada gambar =)


Diyana


Eleena

Kimmy


Jamming Section at My Bedroom!!!











No comments:

Search