Sunday, August 30, 2015

Xsangka Aku dah jadi Makcik.


Alhamdulilah.
Xsangka Aku dah jadi Makcik.
Abg aku yang kawen tahun lepas dah dapat anak.
baby boy.
Comel pulak tu.
geram aku tgk.
Sepatutnya baby tu lahir 27 September
tapi nampak gayanya awal sebulan 7 hari.
berat pun hanya 1.98kg

Time mengandung kena darah tinggi plak.
Air ketumban pun bawah 5.
utk selamatkan kandungan,
kakak ipar aku kena Operate.
Bertabah lah Lyn.
Operate sabtu 22 ogos.
Alhamdulilah kakak ipar selamat
dan anak buah aku yg ensem tu pun selamat


Mak chu happy dapat geget geget,
tenyeh tenyeh pipi haziq tu.

tggu besar lagi telan terus budak chomel ni haha
Plan ke Muar 23 ogos.
Mengelabah parents aku menantu dia nak kena belah perut.
Lepas balik kenduri jiran terus gerak ke MUAR.
sampai muar pun pukul 8mlm terus ke KPJ lepas bayar bilik Hotel.
Bergegas gegus aku rasa haha.

Masa aku sampai baby dah keluar.
Ibunya lepas operate nampak lemah je.
Pengorbanan seorg ibu tu.
Baby ko chomel lyn. macam aku hehe
Aku rasa happy gila dpt anak buah sendiri.
Kalau dpt anak silap2 menangis Happy kot.
Nama baby boy ensem ni

"Muhammad Ammar Haziq Bin Ruzael Amir Afendi"
panjang kan nama anak dan ayah.

Harap muat lah ruangan nama
mana-mana borang yg perlu di isi nanti.


Kot 25 tahun lagi.
Tok imam pun pasti dah
biasa dengan nama pjg2 mcm ni haha.

 Dulu omak abah ehh kawen..
Pengantin lelaki xsilap..

Sekali lafaz aje..
Tapi tok imam sampai 2x sebut nama abg aku xlepas haha.
Itu lawak.

Dapat lah belai2 baby tu dlm tempoh dua hari.
Lepas balik nilai terus rindu kat budak baru tu.
sampai skrg dah nk masuk 2 week xjumpa.
hanya dapat tgk gambar aje.
Tq lyn selalu bg video baby haziq..
Uwan dgn atuk lepas rindu tgk video aje...
Senyum2 dorang,

Friday, August 21, 2015

PONTI! Peace No War!

Korang ingat korang aje reti buat peace Yaw!!!
Pokok bunga Ponti aku ni pun reti tau.
Ni pokok sakat tapi aku memang panggil PONTI haha.
Dulu tumbuh kat batang pokok kelapa depan rumah.
Bila pokok kelapa kena tebang.
Selamatkan PONTI tanam kat tanah.
 Kali ni RARE plak daun dia.
Mungkin Sempena merdeka day kot..
Peace No War hehehehe.
Daun kembar siam ni.

Thursday, August 20, 2015

Terima Kasih Tomok ;)



Alamak aku dah
jatuh hati dengan lagu ni.
Fefeeling gitu.
Lagu kaciwa ni.
Okey lah tema
kekecewaan aku utk bulan ni.
Haha.
Drama sangat kau!
Terima kasih ya!
Bang Tomok.
Aikk aku pun dah slank Indonesia ni.
Since Close dengan Tomokianz Indonesia.
Aku tetap suka New Boyz yg lama.
1st band aku minat zaman sekolah tu.
Masa tu Kristal tak do lagi. hehe

Terima kasih tomok. Retweet tweet saya ye.
Lepas dia retweet ramai plak yang LIKE dan Retweet jugak.
Terima kasih semua.
Tau suara aku tak seberapa.
Suka hati lah haha
Janji Tomok retweet.
Korang jgn nak jeles hehe..
Terima kasih pada semua..hehe

Saturday, August 8, 2015

Happy Birthday Otomen!

Yeayy! Akhirnya..

Siap balut. 

Tertonggeng2 den balut hadiah besar ni sorang2. 

Utk siapakah? shh Rahsia..Hadiah misteri ni wehh..
satu harian aku cari hadiah yg best ni.
huft!!


Taaadaa...
Inilah hadiah yg misteri bangat tu!
Happy besday "Otomen Petli"
Ingat lagi 1st Syawal.
raya kat rumah makcik kitaorg.
Bukan main happy lagi dia jumpa otomen..
Sat aku nak share gambar masa raya dia dgn otomen tu.


Ni lah gambar tu.
Kak ipar aku bukan minat otomen tu tapi 
minat peminat otomen yg kacak bergaya tu.

Sama tinggi pulak tu hehe.
Mak ngah lin beriaya nak bagi hadiah kat petli tau.
Pening2 pk apa dia suka.
Aku kata beli Otomen aje.

Bila tgk harga Otomen ni boley nangis woo..
Jadi Mak ngah lin, Pak ngah Amir dan Mak su Aimi 
Korek tabung haha.
Jadi dapat lah beli Otomen Tiga ni utk Petli.
Asu cari pelbagai tempat.
Nak cari Otomen ade tanduk.
Tapi tokey kata tu Otomen keluaran lama.
Asu beli apa yg ada.
Otomen ni ada 3 jenis.
Ada yang Small/Middle/Large.
Aku beli yang Middle.
Agak kalau beli yg large tu mau
 sama tinggi dengan Omak ehh 
Hahahaha 

Masa Asu keluarkan kotak ni dari kereta semua terpegun okey.
1st time tgk hadiah besar peti ais kot haha.
Paling WIN ade pakcik ni ckp aku bwk Gitar.
Makk aii...Nak aku buat show ke? 
haha.
Selamat Hari Lahir Petli yang ke 3 Tahun.
Semoga menjadi anak yg soleh.

Abg2 kepada petli next time acu bagi hadiah lain.
Jgn techik hati yee.
Masa ni rezeki lebih sikit nak beli Otomen.
Jaga elok2 Otomen tu nanti merajuk plak.





Saturday, August 1, 2015

Sista Soul In The House!

Sista Soul
Punya rasa bersalah aku hari ni
Membatalkan kunjungan ke rumah geng2 Ewalsuperfriends.
Sebab mereka ni nak dtg beraya ke rumah,
Sampai merajuk rajuk lah.

Mereka dtg ber5
Kak mas dan anak anak
Kimy dan Eleena.
Org puchong ni memang rajin dtg rumah aku
kalau bab aku masak hehe.

Dari pukul 1 sampai lah pukul 6pm berjimba kat rumah aku.
Macam2 aktiviti dalam tempoh 5 jam tu.
Ada yg membuta.
Ada yang menyanyi
Jamming bagai.
haha.

Inilah keje Kami kalau berjumpa.

Jamming2 aje
Almaklumlah berbakat haha
Simpan bakat aje.
sbb kami lebih berbakat yg lain
hahaa...
Cukuplah nyanyian sekadar hiburan
 melepaskan tekanan bekerja dan study.

video


video

Lepas bejamming kami makan eskerim hehe.





Aku sayang korang tight-tight




Search