Friday, September 30, 2011

29/09/11

Hari ini kimy ajak aku keluar menikmati keindahan Kuala Lumpur..
aku bangun seawal jam 8pagi...
(takdelah awal sangat kan)
rasa malas sangat aku nak bangkit dari tido ni...
seoalah-olah tilam & bantal bagi isyarat kat aku tak payah bangun la..
tido aje lagi.....
tapi terpaksa jugak bangun....
dengan kemalasan tahap maxi-ma ni..
 nak pergi bathroom pon rasa jauh berbatu dari bilik aku...
Demi kimy aku paksa juga diri untuk bangun (ayat cliche)hahaha.....

keluar rumah dalam pukul 9.30 pg..lepak cari bekfest kat ktm nilai..
Pekena nasi lemak dulu...
dah lah mengantuk td tak hilang lagi lps tu makan nasi lemak plak.haha...
baikkk punye ngantuk tambah 10 persent lagi
Train tiba pukul 10pagi....
janji ngan kimy jumpa kat sentral pukul 12tgh hari..dari Nilai ke sentral just 1 hour...
kira kira pukul 11 pagi aku sampai KLsentral...
sempat lepak kat sectionary baca buku secara curi curi kat sudut sudut....

kimy sampai 12.08 tgh hari..dah lebih 8 minit..
dia kata driver bas dia naik tu dipandu dengan penuh lemah lembut..
tgk driver bas pon sama macam aku lemah longlai haha..

kimy belanja makan KFC la...
jangan jeles plak yee.....
Aku order Snack plate....
Errrrkkkk!!!kenyang....Alhamdulilah rezki Allah Swt
kimy kata muka aku nampak tak happy....
bukan tak happy tapi ngantuk....
lepas makan kfc lagi la tambah ngantuk kan....
lagi pon aku saving utk KLCC nanti..
hahahahah

Lepas makan Kimy ajak lepak KLCC...
bukan shopping pon...
just menyaksikan telatah orang ramai
dan mempamerkan telatah sendiri kat orang ramai...
ahakz....

kami kalau berdua dah jumpa...
camera kalau tak full memory card memang tak sah....
posing sana sini....
sampai dah tak ada mood nak berposing....
kimy pon dah jalan macam
orang lepas bersalin..haha kaki melecet yerk...
salah kasut ko pakai tu..
nasib aku pakai selipar...
tapi kaki aku pun lenguh lenguh lah..
kalau ada org picit sure lena ;D

kami nak menghilangkan kepenatan
lepak dalam kinokuniya(ehh betul ke ejaan mcm ni)
situ org masuk nak beli buku...
kitaorg masuk nak bergambar dengan buku....
hehe janji ade sangkut paut dengan buku kan...
lagi pun masa tu kami tengah tunggu "hanna" 
habis keje..dia keje area klcc jugak....hanna sampai
dalam pukul 6.10pm....kami ber"3" lepak minum kat food court KLCC
Aku & hanna try starwbery milk shake...harga mahal tapi rasa fail....
kimy minum "milo" orang tua tua suka minum air panas panas heheheh

Masing masing gerak balik dalam pukul 7.15pm...
hampir 20minit mencari arah jalan pulang ke Lrt putra klcc
sesat sesat lagi kata arah sana sorang kata arah sini....
aku langsung tak terkata apa sebab aku jarang pergi KLCC....
tak tahu aku der....

Berpisah dengan hanna dekat lrt..hanna balik arah ke wangsa maju
kimy satu hala ngan aku cuma dia turun kat pasar seni..aku plak KLsentral...
sampai sampai klsentral..turun kat ktm ke seremban..kat time board kata 3 minit lagi train sampai..
tapi last last sampai 14 minit kemudian..angin je aku...
orang ramai semakin ramai...
dalam hati aku nak rempuh aje kalau xdapat naik train tuh..suke 
sangat delay delay..tak tau ke..bapak aku ada share ngan KTM...(tipu aje ni)
train sampai aje terus tolak tolak...aku suka budaya tolak tolak ni..baru lah namanya rakyat didahulukan
pencapaian diutamakan....poddaahhh...
Dah lah penuh macam ikan sardin dalam tin...lepastu aircord plak takde...ayooo......
berpeluh peluh aku...rimas ngan bau bauan lagi....
apa dah service KTM ni macam aram jadah....dah lah lambat
lepas tu tak ada aircord..penuh lak lagi nak duduk pon tak boleh
"apa pon tak boleh"...ni kalau ada survey form tentang KTM..aku mark kat kotak Fail je,.,.,
sempat dalam ktm berkenalan dengan orang kiri kanan depan aku dan sedap aku dok memuji muji kehebatan train yg aku naik tuh..syabas kepada KTM sebab menyediakan kenderaan bersuhu pemanas ketuhar kepada kami..
aku yang balik jauh selama sejam ni sampai nilai lencun berpeluh peluh
geram geram....

sampai umah sekitar jam 9.15malam....
balik je tanpa mandi terus membuta sampai pagi......
letih gile siot....
Strawbery milk shake yg rasa Out giler

sunshine

 


Mcm kaple plak.....
sedap air basuh muka ni ;D
Big apple....kitaorng dah telan 3 biji
itu je keje die
Bertapa
Usha kiri kanan xde security kita naik...
yeehhhaaa

Wednesday, September 28, 2011

RAHSIA SURAH AL - KAUTHSAR



Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah dan bermaksud sungai di syurga.Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik.Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu dan lebih wangi daripada kasturi.

Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w. kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.

Pelbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita amalkan:-

1) Baca surah ini ketika hujan dan berdoa,mudah-mudahan Allah s.w.t. makbulkan doa kita.

2) Jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok di leher, Insya'allah hilang dahaga.

3) Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal,bengkak,sapukan air mawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata.

4) Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x,mudah-mudahan Allah s.w.t. bagi ilham pada kita dimana letaknya sihir itu.

5)Jika membacanya 1,000x rezeki kita akan bertambah.

6) Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan solat.

7) Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x,Allah s.w.t. akan memberikan bantuan kepadanya kerana dia tidak bersalah tetapi dizalimi.

Hang Out with Mom!!

Just back from Shopping at Giant Nilai...
accompany my mom buy lot`s of
"Baju Kurung & blouse"
for her special event..whahahahahahah
alih alih baju dia tak jumpa aku pulak over beli baju..Don`t be jealous mom...
Actually,tak ler gemar sangat nak bershopping ni..just beli important nye barang je...
yang tak perlu tak payah beli..membazir....
Fesyen sekarang ni macam dah trend baju kurung ada labucchi
besar besar..bleh buat batu cincin..macam over plak nampak gayanya..
macam gaya auta mami jarum yang suke havoc gila..
dah ada batu besar besar harga pon cool jugak..
tak kurang dari seratus semua atas atas seratus..
untunglah sape yang jual baju tu..

Lepas shopping time for makan makan...
Mom,  K-epp-C bleh?
hehehe...Yeayyy....love u lah!!
tapi yang bengang tu hampir 15 minit
aku berdiri Q kat kaunter tu..lembap macam
siput..lepas tu tanya soalan yang sama banyak kali..
asiiihh..sabar aje la....lepas tu teragak agak je nak amik food tu..
kata "fast food"..jgn kata "fast food" dah tukar jd "slow Food"
aarrggghhh gaban tension masa tuh....lemah gile macam nak
bankrap je K-epp-C tuh....lepas ni tak mau makan sane dah..
get lost dari list restaurant fast food aku..Mekdi gak terbaik.....

Kisah Hati

Berbelas mesej aku send kat ko...
Tak pernah ko nk reply..
yela kan..aku kan chubby tak lawa mcm member2 gurl ko tuh...
"aku kena sedar diri"
tu pasal aku asyik ingat je kt ko...
kekadang rasa marah dan dendam pon ade...
tapi nak buat camne..
aku selalu je rasa tersisih bila jumpa ko..
lps tu ko kate kt kwn ko merangkap kwn aku..
aku talam 2 muka plak...
tak adil lah..Dahlah aku banyak dah kot tolong ko...
lps tu ko ckp n api api kan Aku  kat kawan kawan  aku..kejam....

Aku pon kerap dapat member yang 
aku anggap baik lepas tu tikam aku dengan sedap dia 
menguntuk aku dari belakang..lepas tu bila susah tetiba
call aku mintak tolong...aku ni berjiwa sensitive senang 
kasihan kat orang..so tolong je..bila dia dah terlepas dari
masalah mula singkirkan aku dan buat perkara yang sama balik....
susah nak cari kawan yang betul betul kawan bukan lawan.... 



 <Petikan Dari Lagu Stacy-Kisah Dongeng>

'Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi'


Tuesday, September 27, 2011

Last syawal

Semalam ade staff tempat keje mak aku tempah 100pcs CupCakes
So nak jadikan cerita kena ahh prepare bagai kan..
Pegi shopping buy for all material...
Start bancuh tepung sebelah malam..
Tengah syok syok paip kan adunan dalam kertas cup
 tuh tetiba TAP "BLACK OUT" naya babe kalau tak siap..
Berkata kata jugak hati kalau tak ok jugak lektrik 
malam ni memang tak dapat lah nak siapkan order tuh
Hampir sejam juga bergelap...
Just rumah aku saja bergelap
Kotak fius utama lektrik rumah aku ada problem..
Tak reti aku nak story..
Dalam pada bergelap tu sempat 
SMS eleena,As & Kimy 
sebab boring dalam gelap tuh..
Even ade lilin pon tetap rasa 
"Tak BEST NYE"
Nasib aku pon turut dirasai oleh sis Kimy..hahahha..
Rumah dia pon black out jugak
sama jugak macam rumah aku..
just rumah kami aje bergelap....jgn jeles rumah lain
Rumah Kami Celebrate kempen Earth Hour
Bergelap selama sejam....Lallalaa..korang ada?
kita ni ada aura yg sama kot
aku bergelap ko pon bergelap...
Si Kimy boleh lagi tumpang charge hp dia kat rumah sebelah..
agak agak aku kalau nak tumpang guna oven orang
 sebelah bakar Cupcakes agak agak boleh ke?
dorang bagi?hahahaha..
Nonsense 

 Ayah aku sibuk sibuk calling Technician peribadi dia..
Abang Nan..dia yang buat pendawaian rumah aku nih...
so apa apa hal memang panggil dia Bab lektrik..
Setelah sejam tu akhirnya terang benderang semula..
So get to continue balik aku punya kerja..
Nak siap kan 100pcs untuk tempahan & 50 biji untuk Mak aku..
So dengan Oven aku yang sekangkang kera saja besarnya tu dari 
start ada lektrik pukul 12tengah malam Sampai 5 pagi aku siapkan...
warrgghhhh.....lenguh lenguh tulang belakang aku rasa nak baring sangat..
lepas solat subuh tido dalam sejam itu pon tak lena..
Member aku asyik Sms/Call tanya pasal kedai bakery yang aku pergi selalu tu..
Asyyaiihhhhh....tak ada time lain ke nak Sms/call aku...
Lepas tu technician ayah aku plak sampai..
Selagi semuanya tak settle tak akan dapat tido..
Hopefully lepas ni dapatlah tido dengan aman nya...

Monday, September 26, 2011

"Banyak benda dalam dunia nie.. Kita nampak.. Tak bermakna.. Kita taw segala²nya.

"Ada sorang perempuan.. Umur 15 tahun.. Bawa anaknya yg umur setahun jalan di pasaraya.."
-Orang kata dia tue perempuan hina.. Tak suci.. Tak malu.. Tapi takda orang taw.. Dia dirogol masa dia umur 13 tahun..

"Ada sorang lelaki.. Dia sangat² gemuk.."
-Orang kata dia tue tak taw jaga diri.. Tapi takda orang taw.. Dia ada penyakit.. Makan tak makan.. Tiap² hari berat badan naik..

"Ada sorang orang tua.. Mata dia buta.. Telinganya takda.."
-Orang kata dia tue hodoh.. Sangat² hodoh.. Tapi takda orang taw.. Dia tue askar.. Hilang mata & telinga waktu mempertahankan negaranya.."

Sunday, September 25, 2011

Lovely Cats "Tomok"

Inilah kucing fabret aku...
bapak aku yang bagi nama
"Tomok" 
tak ade kena mengena dengan penyanyi tu okeyh
sebab kucing aku gemuk letak nama TOMOK
Kucing aku ni memang.....
Paling kuat makan
paling manja
paling kuat kipas tuannya
paling kuat gaduh..
family aku pon paling suke kat tomok ni sebab 
dia gemuk bila peluk pon sedap macam bantal pelok....
bulu pon macam karpet...
kucing ni dah hidup selama 4 tahun...
mak aku kata nak tahu umur asal kucing..
4tahun x dengan 7=28 tahun 
usia kucing aku ahakz.....
lagi tua dari aku...
kucing paling lama & setia dengan tuan nya
iaitu aku walaupon kekadang aku buli buli je dia 
Wahahahhaa......


Cupcakes 1st Aku

sekarang ni hot betul orang buat cupcakes...
cun cun..aku plak makan kek bleh ahh nak buat memang hancus lah....
tak caye korang tgk lah hasil cupcakes aku nih..simple bebenor..
aku pon ambil resepi kat sini
Bila dah siap macam sama...tapi yang ni simple aje lah aku buat...
nak mencuba sekali sekala...ahakz...
P/s: Korang DILARANG GELAK bila tengok hasil kek Burok aku nih...


Saturday, September 24, 2011

Kenali WANITA



a) Tanah - anak pertama, kelima,kesembilan.

b) Air - kedua, keenam, kesepuluh

c) Api - ketiga, ketujuh, kesebelas

d) Angin- keempat, kelapan,keduabelas

WANITA BERUNSUR TANAH
1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban.
2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri,tidak sombong dan bukan seorang pemarah.
3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
4) Tidak suka membantah atau membangkang
5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.

WANITA BERUNSUR AIR
1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi semangat.
2) Mengambil berat
3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan pasangan
4) Menenangkan pasangan.
5) Sangat romantis
6) Mudah menangis

WANITA BERUNSUR API
1) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan
2) Cergas, cepat dlm gerak geri dan tangkas menguruskan rumah tangga.
3) Penasihat yang baik
4) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga
5) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu
6) Berwaspada selalu

WANITA BERUNSUR ANGIN
1) Lemah lembut dan menenangkan
2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu
3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia
4) Bijak mewujudkan suasana selesa.
5) hati yg cepat berubah ubah

Monday, September 19, 2011

19 September 2011

Yeayy !!!!
dapat sms dari kym dia nak datang Nilai....
Rumah kym kat Bandar Kinrara...kebetulan Interview keje kat Cyberjaya...
lama aku ajak dia datang sini akhirnya sampai jugak..Alang alang dia ada interbiu kat Cyberjaya dia singgah kejup kat Nilai..lagi pun Cyberjaya dengan Nilai tak lah jauh sangat..
ade jalan short Cut hehe... 
Cyberjaya-Dengkil-Salak Tinggi-Nilai...hehehe...
Dari Cyberjaya aku siap calling bagi direction lagi takut dia sesat..
akhirnya..hehe..jumpa kat Giant Nilai....
Kym & aku jumpa dah macam ala ala jejak kasih....
Pel0k Pel0k....
padahal tak sampai sebulan pon kitaorang tak jumpa...
Auta lebih hahahha....Sampai sampai je..
Kym ajak makan..sian dia lapar katanya.....
Area Giant tu tak ada restaurant yang aku boleh kata Best lah...
semua fast food...Kym nak nasi...Bluurrr jugak aku...
aku p0n jarang makan kat luar...so aku ajak dia lepak kat restaurant fabret aku, Starhut Nilai...
makanan kat situ satu pinggan boleh makan dua orang memang banyak...
selesa & exclusive.Paling penting tak ada Tax hehehhe.....Sambi makan borak borak pasal interbiu lah..Blaaa blaaa...& aku kenalkan Kym dengan kawan baik aku,Asnurain...kebetulan opis ain sebelah je restaurant tuh...so Kym ada kawan baru hehehe....Bila dah jumpa Hobi Utama memang bergambar lah...memang tak boleh tinggal hobi tuh..Urrmmmm..Cameraholic
Dari pukul 5pm sampai 6.45pm lepak sane....
lepas tu kym hantar balik..kym p0n nak tahu jugak kat mana rumah aku....
Kira Kym beraya lah hehe...sempat borak borak lagi dengan mak aku...Borak itu ini Blaaa...Blaaaaa....Blaaaa.....memang riuh hahaha
"sampai jugak ko kat rumah aku kan kym.eleena je..mana eleena?"hehehe.... 
Kym balik dalam pukul 8 malam....aku satu family nak ucapkan "thanks" sebab sudi datang rumah..tak prepare apa pun sebab tak plan awal kan....nanti datang lagi..Makan steak erk?hehehe....
rumah melayu makanan Mat saleh.....

Kym
Aku,Kym & As
Peace No War
@My Home.....

: 19/09/11

Sejak Study & berkeje sebagai tukang masak "@" sedap sikit bunyinya "Chef" nie... 
Bila tekak teringin nak makan aje kena masak sendiri...
tak ada sape nak masakan untuk aku ke?
hehe...
so nak makan ape ape kena lah pergi cari material & masaklah sendiri...
so untuk lunch aku masak Tomyam seafood....
yuummm yummy...
Dessert plak...
Fruit tartlet
korang boleh?wakakakkaka

Sunday, September 18, 2011

Merayap sana sini

hari ini hari ahad...
so jalan jalan time...
Tengok wayang,makan makan,shopping shopping & bankrup ; =D

Sampai seremban dalam pukul 1pm...
memang plan nak tgk Filem Raya Tak Jadi....
Ramai orang kata cerita ni kalau pengarah Razak Mohaiden yang arahkan jalan cerita agak membosankan..
tapi bagi aku best jugak...
lagi lagi ada johan raja lawak & dibantu plak kat apek...
tak lupa jugak Dato` Jalaluddin hassan....
kalau sebelum ni tgk dato tu berlakon jadi macam stylo je kali ni agak tidak "semengah"wataknya...
adalah part part yg huduh kot...
adehh..kenapa la?kalau dulu star star ni berlakon jd best je bila dah berusia..
watak "ngokngek" camni pon nak buat gak..hilang gentlemen...asiishhh..
abang & kakak sebelah aku tuh dok kata "buruk gile muke jalal time hisap jari"..ouhh no komen...janji dia berani nak buat watak tu..kalau aku memang tak kan lah....even kat seremban ada banyak Cinema berdekatan..tak silap ada tiga..TGV,GSC & MBO...still penuh juga lagi dengan kehadiran penonton...
masa tonton citer ni..mgmt cinema ni pasang aircord bukan main sejuk...sampai 2x dalam satu masa tu aku pergi serbu toilet..rasa dah macam tengok movie kat oversea......iskhiskhiskh....bagi pendapat aku oklah cerita ni...lagi better dari hantu bonceng.....


GSC Terminal 1 Seremban


Dalam pukul 4pm cerita ni habis.... 
makan time..
menjamu selera kat kopitiam...
perrhh!!! lapar gile perut aku...
Order Nasi Goreng Pataya...tapi Restaurant tu bagi mood aku ala ala hilang nak makan...
ambil order cepat..
tapi masak lama gila...
lepas tu salah hantar plak nasi goreng aku kat orang lain..
memang angin betul aku....
bleh plak dia yang ambil order dia yang lupa....
padahal kat situ ada 2 je meja customer..
macam mana lah kau jadi F & B ni...sabar aje lah aku...


On the way nak balik aku nampak Design stiker laptop yg smart..
so aku beli satu...
lama dah aku nak beli perhiasan untuk bf aku nih...
(laptoplah...pikir lain lah tuh
tapi aku tgk yang aritu macam mahal aje..yg ni murah plak....
sebab aku suka semua wallpaper berasas kan gitar..
so aku beli design nih
Cantik tak?lappy aku dah ada Skin berseri seri <3

Dalam perjalanan dari terminal ke Ktm Seremban 
sempat singgah kat Dunkin' Donuts @ Terminal bus
yuumm yumm..lama sangat teringin nak makan donut kaler kaler nih.....
akhirnya dapat jugak....



Sambil online fesbuk & update blog...
makan nih 


Saturday, September 17, 2011

Open House Sana sini

Untuk minggu ni aku ada dapat  lima jemputan Rumah Terbuka...
macam sangat best kan?
sebab dapat makan free..

KHAMIS (Rumah as)
JUMAAT (Rumah Syila dan Zalilah)
SABTU (Rumah Auntie aku & dyla)
Berturut turut la...tapi aku tak dapat nak penuhi semua..
Aku pegi 3 tempat je...bukan apa "Teman Banyak Koje Nak buat"

Member aku plak,Dyla tempah kat aku 200pcs fruit tarlet..
tak ke bertapa aku nak buat kulit tartlet tuh kat rumah..memang takleh nak keluar sangat....
tapi yang bestnya...
dapat cari duit lebih sikit hehe....
Berhempas pulas lah nak menyiapkan 200 pcs tuh....
aku kagum dengan diri aku sebab mampu buat seorang diri...
Chop!!!!mak aku tolong juga...
tapi tolong letak buah buahan je atas tartlet tu hehehe....Pon jadilah....
So ketaklahsangatkerajinanaku...ini hasilnya <(=_=)>

Banyak tak?home made....
Then settle semua tartlet ni get ready nak pegi open open house yg terpilih....
1st Open house rumah Auntie aku kat Enstek,Nilai
2nd Rumah kat nilai juga....rumah dyla...
3rd Rumah kazen as kat desa kasia,Nilai
As,Dyla & Aku

 Candid

lepas balik je dari tiga rumah ni....relaks tengok tv & kebaboommm la...dah kenyangkan..tido la sedap hehehe.....


Sunday, September 11, 2011

Raya Ke-12

Dua minggu berhari raya..Kunjung mengunjung rumah mereka..Jalinkan kasih sesama kita..Lupakan saja sengketa lama..

 Hari ni dah masuk raya ke 12...Masih lagi ada sisa mood beraya....hari ini beraya ke rumah member sekitar KL....Merayap raya ke Rumah Nur Eleena & Kiim area Puchong...aku dari rumah naik kete kawan aku...budget dia nak hantar aku sampai Bukit Jalil...last last park kat kajang je..atoyaiii....dia kena pegi mane ntah..sensorang aku menjalani waktu waktu sempit kat dalam train menuju ke Bandar Tasik Selatan...Plan awal nak pergi beraya ni janji sama my the best lovely friend..Hanna...bergumbira sepanjang dalam train sbb bangga tak dapat duduk..(penuh macam dalam tin ikan sardin)....wahaha...Sampai stesen Ktm Bandar tasik selatan sekitar Pukul 11.20pagi....calling calling....sms sms hanna..tapi tak diangkat & di jawab...risau sumething berlaku kat dia...sampai 14 kali aku call dia....hah!! tak penah aku call sebanyak kali macam tuh kat orang lain..Ko bertuah Hanna!! ahakz...setiba dekat Lrt Bukit jalil pukul 1130 pagi...usha usha kot kot hanna ada kat area situ...tapi tak ada...gelisah sungguh aku..mana lah hanna ni..try sms lagi..tak jugak reply....sms eleena..sms kimm...dalam pukul 1145 pagi aku hantar sms kat hanna aku pergi rumah eleena sendiri naik teksi...Aku try memberanikan diri naik teksi seorang diri...1st time kot naik teksi sensorang nih...siap tunjuk lagi alamat rumah eleena kat Driver teksi tuh...nasib dia tau mana alamat tu..Otw ke rumah eleena...Hanna calling..dia kata "sorry aimi..hanna tertido,tak dengar bunyi Henfon sebab silent,aimi kat mana?tunggu hanna..hanna nak follow jugak". Disebabkan masa dia call aku dah nak sampai rumah eleena..aku send aje alamat eleena kat Hanna...dia datang sendiri jugak....hehe..Kalau dia call awal bleh jugak aku tunggu dia sambil boleh tgk Volkswagen motoshow kat Stadium Bukit Jalil tu...
Sampai je area taman perumahan Eleena..Driver tu stop kan kat depan sekolah...dia kena rushing pergi mana ntah...aku jalan kaki sikit ke rumah eleena...kiri kanan aku usha takut ada anjing ke kan..wahahaha...Dari Jauh dah nampak eleena kat gate dia...excited sangat jumpe eleena tetiba kena sergah kat anjing Jiran sebelah..nasib tak terlompat aku....!! tapi anjing tu comel...bulu dia tebal berinci inci....then dan then...eleena jemput masuk..dia buat kan air..pssttttt!!!!ape la anak dara buat air tawar je,.,.ahakz...
Cik eleena kena follow abah dia pergi ambil adik & tok dia kat sekitar situ..urrmm...dalam hati tertanya tanya...aku kena follow sekali ke?takpe ke?abah dia tak kisah ke?ayoo...semuanya bermain dekat benak minda aku nih....aku ni dah lah penyegan orangnya...silap silap bleh pitam....(ngokngek aku ni) follow la that family berjalan jalan..eleena kata sekitar sana jugak..1st rumah pergi ambil adik eleena...comel tau muke adik dia ,lepas tu plus dengan kulit yang putih..macam korea...Dah besar sure Ensem ahakz....2nd house rumah makcik eleena..wahhh rumah dia...Se-se-sesangaaatttt.... besar.. aku pikirkan ala ala mall besarnya..rumah besar macam drama elite cerita melayu tuh...ada swimming pool lagi...kagum aku..

Abah eleena ambil atok dia..sambil borak borak dengan tuan rumah sempat jugak adik eleena membuat taktik.."kecing dalam seluar"....abah eleena kata "tu taktik dia nak mandi swimming pool la tuh" wahahaha....bijak bijak.....kanak kanak zaman sekarang....tok eleena memang sporting..aku dah macam kenal lama lak sama itu tok..(almaklum lah tok ke wan ke nenek ke semua aku dah tak ade)..cucu yatim piatu....(lalalalala poyos)..rumah seterusnya..rumah ummi angkat eleena...yg ni pon best jugak..haha..tapi kejap je kat situ..hanna dah sampai kt rumah eleena....abah elna,elna & aku pick up hanna kt rumah & gerak pegi rumah Kimm...

Abah elna ada ajak pergi beraya kat rumah pakcik dia area sane jugak...ayoo...aku xkenal la..segan nya...kenal eyqa & abg ijat je kot itu pon kat fesbuk je...so rumah terakhir aku raya,rumah kimm...kat taman kuchai lama...masuk masuk je nampak kimm mesti sentap dia aku datang x sms dia...mana nak sms kedit tinggal seposen je kot..nak buat S.o.S topup pun tak bleh sebab dah guna hehehe...kimm siap prepare makan makan lagi macam tetau je aku tengah kebuluran...sebab kebuluran tu sampai melecur lidah aku makan karipap panas tu..memang tak senonoh betul "Aimi Kahar" nih....Kat rumah Kimm lah gelak hilai tawa kiteorang memecah kesunyian..mesti bengang je kalau sape dengar kan hehehe...kebiasaan kak kimm ni kalau jumpe aku..asyik nak bergambar jer...pening aku...sampai berpeluh peluh bergambar...Bak kata kata kimm "Lagi penat bergambar dalam rumah dari bergambar kat luar"wahahaha..aku pon rasa macam tuh...agaknya penat sebab banyak sangat gelak...Hahaha...suke tgk korang....dalam pukul 5pm gerak balik..si Hanna kena pergi studio jamming..ade latihan nyanyian (artis baru lah katakan) ;D aku plak nak balik jugak..penat dah..tak larat nak bukak mata dah rasanya..ngantuk..tapi kena ahh bukak jugak mata kalau tak mcm mana nak jalan kan...Masa Otw balik..dalam train..aku tersalah ambil train plak...train khas pergi Bangi je...so turun kat Bangi kenalah ambil train lain

Photo-Photo-Photo-Photo-Photo 
Jemput makan Hot Karipap

Datin sri  toh puan Eleena

GedixGedixz
Ade iras tak kami?

Datin Paduka Kimy Khalid
Datin Sri Aimi Kahar






Search