Sunday, June 8, 2014

KUALA PILAH-PUTRAJAYA

Pagi ni aku,mak & future sister in law dan maknya heading to Kuala Pilah...ada wedding kawan dia kat sana...so dia mintak aku temankan dia ke sana....Last year pon ada kawan ex Universiti dia wedding kat sana jugak....future sister in law aku ni dia orang muar...Tabah dia dari Muar ke KL jumpa uncle dia kat gombak (sabtu) dan ahad plak ke Kuala pilah...Aku on je kalau ajak jalan hahaha.....yang penting dia la drive aku jadi GPS manual haha...Dari Nilai ke Kuala Pilah follow Lebuh raya LEKAS...memang lekas perjalanan dia...Lancar tak jem..Tapi start jem yang Kat depan restoran melayu dpn simpang sri menanti ke tanjung ipoh..adoiii....sesak..stuck...sebab ada kenduri kawen..sabo aje la...dengan perut keroncong hahaha....Sampai ke tempat majlis sekitar jam 1 jugak...kawan future sister in law aku tu cikgu jugak..kecil molek aje orang nya...hubby dia doktor!! kecil molek jugak hubby dia hehehe...shomel...

After makan makan...borak borak...possing possing time back to home lah..tak ada hati nak singah Seri Menanti ke atau tempat lain ke...sebab kepala ingat bantal je hahah...future sister in law & mak dia menginap kat hotel berhampiran rumah aku jugak...sebab esok kami nak pegi Port Dickson plak...So ptg tu balik hotel & rumah Zzzzz dulu...Malam keluar dinner...Bapak aku segan plak nak join..dia kata today Ladies Day out!!! haha..so aku & mak je la bwk mereka dinner satay...Mak aku blanje...hehe...

Lepas makan sate...mak aku ajak lah aku tunjuk kan sekitar kehidupan malam kat nilai bahagia ni...Sebenarnya nothing nak tunjukan Life malam kat Nilai ni..10.30 malam tu baru lak aku terpikir nak ajak pegi PUTRAJAYA...mereka onn je..tapi mak macam cuak je...biar betul...tak sesat ke..dia xtau anak dia dah pro selok belok Putrajaya tu haha...

So geraklah pegi Putrajaya tengok lampu lampu yang cun cun...Nilai ke putrajaya tak jauh mana dalm 30 minit je dah sampai...(tu pun kalau tak jem lah kat Dengkil) Sampai Putrajaya dalam pukul 11.15 malam...Jalan jalan naik kereta je..sambil menikmati keindahan lampu neon yang indah...Tapi singgah jugak kat Dataran Putrajaya...Sibuk nak cari toilet hehe...Cantik view kat Cruise pick point tuh..sempat possing jugak...Tapi macam rasa nyesal why tak bawak dlsr?hahaha...pakai SamsungGalaxy tak terang mana pon...Apa yang ada la di gunakan...Puas jalan jalan keliling time tu back home...Sekitar jam 1 pagi jugak sampai rumah..Hope mereka puas hati hang out malam tu hehe....



No comments:

Search