Sunday, March 25, 2012

24/03/12

Sabtu yang membosankan...nak pegi Litar sepang jemmm tak ingat start dari simpang KLIA..malas nak berasak asak...so pick up kereta pegi jalan jalan keliling nilai...terasa macam bengong je pusing pusing dengan kete sorang sorang...pegi shopping kat tesco pon sorang sorang..takde kawan ok....wahai Asnurain..kapan mau pulang!!!miss u lah....so nak meriahkan lagi jalan cerita Call nadia ajak lepaking rumah hidayah..melawat dia yang baru lepas bersalin..tapi nadia nak pegi esok..ahad...urmm....takpe la..esok aku sibuk....so aku call zalilah ajak pegi temankan aku pegi rumah dayah...aku call dan ajak keluar...dari Bandar baru nilai aku away to taman semarak pick dia plak....tak jauh mana pon...lepas dah amik zalilah sesi mencari rumah dayah kat desa indah,...tak sangka aku selalu lalu area situ la rumah dia hehehe....Comel baby dia...nama mohd rayyan rezki...nama pon sedap.,...lepas lepaking hampir setengah jam..aku ajak zalilah balik...lama lama umah orang pon bosan heheh...dayah sure nak rehatkan...before aku hantar zalilah balik..aku tanya dia..."ko nak balik terus or nak jalan jalan dengan aku dulu..pegi makan aiskerim kat ICEROOM?"Dia pon nak pegi ICEROOM..so let`s go!!!..sebab aku bawak dia jenjalan..dia belanja aku makan aiskerim coklat kacang...nyummnyumm..sedap heheh....
lepas makan aku hantar dia balik & aku pon balik rumah hehehe.....

Sunday, March 11, 2012

kisah itu ini 11 march 2012

Hari ni 11 march 2012...

Aku keluar with my Siblings,...Along (kimmy) Anun,eleena (Adik) & Yana...happy nice day hehe..meet kat Mid valley Bangsar..

Gerak keluar rumah pukul 9.45pagi..tapi belek itu belek ini..cari kasut tak jumpa...jadi pukul 10 pagi baru gerak dari rumah menuju ke KTM Nilai....then cari yana kat sekeliling tapi tak de...rupanya dia pon lambat macam aku....dia lambat 5 minit dari aku hehe...jadi train pukul 10.05 memang mentah mentah la kan dah terlepas..so kami berdua naik train pukul 10.35pagi..janji dengan kimmy & eleena pukul 11 mcm tu tapi sampai nye pukul 12.30 tengah hari jenuh mereka berdua menunggu hehehehe..sorry...

Sampai mid je terus calling eleena...hehe...bunyi mcm dah bosan je tunggu..sorry train gerak macam siputt!!hehe..Bila dah jumpa salam salam cium pipi & plok2..sweet kan?hehehe..so dah jumpa bagai..dah pukul 12 lebih dan nak ke pukul 1...perut sure rock keroncongkan?hehe...kami nak makan..memula nak makan kat marin?ehh tamarind?ntah lah apa nak tempat tu kat mid hehe hidang makanan thailand...macam sedap..sekali nengok harga..makk aiii berpuluh harganya..so ukur baju kat badan sendiri kan?hehe..so kami keluar terus pegi makan kat Manhattan...makan ikang..ikan la..iskkk ganu plak!..

Lepas makan..shopping time...sebenarnye kan aku ni bukan jenis kaki shopping..aku ni akan beli barang yang aku nak terus ,tak nak dah belek belek itu ini..kalau kena ngan badan aku beli je...si kakak aku sorang ni kimmy, nak cari dress dia tak jumpa jumpa...so menunggu dia, aku plak yang terbeli baju hehe...banyak ahh terbeli erk...terberkenan plak kat baju tu hehe.... kehulur kehilir aku,yana &eleena mengekor si kimmy dari atas ke bawah..dari bawah ke atas..dari kanan ke kiri dari kiri kekanan..macam nak lumpuh dah aku berjalan..bak kata Eleena "Kak aimi, rasa kaki nak patah!!" waa-haa-haaa!!tau penat!!nasib xsemputkan hehe.. bila dah lama sangat dia still tak jumpa baju...bila dia tanya baju tu ok ke tak..aku dah macam jadi"wehhh cantik baju ni wehh..seyes baik ko amik..nanti kempunan"waa-haha-haha korang rasa agak aku masa tu ikhlas ke tak?hukhuk..sorry kimmy...haha....maafkan saya..!!!

time to back home..dah pukul 6pm..sblm pukul 6 tu sempat pi minum air lagi kimmy belanja...hehe thanks wehh sesusah je belanje hikhikhik nanti belanje lagi keyh...aku tadah tekak je heheh!!.. Tak sabar nak balik rumah...turun ke KTM je terus turun platform....punyalah ramai umat manusia..mood aku bertukar bendera merah bila train yang tiba penuh macam ikan sardin..lepas tu train ke dua pon tak sampai sampai...makin bertambah umat manusia kat platform buat aku jadi gelisah takut tak dapat balik...lagi gelisah sebab aku bawak si Yana ni...dia ni kekanak lagi..umur 16tahun..kalau lah terpisah ngan dia...makan peluru la aku jawab nye...ayah dia polis hehehe....semakin lama semakin ramai..train ke dua pon full mcm ikan sardin  berhimpit himpit..dalam tin sardin pon ade ruang lagi nak bernafas hehehe..

so nak jadikan cerita ala ala xplore race musim tak bleh blah ni...aku ajak si yana pi tukar tiket ke KLsentral....kami nak balik naik ERL...mahal pon tak pa!!janji sampai rumah..dengan mulut manisnya saya menelefon kakak saya dirumah" Cik kakak manis boleh tak ambil saya di ERL salak tinggi?hehe please saya nak pulang..uwaaaaa... Ktm stuck macam kimak....!! Akak saya kata"Ok"..jyeahhh kita naik train laju keyh...30minit selepas tu kami sampai ke salak tinggi..kakak saya pick up kami dan hantar Yana balik rumah....berdebar debar sebenarnya sebab bawa keluar kanak kanak bawah umur dari pagi sampai malam...muka nak kena baik masa nak masuk umah dia..sekali parents dia tak de..lega..hehehe...kalau tak story morry ahh hehehe.....lepas dah hantar yana balik...akak aku ajak pegi beli DVD plak..hehe..balik umah je terus aku salin baju & mandi & layan DVD sampai terlelap lelap mata..penat sangat kan hehehe...tu la berjalan lagi...tak ingat dunia.hehe...tapi yang penting aku enjoy keyh!!! hehehe


Macam Biasalah..ade cerita ada gambar...!!!Zassss kebawah!!



























Wednesday, March 7, 2012

Hye Kawan kawan...!!

Dah macam racangan adik adik ku plak...Hmmm tak pe la hehe..janji hari nak update entry baru...xsangka jugak lama dah tak login blog ni nak dekat 2 ribu jugak yang dah view...hehehe malu lah!!! ngekk lah plak aku ni....kalau korang semua nak tahu..saya sekarang dah bukak kedai makan...nak tau dekat mana?korang leh tengok dan follow maps ni hehe....kedai saya kecik aje..tak besar mana...hehe..


Klink image utk zoom

Start bukak kedai tu awal bulan 2..sejak bukak kedai tu la..aktiviti berjaga sampai pukul 4 pagi terpaksa berkubur hahaha...kena tido sebelum jam 12 tengah malam dan bangun seawal jam 6 pagi...adehh subuh pon belum kan...rajin tak aimi?haha...memula bukak tu memang agak tension yelah sebelum ni mana pernah berniagakan...keje dengan org je...kalau dulu pegi keje semua material dah ada tunggu nak masak aje..tapi bila kedai sendiri ni...material basah & kering semua kena beli sendiri...kehulur kehilir cari barang...kekadang tu makk aiiii penat nye...tapi nak rehat pon tak sempat...kekadang tu aimi sempat tido 2 jam aje dalam masa satu hari....dalam 2 jam tido pon aimi tak lena...dalam mimpi pon masuk pasal keje yg tak settle lagi..kihkihkih..tapi sejak nak cukup 1 bulan ni..rasa macam dah ok sikit...cuma customer je masih kurang...promosi semua dah dijalankan tapi still masih kurang..takpe..bak kata ayah saya "kita masih baru..orang tak tahu lagi.." ok...saya akan bersabar hehe....


Pengalaman berniaga ni kekadang menyeronokkan dan kadang kadang menyakitkan bila dapat lak customer yang banyak songeh...haha...tapi tak pe saya telan kata kata "Customer always right" Hhmmm.... sekarang ni ada lah muka muka biasa atau omputih kata "regular customer" yang singgah beli makanan...ada gak dah biasa sangat singgah..saya tau apa yg dia nak beli...contoh mamat tiga ringgit ni....dia nak nasi lemak tiga ringgit aje...haha..so sebab dia selalu dtg, saya bagi la dia diskaun dua posen...kalau dia sampai je.saya dah siap bungkus & pas kat dia..hehehe...sorang lagi ni lak...memang suka nak makan nasi lemak ayam goreng tak nak lain dah..so bila saya nampak dah dia duduk tau dah nak nasi lemak ayam goreng dengan tea O panas...setiap kali makan memang RM3.80 hehe...lepastu yang bestnya dia ni minum paling byk..so byk la dia menjana ekonomi kedai saya...hehehe...


So sape sape yang lalu atau rasa nak singgah jangan lupa datang ye! yang tak kenal pon leh datang....hehehe...

Search