Monday, September 23, 2013

BOWLING TOURNAMENT GENG MANTIN 2013


My 1st task..Organize  tournament bowling bersama Cik Donut...
susah rupanya nak handle event cam gini rupanya...
Kena layan pelbagai ragam orang...haha..
takpe pengalaman....
walaupun penyertaan nya kecil & menyedihkan..aku nak ucap jutaan terima kasih yang dapat datang dan meluangkan masa memberi sokongan pada event ini..

Majulah sukan untuk negara!! 

Dari segi pemilihan dan penyediaan hadiah,item hamper,balut hamper semua tu keje Cik Donut..Aku surrender la bab membalut ni....








Hamper 1,2,3 & Hadiah BEST SCORE WANITA/LELAKI


Cik Donut Bersama Bungkusan hampernya...


Ganas ok!!!!

Keje aku booking tempat, cari orang...
daftar orang...
kacau orang!!!

Tujuan utama event ni saje nak kumpulkan member member masa sek rendah..
Mungkin masa dan tarikh yang kurang sesuai hanya 9 orang saje dapat datang....
yang lain ada yang dari awal dah bagitau tak datang..
ada yang tak bagitau langsung..haha..

senyap je..!!!


KAMI LAH YANG SEMBILAN ORANG ITU!!!


Pose dulu sebelum GAME


Mehh remind balik sepanjang game tournament berlangsung...
Game start pukul 2pm tapi aku pukul 1.15 dah sampai Pusat Bowling Kompleks Sukan Airport, Nilai....
Cik Donut lambat datang heheh dia amik boyfie dia (woii kawan laki laa)....
Aku sampai aje tanya kaunter mula pukul berapa..
staff sana kata up to u!!!..
tapi aku tunggu mereka2 dtg dlu....
Bila semua dah sampai...
dah dapat kasut..
terus buat cabut undi untuk 6 orang gurlz yang ada....
dan cabutan undi lain untuk boy yang ade....

Seronok men bowling..
walaupon jumlah kecil kami tetap happy....


Group team kami!!!


Team 1:

Ramadan
Anisa
Sheila

Team 2

Azam
Ina
Diyana

Team 3

Saiful
Donut
Aku 

(Masa cabutan undi ni kebetulan...Anisa dapat satu group dgn adik dia...Ina dapat satu group dengan suami dia...donut plak satu group dgn kawan dia..) agak kalau ade team 4 mau aku satu group dengan kawan aku diyana hehehe



Aksi Silang Kaki Ina tu yang mahal :D

Aksi Lontaran Ramadan =_=


Pemenang bagi BEST SCORE LELAKI : En AZAM




Pemenang bagi BEST SCORE WANITA : Cik DONUT



(tak dapat nak kata kan tidak..mereka memang superb terer)


Team Yang Menjadi Juara..
Team 3




Team tempat ke-2
Team 2




Team tempat ke 3
Team 1



(Maafkan saya Gambar banyak Shaking..Adik Saya gigil hehehe..)

(Ini semua kebetulan yaa...ahaha...menaik menurun semua hahaha)






CANDID




CANDID



video

lepas masing masing dah dapat hadiah...
kami gerak pegi makan makan...
tapi time ni kami 7 orang aje...
lagi dua dah mintak balik dulu....
Thanks korang!!!!







T.kasih geng geng yang hadir..yang Dari Cheras tu..mantin..seremban..& sewaktu dengan nya..next event banyak penyertaan...kita up kan lagi harga..hadiah...baru masyukk kan.. ;D..next event organizer nya dah tentu bukan aku...kot cik donut nak menyambung..aku sentiasa support =_=

Tuesday, September 17, 2013

HARI PERJUMPAAN KELUARGA INDUK ABDULLAH BIN AKOB (15 SEPTEMBER 2013)


Salam semua...Mehh nak share serba sikit pasal family & Keturunan saya...Abdullah Bin Akob ni merupakan Moyang saya..ayah kepada atuk saya..Jamrus...Jamrus ni ayah kepada ayah saya..Kaharuddin...Jelas?

Nak tau tak macam mana boleh seramai ni?

Ok jom mula...Atok saya, Jamrus ni anak ke 7 dari 8 adik beradik....dari 8 beradik tu kawin kawin..dapat anak..anak kawin kawin dapat cucu..cucu kawin kawin dapat cicit..cicit kawen dapat..dapat ape lg ekk..haha..ntah tak terkira....Saya di inform kan saya mempunyai seramai 908 orang ahli keluarga start dari generasi pertama kedua ketiga keempat kelima dan ke enam...saya pewaris generasi ke 3...nampaknya dah sampai tahap generasi ke-6 bermakna saya telah mempunyai cucu hehehe...



Nama ni exclusive hanya preview kat blog aje ;D






Jadi atas usaha salah seorang pakcik saya...maka terhimpun lah separuh dari 908 dalam majlis besar ni...saya pon salah seorang ajk dilantik setiap keluarga untuk mengumpul detail data mengenai kisah atuk dan juga uwan saya...tak banyak pon saya tau pasal atuk saya sebab setahun sblm saya di lahirkan..atuk dah kembali kerahmahtullah..tapi uwan saya masih ada sehingga tahun 2006 uwan saya pulak menghembuskan nafas terakhir..bermakna saya dah jadi cucu yatim piatu...



1st generasi yang masih ada tapi hanya menantu abdullah bin akob...




Ketika event ni dijalankan saya masih tak kenal dengan mereka2 ni hehe...sebab selalu sangat jumpa kan kan..hahaha...saya just duduk berkumpul dengan saudara mara satu atok dan 2 nenek saya je..haha...Atok saya kawen 2 x...1st sekali dengan nenek noriah namanya..dapat 3 orang anak..lepas tu dengan uwan saya dapat 7 orang anak tapi sorang meninggal tinggal 6 so jadi 9 semuanya...Disebabkan kebanyakkan sepupu saya ni ramai yang kecik kecik lagi dan baru mula mendirikan rumah tangga jadi ahli ahli seterusnya tak berapa ramai hehe...cucu atok saya semuanya ada 27 orang..cicit ada 10 kalau tak silap hehehe....







Masing masing lepak kat meja di khaskan...





Bila kumpulkan semua adik beradik atok saya tu yang jadi ramai bebenor tuh..lepas ni mesti lagi bertambah dengan baby baby baru..bini baru..laki baru..hehee....bila tengok sedara mara ramai rasa bangga pon ada...dlu tak penah tau pon..kalau kenduri la datang seramai ni memang superb meriah ahh....saya kawen bleh tak datang sampai sembilan ratus lebih?hahahah....saya nak tempek gambar kat sini tapi gambar in progress katanya..so tunggu aje laa...gambar atas sekali tu gambar petikkan dari surat khabar utusan malaysia 16 september 2013....cuba cari saya yang mana satu?hehehe
----------------------------------------------------------------------
Ni antara separuh dari 908 Ahli yang hadir!!ramai kan..agak kalau semua dtg xmasuk frame pon hahaha
Cer Carik gurl yg pakai tudung kuning buat peace Y hehehe!!!


Sunday, September 8, 2013

LOITERING TIME!!!

Today Jalan jalan lepak lepak kat Aeon Jusco Seremban 2..
Tempat saya ni tu ajelahh grand mall yang best..yang lain hampeh..
dah macam hidup segan mati tak mahu.



After keje terus pick up Diyana kat desa jati...dekat je rumah dia dengan my opis!!!10 minit sampai hahaa....kata dia "Mama Abah tak ade hantar amir pegi BATTLE DANCE kat Klang" Adik dia terer menari..saya panggil adik dia justin bieber..muke pon cute kihkihkih...So kami je jalan jalan ni...Tapi sebelum pegi Aeon singgah Terminal One dulu...Nak beli bateri & memory card camera....Pada masa dan waktu yang sama dedua tu nak rosak...adoii nasib gambar semua dah transfer ke laptop....untuk 2 tu je...dah terbang RM180...Glurpp!!!....time yang malang...



Gerak Dari Terminal One seremban ke Aeon jusco Seremban 2..biasa tak jem 10 minit sampai tapi kali ni jem ehh botingkek tingkek....perghhh jenuh kaki tekan brek-minyak-brek-minyak...lenguh siot!!!..jem boleh dikatakan taken 30 minit kot...freghhh...tu pasal xsuke masuk bandar time hari minggu...jenuh....tapi nak berjalan punya pasal reda je...

Setelah sampai tu plan asal nak tgk TANDA PUTERA...Tapi bila usha TV screen tu time tayangan agak lewat...last adik ku ckp takpayah tgk wayang kita jalan jalan je dalam tu...ok gak jalan2..lagi pon masa macam suntuk je plakk...tayangan citer tu plak macam tak kena dengan time kami...Sebenarnya saya pun kurang citer sejarah ni hehe...tapi budak tu nak sangat tengok ....Akhirnya tak jadi jugak tgk..beli DVD tgk kat rumah aje lah =_=

Kami jalan jalan usha usha barang...usha usha orang..makk aii sale situ tergolekk golekk....tapi pattern tak semenarik time nak raya aritu....Harga baju sehelai makan ratus tapi pattern dengan kaler mengecewakan...apelah citerasa org yang buat baju tuh

Budak sorang ni ajak pegi berpossing kat mesin gambar..ehh ape tuhh macam pelik je..mesin gambar?sekali pegi kat situ...canggih..la ni tak payah pegi studio nak ambik gambar..pegi sane je...4 keping gambar 4 kali possing RM14..KO HADE?so share2 laa RM7 seorang...Sesekali takpe la..ikutkan aje..tapi bila tengok hasilnya...Kahkahkah..muke kita bersih gila di edit..tak payah pakai produk Asmidar pakai tu dah licin selicin licinnya tapi semua ni dalam gambar aje laaa hehehe...ngokngek je ni..muke dah style korean..opss korean part mana tah hahaha....nak tengok?Tak mau gelak ok!!blasah karang...



lopeh berpossing kami adalah sangat LAPAR!!!....round round cari food court...tapi penuh jugak dah pukul 3pm still penuh...last sekali lepas puas mencari dan cari kami makan kat Chicken Rice Shop..Kami Makan pakej double Chicken..satu pakej dalam Rm37 rasanya...sedap gak puas makan...taugeh pon restaurant tu goreng sedap..yang dekat CRS Nilai taugeh tu masin gila dan pahit..rasa phobia nak makan plakk..tapi yang ni memang sedap....nyumm nyumm masa tulis ni pon tengah lapar yee haha.....

Monday, September 2, 2013

OPEN HOUSE RAYA RAYA "KAK NINA BOAVISTA"

Super gorgeous Open House Kat Menara KL....BATAK kejap!!!

Sebenarnya saya adalah seorang yang gayat dengan ketinggian...ketinggian appartmet 8 tingkat pon saya dah rasa macam nak tumbang kihkihkih..apetah lagi ketinggian..335 meter..kalau sampai antena 421 meter..tinggi kan...Time naik lift memang rasa mual dan dalam telinga macam ada tekanan....Tak silap tingkat 3 rasanya open house kak fena ni....makk aii gayat nye saya masa tengok bawah....rasa macam nak tumbang KL tower kihkihkih..tapi bila lama lama ok dah....lepas makan..ramai ramai pose kat tingkap tu sambil hati hati takut jatuh bawah..hahaha....paling klakar yana kot hahah..main tolak tolak sikit dia dah cuak hahaha....terasa macam nak jatuh!!!

Kami sampai open house kak fena ni dah dekat pukul 4 ptg macam tu...masa tu hujan dengan sangat lebatnya..persekitaran pon lembap lembap gelap semua ada...Rasa sweet bila asmidar berpayung dengan waney..saya berpayung dengan azimah hehehe...kami sampai orang kato dah alah usaii...nasib ada lebihan food yang tinggal...dodol tu sangat sedap...amik penuh satu pinggan kertas untuk saya aje...chill!!!
bukan lambat sampai tapi lambat gerak dari trio lan kristal...dengan tempuh jem kl tuh...tapi saya sangat teruja lah naik kete jalan jalan keliling kl..hehehe...kepala mendongak je...tingginya bulding...Dekat Nilai tak ade!!hehee....thanks asmidar tumpangkan akak dan kawan akak, azimah dan anta akak sampai  kat KTM putra..always appreciate you darl!!! thanks jugak kat kak fena...invite kls ke open house kak...u always gorgeous kak..macam retis :D Thanks jugak kat semua KLS yang amat sporting!!sentiasa rindu dengan geng kls kemana jua saya pergi =_=





Sunday, September 1, 2013

OPEN HOUSE TRIO "LAN KRISTAL, SYURA MASTERCHEF & SITI NORDIANA (NANA)


Saya dapat jemputan ke Majlis mereka ni....Mekasih abang Lan & kak sheila..invite Kls :D..Teruja dan terharu...Actually ni kot 1st time aku attend majlis Artis macam ni..hehe..so aku tersangatlan BATAK....Wajib nak bergambar dengan 3 Artis ni..Lagi pon Aku memang minat dengan dorang ni since zaman sekolah menangah..Boleh dikatakan setiap bulan mesti dorang punya citer keluar kat Majalah MANGGA....Pelbagai kisah Pelbagai Telatah....Tapi semenjak dah tak de kisah mereka di paparkan dalam majalah tu...tak beli dah..semua baca kat internet je..murah pon murah..senang pon senang!!!



Majlis ni diadakan kat Wangsa maju...hanya jarak beberapa buah kedai je dengan syarikat Milik Lan kristal...Agak dia selalu lepak makan situ so sekali harung buat open house kat situ..lepas majlis tak payah pikir nak kemas atau basuh kuali ke ape bagai!!!Catering terus..makan dan telan dan buang hehehe



Gerak dari Nilai ke sana ambil masa dalam sejam 20 minit..Janji dengan member dalam pukul 1pm sampai tapi memandangkan aku sendiri pon dah terlepas tren...terlajak masa so sampai 1.45pm...Aku pegi di temani member baru...peminat kristal jugak..Azimah nama dia...Tinggal berdekatan rumah aku jugak....Dari nilai ke sentral naik Komuter sampai sentral KL..then naik LRT sampai ke Lrt sri rampai...Then jalan kaki sampai kat majlis tuh..ponekk den!!!berpoluh poluh di buek ehh....elok naik teksi..tapi den sajo nak jalan kaki tapi hujan pulak kono lari lari dengan kasut heel..adoiii...kalau terkelucehh la kaki memang mendapat laa!!! 



Sampai sampai aje dengar Lan kristal sedang nyanyi lagu Raya...Suasana hari raya duet dengan syura tak silap!!!Saya sangat laa salute kepada 3 artis tuh..meraka sangatlah HUMBLE....mesra...Low profile....saya sebagai peminat merasa sangat bertuah jumpa mereka!!! "Crying..Happy Happy..psstt"

















RAYA MASIH RAYA

Selamat hari kemerdekaan yang ke 56 dan Selamat hari raya...Mood raya masih ada...geng geng still ada datang rumah..mekasihh korang...Hari ni dah syawal ke-24..Barulah Nureleena & family serta Noorazlin & family sempat singgah ke teratak ayahdaku :D

Pagi sebelum mereka datang tu..aku kena pegi opis dlu..Dato Alvin nak ambik barang!!...Dalam pukul 12...lepas tu baru dapat balik...siap beli ais lagi..ais manjang abis je..kata taukey ramai buat open house..ais habis!!!laku ekk jual ais ni :D

1st yang datang Diyana & adik adiknya..."Saya sangatlah geram dengan adiknya,syifa" Comel giler!!!....suke main dengan kucing...!!bahaya bahaya!!!...dia sentuh badan kucing dia gelak terbahak bahak..kucing aim je dia..dapat tangan ko aku gigit!!"kihkihkih....

2nd  family yang datang..Elena & family...pick up mereka depan giant nilai....katanya hafal sampai giant je..hehe..nasib yana ade..tumpang kete dia je..xpayah nak keluarkan kete dari garaj...Wahh boyfie dia pon hade!!..kali ni tak banyak cakap plakk dia..rase RARE..Malu ekk Khai..hahaha....malu dengan akak ke malu dengan mak eleena?nasib mak je..kalau ade ayah dia sekali bisu terus hahaha....Mereka sampai around 1.30pm...semua dah siap terhidang..


i makes this for "Tetamu"


Makan makan....talking talking...laughing...laughing..slappgng..slapping...Jaming,,jaming...singing..singing...and terasa nak sleeping..sleeping...plakk..hahaha..best jumpa rindu kat eleena... <3 elna rindu akak tak?hehe...aku rasa macam dia bebetul adik den lak...kenal dia since dia umur 14 rasanya..skrg dia dh umur 20...6 tahun berlalu dengan pantasnya..dari saman mysapce ke zaman facebook ke zaman twitter...

Nur Eleena

Ada gaya seorang gitarist hebat!!!

Possing maut!!!

Setengah jam lepas mereka pulang...Family Noorazlin plak dah sampai...Tak sempat sempat mak aku nak solat!!heheh...datang dua 3 kereta dengan mak cik dan pakciknya...serta sepupu sepapatnya...Saya sebenarnya adalah sangat segan bila berjumpa kenalan..tapi xnak hilang macho..den gagahkan juo!!!

Tradisi raya raya..makan makan..talking talking..laughing...laughing....briefing...Settle lauk pauk mak aku..bagus tak payah aku nak 3 hari 3 malam makan benda yg sama je...hahaa...muak!!!...mereka datang sekali balik berasingan...Makcik dia balik dulu sebab ade kawan dia datang rumah...Lin & mak ade bergosip dengan mak aku..haha..biarkan..lalalalaa....aku pulak dah janji dengan diyana nak makan sushi...tapi tak makan pon....makan kat Chicken rice shop...Ayam lagi..ayam dan ayam lagi!!Balik rumah pikir bantal je..sambil pikir tak sabar nak jumpa lan kristal ke-esokannya...




Search