Monday, June 30, 2014

RAMADHAN: DAY 2

YA LATIF - AKHIL HAYY

Sunday, June 29, 2014

Sunday, June 15, 2014

RARE : "HOUSE OF BULU`S"

Asalamualaikum....Hye korang...

Tadi tgh2 aku dok stalker "Dunia Kucing Group" ni aku terjumpa beberapa gambar yang di post kan buat tatapan pengemar kucing dari seorang hamba allah yg aku boleh kata seorang yg sangat mulia...

Sebab apa?

Kebiasaan nya sesorang peminat kucing akan memelihara sekor dua kucing peliharaan sama ada disediakan mini kandang untuk keselesaan "Anak bulus" mereka...Atau santai terus tak payah kandang atau carrybeg..berkongsi satu rumah...satu bilik dengan tuan kucing...hahaha....

Cth: Macam aku lah....dulu aku ade 11 ekor kucing....Tak de nak ckp "Favorite Cat" baru nak pelihara...Semua kucing jalanan yang datang menumpang makan dan kasih pada family aku....Walaupun tak comel tetap di terima....Kucing adalah haiwan kesayangan Rasullah yaaa geng!!!so pada yang selalu sangat sepak kucing masa mintak sikit roti canai atau ayam nasi kandar anda tu cuba pikir kan balik nasib kucing tu yee....bygkan kalau korang jd kucing...kucing jd korang!!!hahaha....

Niat murni Hamba allah ni aku sangat salute!!!!...Sebab sanggup perhabis duit membina sebuah Mahligai atau Bunglow yang selesa untuk kucingnya...Jangan memain...dia sediakan tile untuk lantai anak bulusnya....Kos pembinaan "House of Bulu`s" ni menelan belanja 10-12K...Glurppp!!!..Murah rezeki bro ni...Mesti kucing2 tu tak berhenti berdoa untuk tuan nya....Alhamdulilah masih ada lagi insan sebegini kat muka bumi allah ni....

Sebenarnya kalau rajin kaji lebih mendalam...agak ramai jugak yang mempunyai hati semulia bro ni...tapi ini hari blog ni kita cerita pasal Hamba allah ni lah yee...kot ade yang nak selitkan lagi cerita2 yang lain boleh Taipkan diruang komen....

Kebiasaannya bila adanya Hamba Allah yg mulia macam ni mesti ada Manusia yang dengki jugak....Mesti akan adanya pertanyaan berbunyi sindiran "Apa guna semua ni...Hanya orang gila je perhabis utk benda tak berfaedah" Aku bukan buat2 fitnah okay...memang wujudnya manusia yang begini....Nampak silap org je..padehal dia satu apa pun takde..!!!

Dah banyak sangat cerita kan..jom lah tengok gambar2 yang aku "Copy Paste" dari tuan empunya Facebook...sblm tu ini link FB hamba allah ni....Muhamad Fadil kot lah korang ada minat yang sama macam hamba allah ni ke kan...boleh share ilmu...

Pandangan Dari Hadapan

Pintu Depan


Kemain selesa nampaknya..berbantal lo-ngan!!!

Menung panjang...Skim perumahan bulus

Di lengkapi buaian...





Nampak gaya aku pun tak mampu nak buat macam ni....cukup sekadar kandang mini utk membawa anak bulus ke Vet je...lepas tu boleh bebas sebebas bebasnya....Tido atas kete aku..bergurau atas posh...berak atas bonet kete aku...Buatlah apa je ye syg!!!.....nanti aku basuh dengan tabahnya!!!!











Sunday, June 8, 2014

KUALA PILAH-PUTRAJAYA

Pagi ni aku,mak & future sister in law dan maknya heading to Kuala Pilah...ada wedding kawan dia kat sana...so dia mintak aku temankan dia ke sana....Last year pon ada kawan ex Universiti dia wedding kat sana jugak....future sister in law aku ni dia orang muar...Tabah dia dari Muar ke KL jumpa uncle dia kat gombak (sabtu) dan ahad plak ke Kuala pilah...Aku on je kalau ajak jalan hahaha.....yang penting dia la drive aku jadi GPS manual haha...Dari Nilai ke Kuala Pilah follow Lebuh raya LEKAS...memang lekas perjalanan dia...Lancar tak jem..Tapi start jem yang Kat depan restoran melayu dpn simpang sri menanti ke tanjung ipoh..adoiii....sesak..stuck...sebab ada kenduri kawen..sabo aje la...dengan perut keroncong hahaha....Sampai ke tempat majlis sekitar jam 1 jugak...kawan future sister in law aku tu cikgu jugak..kecil molek aje orang nya...hubby dia doktor!! kecil molek jugak hubby dia hehehe...shomel...

After makan makan...borak borak...possing possing time back to home lah..tak ada hati nak singah Seri Menanti ke atau tempat lain ke...sebab kepala ingat bantal je hahah...future sister in law & mak dia menginap kat hotel berhampiran rumah aku jugak...sebab esok kami nak pegi Port Dickson plak...So ptg tu balik hotel & rumah Zzzzz dulu...Malam keluar dinner...Bapak aku segan plak nak join..dia kata today Ladies Day out!!! haha..so aku & mak je la bwk mereka dinner satay...Mak aku blanje...hehe...

Lepas makan sate...mak aku ajak lah aku tunjuk kan sekitar kehidupan malam kat nilai bahagia ni...Sebenarnya nothing nak tunjukan Life malam kat Nilai ni..10.30 malam tu baru lak aku terpikir nak ajak pegi PUTRAJAYA...mereka onn je..tapi mak macam cuak je...biar betul...tak sesat ke..dia xtau anak dia dah pro selok belok Putrajaya tu haha...

So geraklah pegi Putrajaya tengok lampu lampu yang cun cun...Nilai ke putrajaya tak jauh mana dalm 30 minit je dah sampai...(tu pun kalau tak jem lah kat Dengkil) Sampai Putrajaya dalam pukul 11.15 malam...Jalan jalan naik kereta je..sambil menikmati keindahan lampu neon yang indah...Tapi singgah jugak kat Dataran Putrajaya...Sibuk nak cari toilet hehe...Cantik view kat Cruise pick point tuh..sempat possing jugak...Tapi macam rasa nyesal why tak bawak dlsr?hahaha...pakai SamsungGalaxy tak terang mana pon...Apa yang ada la di gunakan...Puas jalan jalan keliling time tu back home...Sekitar jam 1 pagi jugak sampai rumah..Hope mereka puas hati hang out malam tu hehe....



Saturday, June 7, 2014

SELAMAT PENGANTIN BARU

Hari ini dua orang classmate saya naik pelamin...sorang Salasiah Karmidi..geng sekolah agama dari tingkatan satu (1999)-Tingkatan 3 (2001)...Salasiah A.K.A Sally ni pon my cousin jugak hehe....Cool kan satu kelas & satu sekolah dengan Cousin..time kat SMK LABU Batu 10,Seremban dan sorang lagi geng sekolah jugak Nor Azlina Yahya...Satu kelas masa kat SMK Taman Semarak Nilai (2002-2003)..Tahniah korang...Pening jugak nak Plan pegi wedding ni..haha..Clash dengan kenduri yang lain...sebab nak sangat tunggu majlis sanding...1st sekali pegi wedding sally dulu kat kg saya...Kg jijan....selesai possing sana sini...makan makan....Turn rumah kedua plak...Kat Flat Taman semarak Nilai...Aku sampai je majlis dah ala usai gitu..sorry lambat...banyak sgt clash...sampai mak bapak aku pun terpaksa jadi wakil utk wedding yg lain2 hahaha...Thanks bg jemputan tu yee...Selamat menempuhi alam perkahwinan, semoga kekal hingga ke anak cucu dan bahagia selalu....

________________________________________________________________________

WEDDING SALASIAH KARMIDI & MOHD ASRAN











PAK NGAH MENEPUNG TAWAR

TURN MAK NGAH PLAK


ME & MY COUSIN



_________________________________________________________________________________


WEDDING NOR AZLINA YAHYA &  KAPTEN MARHAKIM MAMAT








KAMI SATU SEKOLAH KECUALI PENGANTIN LELAKI





Search