Sunday, February 22, 2015

Ekelehhh Apa Daaa.


Punya lah aku eksaited
Nak pegi tgk dinasour kat NILAI 3 STREET MALL
Sekali melangkah masuk aje dalam bilik pameran...
Ade lah dlm 10 ekor REPLIKA Dinasour terperangkap dalam bilik tu..
itu pun ada yg dah koyak rabak.
facilities pun hampeh.
tapi kena bayar RM10 jugak.
dah lah selengkok aje pun pameran nya.

Promosi dia kemain.macam lah HEBAT sangat.
Ni ke Tourism MALAYSIA punya perancangan?
Ubah ler.
Kasi gempaq sikit.
Kalau org luar dtg nak tgk pun agak MEMALUKAN.
Aku siap jumpa lagi...
salah sekor Replika Dinasour yg gigi rongak.
Kakahkahkah..
Bikin gelak betol lah...

So pada yang teringin sangat nak pegi tu...
Korang pegi lah tempat yg lebih berbaloi dari
"BACKYARD MONSTER DINASOUR"
yang ada kat NILAI STREET MALL tu..
Sumpah rugi...Macam KIMAKK....

Thursday, February 19, 2015

Cuti Chinese New Year.

Kemain berkepuk bersarang lagi blog aku ni...
niat nak menulis tu ada..
tapi kemalasan tu pun ada hahaha...
tapi aku nak share jugak Aktiviti seharian aku kat blog aku ni...
Ada yg aku skip2 jugak..
bukan apa aku dah lupa apa aktiviti2 aku sblm ni hahaha...
Sila lah baca pada yg berminat...
Cewaahhhh....

Starting cuti Chinese New Year
cuti 6 hari babe!
Akak aku,Abg aku..Kakak ipar aku pun cuti jugak..
Jadi time for short vacation..
Hari ini ( 18 Feb) Meeting family hahaha
Ceeitt!!
Meeting siblings...
Plan nak pegi mana..
Kitaorg ni tak boleh plan awal2..
Biasa plan awal tak menjadi...
Last plan insyallah menjadi hehe

Kami bg peluang pada Pn Noor Azlin utk memilih tempat percutian kali ni...
Kita bg peluang mak buyung kita ni Happy2 dgn suami dia...
Short honeymoon la heheh...
Okeyh Lin pilih nak pegi Bukit Tinggi, Pahang...
Walaupun condisi kesihatan aku kurang memuaskan..
aku tabah jugak pegi bukit tinggi demi kak lin hehe...
Sebenarnya aku pun teruja nak pegi...
Dulu dah penah pegi..
Tapi ikut kolej trip kan...
ape aje yg kita boleh lakukan...

Hari ini (19hb) 
Eksaited abg aku bangun subuh2 je dah siap2 nak gerak ke NILAI.
Nak bwk bini jalan lah katakan haha
aku pun bangun awal....
bkn eksaited...
sbb aku mmg tak dpt tido lena...
Mercun satu hal....
selsema satu hal..
batuk satu hal...
Dugaan haha...

Plan jumpa kat rumah pukul 7.15 pagi...
Aku dgn akak tggu punya tunggu pukul 8 tak jugak sampai lagi...
Rupanya abg aku bwk bini dia bekfest mapley...
Habis aku dgn kakak aku tak payah bekfest??grrr...
Masa diskus nk bekfest mapley sesame...
Terkejar2 dua laki bini ni bekfest hahaha..
sambil tggu dorang...
Aku dgn akak pegi cari makan dulu lah berdekatan rumah...
Lapaq baq ang....
Boleh lupa kat we all ni...
dah lah food kat rumah tgh kering...
nak jalan jauh kena makan byk sikit...


Parents aku tak join...
Dorang kata...biar la yg muda2 aje pegi...
Mak banyak komitment kelas agama dia...
Ayah komitment jogging dia hahahah

Pukul 9 pagi...
Mulakan perjalanan...
Naik Honda city akak aku...
Akak aku drive NILAI-KL-BUKIT TINGGI
Dari TOL GOMBAK-BUKIT TINGGI kemain jem nya lagi....
19km sejam aje ye kami kena lalui...
Tabah akak aku drive...
sabar aje dia...haha
kalau aku grrrr..
tekan brek tekan minyak tekan brek...
mau lengguh...
tapi akak aku steady..siap nyanyi2 lagi...
Abg aku dgn bini dia dah melayang2...
ZZZZzzzzzz
Aku co-pilot la konon tak boleh tido...
Menyanyi2 la kami hilangkan kemengantukkan...
ikut gps NILAI-BUKIT TINGGI 2 jam...
Tapi kami lalui mau dlm 3jam lebih....
Tu la sebok sangat nak jalan kan...ni jalan jalan lah ni...
nasib tak jalan kaki....Lalalala

Naik bukit tinggi ni kena bayar RM12...
Wahhh kakak aku blanje utk 4 org...
Bila lagi nak paww kakak sendirikan...
hehe...
Mak aiii jalan dakian nya bengkak bengkok..
kalau naik moto lutut singgah atas jalan gak lah...
org yg mahir aje aku rasa mampu nak drive kereta sampai atas...
Aku time tu dah rasa mual mual..almaklumlah org demam pegi bercuti...
Sampai atas..kami pegi dulu ke 
 "Colmar Tropicale Resort Bukit Tinggi"
View dari jauh ala ala nampak macam "Warwick Castle"
Tak sangka atas bukit ada Building macam tuh...
Cantik sangat...
Suasana ala ala di PERANCIS padehal kat MALAYSIA aje pun..
Tempat ni paling sesuai pada geng2 aku suka sgt bergambar...
semua posisi dan angle mmg cantik...
Terasa berada di OVERSEA..
Mehhh aku Blanje gambar "WEFIE" 1st kami...
Hanya guna MONOPOD pasar malam ni..
dgn hanya mengunakan TIMER....
Xmampu lagi nak beli GOPRO..


Jalan jalan lagi....
Tawaf satu tempat tu...
tak besar mana pun...
aku rasa ada dalam 400 meter aje panjang nya
 Colmar Tropicale Resort Bukit Tinggi yg boleh kita lalui..
Indah betul pemandangan...
Bergambar aje kejenya dua laki bini tu kan lalalalal
siap selfie bagai..
Aku siap candid lagi...
sampai mereka pun Xperasan dgn kewujudan gambar cadid tu...
WAKAKAKA
Sweetnya korang hahaha

Jalan lagi....

Nak possing dgn kakak ipar aku pulak...
Ghamai kata kakak ipar aku cun...
tgk lak adik ipar dia...Montel kan..
Cun dgn Montel baru ngam..
Cuma aku ni kulit cekelat sikit 

Jalan lagi ke Perkampungan Jepun...
Kat sana boleh sewa baju KIMONO dgn harga RM20
utk bergambar2 ikut posisi korang suka...
Aku xpakai kimono sbb xde Saiz..
Kalau tak aku dah pakai dah...
Akak aku nak lanje kan...
tapi nak buat camne aku comel sgt...
Aku dok tepi aje...
Mehh aku lanjeeee Jepun muaalaf sesat ni hah....
Macam2 gaya...
Layan kan aje lah...


Lepas aktiviti berKIMONO berSNAPPING sana sini.
Time for balik...
Apehal tah kepala aku pening semacam lepas gedebak gedebush 
dalam 3D tadi...Ya allah bg den kekuatan...
Ni nak balik ni kena lalu jalan bengkang bengkok ni...
Tak muntah kat lin..
Mungkin muntah kat kakak den...
Dugaan betul...

Otw balik..Plan nak makan asam pedas..
Kat area Taman Melati, Gombak...
Sampai sana pun memang dah lapar baq ang...
Order macam2 tapi kuahnya semua perisa asam pedas hahah...
Nama pun restaurant asam pedaskan...
Sedap jugak...
Mungkin lapar sgt terasa sedap gila lah hehe..
Masing2 makan mcm ribut...
Sekejap aje licin.
Makan macam anak jin lapar memasing..

lepas makan..
Kita pulang..
Balik nilai...
dah lepas makan kan...
dalam kete semua membuta KECUALI Driver la, abg aku
Kalau dia pun sama tido...
Jumpa kami di HOSPITAL berhampiran....
Highway utara selatan tu clear habis...
Heran tak jem pun..
KL-NILAI 45 minit aje kot...
Sampai rumah..semua tak peduli apa dah..selain masuk bilik masing2...
Tapi aku dgn akak aku la..
Lin & Abg aku..
Diorg nak tido kena balik BANTING heheh
Sian abg aku kena drive lagi ke BANTING plak...
hehehe..
Ok Habisss!!!





Tuesday, February 3, 2015

Antara Padlock Dan Korea.

video



Thanks Acha Radzi terharu sgt dgn usaha acha utk padlock tu..

maybe one day ada geng "Sista-sista" plak sampai ke korea hehe....
Ehhh nama Ewal pun ada..
Cayalah acha....
terima kasih byk2 sampaikan hajat awal kitaorg semua

Search