Wednesday, August 31, 2016

HAPPY MERDEKA HOLIDAY`S





Happy Merdeka Holiday!
Aku harini sekadar golek2 atas katil je.

pagi tadi siap masak utk makcik2 di pondok ngaji.

jadi cuti lepak lepak aje lah.

walaupun realitinya aku bukan berkerja 9-5pm tu.

CUTI tetap kena nikmati.
hehe

Dapat Call dari kak ipar.
dia ajak pegi PD.
dah pukul 2.05 kot. macam dah lambat je nak sampai PD.
nak bingkas bangun dari Katil pun malas.

bangun jugak pegi hall depan tanya mak.


nak pegi PD tak?
opkos mak tanya.
Nak buat apa??
aku cakap je Lin & amir ajak.
bwk ajiq tengok Binatang kat Ostrich Farm tu.

memula nampak macam lambat sikit persetujuan.
sebab kena tanya big bos plak.

Bapak aku. boleh ke tidak.

Almaklumlah nak pegi PD 31 ogoskan.
Mesti banyak jem hehe.
Ehh tetiba boleh plak.
Jadi let`s go to PD.

pukul 3 dorang amik
gedebakk gedebush...dalam pukul 4.30 rasanya sampai MINI ZOO tu.
Ajiq tengok binatang2 tu macam tak de perasaan.
Senyum pun tak.
Tak heppi langsung.
yg aku nampak heppi mak ayah dia je.
hoho.


Dulu selalu nyanyi lagu BABA BLACK SHEEP dengan Maksu.
ni dah berpeluang jumpa. Tapi takut pulak.
Apedaaaa Ajiq!


Ajiq..ko jangan tarik ekor burung unta tu.
 kang Melatah burung tu kena KICK
dengan mak-mak ko sekali terbang kang.




Awk usha kasut maksu ke tu?

Dia dah tak nak dukung. nak jalan sendiri pulak.
macam budak besar.


Still serius je. takut agaknya. wakakaka




Naik bapak kuda plak
comeynyaa la.

nampak macho tapi masam je muka tu.

cer lah tenyum cikit...



usha je menatang tu.
siap tarik lagi tajam2 kat belakang tu.

ajiq ajiq.



Pehal ajiq pandang maksu macam tu.

teruja nak sentuh tapi penakut.
makcu rileks je. kehkehkeh. uwekkk...


Orang suruh pegang arnab kecik tu.
asyik usha maksu je.

confius maksu ajiq dtg sini nak tgk

 binatang atau dtg nak tgk maksu dalam zoo.


Sweetnya ajiq belai encik arnab. muka tetap serius.
kita terapkan kasih sayang kepada haiwan.

#petlovers



Dah kena lambung baru nak gelak.

maksu mampu lambung 3 kali je.
ajiq bukan nya ringan lagi :P



Kami layan sate Ostrich. rasa dia memang out. 

rasa macam ade je rempah yg tak cukup. 

tapi daging ostrich memang lembut

semua hanya makan 2 cucuk je paling byk.

aku terpaksa habiskan.
ada dalam 10 ke 15 cucuk kot.
 kalau tak membazir. 
memandangkan aku pun tak makan apa apa lagi dari pagi. 
aku tolong telan bersih. :P
 lepas ni korang tak payah nak order makanan pelik pelik ye.
payah aku nak kena habiskan.



Sebelum aku makan sate tadi.
 aku possing2 dulu dengan kaum burung ni.  

suai kenal. 

kot lah dtg lagi lepas ni.
 aku makan dia pulak.
jaga jaga cik burung unta. jgn kekwat.



Kat dalam tadi tu siap ade animal show. bila trainee tanya siapa nak lumba lari dgn burung unta.
ajiq 1st sekali angkat tangan sambil tunjuk ayah dia.

wahh, amir lari dengan burung? kahkahkah...ngerinyaa....
lumba lari dengan Ostrich.

korang rasa korang boleh menang? 
Ostrich tu langkah sekali je itu bermana 3langkah aku,

bayangkan lah lumba lari.
 tak ke cicirnya aku kat belakang?



Penamatnya di sini. 

tengok mak aku tu sampai senget senget badan dukung ajiq.
kecik tapi berat.




destinasi terakhir kami di Pantai Tanjung Biru.
sebelum tu sempat singgah solat asar.
bersuka ria boleh
solat jangan lupa ye.
selamat beramal hehe


Ajiq 1st time pegi pantai.

sebelum ni kat perlis tengaok dari jauh je kan.

punyalah keras badan dia.

macam baby doll..kihkihkih

dia genggamnya tangan maksu kuat kuat.
tandanya please don`t leave me moksu. hehee



Ajiq dan ibunya. coceweeetttt


aku suka gambar terakhir. sangat seni. hehe



Saturday, August 20, 2016

BUTIK LAN KRISTAL

Abang LAN & Kak SHEILA
Akhirnya penat lelah korang berbaloi.
dah pun ada BUTIK sendiri.
(mereka bersama 2 lagi share partner)
SAIF`AZMAN.co (
KarsyaButik) dan EDFRIDA (SeriCendana)

@lankristalxsaifazmanxedfrida


Lokasi butik ni di BANGI SENTRAL. seksyen 9, bandar baru Bangi.
Landmark nya "Belakang PKNS Bangi"
1st time cari pasti sesat,
Macam aku lah.
Nak cari building ni,
sampai 2x aku lalu depan gedung FAREEDA tu,
Masuk lorong sini keluar lorong sana.
still mencari. Almaklumlah lama tak menyinggah
sana since my bro punya company dah berpindah :P
nasib ada mak aku. meliar sama sama mencari.

Akhirnya ketemu jugak.
kat BANGI SENTRAL ni banyak woo kedai kedai Shopping.
Rambang mata den.
ZONE BAHAYA bg kaum HAWA.
kat area situ je 3kali aku tawaf cari parking.
FULL HOUSE.tapi demi LAN KRISTAL i tawaf jugak sampai dapat parking.
(fyi: Nak cari Butik LAN ni korang haruslah mendongak keatas sambil mencari yea.
Sebab butik berada di tingkat 3Landmark butik "ATAS BUTIK FELINNA"

Rezeki den dapat Parking bebetul depan Butik Lan Kristal.
erkk segan plak. aku agak mesti ade yg perasaan aku kat bawah.
tokey butik siap "Announce" aku dtg butik,
 satu bangi sentral tau AIMI KAHAR dtg butik LAN KRISTAL
gelak gelak mak aku.
dengan customer yg naik sekali dgn aku pun tergelak.
ni namanya "GURAUAN MENYENGGIH"
Smart gila butik LAN KRISTAL,
terasa nak bukak butik jugak. Haha
aku boleh labelkan lan kristal & wife dia ni
 sebagai  "Mr & Madam Money Maker"
bersusah payah demi keselesaan anak anak dan keluarga.
SALUTE!
aku pun tak semampu semangat mereka.

jom jom nak sentuh bab butik plak.
pattern dan fesyen macam2.
yes macam2. tapi macam2 saiz aku try semua tak boleh.
sangkut kat dada lah. sangkut kat leher lah..ayakk!
susah jd org kurus sangat ni!
DIET DIET!

Pattern Jubah yang di jual mmg awesome.
corak memang nagis aku tgk.
cantik hokay!
mak aku sampai terbeli 2 pasang.
sumpah jeles.
mak aku ckp kita pergi 
bagi sokongan MORAL pada org yg berniaga,

kak sheila lepas ni Plzzz buat lah #extra+size.
bg sokongan moral manusia berbadan besar macam saya ni try berjubah under 

LAN KRISTAL EXCLUSIVE
 selain jubah ada kebaya,kurung pahang,kurta n lain2 la.
aku tak reti sangat bab jenis pakaian ni.


selama 3 hari berturut turut buat PROMOSI.
bagi diskaun sampai 80% tuh.
ada artis undangan pulak datang bagi support.
aku nampak sambutan amat mengalakkan.




video



Search