Monday, February 15, 2016

6 PERKARA MENGENAI EWAL.

Kesian Ewal.
Why asyik keluar cerita yang macam ni hah?
ada niat tersembunyi?



kekadang bila tgk balik sikap peminat sekarang
nak melebih lebih minat pulak.
Artis tu tak boleh kawan rapat dengan orang ni.
Artis tu tak boleh keluar pergi sini.
Artis tu tak boleh itu ini.
Hello Artis tu Manusia okey.
Ada LIFE sendiri.
Tak kan korang nak sekat semua hal.

Jangan terlalu Obses.
sebab Obses ni kkdg boleh makan diri.
Boleh menyusahkan org lain.

Kepada peminat tu.
Kalau Xsuka Xpayah sampai email 
wartawan bagai. Motif??
dulu suka, sayang Kini menjatuhkan.
Apa kes.
"Typical Malay?"
tapi aku pun Malay.
Minat tu berbatas lah.

panas woo
siap bakar poster dan baju lagi.
Ayooo...
Sudah sudah lah.
Jgn sesekali kita berniat nak jatuhkn org.
support dan beri semangat biar Ikhlas.
MUNGKIN org kat luar tu lagi MUNGKIN nak jatuhkan kita.
karma...

Aku kenal EWAL ni,
Walaupun dulu rapat skrg Tidak.
bukan sebab pergaduhan
tapi sebab kekangan masa waktu keje dan berlainan negeri.
kalau zaman kolej byk masa boleh
aku pegi setiap persembahan dia.
Skrg boleh di kira kot. haha.
kkdg tak pernah pun.
hanya tgk tv je.


Meh nak share 6 perkara mengenai EWAL.

KAWAN YG BAIK
(Ewal ni dia anggap kawan kawan macam 
saudara dan adik beradik dia.
Sape kenal family EWAL mesti akan rasa close sikit.
Sebab Parents EWAL mau lebih 
mesra Di Panggil MAMA MYN dan ABAH MAN.
jd korang mesti rasa janggal nk panggil kn. eh tak janggal?
tu makna nya rapat dah dengan EWAL hehe.
Aku memang Janggal sikit.
Tapi itu salah satu penghargaan yg 
ade pada EWAL dan family dia.)

TAKE CARE
(Aku rasa pada semua fans dia. dia akan buat macam ni.
siap call/mesej dah sampai mana.
 atau siap pesan dah sampai rumah bgtau dia.
uishh...kkdg aku yg lupa nk bgtau hahaha)

HORMAT ORG TUA.
(salam cium tgn)
Pasti payah nk jumpa lelaki skrg macam ni kan.
Wink wink.

PEMURAH
(Aku ingat lagi dia belanja aku makan mekdi lepas main ice skating.
Dia macam tetau aku tengah papekedana masa tu)

PANDAI AMBIL HATI
(EWAL ni dia ade sesuatu yg org lain pasti happy dgn dia.dia suka buat joke,
dia nmpak je kita muka mcm masam ke boring ke. ade je joke yg dia buat)

SEMANGAT TINGGI
EWAL ni menyanyi dari kecik tau.
Tak pasti umur berapa. Maybe 4 atau 6 tahun.
Korang bayangkan lah.
 Berapa lama dah  dia Kumpul Ilmu
 nyanyian yg dia ada sampai skrg.
lebih kurang 20 tahun kot.

Tak pernah jemu nak ubah kehidupan.
Aku suka semangat dia. Semangat Ahli keluarga dia,
Siang malam sedaya upaya nk UP kan bakat anak.
Tak mengira waktu.
Jadi korang jangan lah jatuhkn bakat yg dah ada ni.
Support biar ikhlas.
No Haters!
Jgn kurang dpt layanan dah chop "Sombong"
Setiap manusia ada kekurangan.
Tak boleh nk puaskan hati semua orang.

Terima kasih pada Mama Myn kerana memberi peluang pada aimi
 mendekati IQWAL atau EWAL secara lebih dekat.
Aimi tak kan lupa segala jasa baik dan pengalaman bermakna
 bersama Mama myn, Ewal dan seluruh keluarga.
kerana Ewal superfriends jugak aimi dpt ramai kenalan yg
 Xmengira umur dan still berhubung hingga kini.
Aimi akan ingat sampai bila bila,


Macam lirik ni
"Memang takkan mudah Untuk aku lupakan semua
Kau terindah selama-lamanya"






Friday, February 12, 2016

HAPPY BELATED BIRTHDAY 20TH DIYANA

"Diyana Rahman"
Happy belated Birthday 20th Diyana
I love you so much
Have the best birthday ever!
"11 feb 1996"
Sorry termiss hari 
Acaner akak boleh lupa ntah.
Maybe sibuk sampai xboleh nak ingat
HOHO,
Pesbuk pun satu X ingatkan aku.
(Salah sendiri kot)

Padan lah sengih sengih je dia
time jemput aku kat tesco nilai tadi.
rupanya ada best day.

So today!
today your day.
Tak boleh nak cakap aku belanje.
Kalau tak dia Order murah2 je.
bagus budak ni.
Contohilah Yana.
sebab aku bukan selalu kaya.
Aku belanje dia.

Besday Girl
Dia ni adik angkat aku
Geng gaduh 
Geng jamming 
Geng gosip 
Geng luahan Hati
VERSATILE kan 
HAHA

Ini aje yang mampu.
tggu akak jadi dato nanti akak belanje
rusa sekandang
siap BBQ sekali.
nak makan Gajah goreng berempah pun boleh.

Aku dan Ella
kawan baik adik angkat aku dia ni.
Ini budak ade sikit ting tong
kekadang aku yang ting tong dengan dia ni,.
kekadang ko tak akan faham apa yg dia cakap
maka buat buat faham ye.

Nampak sebaya aje kan kami?
(Haha Pigidaahh)
dorang 20 aku dah 30.
10 tahun beza.
tapi sila iyakan "ke-sebaya-an" kami tu
Lalalalala











Sunday, February 7, 2016

UPSIDE DOWN ART GALLERY PORT DICKSON


Sebab terpengaruh dengan baby haziq aku ke sini.
Sebelum ni konsep rumah terbalik hanya ada
kat Melaka dan Sabah tapi sekarang Kat PD pun dah ade tau!
unik betul tempat ni.
Tertanya2 jugak. acaner boleh terlekat kat siling tu?
kerusi meja katil semua boleh terlekat kat siling.
Pada korang yg nak rasai kepelikan rumah ni.
boleh aje dtg kesini.
cuma xpuas hati pada harga tiket je.
kenapa dari RM15 boleh jd RM20?
Xkan lah sebab cuti jadi mahal RM5 tu.
kanak kanak RM15.
bygkan lah anak2 makcik timah tu yg peginya 6 org.
Jenuh jugak nak membayar.
seperti diwar warkan
harga hanya Dewasa RM15 dan Kanak kanak RM10.
Cuti aje terus UP harga.
Nak Xnak dah sampai kena bayar la.

Maybe aku tersalah hari pegi sini.
Ramai kemain.
macam ade konsert muda mudi plak kat dalam tu.
nak bergambar aje ade org lalu.
nak bergambar aje ade org cuit suruh tepi sikit haha.
kalau besar sikit ruang antara yg lain tu mesti best.
aku ade snap sikit dalam gallery ni.
Gallery ni hanya 1 tingkat,

Dalam gallery ni. 
nak dapat pose yang cantik dan lawa.
korang adelah tidak boleh segan silu utk 
baring, menonggeng,meniarap dan mencangkung hehe.
pastikan yg anda sedia sporting.
dan pastikan anda bukan dtg waktu puncak.
aku dtg waktu puncak.
siap kena sound lagi dgn pengunjung lain "wey tepi sikit"
tu diaa...nak bergambar sat sat ja kena halau. haha.


\
 
  
 
 
 
  

keadaan sebenar.
aku saje bg gambaran.
kot lah ade anak makcik milah nak pegi sgt.
tapi mak tak bg tu.
tgk gambaran camni mungkin dpt 
jugak mengembirakan anak cik milah tu.


Saturday, February 6, 2016

F.R.I.E.N.D.S DAY OUT

Happy Saturday!
Holiday it`s begin!
F.R.I.E.N.D.S
DAY OUT

NILAI-BTS-BUKIT JALIL-IOI
apediaaa jalan pusing2
Padehal NILAI-IOI 30 minit aje.
Tapi sebab Cik NurEleena nak drive N
Takut dia sesat I sanggup pusing2 demi U tau!
Ahakz!.

Buat pertama kalinya 
dia drive aku menumpang.
This is called 
"Rombongan Cik kiah ke Putrajaya"
Wahahaha.
Horror driffter!

Agenda kami ke Putrajaya adelah M.A.K.A.N
Jumpa aje mesti makan.
mmg xde benda lain dah selain makan.
harini lain sikit tapi tetap Makan.
Harini kami makan 3X dalam tempoh 2 jam.
Gemuk?? sepak jauh jauh.
Yess today for Gemuk!

1st Restaurant
FOOD COURT
3 orang tu
 (Eleena, Khai & Diyana)
makan KOREAN food.
Aku dengan Obel je makan asian food.
Xboleh telan lah aku menu Korea ni.

After makan.
Kami main boling.
Alamakk!
Kalah teruk aku harini.
Apehal dgn tangan aku harini?
Xpe aku saje bagi adik-adik menang.
Nak main Enjoy-enjoy kan kan!
Aku kalau main betul2
kaku korang nanti
(Berlagak kejap)
Lupa plak nak snap result screen bowling.
1st - Diyana
2nd -Khai
3rd - Eleena
4rd - Aku lah!


Gaya pemain bowling handalan.
Tengok gaya pun dan tau hebat kan! ;)


Game dah habis.
Now perut lapar balik.
 dah macam angkat 
lontar peluru beratnya bola tu kan.
Mereka nak Cuba Dip N Dip yang pemes tu.
Hari ni aku nak makan menu org kaya.
kihkihkih.

Kami mampu minum air mineral je.
 tu aje RM2.50

BBF

Kami tgh sibuk habiskan "Brownie Crepe"

Terasa sangat kaya bila makan kat sini.
Hidangan ni aje RM28.90 tak silap aku.
tapi hidup nak kena pandai bro.
Itu yg best nya dapat geng2 boleh tong tong 
makan benda yg sama ni.
RM28.90/4 person.
Xlah terasa mahal tahap gaban nya.
Kalau nak hadap sepinggan sorang. 
aku memang dah merasa.
Muak baq ang!
Muntah cekelat!


ini gambar cun lagi.
sebelum dibaham 4 tekak.
kihkihkih

selesai kat Dip N Dip.
khai nak makan Boat Noodles pulak
Katanya murah.
Yes! memang murah.
1 mangkuk RM1.90
tapi celah gigi aku aje.

Boat Noodle

Memula masing2 order sorang satu.
Khai je order 2 mangkuk.
1st order 6 mangkuk.

Kat sini Green tea blended sedap baiii!
Aku siap bwk balik gelas tu.
gelas memang cute :)


after 6 mangkuk jadi 24 mangkuk. 
Korang hade??
aku makan
 4 mangkuk + Green tea blended RM16.50
<($_$)>

Hati manyak senang lepas makan.

Possing dulu sebelum balik.


Hipster sangat! Eleena dah lawa wey skrg!
Almaklumlah..ehem ehem :P

Nur eleena & Me
Friends since 2008


Special thanks to you all.
Obel, khai,diyana
especially Nur eleena ahmad isa
amik i kat Lrt bukit jalil and hantar balik ke Lrt.
Tak pernah tak enjoy with you dear! 
Thanks for everythinng! 





Search