Monday, May 28, 2012

Lunch time...!!

Simple lunch hari nie tapi...Hahaha kolesterol tinggi babe...Malas nak masak sangat sebab tadi dari pagi sampai tengahari bergotong royang bersihkan luar dan dalam rumah..rombak sikit barang barang yang dah macam kilang perabot nie..haha..tapi pelik kemas kemas tapi tak kemas wakakak..biarla...pening laaa.....
ok nie la dia...Ayam konon KFC saya :D


Si Gadis Penjual sayur

Trademark pon dah macam novel kan..haha padehal tak pon..sebenarnya pagi semalam (ahad) saya pergi amik akak saya kat ERL kota warisan. Akak saya bercuti selama seminggu..dia dari Langkawi...so lepas dah amik dia..dia nak singgah beli something food for bekfest..dia nak singgah Pasar salak....kat Pekan Salak Sepang...so saya ikutkan jelah...nak jadikan best story saya suruh akak saya jumpa Makcik saya,Maksu kat pasar tu..mak su meniaga sayur kat situ bersama uncle saya...sampai sampai je kat lorong barang runcit nie...nampak uncle saya ngan beli Rid sect...haha..tak kan nak sembur sayur plak kan hehhe..so dia kata "Maksu kau kat sana bukan kat sini"hahah saya follow je lah...sampai sampai je uncle saya suruh saya teman kan maksu saya & tolong jual sayur...sebab dia nak pergi minum teh..adehh pakcik sapa lah tue..so ape lagi.."Mari mari belii sayurr...."!!!hehehe..apabila Rockstar jual sayur..memang ngelabah berooKK lah jugak hahaha...tapi totally seronok...hehe...Mak saya pon tolong kupas jering..tetiba kazen saya & makcik saya sebelah mak lalu..haha KANTOIIII....kazen saya,Fathi "Mak tu macam maksu samsiah..dah niaga sayur plak dah sekarang"..Mak dia kata "ehh kau ni pandai je orang lain tue"wakakaka...lepastu sesi gelak mengelak pon ade..jangan caya tak caya mak saya join jual sayur hahahah....Saya pon turut menjual..tapi saya tolong kejap je dalam 10minit lebih kot ke 20minit?haha...lepas tu balik....banyak urusan nak settle kan..


Lalala..Sayur Rockstar...

Style tak Mak saya..tetap dengan Hand beg walau dimana jua berada :D



Sunday, May 27, 2012

Wedding off the year 2012

Salam hye korang...kali ni nak berblog tak mau guna perkataan "Aku" dah sebab ade yang kata macam kerek lah "Aku" tue hehe...ok tak pe kalau macam tu boleh tak guna "saya?Kite" hehe sweet tak?haha....sekarang nie sebenarnya dah pukul 1.40pagi tapi saya tak leh tido lagi tak tau apsal..rasa macam nak cari ubat tido hehehe...takleh kan boleh rosak otak...haha...so saya nak update lah blog nie ngan kisah kehidupan saya dari sabtu (26 april sampai 27 april) iaitu ahad..alahai cerita macam berminggu minggu kan padahal dalam dua hari aje..hehehe...ok dah stop!!! Saya nak cerita ni..


Time cuti sekolah pasti!! banyak jemputan kenduri kendara ;D so jom kita nak share pasal wedding teman teman kita ......


Sabtu lepas saya dapat jemputan kawen dari kawan sekolah menengah sata dulu "SMK TAMAN SEMARAK,NILAI..nama dia Afin..Saya satu kelas ngan afin...Majlis reception afin buat kat Dewan Majlis Perbandaran Nilai yang terletak kat Mantin,Negeri Sembilan... Saya datang dengan mak saya dari Nilai ke Mantin..1st time saya drive sendiri ke Mantin hehe.....Awesome & gojes betul Afin masa tu lawa...suka tengak mata dia :D... punya excited jumpa mempelai..Saya sampai lupa nak snap pic mereka..tapi yang nie je saya snap..pose ngan Banner je...minah over nie hehehe...


Pn.Afin & Mr.Yusof

Hari Ahad plak...hari nie..ehh bukan arinie semalam lah..arinie dah isnin hehe...saya pergi wedding Mieza plak...Tahniah Mieza kawen gak ko.."heyy!! Deyy!! acii!!! ayat ape ni" mesti la semua org mesti nak kawen kan...haha...Mieza ni dulu kawan saya paling brutal...ganas ahh...buli orang ngutuk orang gosip gosip semua lekat kat dia je...haha...tapi bila kena serang,kecut haha..tu children hood time la haha..tapi taklah kekanak sangat masa form 4 tahun 2002 ke 2003 hahaha....Apa apa pun mieza kau memang gojes & almost beautiful lah...tak ku sangka...haha...Kawan saya cerita Mieza jumpe ehem ehem merangkap husband dia nama Mr Shahril tu kat Facebook....wow.."kita berkenalan hanya dilaman muka buku..kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu..."Mantap ahh najwa..memang ada terjadi macam lagu najwa tue..hehehe...Hopefully jodoh korang kekal sehingga akhir hayat!!!nie pic mereka berdua...


Pn.Mieza & Mr.Shahril

Tengok tue mieza smile kat korang hehehe

Friday, May 18, 2012

The Best Song Ever "Secangkir kasih 2012" By IQWAL


Lagu pertama tahun 2004 by iqwal...masa nie umur dia 12 tahun

Gubahan terkini selepas 8 tahun.....by Iqwal

Antara dua versi nie...aku suke lagi suara dia masa kanak kanak ;D
Jom kite Enjoy!!!!Rockstar

PERSONALITI MENGIKUT JENIS DARAH


Thursday, May 17, 2012

Dinner Time "Tomyam"

Aku keluar jalan jalan petang tadi..ayah aku beriya suruh pergi satu kedai makan ni..dia kata food situ not bad tapi bapak aku suruh minum je...Emmm....memula memang malas nak pergi sebab aku keluar sorang je...tapi bila aku lepak kat giant sambil makan "Cornetto"Tetiba perut lapar dah rock keroncong dah nie...Aku plak bengong tadi masak "Kurma Ayam" kat rumah tapi tak nak makan....so aku pon pergi lah kedai tu..kira hampir dengan rumah jugak lah..memula aku order air....hehe sekali aku terbau aroma yang memikat hati....aku pon terus jea order makanan....Tomyam seafood hehe....Set hidangan sampai jea aku terjah makanan tu..Tapi disappointed jugak lah sebab tomyam tu masin hoHo....aku cer suruh pelayan tu ubah rasa..tapi macam tak mahu jea..so creativity aku... aku campur air tea o ais limau aku dalam tomyam tu....hehe memang terbaik ;D creative tak kite Towkkkk!!!!so ini lah gambar hidangan toyam aku yang merupakan set dinner aku malam nie...


Bebola Kentang Goreng

Nie dia new resepi aku hehe..saje saje aku lenyek lenyek kentang ni then campur campur tepung..uli uli bulat bulat lepas tu goreng...hehe...main main jea tapi sedap sehh "Macam Kentang Betul" kristal Cakap hehehhe....lihat lah hasil nye...korang nengok je keyh aku dah telan semuanye....Llalalallalala


Logik ke tak nie?

Tadi aku pegi walk in interview kat sebuah restaurant tempatan..

supervisor: dah ade pengalaman keje?
Aku:dah byk jugak...
Supervisor:kelulusan awk diploma seni kulinary?seni ape nie?
Aku:hukhuk...(dlm hati aku berkata aikk keje part makanan pon xtau?)
seni masakkan cik ;D
Supervisor:tak penah dgr pon..
Aku: hehehe
Supervisor:kami nak cari yg personality menarik je...
Aku: ehh saya nak mintak kitchen bkn F&B
supervisor: memang la tapi awk nie........takpe sy akan call nanti
Aku: podahh chitt ni nak jadi staff kitchen ke nak cari modelling?menyampah aku dan terus blah....

Wednesday, May 16, 2012

Black Market

Lama dah aku tak menjejak kan kaki aku kat mana mana pasar malam..so nak jadi kan cerita..aku dah set time nak pergi pasar malam pada hari ini...siap ajak mak aku lagi...memula mak aku malas nak pergi sebab dia malas nak jalan jauh jauh...Agak besar jugak pasar malam ni...memang GIANT ahh pasar malam ni kat Taman Semarak, Nilai ni...




so aku dah siap siap nak pergi nie...aku gerak pukul 6pm..masa tu para peniaga dah siap set up barang niaga dorang hehe..tapi masa gambar nie aku siap menyinggah farmasi berdekatan lagi sebab mak aku nak beli buat gastrik dia...hehe...sebab aku malas nak turun kete aku suruh mak aku je yang pegi (bertuah punya anak kan)hehe..tapi aku park memang depan depan farmasi tu..hehe..kalau telajak depan sikit boleh la masuk dalam farmasi tue hehe....


Lepas dah beli ubat terus gerak pergi pasar malam...Huraayyyyyy!!!...dalam hati perut ni dah set nak beli apam balik crunchy tue...hehe...agak korang pernah jumpa & makan tak?sedap...nipis je...sekeping je lima pose...mak aku pulak belikan bapak aku "cakoi" sedap gak cakoi tu..cicah ngan sos hehe...Cakoi ayah aku dah jumpa...tapi apam balik crunchy aku tak jugak jumpa jumpa..EEmmmm....aku cakap kat mak "Mak kita pergi depan lagi la mana tau ada kat depan tu"...mak aku mengikut je....Sekali.....tu diaa...jyeahhh dah jumpa..ini la dia kira stall bergeraknya....





Taaadddaaaa!! pueh atie eden dah dapek yang ni....nyumm nyummm!!!

Bila semua dah dibeli..kira habis satu pasar malam tu kami tawaf time to back home...home sweet home....balik solat wehh...Maghrib...hehe...lepas maghrib sapu semua apa yang dibeli tadi..terbaik :D 

Tuesday, May 15, 2012

Movie paling best!! "Peter Pan"


Peter Pan 2003 Full Version BluRay HD 1080P


Peter Pan is a 2003 fantasy film released as a joint venture of Universal Studios, Columbia Pictures and Revolution Studios. P. J. Hogan directed a screenplay co-written with Michael Goldenberg which is based on the classic play and novel by J. M. Barrie. Jason Isaacs plays the roles of Captain Hook and George Darling, Olivia Williams plays Mrs. Darling, while Jeremy Sumpter plays Peter Pan, Rachel Hurd-Wood portrays Wendy Darling, and Ludivine Sagnier plays Tinker Bell. Noted actress Lynn Redgrave plays a supporting role as Aunt Millicent, a new character created for the film. Contrary to the traditional stage casting, it featured a boy in the title role.
In the early 20th Century, Peter Pan (Jeremy Sumpter) visits London and becomes enthralled by the stories that Wendy Darling (Rachel Hurd-Wood) tells to her brothers. Wendy asks to visit Never Land and Peter invites her to be the "mother" to his gang of Lost Boys (most of whom are English accented). Before leaving, she asks to bring her brothers John (Harry Newell) and Michael (Freddie Popplewell), and Peter teaches them all to fly with him.
Out of jealousy, Tinker Bell (Ludivine Sagnier) tricks the Lost Boys into shooting Wendy as she approaches the island, but Wendy survives and the boys ask her to be their mother and tell them stories. Meanwhile, the Indian princess Tiger Lily (Carsen Gray) captures John and Michael by accident, just before Captain Hook (Jason Isaacs) comes through the forest looking for the boys. Captain Hook captures Tiger Lily, John and Michael, and holds them as bait for Peter. All three of them are gagged and left hanging from a rock to drown as the tide rises. Wendy and Peter free them, with help from Tiger Lily and the timely arrival of the crocodile that ate Hook's hand. The Crocodile desperately tries to eat Hook by snapping his jaws around him, but he makes a narrow escape before the Crocodile can swallow him alive.
That night, Peter and Wendy share a romantic "fairy dance," while Hook spies on them, distressed that Peter has "found himself a Wendy." Peter reminds Wendy that they are just pretending to be a couple, and Wendy confronts Peter about his feelings about love. Peter becomes upset with her, and tells her to go home if she's not happy. Wendy, hurt, escapes to her little house. Peter returns to the Darling house, and seeing that Wendy's mother is still waiting for her children to come home, he attempts to shut the window to prevent her return to them. But, after a struggle, Wendy's parents manage to reopen the window, refusing to let it be closed.
Hook later finds Wendy and has her carried to his ship, the Jolly Roger. There, he entices her with a job telling stories to the crew, then sends a spy to follow her to the Lost Boys' underground lair. The next day, after Peter hears of a new pirate, Wendy admits she was asked to serve as a crewman, which brings her to realize that they have forgotten their parents and must return home. Later, the pirates kidnap the boys as they are escorting the Darlings home, binding and gagging them as they leave the tree. Wendy finds out, but is gagged before she can cry out. Since Hook is unable to reach Peter, he leaves poison for him to drink when he wakes up. Tink stops him, poisoning herself in the process; Peter reaches out to children sleeping around the world, the Darlings, and even the pirates to sustain her with their belief in fairies.
Peter and Tink save Wendy and the boys from walking the plank, and they all fight against the pirates. Hook gets sprinkled with Tink's fairy dust, and duels Peter in the air, weakening him with taunts about Wendy abandoning him and eventually forgetting about him when she grows up. Peter falls, unable to fight with those thoughts and gives in to inevitable death. But with a "thimble" (kiss) from Wendy, Peter recovers and re-engages Hook, who loses his confidence and his altitude above the water, and is swallowed by the crocodile, much to his enjoyment as he has finally eaten Hook and got the full taste of him. Wendy decides that she belongs back home, and returns to London with her brothers and the Lost Boys. Peter, now with more respect for Wendy, heads back home to Neverland.




Monday, May 14, 2012

Miss my Childhood songs from the 80-90s

My Favorited song  



If you're happy

Twinkle Twinkle Little Star


Nursery Rhymes - Baa Baa Black Sheep 


Saturday, May 12, 2012

Demam Lagu Najwa Latif "Kosong" Cover Oleh Yang Empunya Blog nie :D




Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong...kosong

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong...kosong

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar

Kosong...kosong

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong .. kosong 

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong...kosong

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong...kosong



Sup Cendawan Berkrim



Bahan Bahan :


  • Susu Full cream
  • Stock ayam
  • Tepung jagung
  • Isi ayam (rebus dan blend sekali dengar air rebusan)
  • Cendawan butang (diblend bersama air sup yg ada dalam tin)
  • Cendawan butang yang dihiris hiris
  • Tepung kastard (sebagai agen pemekat)
  • Daun Parsley (Hiris)

Cara :

  1. Panaskan periuk..
  2. Masukkan isi ayam yang dah diblend ngan air rebusan ayam..
  3. Masukkan cendawan butang bersama air sup dalam tin..
  4. Masukkan susu fullcream..
  5. Tunggu hingga mengelegak..
  6. Masukkan stok ayam..
  7. Masukkan tepung jagung & tepung kastard..
  8. Akhir sekali masukkan hirisan cendawan..
  9. Hidang sup dengan letak daun parsley di permukaan sup..
Ini Dia...Dah siap dahh...




Thursday, May 10, 2012

Apakah style tidur korang?

Korang nampak tak gambar kat atas ni...?ada pelbagai style manusia ni tidur betul tak?Aku nak tau jugak korang nya style tidur macam mana....kalau aku...pilih yang 6,8,9 & 10 korang pulak agaknya macam mana lah ye!! <(=_=)>

Wednesday, May 9, 2012

Sick :(

Siang tadi terasa jadi badang sangat.Tolak almari,angkat meja, tarik sofa sebab nak kemas rumah.Sekali malam ni kena radang otot.Kaki kiri nak berjalan tak boleh.Tangan nak gerak pun terasa sakit sangat.so pegi klinik doktor bagi ubat penahan sakit je,so lama jugak lah lagi nak sembuh ni.Doktor kata "You must take your rest for long time..I give you one weeks for your take rest for your body..
no more time for facebook & etc..no more do any heavy work....get your rest alright!!" seriously la yg part facebook tu agak susah nak tinggalkan hehehe....puasa FB :D

sebab kesakitan ni..aku terpaksa cancel nak pergi camping dengan kawan kawan aku yang janji sakan nak pergi camping Kat ulu Bendul,Kuala pilah tuh..so duduk rumah pandang siling rumah aja sampai sembuh...orang sakitkan...buat lah cara sakit iye idak?

Monday, May 7, 2012

My mom spend her time see my all cover video at Youtube ;D

Mak aku lepak nonton video cover aku kat youtube...
Katanya" berbakat jugak kau ni..kenapa selama ni 
mak tak tau.bila kau berlatih ni?kalau dulu nyampah
 mak dgr skrg dah mantap"
katanya lagi "kau buat la band leh isi masa lapang
wahahaha....kan best aku dgr kata2 ni dari dulu lagi ..


Kalau korang rasa nak buang masa sikit nengok aku kat youtube sila la klik http://www.youtube.com/user/murniaimimarlina/videos     Pssstttt..aku nyanyi ni bukan nak tiru yuna/najwa latif/ana rafalli ke ok...aku suka suka je..so sila lah mendengar sambil melihat ;D Chill yaaaaaaaa!!!

Wednesday, May 2, 2012

New entry "Pavlova"

Asalamualaikum semua...


Rasa macam lama dah tak post apa apa cerita kan..almaklumlah kesibukkan melanda diri ni hah..so ada masa terluang ni saja saja la nak posting sikit...tak ada apa yang penting dan best nya pon. Just nak kongsi something.Aritu saja je Taip status kat facebook tanya kawan kawan kek apa aku nak buat...




So aku pilih Pavlova...unik je kan...aku pon search la yotube cari resepi sekali aku jumpa yang ni ;D




Aku follow semua resepi yang kat youtube ni...memang boleh dikatakan menjadi lah jugak <(=_=)>




siap dah pavlova aku @ meringue (asaskan putih telur & gula) ...Pavlova ni bukan kek ye,tapi sejenis dessert mat salleh yg aku rasa sesuai makan dgn black coffee sbb rasa dia sangat manis tp bila tambah buah2 yg masam ok la...nengok la...buruk je...aku letak blue berry atas tu...

Search