Thursday, October 29, 2015

Tuesday, October 27, 2015

Close up "Ammar Haziq"


"Muhammad Ammar Haziq"
Everytime I see you,
I fall in love all over again ;)
Budak cute overload ni.
Asyik tido tido tido.
Mungkin hobi menurun dari parents kot.Sleeping beauty.
Hehehe.
Umur dia dah 2 bulan 5 hari 
Semoga membesar dengan sihat.
Semoga menjadi anak yg soleh untuk Ibu dan ayahmu 





Sunday, October 18, 2015

Happy Birthday BroSista


Happy Birthday!
I am so lucky to have you all as my Sister and Brother.
I want to tell them that i love them, I respect them, I care for them and i never forget pray for them,
Wishing them nothing but the best
Happy Birthday
"Only one my beloved Sister and only one my beloved Brother"




Saturday, October 17, 2015

Bersiar siar

Semalam mak teh call.
katanya nak dtg tgk haziq.
so harini mula lah perjalanan aku
Nilai-Jijan-Banting.
Comeynya haziq skrg.
pandai mak haziq jaga haziq semakin montel.
maksu tak leh close sgt dgn haziq. Silap2 nanti
 boleh jd isu paling hangat kat muka bumi ni.
kihkihkih. mohon jgn ada sesape terasa.

Sejam dua aje dtg tgk haziq dengan ibu dan ayahnya.
sebab haziq nak keluar.
bawak ibu ayah dia pegi makan sate.

so kami pun beredar dan pulang,
Terima kasih tuan rumah mengalu alukan kehadiran kami.
terasa sangat sangat dihargai dan disayangi.
siap hidang teo panas dgn nasi lemak.
Terima kasih tuan rumah.

Otw nak balik.
Mak ajak jalan jalan ke Putrajaya.
Syok woo.. 1st time kot aku bwk mak teh
jalan jalan dengan cucu dia.
kitaorg pegi makan angin.
berdating dating.
susah nak tgk dua beradik ni berjalan berdua.
now bagi "Chance" lah. bukan selalu.
Mungkin boleh menjadikan detik detik manis dalam life dorang.
sempat jugak kami solat zuhur sama sama di Masjid Putrajaya.


Nampak tak kesan dari jerebu kat belakang tu?



Kakak dan adik :)


Santek beg dengan baju mak teh


Kemain lagi anak buah aku posing ala ala mak jemah.


Apsal lak kotat na muka mak teh tu. semua buat iklan gigi.


Koyak-koyak. Layan kan aje. budak budak.


Wednesday, October 14, 2015

Emotions

Control your emotions or your emotions will control you.
Controlling your emotions doesn’t mean ignoring them. It means you recognize them and act on them when you deem it appropriate, not randomly and uncontrollably.Ask yourself, “What is another way to look at the situation that is more rational and more balanced. When deciding what to do, it’s important to make sure it’s a conscious choice, not a reaction to another, competing emotion. Don't give others the power to control your emotions. Those are only yours and it is only for you to manipulate.
What are your moral principles? What do you want the outcome of this situation to be? Ultimately, which is the decision you’d be most proud of? This is where religious guidance comes into play for many people.
Which course of action is the most likely to result in the outcome you desire? but, there’s a good chance that  will be insulted if you turn your back. Maybe it’s better to apologize and keep him talking until he calms down.

Tuesday, October 13, 2015

Rasaku dah hilang

Harini aku di duga lagi. Kenapa sampai sebegitu sekali? 
Pedihnya hati aku ni seperti di siat siat. 
Kenapa sebab orang lain aku jadi mangsa?
Adakah sblm ni aku langsung tak membantu dia?
adakah selama ni aku buat tak tahu pada dia?
Tak nampak ke pengorbanan aku sebelum ni?
Jangan buta kerana emosi mengawal diri.

Adakah dia rasa cara tindakan itu sebagai satu keputusan yg terbaik? 
Huftt! Mungkin terbaik bagi dia tapi bukan aku.
Ikutkan pada emosi aku yang terganggu hari ni.
Aku bagaikan Hilang rasa. Tapi atas nasihat rakan rakan yang selalu bersama Aku.
Aku sentiasa beristifar agar aku tak tersilap langkah.

Penah tak aku kata kan tidak pada segala permintaan dia?
Aku lakukan semua demi dia. Xkan atas sebab kecil dia sanggup buat macam ni.
Jadi nampak yang dia anggap aku seperti tin cokes lepas minum airnya pijak kasi kemek lepas tu terus di tendang masuk ke longkang.
Aku tolong dia tak pernah dambakan balasan dari dia.
Aku harap kebaikkan aku di hitung semasa aku di sana nanti.

Sila selesaikan masalah dengan orang sepatutnya. Jangan sebab aku di katakan punca segalanya. Jikalau ada masalah kita duduk semeja bincang. Kita sama-sama berubah. Kalau begini dan masih berterusan sampai bila bila tetap begini. Tak kasihan ke pada Anugerah allah swt kurnia kan tu? Kalau selepas ni perubahan aku agak ketara jangan salahkan aku. Sebab rasaku dah hilang. ;*(


Pst: Blog ini adalah luahan aku. Jadi suka hati aku nak tulis apa. pada yang tak berkenan dgn jalan cerita ciptaan manusia ni. Sila abaikan.

Monday, October 12, 2015

Back to memories


Back memories.
Selak selak dairi lama ternampak plak photo ni hehe.
Aku dulu adalah salah seorang pelakon teater kanak kanak.
tapi tu dulu lah. Zaman belum Ahkil bahligh hehe.
Belakon atas pentas ni kena make sure korang ingat setiap step dari awal sampai akhir.
no cut cut ye. Dia punya gementar tu tak payah cakap lah.
Lagi2 pulak ko nampak kawan sekelas kau tgh fokus tgk step lakonan kau.
Aduhaii bergegar lutut weh.
kalau rasa Xnak kena Troll dengan kawan kawan.
Better kena lakukan dengan sehabis baik supaya takde cacat cela dari segi penggunaan dialog atau skrip hehe...mampu korang?

Selain belakon teater ni aku dulu aktif bernasyid bagai.
Haha. Adakah suara aku sedap?
Ntah lah rasa macam tak aje hehe.
Bakat seni terpendam aku ni aku bwk sampai masuk "Contest"
Masa umur aku 15 tahun aku bwk lagu "Ayah dan ibu-sudirman" Macam mana aku boleh dpt no 2 pun aku tak tahu. mesti juri tu salah dgr suara katak aku ni hehe.

Bakat seni berzaman aku ni aku bwk sampai ke Zaman kolej.
Ada korang tgk budak pompuan main gitar elektrik atas stage?
Aku dah start main gitar atas stage sblm wujudnya band band Indie ye.
Haha.
Dan aku bwk bakat lakonan aku utk pementasan amal dekat kolej.
Perghh Nervous gila babun.
Belakon lagi susah dari menyanyi dan lagi susah nak hafal note2 muzik 10 lagu haha.
Serius payah. sebab kita kena hafal semua dialog dari A sampai Z..fuhh..
Hanya sekadar minat je.

Skrg aku lebih minat nak main muzik je. kehkehkeh.
Buat masa ni aku dah boleh main gitar utk pelbagai jenis muzik. dan aku dah boleh main piano sikit2. Bakat seni terpendam.
 maybe boleh digunakan suatu hari nanti. siapa tahu kan..


Search