Saturday, April 20, 2013

Versus musim ke 2 MINGGU KE 3

Jumaat 19 April
space U 8
Versus musim ke 2


KRISTALOVERS


Asalamualaikum semuaa....ada sihat ke?okay harini nak story kat entry baru nie pasal Versus hehehee..Korang tau ke tak tahu?ke belum tahu?dah tahu?yang rody kristal yang comel tu menang gitar battle....awesome giler ternganga den nengok dia solo...!!!Tahniah rody..teringin nak bergambar ngan diaa tapi..malu laa..haha..puii malu konon kan..

so sorotan kisah atas nie...saya cerita dari mula laa....ok mood versus membuak buak...rasa nak pegi space u8 bagi support kat KRISTAL pon membuak buak....Jadi siap siap calling bos nak mintak cuti hari sabtu...Call bos..tak jawab plak...risau kalau x dapat cuti...call lagi sampai 5x..akhirnya dapat..bos kata "Alright" wahh macam MIMPI SANG PUTERI hehhee...macam tak percaya nak pergi support KRISTAL kat versus..tengok LIVE kot!!!

Jumaat petang tu balik keje seawal 4.30pm...Parents hantar kat ERL salak tinggi..pukul 5.20pm sampai KLsentral...sambung naik KTM arah ke Pelabuhan Klang...turun batu 3..Acha kata kalau dari situ naik teksi dekat...agak dekat tapi yang geramnyaaa..jem makk aiii bapak segalaa bapak jem nye....almaklumlahh semua berasak asak nak balik rumah dari opis...kekadang terpikir sesak sebab polis trafic or sebab pemandu yang biadap?hahaha...patut dlm 10 minit dah sampai..tapi jem tu laa punya pasal 20 minit baru sampai....tambang ade lah dalm 12 hengget...tu pon behenti tepi jalan besar..kena lintas ler gamaknyaa..takut eden bosar bona jalan ehh.....lari lari anak!!!

Masuk je pintu tepi space u8 dah nampak stage...perut kedegang gedung berbunyi..laparr!!..makan dulu kat mamak..ape tah nama subaidah ke ape...tengah syok makan...band manifesto lalu depan meja...Opss ainol...buat derk je....lepas tu gitarist yang jatuh tu plak lalu....cutenye ensem plak hehehe....lepas tu dan lepas tu tomok lak lalu....perghh tersedak ko!!!!ensem nye tomok...tapi apsal nampak tomok macam rendah je..ahakz...terasa nak amik gambo...tapi tomok macam limited edition artis..susah bebenor ler nak capture ngan diaa..takpe sambung ler makan....makan rojak mee & teo ais..RM8..mahal kan....itu lah sesatunya tempat sapdekk yang ade....

lepas makan sms admin kristalovers..dia reply kata depan booth celcome....keliling cari tak jumpa pon...rupanya booth nye kocikk ajo..padan xjumpo..hahhaa....kristalovers siap ade table letak baju baju t-shirt kristalovers...ramai mata yang memandang baju tu...nak beli tapi setiap baju tu dah ade tuan..takpe nak order baju tu boleh je pm saya hehehe xde hal...Saya dapat je baju tu pegi toilet tukar..hehehe..jyeahh semua dah pakai..dah rase macam kumpulan boria dah...Boleh dikatakan ramai jugak kristalovers yang hadir..thanks korang...

Versus start pukul 9.30...pukul 9.15 macam tu dahh sibuk dah hos aidid n honey berceloteh ape pon tak tau!!!sehinggalah startnye versus 9.30mlm..rupanya tengok versus tak macam tengok muzik muzik..ade seat..versus macam nengok konsert kat funfair aje,,,kena berdiri...lengguh kaki den dari 9.30 mlm sampai 11.00 malam static berdiri..kau hado!!!

Pentas versus di mulakan dengan Battle Gitar solo...nebes tau..nengok screen sebelah sape yang terpilih BATTLE....sekali alhamdulilah KRISTAL terpilih...walaweeiiiiii...tak sia sia lah aimi kahar turun space u8 yang jauh hujung dunia tu..sebab kristal terpilih Battle tak sia sia undi banyak banyak....KRISTAL BATTLE dengan band OH CHENTA KU...yang muke vokalist macam que haidar!!!meor a.k.a myo....

Kristal bawak lagu delaila...masa tu terpikir bawak lagu delaila solo?nape tak bawak lagu motor satu roda ke kan..kasi macam gempaq lagi..rupanya lagu delaila yang dah tukar versi tu lagi gempaq!!....rugi ko delaila takde sini...kalau tak leh dengar lagu khas ko nie....delailaaa....wajah yang pertama ku jumpaaa.....pelayaranku bersama mu delailaaa....opss cukup..ribut petir karang!!

Cite pasar gitar nie jangan cakap laa...Rody kristal solo, jari diaa laju betul macam kaki lipan...perghh dasatt!!!jenifer kata rody sangat awesome...!!!sape tengok taulahh....u memang hebat rody!!..i like!!!...KRISTAL best..tak sia sia jugak minat kristal dari tahun 99 sampai 2013...lama kan kan...tapi ade orang lain lagi lama & kenal kristal luar dan dalam..haha..ehh sape ehh?hahaha...tak baik nipu nanti dosa!!.opsss sambung balikk

tema versus untuk minggu ke 3 nie..ROCK a DUT!!..semua band nyanyi lagu dangdut...kagum jugak kyoto protocol nyanyi lagu dangdut sebab diaorg ITALY yeee...nyanyi dangdut..memang rosak halwa telinga den tapi tetap kagum laa dengan bangsa luar nie..walaupon tak sedap langsung..!!!Kristal bawak lagu..Boleh lah boleh..lagu mas idayu....!!!..boleh lah boleh datang ke rumahmu..!!!hehe..malam tu jugak saya datang rumah mu :P..psttt!!!...rahsia hahahaha..terasa malam tu terhibur dengan persembahan KRISTAL & oh CHENTAKU aje...yang lain ok aje laaa.....boleh baiki lagi tuh....korang bukan band calang2...Bila tomok nyanyi je..saya dah nak kedepan..yang lain padang je saya..ok ok..KRISTAL laa...newboyz band pertama band boy saya minat sblm kristal yee.tapi laa ni terlekat ngan lagu kristal aje...

Habis je versus semua pegi belakang stage nak berposing laa kan ngan artis pabret nie....saya nampak tomok...saya nak berpose ngan diaa..tapi tomok tuhh....ermm takpe laa...dia nak balik katanya..oh ok..balik laa..majuk!!!!blacklist newboyz n tomok..blehh macam tuh?mesti pengsan tomok kalau dia tau kite ade semua album newboyz..mesti tak jadi nak balik..haha(ni konon2 laa kan)...kakchiwa hattieku...

waiiting kristal sampai pukul 1 pagi yee...sampai dah takde mood dah nak bergambar...selalu follow kristal agak mesti kristal bosan dah nengok aku hahaha...Ade den kesah?balik je kristal ajak pegi makan..laparnye mase tuhh..tak reti nak dinner kot dorang nie..tapi tu heavy supper tuhh hehehe..yg ade pon mase tu GG kechiq man & razlan...rody & acap dah balik..penah sangat kot!!!

otw pegi makan & balik keje KRISTAL tolak kete man..heheh..nanti kalau menang 200K beli honda sebijik!!!!hehehehe....apa yang penting keje sama...!!sempoi kan KRISTAL tolak kete..sebenarnya KRISTAL ni tersangat HUMBLE tu pasal den still leh support kristal nie...tapi jangan kekwat yee..hukhuk....



PHOTOSNAPEPHOTOSNAPEPHOTOSNAPEPHOTOSNAPEPHOTOSNAPEPHOTOSNAPE






hOST: AiDiD & HaNi
Juri: Jen & Loque




KRISTALOVERS@@@@@@@KRISTALOVERS@@@@@@@KRISTALOVERS@@@@@@@






WITH SELLA ADIK RODY KRISTAL




No comments:

Search