Sunday, December 25, 2016

RONDA MALAM KRISMAS

DATING time.
Dengan cara kami keluar berdua boleh tenangkan fikiran kami.
biasalah aku dah tak ramai kawan yang single mingle macam aku ni.
ada adik angkat ni pun dah cukup buat aku sentiasa di hargai. cewahhh.


Kami jalan jalan malam Krismas.
Salji takde tapi hujan renyai renyai ada.
Cantik dan meriah suasana kat sini.
walaupun bumi di hujani gerimis malam.

Makin hujan makin ramai.
maybe dorang rasa sama macam kami
hiburan malam minggu.
bawak keluarga berhibur dgn cara mereka.
korang nak bawak family dan anak anak kesini amatlah sesuai.
Parking pun banyak.
Game utk anak anak pun banyak.
aku dah bawak anak buat kesini
kali ni bawak adik adik plak lah.


Kat Entrance korang dah boleh nampak dinasour tu.
bukan kecik ye. sangat lah besar.
agak kalau kena pijak sure arwah.
tapi hanya kepala dia aje bergerak ke kanan dan kiri.
memerhati dari atas kot.
dan dianasour tu bisu kot. takde bunyi pun.
 tak pun dinasour pemalu. senyap je.
mungkin jugak spesis dinasour senyap haha.
 sebelah kanan hujung kat lot parking ada "Optimus prime"
Tinggi betul. teruja tengok. tapi kat area dada robot tu je apa tah benda pusing2 tu. yang lain kaku.


Bumble Bee, megatron, starscream,ironhide,Berricade dan yang lain-lain semua tak duduk bumi. Hanya Optimus Prime je membatu disitu. kot ada yang lain2 gempaq jugak kot.
lepas ni ada kot filem transformers shooting kat Malaysia. Lokasi utama Bazar sentral Nilai 3. kehkehkeh. merapu lebih lah aku kan.


Dah puas jalan-jalan sana sini. jalan jalan cari makan pulak lah.
korang kot sesat dan lapar boleh cari adik manis pakai shawl kuning tu.
Rojak buah dia dengan laksa dia sangat superb.
Harga pun berbaloi.

lagi berbaloi makan panas2 laksa tu.
Land mark kedai sebelah blkg transformers tadi tu je.
sebelah brader jual SATAR.
Korang harus Cuba. Tapi harus ingatlah. Bazar ni setiap hari sabtu dan ahad je. diulang kembali sabtu dan ahad je. hari lain memang tak bukak.

video

Ni di antara robot robot yang wujud kat bazar sentral. 

 sebelum balik kita possing dengan budak lampu ni.
kat sini lebih kurang MINI ICITY lah.
Start buka 5pm-11mlm.

Kalau pegi sini jangan lupa masuk dalam Mall bazar sentral.
Amik gambar. Dinding, Atap. syiling semua 3D.
Sekian sampai disini saje.
Balik tido.
Hujan masih renyai,

Saturday, December 10, 2016

MOVIE TIME


Walaupun kami ada perbezaan umur,
Tapi kami mempunyai minat yang sama.
Kami suka
GENRE MUZIK YANG SAMA
BERMAIN ALAT MUZIK
MOVIE
PHOTOSHOOT
MAKAN MAKAN
JALAN JALAN
HIKING
TALKING
LAUGHING
Boleh dikatakan memang banyak persamaan.

Kekadang sampai time sengal dia ni
memang boleh bikin aku pusing jugak.
i loved her attitude <3
dah aku tak nak puji dia sangat.
kang kembang seperiuk pulak.

Harini hari hang out sedunia.
base on planning aku nak pergi Karnival MAHA.
Aku dah siap siap nak keluar tapi terpaksa Cancel
Adalah reason yang kukuh.
Aku bangun pagi siap2 tapi duduk rumah.
Dah terbiasa dah macam ni. Haha
Dah tak keluar,
Jadi aku decide nak duduk rumah layan mata.
Tapi tetiba dapat whatsapp.



Tetiba bersemangat nak keluar balik.
Aku dah siap siap terus mintak bapak aku hantar ke KTM Nilai.
Eleena Pick Up aku kat LRT rumah dia.
Aku dari Nilai-Bandar Tasik Selatan Naik Komuter
Dari Bandar Tasik Selatan ke LRT tu Naik MRT.
Lebih kurang Sejam jugak perjalanan tu.
Gagah nak keluar punya pasal kan.

Around 12tengah hari sampai kat LRT tu.
Mak dia ajak kita singgah makan dulu kat rumah.
Haha. Aku ni sebenarnya adalah dalam keadaan SEGAN. :P
Takpe slumber je lah. Baru macho. Bhabhabha.

Nak berkawan dengan anak orang kena kenal Family dia jugak.
Adey...dah macam Bercinta pulak. No no.!
In case apa apa senang sebenarnya.
Baik parents dia, Adik beradik dia,
ipar duai dia semua baik baik orangnya.
Sedap makcik masak,
Bermula lah detik leburnya sebuah "Perjalanan Diet"

Konsep persahabatan Kami
"Lepak,Makan,Laughing,Makan, Talking, Makan"
Konsep ni tak akan berubah sampai bila bila.
Ni baru makan kat rumah dia,
Belum makan lepas MOVIE kang, Ayoyo.

Dia Drive! mak oiii, laju laju nak pergi mana?
Ioi puchong je pun.

Sampai-sampai je terus beli tiket wayang,






FILEM DESOLASI



video


Lepas tu makan,
Yes makan!
tu baru kudap kudap mesra belum makan yang heavy lagi.
Dia makan Sushi, Aku konon nak maintain balik lah diet tu,
Terbeli dan termakan Waffle.
flavor Coklat dgn peanut pulak tu.
Dekat mana nak dietnya tu?
Hancuss!!

Movie time 1.45pm
Actually, 1 year kot dah tak tengok wayang ni.
Biasa tengok kat Astro First je lah.
Sebab takde geng terdekat nak layan Movie melayu ni.
Kakak aku plak jenis "English Movie addict"

memang payah nak ajak berMalay movie ni.



Harini eleena tengok Movie "Paklang" dia berlakon.
Menampilkan Syamsul yusof (watak Aiman) sebagai pelakon Utama.
Filem ni mengenai seorang remaja yang nak hidup dalam dunia dia sendiri. Jenis tak nak masalah yang belenggu kehidupan dia. Sampai dia nak semua orang kat dunia ni lenyap. Nak duduk kat dunia sorang-sorang.(KL tanpa Manusia).

Dalam cerita ni (Watak Aiman) bawak 2 watak dalam satu cerita. Berikteraksi dengan dunia yang nyata dan satu lagi boleh berikteraksi dengan alam Roh.
Filem ni bukan filem kosong-kosong. Walaupun nampak sikit tahyul. tapi ada moral of story nya. Pengarah cukup bijak mendidik penonton dengan dakwah Fiem ni. korang mesti pergi tengok. Belum ada lagi kot pengarah Muda macam Syafiq Yusof gunakan hampir keseluruhan cerita dengan Teknik CGI. macam real kot.

Pelakon-pelakon pun Star star okay!
Selain pelakon utama, Ada Bella dally (heroin filem ni) Jalaluddin Hassan (Supporting Actor), Aida Khalida, Pekin Ibrahim, Jacky kam, C.Kumaresan & Siraj Alsagoff.
Durasi filem lebih kurang 1 jam 45 minit.
Filem ni filem Fiksyen Malaysia :)

Pemulaan cerita agak mendatar sebab nak cipta persoalan. sampai aku sendiri agak blur. tertanya tanya cerita apa ni. Tapi the end dia memang terbaik. segala persoalan aku terjawab di akhir cerita.
Hot dialog yang aku suka
mendalam maknanya.


"Adakah kita solat sebab 'nak sesuatu' dari Allah, atau sebab Allah memang 'berhak' disembah?"


"Dunia adalah penjara bagi orang mukmin dan Syurga bagi orang kafir"



"Kebahagiaan yang sebenar adalah di syurga"



habis movie kami makan lagi....
Kan aku dah cakap tadi.
Teras persahabatan kami adalah MAKAN.
tadi konon nak ulang sushi.
Tapi macam nampak Pizza Hut.
Habis lah hahaa.

Tak payah nak fikir banyak.
Aku memang makan Pizza harini dengan eleena.
Hancur berkecai diet aku dan Iman aku.
Hahaha

1 cup of mushroom soup with garlic bread
&
3 slice of pizza.

erkkk
EAT CLEAN sesat tak jumpa aku.
HAHAHA.

Dah makan means dah kenyang.
Dah kenyang hari dah petang,
Hari dah petang aku kena pulang,
Kita jumpa lagi akan datang

Terima kasih awak bawak kita jalan jalan, Belanja pop corn
nanti kita teruskan legasi makan-makan ni dengan
dua org kakak yang selalu sibuk tu pulak ok!

AKU MAHU PULANG!
















































































































































































































































Sunday, December 4, 2016

CONGRATULATION DEAR

Tahniah! Adik angkat aku dah kawen :P
"Ain Marsela & Rasydan"
Terpukul? takdelah dah jodoh dia awal. hehe
Aku steady je. Haha
Ain dan pasangan sebaya 21 tahun tau.
mesti nanti bila anak anak dah besar
anak anak sebaya mak nya je.

Maap ler tak dapat datang time nikah tu.
masalah problem banyak tak settle.
pack gila hari hari mendatang aku ni hah.

Cantik gila pengantin perempuan tuh.
Dia dah memang cantik. Make up plak lagi.
Lagi superb cantik.

Adik beradik pengantin perempuan ada 6 org.
Pengantin perempuan anak bongsu.
kira totally termasuk ain dah kawen tinggal eleena je lah lagi solo.
Ehh eleena solo?? dia dah berpunya tapi
belum tanda tanda nak makan nasi minyak je.
Haha.

Aku sempat datang time resepsi je.
ngam ngam time aku sampai. pengantin dah sampai.
sampai2 je aku terus makan lah apa lagi.
tapi tak sempat nak selfie dengan pengantin.
sibuk sangat pengantin kita bergambar.

Jadi sempat bergambar dengan Kakak pengantin je.

Kakak pengantin tudung cekelat.




(Yang tengah tu Pak menakan pengantin perempuan)

gambar2 seterusnya ni aku rembat dari
FB ahli keluarga pengantin perempuan :P

TAHNIAH AIN DAN PASANGAN. SEMOGA BAHAGIA SEHINGGA KE JANNAH.
SEMOGA DAPAT ANAK-ANAK YANG COMEL-COMEL DAN ANAK-ANAK YANG SOLEH. :)





Search