Saturday, August 27, 2011

Biskut Raya ke 3

Biskut raya yang ke 3 aku dah pon siap...
Biskut oren..
aku ambil resepi ni pon kat internet..
Blog Chef Hanieliza...
proses buat biskut ni patut gune acuan piping dahlia tapi disebabkan tak ade..
so aku gune adunan tekap tekap aje...
janji cantik hehe..
tak lama pon ambil masa nak buat biskut ni..
2jam dah boleh siap..
ikut style asal biskut ni garnish gune chocolate chip..
tapi aku tacap lebih dengan Manik Urai..
memang Cool...
Mak aku kata rasa biskut ni pon sedap...
katanya macam biskut zaman dulu dulu..urrmm...
aku rasa biasa je...
janji ada la kuih raya..
janji aku yang buat sendiri....
Aku dah siapkan 3 balang kuih raya...
so inilah hasilnya....


Biskut Oren

Hasil seni halus aku..haha..jadi gak biskut raya from Internet nih....

Friday, August 26, 2011

Kad Raya

Tahun ni aku dapat satu keping je kad raya..
Thanks kepada kawan atau merangkap adik angkat aku 
Diyana...... <(^_^)>
Maybe dorang dah malas nak hantar kad raya ni..
lagi lagi plak setem sekarang makin mahal....
utk meneruskan budaya utus kad raya yang terkini mereka
just tag gambar kad raya je kat profile profile sama ada
facebook,mayspace,tagged,twitter & etc etc....
Cara ni lagi mudah dan confirm si penerima boleh baca isi kandungan kad :)
ni nama nya kad hari raya Cybermaya....



Wednesday, August 24, 2011

Green Princes Cookies

Haii Kengkawan..!!
Malam ni siap jugak biskut raya ke-dua aku
< Green Princes >
kalau translet ke Melayu Puteri Hijau..
ehh dah macam putera katak tuh hehehhe.......
resepi ni aku rembat kat Majalah Saji keluaran sept 2007...
Lama gile keluaran, baru aku rasa nak buat...
yang biskut ni tekap tekap lagi mudah dari biskut semalam..aku buat 2jam je...
kalau semalam biskut kelapa tue..4 jam baru siap..
tak lah aku marah marah nak buat biskut ni hahaha..
so ni lah hasil hasil tekapan aku...

Tuesday, August 23, 2011

Selamat Hari Raya

Sape perasan ejaan siraturahim tu..
sorry keyh..salah type...Sepatutnya Silaturrahim..
Tak perasan huhu..
thanks pada Cikgu  tarrega music -Arab 
(Fitri Othman) menegur kesalahan ejaan :)

Top 10 Visitor Weekly in Facebook


Coconut Cookies... Limited edition

Akhirnya siap jugak biskut raya pertama aku..Aku buat biskut kelapa...
resepi ni aku rembat dari blog salah seorang chef terkenal....chef Hanieliza...
sedap jugak rasa biskut nih...selama 4 jam aku menyiapkan biskut ni..
walaupon masa tekap tekap kat dough tu agak rumit sebab dough memang giler lembik...
banyak kali gak menyumpah seranah hahaha..
sungguh tak penyabar aku...so ini lah hasilnya.... ;)
Taaaa Daaaa!!!
Limited Edition nya biskut...

Monday, August 22, 2011

22 ramadhan

Siang tadi akak aku calling..dia kata Carta lagu Raya langkawi fm dah bermula..akak aku ni bukan lah artis atau penyanyi hebat hebat..just orang biasa aje..hanya mencuba tuah dalam nyanyian..tapi kalau dah terpilih tu dah kira ok lah kan...Akak aku kata carta ni sapa dapat undian markah tertinggi akan masuk ke top 10-top 5....kira lps ni ade satu lagi peringkat...macam pertandingan nyanyian biasa la ada saringan sampai final kan....Yang menyertai pertandingan ni ada 16 orang finalist...Mereka semua menyanyikan balik lagu lagu raya yang lama...
Tadi plak aku pegi view facebook langkawi fm.....ade komen dari pendengar "aku Copy paste jup"

Bila aku tanya akak aku, Dia kata "Orang yg rakam tu tak edit lagu tu....record record macam tu saje"...mcm korang nyanyi kat jamban la tuh hehhe...biasanya artis artis pon edit bg sedap & mantap lagu dorang...mesti kena buat mastering & editing nak bagi lagu sedap....akak aku kata echo sound pon tak ada...so memang ahh nampak sangat suara masing masing macam Bro tu kata....tak pe la kak...kita usaha okay....


So nak membantu kakak aku sorang ni..kena lah aku promote kat facebook....aku pon mark several lah semua kawan kawan aku kat INBOX suruh mereka vote..tak tau lah ada yang vote ke tidak...kalau ada alhamdulilah terima kasih banyak banyak....tapi dalam pada tu ada jugak bising bising suruh remove kan dari di tag..adoyaii..tak ade semangat 1 malaysia la korang...sahabat macam ni kah?sabar aje lah aku...cakap baik baik lah tak payah nak kasar kasar...ingat aku ni batu ke tak ada perasaan....sabar aimi sabar....ada jugak hentam sana hentam sini..adoii....tau dah aku..xfames kan..sabar lagi aimi sabar..dugaan tuh..bak kata kawan aku ni....Amyseri "sabar je la..org dah x suke x pe....die nak remove ko pon ko x rugi pape kan? 
nasib ko ade tenangkan aku....Lalallala....tu lah kawan namanya.....ok..back to the story sebenar..harap kawan kawan dapat membantu keyh..Vote kakak aku nih..... <(=_=)> 

Ni video masa audition...quality kurang...gune hp cikai je.....

Sunday, August 21, 2011

21 Ramadhan

Hari ni kena kemas rumah..memang penat tahap gaban..dengan haus nya tak ingat...yang bapak aku ni plak pegi beli banyak banyak barang dalaman restaurant kat member dia yg dah bankrup...dapat murah lah kan..kerusi, meja, work table, dapur masak..memang dah boleh lah bukak kedai....nak jadikan cerita..kedai kiteorang cari masih tak jumpa jumpa..so nak tak nak sumbat aje lah semua barang tu kat dalam rumah..penuh giler rumah aku....dah la penuh dengan perabot sedia ada...memang Semak tak henggat....benci aku...harap dapat lah kedai cepat cepat.....tak mampu nak duduk dalam kesempitan....aishhh.....so kena ahh susun atur semua tu bagi kemas..tapi aku tak nampak kemas pon....sama aje...biar lah....

satu lagi patut hari ni keluar pergi tesco/giant carik barang kering untuk buat kuih raya..tak jugak dapat..plan dari hari sabtu lagi....rumah tak settle kemas kan..postpone lagi....kuih raya nak buat sampai 8 jenis...sempat ke?tak nak lah nanti orang dah raya aku masih sibuk buat kuih raya..Ohhh Tidakkkk.......satu lagi yang post pone nya shopping raya...aritu kata nak shopping..post pone lagi..kata shopping hari biasa la apa la...buat mood aku meroyan je....

Selamat Hari Raya

Hari Raya Bakal Menjelang Tiba..so kesempatan ini aku nak menyusun sepuluh jari..minta ampun dan maaf kalau kalau ade terkasar bahasa terlebih perbuatan yang menyakitkan dalam hubungan persahabatan seharian kita bersama....selamat hari raya maaf zahir batin..dengan ini aku ada rakam beberapa cover lagu raya guna hp buruk aku...sound like lori buruk....korang layan je okay!!!!

Friday, August 19, 2011

Ladies day Out & Breaking Fast

Ok hari ni paling best..kimy(b.B.f) ajak aku keluar berbuka puasa..dia bagi aku ch0ice tempat untuk berbuke...s0 aku pilih kat Mid Valley saje..Sebab senang nak balik rumah...Dekat dengan Ktm...Aku gerak dari Nilai ke Mid valley pukul 2.30pm...Adelah dalam 3.30 macam tu sampai Mid..sampai sampai aje..dapat text sms dari KiMy..Dia dah sampai...Oraitz la kan dia sampai sama time dengan aku..hehehe..Aku pon melangkah dengan lajunya ke tempat kiMy tunggu aku..Otw nak naik escalator ade mamat malay ni mintak sign atogerap (not artis ok)..untuk assignment college dia...so aku pon turunkan lah sign aku yg mahal ni beserta Umur..terkejut plak dia, Aku kata umur aku 25...Pssstttttttt!!!!Dia kata"awk biar betul,umur sebenar berapa ni?bagi I/C nak tengok birthday"alert tak alert..aku bagi ahh tengok...Hahaha...Saya tak tipu okay!!!....Dia budget aku 19 tahun..wakakaka..macam lawak la...dia kata aku nya face macam babyface...yolah tu....aku lambat dah masa tuh..last last salah sorang bagi aku present..."aku ingat dia nak mintak duit"tapi tak..dia kata special for me!!!Lalalal..jangan jeles babe!!

Aku terus melangkah lagi laju..sian kimy dia dah tunggu lama....sampai aje tempat tu "aku nampak kimy tengah sibuk dengan mesin tilik tangan tuh..."kimy kata mesin tu telan duit dia"kesian.....lepastu bermula la pengembaraan kami berdua dalam mid valley tuh..(alolo lagak macam dalam hutan)..kimy sibuk tanya nak pergi mana?..aku blur..sampai sampai je blur..aku ajak pegi Rhapsody music valley..aku nak beli pick guitar karen aku..manjang hilang aje pick aku...almaklumlah aku kalau menyimpan barang memang cermat sampai tak jumpa lagi barang yang aku simpan tuh..aimi oh aimi...!!

Round round mid..kiMy ajak posing kat air pancut depan The Garden....Aku tak tau lah..ape sue-wey nye si Kimy ni...time nak amik gambar dia kat situ, air pancut mesti tak keluar..wakakakak..bengang dia erk...aku pon pelik..dulu pon macam tu..berdekah dekah aku dengan eleena gelak....hahahah..sorry sorry KiMy..aku gelak kan ko....memang geli hati aku....

Lepas syok bergambar..Kimy kate dah pukul 6pm ni...nak berbuka kat mana?Aku pon "nak makan western kan?"kimy"aku tak kesah,ikut ko je,mana mana pon boleh"survey lah satu restaurant ke satu restaurant..sampai melecet kaki kimy berjalan..hehe..sian dia...aku pulak tak tau mana nak berbuka...terasa nak tomyam..terasa nak ayam..terasa nak itu lah ini..haha...ke hulur kehilir tempat yang sama...bengong je...Last last makan kat Manhattan...Kimy kata "Aku ade RM20 aje ni..cukup ke?"Aku "Tak cukup nanti,aku tambah lah,OK?"Kimy"terima kasih weh..aku dapat keje aku belanja kau ok!!"Aku"alar..xkesah ahh...jom"banyak kali jugak kiMy ucap terima kasih..huahuahua....takpelah aku belanje keyh....

set berbuka we ouls harga Rm75 untuk dua orang....paling terkejut tengok ikan "bapak besar ikan..kalau aku pancing dapat besar macam tu..tido malam tak lena mandi tak basah aku"hehe..seriously memang besar...lepas tu ade kepah,udang,fries,nasi,sayur..perhhh mantap perut aku membulat...sampai KiMy kate "kita habiskan slow slow keyh"...kenyang tak ingat dunia...yang paling best kat situ air bleh refill...tempat lain bleh?hehe..minum air lemon tea!! terbaik....Aku dengan Kimy sempat gak beli ayam black peper sebelum berbuka...kimy habis ayam dia..aku memang tak larat..ayam tu bawak balik makan sahur je..heheh...

Aku gerak balik,pukul 8.45malam..mata & badan memang tak larat dah..rasa nak baring je kat lantai hehehe..aku dapat train pukul 9malam..kimy plak naik bas...aku dapat train,dia dapat bas..kebetulan kan..masa sampai..sama sama...balik pon sama time dapat transport.. Syukur alhamdulilah dipermudahkan amin...hehehe...aku sampai Nilai pukul 9.35...biar betul 35 minit je..selalu 1 jam..laju dowang bawak train tuh...dalam pukul 10 malam...mak aku datang amik..bapak aku terawih lah hehe..anak dia berjimba..elok la tuh..hehe....sampai rumah lepak layan mak aku borak & edit gambar gambar dan upload...hehe..ok habis dah...tengok lah aksi aksi puasa kiteorg keyh..bertenaga je..haha...Heyy we all puasa oraits...

The Garden,Mid Valley


AKU (Before Berbuka Puasa)
(Before Berbuka Puasa)
(Before Berbuka Puasa)
(Before Berbuka Puasa)

(Before Berbuka Puasa)
Everlasting
Chukk! (Before Berbuka Puasa)
Menu Berbuka Kami

See my face & see this fish..what are you thinking about?hehehhe

Thursday, August 18, 2011

Home Alone 3

Best plak layan citer ni balik...tak salah citer ni dalam tahun 1996..haha..masa tu aku umur 10 tahun..kanak kanak ribena lagi..masih layan doremon & ultraman lagik...hehe..zaman zaman dengdang & Torra...wakakaka...citer ni sangat sangat best..dulu abang aku sama jugak Creative macam Alex ni...

Wednesday, August 17, 2011

LANGKAH-LANGKAH DAN CARA-CARA MENGHADAPI KECEMASAN

Satu harian..dari pukul 9 pagi sampai 5.30ptg ade Training tentang Langkah Langkah Dan Cara Cara Menghadapi Kecemasan...Kecemasan ni merupakan bantuan awal atau bantuan rawatan yang diberikan kepada seseorang yang tercedera atau sakit secara tiba-tiba sementara menunggu bantuan tiba. <Sblm mendapat Khidmat Ambulans>...yg korang call 999 tue..
***********************************************************************************************************************
Memang best sgt sgt.....dah rase macam amek course doktor plak.....bermacam macam kaedah penyelamatan aku belajar....memang beruntung kot....actually aku sebenarnya dah terer kot semua ni..just refresh balik....almaklum lah aku dulu bekas PBSM Sekolah..so No Problem lah kan.....
***********************************************************************************************************************
Aku kena buat CPR nye proses kat patung....**tertongengtongeng**..hehe..tp kalau bebetul terjadi..bertapa mulianya lah aku kan menyelamatkan org.......Dari pagi sampai ke petang byk aku blaja :-
 = <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> <~> =
  •  Mengawal  pendarahan  
  • Merawat  Kepatahan Tulang Mangsa 
  • Pengsan  
  • Mangsa Tercekik 
  • Merawat  mangsa  kebakaran   dan  melecur  
  • Keracunan  
  • Renjatan 
  • CPR  
  • Kemalangan  Dijalan raya 
  • Lemas
  •  Memindah  mangsa  
  • tanpa  usungan  
  • Rawatan Luka kecil
^Semua kt atas ni Di selangseli kan dengan praktikal.....sesgt la best nye...^

Tuesday, August 16, 2011


Dah tak tau nak masak ape...hari ni aku masak salah satu resepi dalam buku nih...hehe ;)
N̲a̲k̲ ̲p̲a̲n̲d̲a̲i̲=Cari isteri cikgu
N̲a̲k̲ ̲s̲i̲h̲a̲t̲=Cari isteri doktor
N̲a̲k̲ ̲k̲a̲y̲a̲=Cari isteri anak tan sri
N̲a̲k̲ ̲g̲l̲a̲m̲o̲u̲r̲=Cari isteri artis
N̲a̲k̲ ̲g̲a̲d̲u̲h̲=Cari isteri samseng
N̲a̲k̲ ̲s̲e̲m̲b̲a̲n̲g̲=Cari isteri penceramah
N̲a̲k̲ ̲a̲l̲i̲m̲=Cari isteri ustazah
N̲a̲k̲ ̲g̲e̲m̲u̲k̲=Cari isteri chef
N̲a̲k̲ ̲s̲e̲l̲a̲m̲a̲t̲=Cari isteri polis
N̲a̲k̲ ̲s̲t̲y̲l̲o̲=Cari isteri kaki shopping
N̲a̲k̲ ̲M̲A̲M̲P̲U̲S̲=Cari isteri muda yg 1 ofis dgn isteri tua

Maksud pergerakan anggota badan

Orang dahulu kala memang suka mengaitkan sesuatu perkara dengan sesuatu alamat.Sejauh mana kebenarannya tidaklah diketahui.Tetapi yang pasti orang tua dahulu banyak meramal sesuatu melalui pemerhatiannya dan juga melalui pengalaman-pengalamannya yang lalu.Mungkin disebabkan banyak kebetulan yang berlaku membuatkan mereka mempercayai setiap alamat.Di sini diperturunkan beberapa petanda yang berhubungkait dengan pergerakan tubuh kita.Ia boleh dijadikan pengetahuan dan bukanlah untuk dipercayai semata-mata.


Kelopak mata kanan bergerak = beroleh keamanan.

Kelopak mata kiri bergerak = melihat perempuan

Kelopak mata kiri ke atas bergerak = ada orang akan berjalan jauh.

Kelopak mata kiri dibawah bergerak = hendak menangis

Ekor mata kanan bergerak = menerima kedatangan orang jauh.

Ekor mata kiri bergerak-gerak = mendapat sedikit kepayahan.

Biji mata kanan bergerak-gerak = akan menangis dalam bercinta

Biji mata kiri bergerak-gerak = gembira dihati

Umbun bergerak = berbahagia pada hari tersebut

Kening kiri bergerak-gerak = beroleh kelapangan

Bibir bawah bergerak = akan menangis.

Waktu subuh kepala kita bergerak = beroleh kerja yang baik.

Siku kanan bergerak-gerak = beroleh kebahagiaan.

Siku kiri bergerak-gerak = orang yang mengasihi kita akan datang

Pelipis telinga bergerak = alami kebahagiaan.

Telinga bergerakakan = berkelahi

Kepala bergerak = ada orang menyakiti hati kita

Kepala bergerak ke kiri = beroleh kebesaran.

Bahu kanan bergerak-gerak = harta hendak datang

Bahu kiri bergerah-gerak = bakal berjumpa pembesar/ketua.

Lengan kanan bergerak-gerak = akan sakit kepala.

Lengan kiri bergerak-gerak = beroleh harta

Pipi kanan bergerak-gerak = alamat sakit mata.

Pipi kiri bergerak-gerak = sentiasa bahagia.

Wallahu A'lam..

Monday, August 15, 2011

Tomok Dalam Telemovie Diari Kampus Biru



Metafora lagu Cintaku Di Indonesia yang membuktikan penghargaan kepada peminatnya di negara garuda itu kini juga dipilih menjadi runut bunyi sebuah telefilem lakonan Tomok sendiri.

Telefilem yang diberi judul Diari Kampus Biru diterbitkan sepenuhnya oleh Universiti Utara Malaysia (UUM) hasil ilham Naib Canselor UUM, Prof. Datuk Dr. Mohamed Mustafa Ishak menerusi Uniutama Management Holding Sdn. Bhd. iaitu syarikat milik penuh UUM sendiri.


Mendapat suntikan pengarah Murali Abdullah dan penulis skrip Nassarudin Abdul Rasif@ Ramli, telefilem berdurasi 90 minit itu juga akan menjalankan sesi penggambaran di Bandung, Sumatera Utara Indonesia.


Diari Kampus Biru merupakan sebuah sinetron ringkas hubungan percintaan antara pelajar di sebuah universiti di Malaysia dan Indonesia yang berdepan dengan pelbagai konflik antara penerimaan keluarga, penolakan atmosfera masyarakat dan paradoks cinta benci-sayang merentasi dua negara.

Bercerita mengenai watak Tomok selaku penyandang watak utama, Zakhrul, mainan emosi, perasaan dan jiwa perlu dizahirkan dari dalam dirinya.


"Watak Zakhrul merupakan cabaran yang berat bagi saya kerana ada beberapa babak yang perlukan saya menangis.

"Tapi, InsyaAllah dengan bimbingan daripada pengarah, krew produksi dan pelakon-pelakon lamai seperti Wan Maimunah dan Wan Nor Azlin, saya harap dapat memberikan hasil yang terbaik," katanya.

Selain itu, Tomok juga dikehendaki 'bercinta' dengan heroin utama telefilem itu, Fita Angela yang membawakan watak Aisha.

"Ya, saya perlu bercinta dengan Aisha, iaitu seorang pelajar dari Indonesia yang datang ke Malaysia untuk belajar," akui Tomok

Friday, August 12, 2011

Sejarah kuah ,Langkawi


Pekan Kuah adalah pekan yang terbesar di Pulau Langkawi. Pekan ini mendapat namanya lanjutan satu peristiwa yang berlaku beratus-ratus tahun dahulu. Pada masa itu, terdapat dua orang pahlawan di Langkawi, iaitu pahlawan Mat Raya dan pahlawan Mat Cincang. Mereka sama tangkas dan sama handal. Masing-masing pahlawan ini mempunyai seorang anak yang sudah remaja. Anak Mat Cincang perempuan manakala anak Mat Raya lelaki. Mereka saling jatuh cinta apabila sudah meningkat dewasa. Perhubungan mereka mendapat restu kedua-dua orang tua mereka. Seterusnya, perkahwinan mereka juga turut dipersetujui. Walau bagaimanapun, pada hari perkahwinan itu Mat Cincang dan Mat Raya telah berselisih faham. Kedua-duanya tidak mahu mengaku kalah. Masing-masing mengaku dirinya lebih hebat. Apabila kedua-dua pahlawan itu tidak dapat membendung perasaan mereka, berlakulah satu pergaduhan yang besar.
 

Mat Cincang dan Mat Raya sudah tidak menghiraukan orang ramai yang sibuk menyiapakan hidangan untuk majlis perkahwinan itu. Masing-masing ghairah untuk menewaskan lawannya. Semasa pergaduhan, mereka melanggar apa saja yang menyekat pergerakan mereka. Pinggan mangkuk dan belanga habis pecah bertaburan. Ada belanga yang terpelanting jauh dari situ. Tempat itu kini disebut Belanga Pecah. Kuah gulai pula tumpah dan mengalir ke satu tempat lain. Tempat itulah yang menjadi Pekan Kuah. Dalam pergaduhan itu tidak ada yang menang. Maka oleh kerana malu kepada orang ramai dan anak-anak mereka, akhirnya kedua-dua pahlawan itu lari untuk bertapa di dua buah gua yang berasingan. Mereka mati di sana. Mayat mereka masih belum dijumpai. Gunung pertapaan Mat Raya disebut Gunung Raya. Gunung yang menjulang di paras 1,000 meter ini adalah puncak yang tertinggi di Langkawi. Banyak sejarah dan legenda yang berasal dari Gunung Raya.

 
 
Kayu rangka binaan Balai Besar di Alor Setar dikatakan banyak yang diambil dari hutan Gunung Raya. Hutan ini juga menjadi puncak rezeki kepada penduduk tempatan. Ada yang datang ke hutan ini untuk mengutip kayu candan, kayu ramuan minyak wangi yang mahal hargaanya. Ada juga yang datang untuk mencari rotan dan manisan lebah. Nelayan Pulau Langkawi pula menjadikan Gunung Raya sebagai pedoman arah untuk balik ke pengkalan setelah keluar mencari rezeki di laut. Di samping itu, kebanyakan sungai di Pulau Langkawi bermula dari Gunung Raya. Antara sungai yang hulunya terletak di Gunung Raya itu ialah Sungai Hulu Melaka, Sungai Kisap, Sungai Kilim, Sungai Batu Asah dan Sungai Korok. Air dari sungai-sungai ini sering dikaitkan dengan perjodohan gadis di Langkawi . Apabila seseorang teruna berkahwin dengan gadis Langkawi, teruna itu dikatakan sudah terminum air Gunung Raya.

 

Masih adakah lagi budaya hantar Kad raya?

So bagaimana jawapan anda?hehe..aku memang nak hantar tapi tahun ni kira last aku hantar..lepas ni guna Sembang Maya aje ler~Facbook~Myspace~Skype~Twitter..duit setem mahal dah..satu kad raya 50posen...kalau 10 kad raya dah RM5....lagi kurang keje posmen sejak orang hantar surat melalui email ni..lagi naik harga duti setem yerk..heheheh....ini macam kah?tak boleh tahan..haha...so aku hantar kad raya kat beberapa kawan aku yang special la...tahun lepas pon dorang bagi aku kad raya..tak aku tak bagi kan..kad raya ni aku design sendiri....tapi mengecewakan aku setelah print kaler tak cantik..tapi takpe janji aku ikhlas nak bagi kan...hantar surat macam artis haha...artis kah?Mimpi lah ko!!!
Sila abaikan lappy aku tuh..fokus kat sampul biru tuh ok...itu lah Kad Raya <(^_^)>

11 Aug 2011

Berbuka tadi bekas rakan sekolah aku,Nadia belanja makan steamboat kat giant Nilai...agak best jugak lah tarah makanan kat situ sampai full loaded perut aku...kena longgarkan tali pinggang lah (hahaha) ..agaknya berapa lah dia tu kena bayar semua tuh..untuk 7 orang makan..aku rasa macam mahal jer...Tapi nak cerita pasal sedap...agak kurang la..biasa biasa je..aku penah makan kat satu steamboat ni dulu kat area ampang..(tak ingat nama restaurant) memang power...sedap seh..kuah & sup kat situ....masa aku kat ampang tu aku sorang dulu pon dah nak dekat RM50..agak agaknya tadi berapalah kan..kalau Rm50 kali dengan 7 tak ke RM350...tapi aku harap tak lah sampai mahal macam tuh..segan aku wehh...Tadi makan makan sambil sembang sembang..tapi aku rasa kawan aku tuh macam tak banyak bercakap lah...Aku tanya jugak apsal senyap je...Reason dia "Aku tengah tunggu giliran bakar aku punye food nih!!" ohh yeke?kalau macam tuh tak pe lah...kalau ada hal lain share ok!!!Jangan pendam pendam.....<(^_^)>





Lepas makan tadi dalam pukul 8.30 malam...kawan aku lagi sorang ni,Ain ajak pegi rumah kazen die kat Enstek,KLIA....nak jumpa kazen dia dari perak....(oh ain org perak rupenye)aku jumpa & lepak sekali dengan kazen dia...walaupon tak kenal kazen dia memang sporting layan aku macam dah lama kenal..sibuk suruh ain hulur air "Pelik"hahah..ain kate air die pelik....Aku memang dah full tak leh nak masuk perut dah...nak termuntah dah rasanya..lebih muatan hehhe...

Gerak balik dari rumah kazen ain dalam pukul 9.15pm...terus gerak pegi Tesco nilai..mak ain suruh beli beras..so bershopping barang dapur la kiteorang..Ain tanya aku beras yang ok..aku kata beras cap Jalaluddin hassan tu ok lah kot...Artis tu pon dah siap "Thumbs Up" kira best la tu..tapi ain kata"tak mau aku beli yg ade muka dia"haha..ok cari beras lain...akhirnya ain beli beras Jati..oklah dari yg dia tak nak tuh..hehe..Jalan jalan dalam tesco then announcement kata tesco nak close lagi berapa minit..tak cukup tapak nak melangkah pergi kat kaunter hehe..ain...ain...

Keluar dari Tesco lepak Dataran Nilai..Ain nak jumpe kawan dia yang berniaga kat situ....aku pon lepak ahh sambil main kucing kawan dia...comel sehh...bulu kucing tu dah macam karpet..kalau melangkah tak perasan boleh terpijak hehe..memang manja gile...hihihi...tetiba dapat calling dari mak aku tanya bila nak balik katanya....aku kata lah kejap lagi...beriaya suruh balik rupanya aku tak siapkan lagi susunan lagu untuk persembahan pentas mak aku..okay aku balik..ain hantar sampai gate rumah...thanks..banyak tempat kite pegi hari ni kan...hehhe

Thursday, August 11, 2011

Raya Oh Raya

Dah 11 hari kita berpuasa..bermakna ada lagi 19 hari kita nak beraya plak..so dah boleh kot manja~manja kan telinga dengar lagu raya hehe...bila dengar lagu raya teringat zaman zaman arwah uwan masih ada..syoknya raya bila balik kampung..terasa nak lompat lompat dengar perkataan "kampung" tuh...tapi sekarang dah tak berapa nak best..arwah uwan dah tak ade...lama jugak tak balik rumah arwah..tak tau apa jadi...sedih sedih...luahan hati aku..nak sangat kot lepak rumah arwah..ade sesape nak teman?rumah arwah uwan tu mcm masuk kat dalam hutan sikit..takut kalau pergi sorang sorang heheh...kampung kan!!!okey pasal lagu raya..aku suke lagu nostalgia raya..kalau yang baru baru plak aku just minat Kristal nyanyikan balik lagu raya lama & baru mereka...peminat Kristal lah kata kan...



Lagu Hari Raya Dari Kristal

13.Dari Jauh Ku pohon Maaf (O.A Sudirman)

Lagu Raya Dari Iqwal


Lagu Raya Dari Butterfly


Lagu Raya Dari New Boyz


Pikachu Sebenar

Comel kan...bleh ke aku "Dye" kucing putih aku kaler macam ni..agak agak mak aku kasi tak..ahakz...pipi die sangat cool hehhe

Wednesday, August 10, 2011

Type your name with @ in each letter and see who comes first. DON'T CHEAT!


Nak jugak try buat macam ni kat  Ⓕⓐⓒⓔⓑⓞⓞⓚ..special thanks to hasanah..ajarin aku...
Type your name with @ in each letter and see who comes first. DON'T CHEAT!

DARAH B


Salju Di Danau Rindu

Hye u ouls..new entry <(^_^)>..Tadi tengah surf internet & youtube terjumpa lagu "salju di danau rindu"-mamat exist punya kord gitar lah..agak korang ape aku lakukan erk?hehe..mesti korang agak dah aku nak cover lagu tuh..Lalala...betul..memang aku cover lagu tu..Guys uols nak tau ke?susah tau nak nyanyi lagu tuh...nak tercekik menyanyi...haha..so ini lah hasilnya...Jangan gelak kan saya..saya sensitip okay.....

 Salju Di danau Rindu

Monday, August 8, 2011

Tak Ku Sangka Tak Ku Duga

Demam youtube  plak aku sekarang hehe..bukan apa masa tengah terjah apa ada kat youtube terjumpa plak lagu "Tak ku sangka tak ku duga by BaronBros" band ni dari s`pore..best tau lagu ni..dulu group Kristal pernah cover lagu Baronbros..Lagu" Luahan hati" Kalau sape dengar korang akan perasan antara lagu luahan hati & ku tak ku sangka tak ku duga ni Melody macam nak dekat sama..mana taknya penciptanya dorang kan heheh..Ok balik kat cerita kita pasal lagu Tak Ku Sangka Tak Ku Duga-Baronbros..ramai giler para you-tubers yang Cover balik lagu ni..so aku pon nak gak try lagu ni..haha...korang kena try dengar versi aku..aku paksa korang dengar hahah tak ku sangka tak ku duga.wmv cover ~Aimi Kahar..lagu ni kurang catchy kan bile aku cover..tu sebabnya aku tak mahir nak plucking gitar sambil menyanyi..susah sangat..tu yang sampai sekarang cikgu aku kata "tempo lari lah aimi"..aishh.....suara pon tak sedap kan..haha tapi tak pe janji aku boleh nyanyi & main gitar...Lalalala

lawak betul la aku berlakon

Tadi masa tengah mencari CD lagu kat rak terjumpa Vcd masa PLKN dulu..ahakz dlm Vcd tu ada part aku berlakon..lawak giler..bawak watak seorang "Ibu"..tak tau lah aku..sejak zaman sekolah rendah lagi asyik berlakon jadi "ibu" aje...ade sifat keibuan kot kat wajah aku nih..ahakz..tapi tak pe janji aku berlakon kan..korang ade?tak de kan...ahakz...ni dia gambar gambar candid...ingat nak upload kan part berlakon tu tapi bila convert suara dengan video tak sama keluar...macam bingai je...so upload gambar aje lah..hehe...bengong aku dengan kain batik mak aku tuh..asyik nak tanggal aje masa tuh..yelah kan tak penah pakai kain batik..korang jangan gelak atau bahan aku tau..nanti aku merajuk mintak dipujuk hahhaha


My BFF "ZZATI"

Hah!! ini lah dia Cik "zzati" hehe...cantik tak dia?cantik kan!muke dia sangat sangat iras dengan mama dia, Bak orang kata Like mother like daughter kan!!Dia ni penyanyi baru....rasa kenal dia before dia jadi artis lah kot..kenal masa zaman Myspace...melanjut sampai ke facebook dan terus bertemu..kihkihkih....sekarang lain dah..dia makin cantik dan pandai bergaya..ahakz.....Zzati pun dah ada lagu sendiri...tajuk "Bukan Sombong, Akan ku nanti,3 Langkah,Jangan laju laju feat mohalim (guitarist hebat tue) Dan Cinta hanya padamu a.k.a sayang tetap sayang..sayang...heheh..semua lagu best woo...suara dia pon sangat sedap..pada siapa tak kenal zzati ni mesti tak sangka...orang nya kecik je...tapi suara dia "Besar dan nyaring" Kalau bergayut dengan dia kat tipun, perit telinga..ehh tak de lah tu retorik je hahah....Harap harap dia berjaya jadi apa yang dia impikan..cett..ayat ni mcm poyo`s haha..

search Internet dapat plak gambar ni..cantik cantik...







Saturday, August 6, 2011

Terasa nak main balik permainan zaman kanak kanak aku dulu

 Kete "Dash yankuro "
Ade lagi ke kete verse ni jual kat kedai?dulu aku penah beli zaman kanak kanak..abg aku satu aku ofkos kena ade satu kalau xbertumbuk...tapi prob nye..aku tau bukak je tp bila pasang arrgghh tak menjadi..abg aku la kena pasang kan..kalau tak aku akan menangis hahaha..dulu jiran sebelah rumah siap beli trek kete ni lagi....so bleh la race kan....bila dah race berlanggar je pecah pecah kete aku...rasa nak nangis..lepas tu aku tak main kat trek dah..aku main kat lantai je..tak ade sape nak langgar kete aku....lawak lawak
 
Rollerblade
ini pon salah satu pemainan fabret aku...parents aku bagi je beli tapi kalau nak main kena main depan mata dia..yelah kan...kasut roda kan mcm permainan yang sukar....dulu kat taman umah aku....macam permainan bermusim....tapi versi canggih sikit ahh hehe...start sorang beli semua terikut nak beli..nak dapat kan kasut ni aku kena merajuk rajuk a.k.a mengade mengade dengan parents aku baru dapat...hehe..tak salah aku beli dulu harga RM75..tapi bukan kaler ni..kaler purple...habis reput dah sebab lama tak main..sekarang ni masih ada lagi..makin murah :) rasa nak main tapi tengok badan sdiri macam tidak!!hahah


Lego
mainan ni paling banyak koleksi kat rumah aku sampai kan satu raga macam raga durian tuh..tapi bila main tu bawak sana sini asyik hilang aje..lama lama jadi sikit..aku dulu main ngan abang aku..bina rumah,buat ketebuat kapal terbang.buat sepah ehh tu abang aku keyh..aku baik,aku kemas balik....tapi memang best lah main benda ni..sampai mak aku siap beli set masak memasak...aku main kejup je lps tu boring aku campak aku kata "mak,boring la nak main ni..mcm budak pompuan..Hey!! ko pompuan ok!!tapi aku suka lagi lego...best bleh buat mcm mcm bentuk....



Askar permainan
Abang aku lah yang kumpul benda ni dulu..dia beli satu bundle ada byk patung dlm beg bundle tuh...aku memula macam blur nak buat apa lah ngan patung tuh..bukan boleh gerak gerak pon..keras je...rupanya abang aku nak main perang perang..dia la kot jadi raksasa haha....aku dulu join gak main patung ni..tapi rasa mcm bosan..so aku cipta satu cara permainan..aku susun semua askar tuh..then aku lastik semua askar..haha..aku kira dah menang lah.."Malaysia Boleh"heheh



Search