Monday, April 29, 2013

Kisah misteri saya kena tindih...!!! Wallahualam...

Malam tadi sebelum nak tido,ayah bising bising kata anak kucing saya,LUNA tak boleh tido dalam rumah..jadi bukak pintu depan..dukung anak kucing tu letak kat luar..letak kat carry motor ayah...sekali otw berpusing nak masuk balik dalam rumah time nak tutup pintu saya nampak macam something kat depan gate..tapi saya tak berapa perasan object apekah....??

Masa lepak kat katil sambil balas whatsapp..saya terpikir & terkenang balik..object ape td..nampak macam budak...berdiri tegak aje depan gate..."wahh dah seram"..mase tu 12 lebih yaa...malam malam mana ade budak nak main kat depan rumah saya tuh...saya pon tido dengan berselubung takut kan....!! Sempat baca alfatihah 3x dan doa tidur aje...

Saya mimpi kena tindih...tak silap saya kena tu sekitar subuh...saya tido meniarap...terasa ada benda berat tindih  dengan kuatnya sampai pernafasan saya tersekat sekat...rasa nak mati aje...sebab saya laungkan allahhuakbar sebanyak 3x....Bila saya tersedar..barulah seolah olah saya dilepaskan...pernafasan semakin pulih tapi badan memang sakit gilaa...macm angkat benda berat..masa tersedar tuh jam dah pukul 6.20 pagi...saya rasa macam lepas okay dari tercekik....

bangun aje terus ambil wuduk tunaikan solat subuh..lepas subuh boleh terduduk kejap terfikir apa benda tadi tuh....nak bagitau mak..tapi mak mandi plak....lepas subuh saya tido balik..pukul 8 pagi mak kejutkan....saya cerita kat mak..segalanya...saya cerita kat mak jugak saya ada tegur seorang budak lelaki india nie..dia skodeng saya masa  bagi kucing kucing saya makan hukhuk...lepas tu malam tu terus saya kena...walallahulam apekah benda yang tindih saya?

Korang pernah kena tak?


Sunday, April 28, 2013

hang out!!

Mood baikk pagi nie...Tak sabar nak jalan jalan dikotaa bersama teman teman...Rindu bangat sama teman..lama tak jumpa....Bangun seawal jam 6 pagi untuk solat subuh dan sambung tido sehingga jam 8 pagi....Tak sabar nak ketemu sama teman :D (Apsal macam nada indon nie) Tujuan Utama nak keluar nak buat suprise untuk seseorang tapi dapat sms kurang menyenangkan salah seorang geng tak dapat join..rasa macam marah aje..rasa nak baling bantal aje kat dinding....dah 3x dah bila ajak aje cancel date..bila ajak aje still cancel..rasa sangat kaciwaaa....takpelahh..sebab nak jumpa orang & celeb hari istimewa tuh tetap pegi jugak KL.....ade sorang mamat ni berjanji jugak..satu sms & call pon tak de..tak ape laa..sumpah merajuk dengan korang..pujuk kite balikk cepat!!!!

Gerak keluar rumah..Ayah & Mak hantar kat KTM pukul 10 pagi...sempat bekfest nasi lemak kat sebelah mydin Nilai....kat rumah tak ade ape nak bekfest....Mak & ayah pegi rumah mak long ade tahlil arwah (heheh kite xpegi) >_< . Dapat train sejam selepas train 1st terlepas hukhuk...lama gilaa train nak sampai...sampai katam baca paper tak jugak sampai....rupanya KTM komuter ade prob..Komuter start dari seremban dan last station mid valley aje..padan laa lambat gila..

sampai BTS pukul 12...konon nak meet eleena dekat LRT Bukit jalil pukul 12 terpaksa anjak kan masa plak ke 12.30 tengah hari....sampai lrt bukit jalil pukul 12.15 tengah hari..aikk cepat plakk....tunggu eleena sampai dalam 15 minit kemudian..sharp laa dia sampai 12.30 hehehe....

Eleena sampai aje terus pegi pwtc...makk aii ghamai ehh pengunjung...sesak gilaa lah...kereta xsesak tapi orang ramai buat jadi sesak...pegi pesta buku tu bukan nak beli buku atau cari buku pon..tapi nak jumpa chef fazalina azmi..beliau nak jumpa saya?wahhh interesting kan? Tapi apakan daya tak jumpa sebab penuh dengan manusia..tak dapat bernafas dengan sempurna....jarak antara booth2 sangat rapat..ruangan pengunjung nak berselisih pon sempit gila...last year pesta buku ok aje...tak cukup budget ke hehheeh....
akhirnya keluar dengan rasa hampa..tak dapat cari chef tu..no hp plak tak ambil..padan muke den....lagi satu hal masa nak keluar dari dewan pwtc kami tak jumpa jalan keluar arah ke lrt pwtc..aduhaii sesat pulakkk....kena mudik balik..harungi kesesakan manusia dalam dewan tuh....confirm kali ni aje laa saya pegi pesta buku nie....sesak weihhh....

Otw balik singgah sunway mall..ingat nak makan mcd..sekali mall tu under instruction pembinaan semula...perut lapaq dah masa tuh...ajak eleena pegi sogo....ingat sogo tak ramai..sama jugak ramai...eleena pon muke macam takde mood dah...belanje besday gurl nie nasi ayam aje..hehe..nak bagi gift gaji tak masuk lagi...sambil makan talking talking....

lepas makan terus balik..bosan laa takde ape nak buat...hantar eleena sampai lrt bukit jalil..temankan dia sampai adik & mak dia datang ambik...borak borak lagi..pelik selalu kalau keluar malam baru balik..nie bosan sangat kot haha..jadi kami balik pukul 4 pm..pegi 12.30pm kan..dalam beberapa jam aje keluar....Saya pon sampai rumah dalam pukul 5 lebih...thanks eleena keluar ngan akak..majuk dengan kim & khai....




Saturday, April 27, 2013

Alolo..tomel nye KRISTAL....GWiYOMI by KRISTAL..


GWiYOMI by KRISTAL...!!! hahaha.. poyossssss..



4x malang aku dalam sehari!!!

Hari ni hari paling malang kot....

Pagi:
pegi opis pagi tadi...cek dompet tetiba kad pintu tak bawak...aduhaiii balik rumah ambil kad tu....nasib rumah dekat.....

tengah hari:
Cantik aje masa melangkah longkang...raba kocek cari kunci....terlepas kunci dalam longkang...smart aje kunci jatuh dalam longkang....uwarghhhhh.....usha kiri kanan depan belakang..terjun masuk longkang..dalam longkang dia..sampai paras dada..nasib tak ade air.....nak keluar pon usha kiri kanan depan belakang atas,lompat...!!! malang giler.....

petang:
pegi giant nak bayar kat cashier dompet tak ade..tercicir tepi seat kereta..malu aje pak guard follow sampai kat kete....nak cancel kan barang tak boleh sebab harga dah scan...yeke xboleh?dulu tesco boleh aje....menyampahhh......

malam
jatuh tersungkur depan jiran depan rumah..kaki tersadung kat paip getah.."mak lah nie siram pokok dia tapi tak gulung balik paip getah tuh"super malu hari ini....nak sorok muke bawah tikar!!!arghhhhh pressure 

KRISTAL DALAM VERSUS MINGGU KE 4

Haii haii.
Asalamualaikum......
Korang tengok tak persembahan KRISTAL dalam versus minggu ke 4 malam tadi?
syok kan...KRISTAL nyanyi SERAGAM HITAM....lagu pames tu tahun 1999-2000 tuh..teringat zaman sekolah menengah ..Tettteett..please jangan nak mengelamun plak....

Lagu generasi pop yang Kristal dapat tak best lah...bagi saya lah tak best...band lain dapat lagu best je..Why KRISTAL dapat lagu tak best?jiwa meronta..errrkkk...!!!

sebab tahun nie aje baru layan versus ni..saya macam sangat sangat tak suke kot ngan juri mat saleh tuh...sape tah nama dia..jen ke?Sepanjang perjalanan KRISTAL dalam versus ade aje complain...Cer bagi suggest yang bernas..."cuba kita buat keje sesungguh sungguh tapi kena hentam aje..tak sakit hati kau??"
Lepas nie kalau dia hentam lagi tutup TV laa masa dia komen tuh...membara jiwa...dan sanubari rock gua!!!

sape yee jen tuh?tak kenal pon..ape kelebihan dia dalam industri yee?lagi best kot juri one in million tuh...Ape pon tak faham....Band lain boleh nyanyi lagu rock..part kristal tak boleh plak...masih kata belum masuk ke zone keselesaan..bermaknanya dia tak suka lah tuh....KRISTAL dah ubah dari rock kapak ke modern pon still ignore jugak lagi  KRISTAL tu...adoyaii...ape kes nie....dulu time mania tuh pon ade yang tak suka kristal....kalau versus ni ade penyingkiran laa..dah tau dah jen orang pertama singkir KRISTAL..biar kyoto protokol tu main sengsorang sampai habis....!!! Grrrr!!

Jikalau Kristal tak menang pon Kristalovers sentiasa sokong kerja seni korang...sebab saya pon dah 14 tahun jadi peminat setia kristal.... :D smile..dan peminat setia tomok...hehehe..(sorry kristal :D)

Apa pon enjoy lah dengan kristal malam tadi..KRISTAL dapat undian tertinggi tuh....ke 2 band fabret gak..manifesto tempat ke 2 hehe..tahniah kedua dua band nie yee.....korang antara band pilihan saya hehehee

Kechiq main bass pon best...leh ler ajar aimi main bass..suke time plucking tuh..seksi bunyi gitar kechiq!!!

Amboii abe tomok nyanyi lagu loghat kelate...kawe dok sangko wehh....(silap ekk sorry xtau ler loghat kelate).....nanti nyanyi lagu noie semilan plak....baru banggo orang kampung!!!..Ainol pun drum diaa haha...hebat!!!




Kristal dapat undian tertinggi antara 5 band..sangat AWESOME peminat peminat KRISTAL nie.....SYABAS!!!!

BASSIT KRISTAL,Kechiq VS MANIFESTO



Thursday, April 25, 2013

Tshirt Penyokong KRISTAL-Kristalovers



TADAAAAA...!!!





Ini lah dia baju Tshirt  kristalovers ...baju nie khas di pakai oleh penyokong penyokong Kristal di seluruh Malaysia...Ada sesape berminat nak beli?

HARGA RM 28
KAIN JENIS CUTTON

POSTAGE
RM6 (SEMENANJUNG)
   RM10 (SABAH/SARAWAK)

Berminat sila KLIK SINI

Sunday, April 21, 2013

Laman Santai Istana Budaya

Hari ni razlan kristal ade show kat laman santai dengan artis artis lain....yang ada yuki..Dafi..ucop vbsr...
sorang demi sorang Kristalovers datang bagi support kat razlan kristal...hehehe....Lan nyanyi 4 lagu masa ni..seragm hitam,cinta 3 segi, selagi ada rindu dan satu lagi tak ingat..luahan hati kot!! hehehe....

show start dari 9 malam sampai 11 malam..ramai jugak lah penonton yang datang memenuhi ruang legar laman santai istana budaya tuh....sampai kerusi pon tak cukup cukup...bila time nak ambik kerusi je...masing masing yang ade situ muke macam singa...huhu...aptb!!!

kristalovers yang ada masa tu...yana a.k.a kak longs,asmidar & kazen,farah,haziq,hasif,izza,afiq & azira(diaa geng satu kg den) hehehe..yang lain mak & ibu makcik family kak sheilaa....meriah table kami hehe....lagi lagi dengan jeritan tanda sokongan kat lan kristal HA-HA-HA....masa tu anak kak sheila,qalesyaa tido tak sedar sedar...muzik kuat pon tak kesah tido jugak diaa...almaklum lah dah biasa dari kecik dengar lagu kuat kuat hehehe....

Malam tu ummi (mak kak sheila)belanja nasi lemak...sedap jugak nasi lemak situ..nyum nyum...makan sebungkus je..sebab dah kenyang hehehehe....sebelum sampai laman santai dah siap makan semua sekali kat rumah orang tuh..hihi..kak sheila belanja teh tarik...!!meriah..thanks ummi thanks kak sheilaa belanja...

terima kasih banyak banyak jugak kat tuan rumah...sangat terharu hehehe....

songlap video keek dari keek kak sheilaa..hehe..rajin bervideo diaa nie hehehe....grab sekali..hehehe





photocapturephotocapturephotocapturephotocapturephotocapturephotocapture



Lan Kristal nyanyi 4 buah lagu Kristal

Kristalovers Haziq & Hasif cousin kak sheila....
thats gurl azira my fwend dtg nak lepak santai je :D

Nur Amna Qaleesya dah berlayar!!!ZZzz

Ibu & Nur Amna Qeesyara..nengok mata diaa bulat kan..geram!!

tiga tiga kepala senget!!hehehe

sweet couple...afiq & izza

KAMI: Saya,Asmidar,Yana,Kak sheila,Izza & Farah






Saturday, April 20, 2013

Jyeahhh Versus musim ke 2 minggu ke 3 KRISTAL dah ade kat youtube..jom layan!





Kristal - Bolehlah Boleh Versus 2 Episod 3 TV9 2013






Kristal - Delaila Battle Guitar Solo Versus 2 Episod 3 TV9 2013

Versus musim ke 2 MINGGU KE 3

Jumaat 19 April
space U 8
Versus musim ke 2


KRISTALOVERS


Asalamualaikum semuaa....ada sihat ke?okay harini nak story kat entry baru nie pasal Versus hehehee..Korang tau ke tak tahu?ke belum tahu?dah tahu?yang rody kristal yang comel tu menang gitar battle....awesome giler ternganga den nengok dia solo...!!!Tahniah rody..teringin nak bergambar ngan diaa tapi..malu laa..haha..puii malu konon kan..

so sorotan kisah atas nie...saya cerita dari mula laa....ok mood versus membuak buak...rasa nak pegi space u8 bagi support kat KRISTAL pon membuak buak....Jadi siap siap calling bos nak mintak cuti hari sabtu...Call bos..tak jawab plak...risau kalau x dapat cuti...call lagi sampai 5x..akhirnya dapat..bos kata "Alright" wahh macam MIMPI SANG PUTERI hehhee...macam tak percaya nak pergi support KRISTAL kat versus..tengok LIVE kot!!!

Jumaat petang tu balik keje seawal 4.30pm...Parents hantar kat ERL salak tinggi..pukul 5.20pm sampai KLsentral...sambung naik KTM arah ke Pelabuhan Klang...turun batu 3..Acha kata kalau dari situ naik teksi dekat...agak dekat tapi yang geramnyaaa..jem makk aiii bapak segalaa bapak jem nye....almaklumlahh semua berasak asak nak balik rumah dari opis...kekadang terpikir sesak sebab polis trafic or sebab pemandu yang biadap?hahaha...patut dlm 10 minit dah sampai..tapi jem tu laa punya pasal 20 minit baru sampai....tambang ade lah dalm 12 hengget...tu pon behenti tepi jalan besar..kena lintas ler gamaknyaa..takut eden bosar bona jalan ehh.....lari lari anak!!!

Masuk je pintu tepi space u8 dah nampak stage...perut kedegang gedung berbunyi..laparr!!..makan dulu kat mamak..ape tah nama subaidah ke ape...tengah syok makan...band manifesto lalu depan meja...Opss ainol...buat derk je....lepas tu gitarist yang jatuh tu plak lalu....cutenye ensem plak hehehe....lepas tu dan lepas tu tomok lak lalu....perghh tersedak ko!!!!ensem nye tomok...tapi apsal nampak tomok macam rendah je..ahakz...terasa nak amik gambo...tapi tomok macam limited edition artis..susah bebenor ler nak capture ngan diaa..takpe sambung ler makan....makan rojak mee & teo ais..RM8..mahal kan....itu lah sesatunya tempat sapdekk yang ade....

lepas makan sms admin kristalovers..dia reply kata depan booth celcome....keliling cari tak jumpa pon...rupanya booth nye kocikk ajo..padan xjumpo..hahhaa....kristalovers siap ade table letak baju baju t-shirt kristalovers...ramai mata yang memandang baju tu...nak beli tapi setiap baju tu dah ade tuan..takpe nak order baju tu boleh je pm saya hehehe xde hal...Saya dapat je baju tu pegi toilet tukar..hehehe..jyeahh semua dah pakai..dah rase macam kumpulan boria dah...Boleh dikatakan ramai jugak kristalovers yang hadir..thanks korang...

Versus start pukul 9.30...pukul 9.15 macam tu dahh sibuk dah hos aidid n honey berceloteh ape pon tak tau!!!sehinggalah startnye versus 9.30mlm..rupanya tengok versus tak macam tengok muzik muzik..ade seat..versus macam nengok konsert kat funfair aje,,,kena berdiri...lengguh kaki den dari 9.30 mlm sampai 11.00 malam static berdiri..kau hado!!!

Pentas versus di mulakan dengan Battle Gitar solo...nebes tau..nengok screen sebelah sape yang terpilih BATTLE....sekali alhamdulilah KRISTAL terpilih...walaweeiiiiii...tak sia sia lah aimi kahar turun space u8 yang jauh hujung dunia tu..sebab kristal terpilih Battle tak sia sia undi banyak banyak....KRISTAL BATTLE dengan band OH CHENTA KU...yang muke vokalist macam que haidar!!!meor a.k.a myo....

Kristal bawak lagu delaila...masa tu terpikir bawak lagu delaila solo?nape tak bawak lagu motor satu roda ke kan..kasi macam gempaq lagi..rupanya lagu delaila yang dah tukar versi tu lagi gempaq!!....rugi ko delaila takde sini...kalau tak leh dengar lagu khas ko nie....delailaaa....wajah yang pertama ku jumpaaa.....pelayaranku bersama mu delailaaa....opss cukup..ribut petir karang!!

Cite pasar gitar nie jangan cakap laa...Rody kristal solo, jari diaa laju betul macam kaki lipan...perghh dasatt!!!jenifer kata rody sangat awesome...!!!sape tengok taulahh....u memang hebat rody!!..i like!!!...KRISTAL best..tak sia sia jugak minat kristal dari tahun 99 sampai 2013...lama kan kan...tapi ade orang lain lagi lama & kenal kristal luar dan dalam..haha..ehh sape ehh?hahaha...tak baik nipu nanti dosa!!.opsss sambung balikk

tema versus untuk minggu ke 3 nie..ROCK a DUT!!..semua band nyanyi lagu dangdut...kagum jugak kyoto protocol nyanyi lagu dangdut sebab diaorg ITALY yeee...nyanyi dangdut..memang rosak halwa telinga den tapi tetap kagum laa dengan bangsa luar nie..walaupon tak sedap langsung..!!!Kristal bawak lagu..Boleh lah boleh..lagu mas idayu....!!!..boleh lah boleh datang ke rumahmu..!!!hehe..malam tu jugak saya datang rumah mu :P..psttt!!!...rahsia hahahaha..terasa malam tu terhibur dengan persembahan KRISTAL & oh CHENTAKU aje...yang lain ok aje laaa.....boleh baiki lagi tuh....korang bukan band calang2...Bila tomok nyanyi je..saya dah nak kedepan..yang lain padang je saya..ok ok..KRISTAL laa...newboyz band pertama band boy saya minat sblm kristal yee.tapi laa ni terlekat ngan lagu kristal aje...

Habis je versus semua pegi belakang stage nak berposing laa kan ngan artis pabret nie....saya nampak tomok...saya nak berpose ngan diaa..tapi tomok tuhh....ermm takpe laa...dia nak balik katanya..oh ok..balik laa..majuk!!!!blacklist newboyz n tomok..blehh macam tuh?mesti pengsan tomok kalau dia tau kite ade semua album newboyz..mesti tak jadi nak balik..haha(ni konon2 laa kan)...kakchiwa hattieku...

waiiting kristal sampai pukul 1 pagi yee...sampai dah takde mood dah nak bergambar...selalu follow kristal agak mesti kristal bosan dah nengok aku hahaha...Ade den kesah?balik je kristal ajak pegi makan..laparnye mase tuhh..tak reti nak dinner kot dorang nie..tapi tu heavy supper tuhh hehehe..yg ade pon mase tu GG kechiq man & razlan...rody & acap dah balik..penah sangat kot!!!

otw pegi makan & balik keje KRISTAL tolak kete man..heheh..nanti kalau menang 200K beli honda sebijik!!!!hehehehe....apa yang penting keje sama...!!sempoi kan KRISTAL tolak kete..sebenarnya KRISTAL ni tersangat HUMBLE tu pasal den still leh support kristal nie...tapi jangan kekwat yee..hukhuk....



PHOTOSNAPEPHOTOSNAPEPHOTOSNAPEPHOTOSNAPEPHOTOSNAPEPHOTOSNAPE






hOST: AiDiD & HaNi
Juri: Jen & Loque




KRISTALOVERS@@@@@@@KRISTALOVERS@@@@@@@KRISTALOVERS@@@@@@@






WITH SELLA ADIK RODY KRISTAL




Saturday, April 13, 2013

APA KATA MEREKA...AWAS -KRISTAL



KRISTALOVERS FC: Nora,Iyka,Delaila & Asmidar...


 vs<jarak> krs send ke 33399 @ vs5<jarak>krs send ke 33399


Dah tengok persembahan rosak kristal dalam versus episod 2 malam td??  bagi yang telah menyaksikan sama ada secara live atau macam saya tengok kat tv aje hehehe.. apa komen mereka mengenai persembahan kristal malam tadi?kristal di beri tugasan mengubah lagu AWAS-KRU dari segi melody & penyampaian... nak tau apa komen mereka di twitter....sila sila lah scroll yeee ke bawah dan kebawah!!! baca dengan hati gumbiraa!!! dan pada yang nak tengok lagi dan lagi lagu nyanyian kristal disini saya titipkan bersama videonyaa yg di ambil dari channel bro... Zul fadli




Komen mereka di bawah dann dibawah bawah!!!!










Friday, April 12, 2013

Best birthday wish for me!!! thanks all`s... appreciate



Terimaa kasihh banyakk banyakk semuaa...terharu..umurku dahh 27 hehehe..tuaa sudahhh..terima kasih allah swt alhamdulillah...beri hamba mu 27 tahun masih boleh bernafas di bumi ciptaanmu ini....mogaa umurku panjang ..amin

  • Geng 1st wish..haizun..by wechat..thanks dear haizun..luv u!!!..




























Search