Thursday, August 23, 2012

Gambar Raya

Aimi just nak tempek gambar je...cerita kisah raya nanti aimi akan taip kemudian...Mood beraya tak habis lagi nie...tak sempat nak menaip hehehe








Friday, August 17, 2012

28 Ramadhan

Bulan Ramadan hampir melabuh pergi..
Bulan Syawal pulak dinanti...
Persiapan raya sudah dibeli..
cuma menunggu hari raya ini..

Tak sangka dah nak raya dah kita semua pada Ahad nie...rasa kejap je puasa berlalu...macam tak sedar je dah nak habis puasa kan!!...so bagaimana persiapan raya korang?Aimi tahun nie taklah sangat berbaju baru pon..just re-cycle baju yang lama lama je...hehe..bukan orang tau pon,.ehhhh dah bagi tahu plak hehehe...Persediaan raya tahun nie aimi just buat kuih raya je...hehe...semua kuih raya dah siap dah..cuma satu jenis lagi la tak siap..Kuih yang tu mak aimi yang buat..dia paling expert...kalau aimi la yang buat manjang cacat je rope nye hehehe....kuih goyang ekekekekeke....!!!!since isnin lepas sampai hari nie...aimi dah siapkan 4 jenis kuih raya...almond london-tart nenas-green princess-alomond cookies...Ayah plak just tambah kuih bahulu dengan kerepek je...Tahun nie memang tak lah nak buat kuih bahulu....makan je la...kuih tunjuk heheheh...Mungkin esok kot mak nak buat kuih dia tu....aimi tolong sikit sikit je ler....hehehe....


semua nie aimi buat sendiri tau...even thought texture x cun tapi janji ade heheheh 


Malam tadi...sibuk tolong mak pasang panjut...ehhh pelita modern laaa....hehehe....ade 10 pcs semua...aimi memang first time lah nak pasang benda alah nie...masukkan penunu nye tuh adehhh Fail....nasib ade mak..OTAI babe....hehehe...So hari nie rumah aimi diterangi cahaya pelita...rasa macam suasana kampung....tapi tak sangat laaa rasanya sebab tinggal pekan...hehehe....asal boleh je la....



Kepada kengkawan yang baca blog nie...Aimi nak ucapkan selamat hari raya kepada kawan kawan yang beragama islam...maaf jikalau ada terkasar disetiap penulisan aimi,buat korang terasa...semua yang salah datang dari aimi....sape boleh elakkan kan ;D

Pesanan untuk korang yang balik kampung & menyambut raya...
-Jangan bawak kete laju laju...bawak slow slow..
-Jangan Main mercun...ehh dah banyak kes wowww...jari putus..jari hancur....Ngerilah....
-Jangan makan manis manis banyak sangat...nanti banyak penyakit....
-Jangan Lupa bagi duit raya kat Aimi ("ehhh kita leh dapat laghi tak")hehe
-Jangan sombong sombong kalau terjumpa penulis blog nie...aimi :D

terimalah kad maya nie dari saya!!!!

Tuesday, August 7, 2012

17 Ramadhan

Alhamdulilah dah siap pon kerje mengecat rumah..alahai penat nye tak terkira..tak plak lapar tapi haus...kat fikiran ni masa tu dah terbayangkan Cokes,Pepsi,100 plus,ABC..tapi apa kan daya..puasa kan hehe sabar sabar...so lepas nie dah boleh pergi mydin nilai shopping sikit lampu pelita :D bukan nak berpoyo sangat la kan..tapi tak tau la apsal kali nie macam nak sangat pasang pelita keliling rumah...Tapi suasana tak syok macam kat kampung la...duduk pekan...so suasana tu kita boleh cipta kat kediaman sendiri... (=_+) pokok pangkal usaha...haha..lepas nie fokus plak kat kuih raya...Mak macam tak nak beli siap je...sebab dia kata bukan sedap pon..cantik je lebih...so nak tak nak..anak pompuan dia yang kecik tak berapa nak kecik nie la berkampung kat dapur nanti...Saya buat 5 jenis biskut raya...Almond london,Tart gulung,biskut hijau (base biskut arab),cornflakes madu & kuih goyang..atau modern sikit bunyinye...kuih rose...Agak macam kejap aje lagi 14 hari nak berhari raya kan...stesen radio pon dah putarkan lagu raya...berkobar kobar bila drive dengar lagu raya..macam dah raya..tapi belum masih dijalan je raya =) so apa yang di plan akan menjadilah....




Search