Thursday, October 31, 2013

SHOWCASE KRISTAL LAST NIGHT (30/10/13)


Walaupun tak pegi...terasa macam pegi hahaha....sebab geng saya "Alip" selalu update hahhaa....Thanks Alip cyg ko!! :P .....Saya yang tak pegi ni saje2 la stalker dari facebook bawak ler ke instagram mereka yang pegi hehe....Saya jumpa gambar ni kat IG Acap hehe...
saya suka poster Banner tu ;D

Picture Tiket ni saya copypaste dari fb Alip ;D

Saya rasa Woww!!! Malai Rock Station jadikan gambar tu sebagai Banner konsert :P *Sayamacamadarasabanggasikit* Saya tengok poster promote yang kristal buat tak lawa Kihkihkih....opss....tu yang saya buat kasi smart sikit...Agak kalau asmidar yg buat mesti lagi gempak..dia pandai gune Photoshop..saya gune Photoscape =_= Jer....Saya upload kat ig saya..Lan kristal plak repost kat IG dia...hehehe..lepas tu Kat Page kristal!!...urmmm lepas tu dan lepas tu jadi Banner...kat Gambar tu tak de Kechiq sebab puas search gambar Kristal yang sesuai..ade gambar kechiq tak de plak gambar apiez....ade gambar apiez takde plak gambar kechiq...so gambar tu je saya pilih....Bila edit punya edit...Nampak dah macam poster zaman rock 80 an plak..ok la kan...?

Memula saya dah dapat kebebasan nak pegi..sekali kawan ayah saya cakap direct kat my ayah tempat tu tak bagus..luluh rasanya tak dapat pegi..Uncle Zack jeles kan...menyedihkan!!!!Takpe takpe!!!Merajuk setahun!!!!

Sepanjang perjalanan konsert Kls pon banyak update...rajin wife abang lan update dari mula sampai habis..hehe thanks....kak sheila " saya memang terasa ada kat sana ;)"
Sebenarnya saya sangat jeles....saya pasang lagu kristal dengar kat headphone kuat kuat!! sob...sob...!!!!

Siap rekod video lagi "Seragam Hitam LIVE" Rasa nak joget sama!!! Enjoy betul boys kls...nampak Luth macam tak stabil je head banging!!kalau lah ter "banging kepala kat stage mmg naya lah"..lupa plak jalan balik lahad datu nanti....Psstt sangat kagum dengan Luth sanggup turun semenanjung demi Kristal!!! kau boleh?...Den pon tak boleh....*sigh*


video


Geng Kls yang hadir...Kebanyakkan mereka dari KL....!!



Kristal " picture-credit-to-Alif"


.:Bernanah hati sebab tak dapat pegiiii:.


Tuesday, October 29, 2013

Fever!!!














Acaauummmm!!!! Feeling not well....
Fever Flu...Please get away from me!!!sore throat!!! 
 give me the strength fight this all....














Monday, October 28, 2013

28/10/13

Hari isnin bermula...Kemalasan pun bermula...kalau dapat tido dan tido sungguh bahagianya rasa ;D
Membilang hari nak bercuti panjang...Tak lah panjang mana pon dalam 5 hari aje....
Langkawi Aku datang....Mood nak pergi langkawi lagi menebal bila dah ada DSLR wahahahaa....
Konon nak snap Klickk Klickk sana sinilah....

Urusan tiket pergi balik dah settle...Airasia je kot tapi harga tiketnya..Glurp!!! tak pe lah sekali sekala bawa Mak pegi jalan jalan....Balik dari langkawi makan maggie je hahaha...Botak..

tinggal 2 bulan aje lagi nak masuk 2014...sekejap aje rasa setahun ni...berlalu dengan pantasnya...Pelbagai onak dan duri di lalui...cewah....Geng geng ramai dah mendirikan rumah tangga...aku postpone dulu tunggu orang masuk minang..kalau ada jodoh tak kemana pon kan walau pon masa tu kita dah veteren hahahaha....

Saturday, October 26, 2013

GITAR DAN AKU = HOBI

HOBI

Hobi saya yang paling saya suka ialah main gitar. Saya main gitar ni sejak tahun 2005. Ade gak la masuk kelas gitar.Pernah la saya belajar kat Yamaha Music school kat Bandar Seremban tahun 2007 Cikgu saya masa tu Mr Tan dan Tarrega Guitar House 2008 Cikgu Khalid Mohammad..Student UITM , banyak la belajar dari Mereka. Saya takde la ke tahap pro, tapi boleh la main kan. Suka-suka jer. Dulu join jugak jamming bro bro satu tempat muzik, sekarang ni banyak jam sorang-sorang kat rumah jer. Muzik yang saya minat Pop, Balad & Rock la..KRISTAL tu favourite saya. Semua album ade, termasuk la album latest dorang "Jom A Go Go". Selain tu minat Search,Wings,Lefthanded dan lain-lain. Sebab dah hobi tu kekadang ada jugak saje saje rakam video letak kat YOUTUBE...lepas sebulan Upload berderet budi bahasa rakyat malaysia yang boleh kita tgk kat komen post bawah tu..ada yang membina ada yang menjatuhkan..ada yang rasa lagi pro...kalau dah pro boleh lah ajar saya jangan lah kutuk kutuk yee.....saya pun tak kutuk You Tubers Lain.....


.: Himpunan Khazanah Muzik saya :.
Marshall ,Ibanez Gio & Martinez Akustik



Guitar Set ni....Saya beli+Duit ayah masa tahun 2008
lepas beli terus blaja kat Tarrega Guitar House
Ambil Kelas Electrical Gitar
Rock School...Khatam Level 2 je..Boleh lah kan dari tak ade !!
 =_=

Martinez Gitar ni pemberian bestfriend saya dulu
Ingat lagi pertanyaan dia
"Aimi jom temankan saya pegi Rhapsody Mid Valley"
"Nak survey Gitar lah"
Actually bff saya tu tak pandai pon main satu ape pon alat muzik...
Tapi ajak pegi muzik shop..Apa kehal?
Katanya "Aimi mana satu gitar yang cantik yee?yang ok?sound best? tapi bawah RM300?
Pilih punya pilih jumpa yang ni..Tapi masa tu harga nya RM354...Urrmmm
Tapi Tokey baik hati..."Kasi angkat RM300 pon tarak hal" Katanya...
"Ready masuk kotak...ready balut dengan plastik....dah bayar semua"
Bff saya ajak pegi makan....makan?wahh best!!!....
Sampai "Laksa Shake" Yeayy my favorite!!yummy...
Tengah tengah makan....Bff bersuara..."HAppy besday aimi!!!"
Ohh ok..mekasihh....Bff"This guitar special for you,love"
Blurr ok masa tu..biar betul....2x diaa ckp macam tu..Owaahhhh
opkos lahh aku suka kan...wehh dapat gitar sebijikkk wehhh...Dapat free okay!!!
Tapi memula ingat dia main-main aje tp nampak beriya dia senyum jyehhh thanks friend!! Aku sangat terharu...!!!
2007 dah berlalu 6 tahun....tu kot kali terakhir jumpa dia..tak silap tahun 2009 jumpa lagi tapi masa tu dia dah super berubah..."Tak baik cite aib org" Setiap hal mesti ade reason kan!!!! ok tamat pasal gambar nie!!

Apa ni?member kata ni moto mesin jahit!!Adoiiii....
Nilah dia sound effect untuk guitar..jadikan sound guitar lektrik 
lagi ganas..hehehe....lagi padu kononnya....Metal zone..sound pon pasti metal kan....
Masa beli dulu dalam RM350..sekarang tak tau lah berapa....Budget nak beli GT10 masa tu tapi Harga pun dah RM1700...

Nie tak Fake yee..saya bleh lah main sikit sikit..hehehhe
payah main gitar berdiri ni..tak selesa...sebab perut kehadapan sangat :P

Upload youtube...Kira retis suam suam kuku youtube je kan....

Rindu dengan muzik setup saya ni...Lepas laptop kena virus..
Music software Guitar pro software semua lenyap..Poyos tak saya pektis tgk note muzik tu?
sebenarnya sekarang ni saya baca sangat merangkak yee... @_@
Dulu laju je....Tak pektis..camgitu laaa....

Tu diaaa..sorok perut kat blkg gitar...."Member kata kurus ko aimi"
Hahah tips kempiskan segala lemak..letak lah blkg gitar di setiap lemak anda!!!
Mujarab!!!

Show ke 4 tak silap..sebelum ni penah kat tempat lain...
seperti biasa kalau main gitar depan ribuan orang memang tapak tangan, jari semua keluar peluh diwaktu kesejukkan...itu normal..ketaq kaki den oiii.....Perform kat 
SK TAMAN SEMARAK NILAI...
Perform depan budak kecik lagi best dari budak besar hahaha..
mereka lebih menghayati dan menghargai bakat muzik pada wanita seperti aku ni....
Lepas perform ramai ok mohon bergambar...kahkahkah..lawak adik adik yeee.....tak nak tolak nanti kata sombong..I rela je...jadi Star kejap..nikmat rupanya..Puii....

Yang ni pon best...saya pektis gitar depan artis...kahkahkah...jgn gelak ok..darah gemuruh xpenah nak lupus...berselerak kord..adoii/..sejuk betul suasana masa tuh..lalalala...Jangan jeles!! i main gitar depan GG Kristal ok!!!

Jaming with adik adik terangkat angkat....Budak comel pakai tudung biru Hold baby tuh nama dia Yana...Anak kawan mak saya...satu tempat keje dulu...dia tersangat sporting...best plak geng dgn dia..yang kekadang senget sikit tuh....dia close dengan saya sebab dia tak de kakak....tu kata dia lah :P
Sorang lagi yang pakai baju ala ala mekanik tu...nama dia Nureleena...dia ni anak saudara pada pelakon popular malaysia.."Dato' Jalaludin hassan"Bapak dia adik beradik dgn actor tu..muke pon iras2..pedaa adik beradik kot...hehe....kenal eleena ni zaman Mysapce kot..bawak ke facebook dan bawak ke rumah..Parents dia pon sangat sporting...Rasa dah masuk 3x kot datang rumah....Saya je blom dtg rumah dia..hahaha...next time i sampai puchong ok!!!!Setiap kali dtg rumah mesti nak jamming..parents dia faham sangat dah...tak kesah dah kami buat konsert dalam bilik ni..hahahha.....


Ambikk mood utk pektis...Macam macam gaya mulut..tgk blk nampak mcm kelakar je hahahaha.....



Jamming sampai ke dataran tu..ko ade?hahaha..konon nya nak jogging..Jari je jogging kan...ok laa berkait lah jugak kan....masa ni sehari selepas final kristal kat versus...mata rabak lagi masa ni tapi AFZAN NAJIEHA nak jalan jalan..so rela aje..sian dia kan kan....

Fingers pektis dengan kord melayang layang suka hati..hantam sajalah....
Tapi saya suke pic ni..ala ala mcm pro..bluerrkk....


















Thursday, October 24, 2013

BERSALIN KULIT-KRISTAL AKUSTIK COVER STYLE

video


Lirik Lagu Bersalin Kulit – Kristal


Hey apa guna bertaji panjang
Kalau tidak berani mati
Apa guna kita berjuang
Kalau nak jumpa nak kena tabik
Nak kena tunduk selalu
Hey apa guna bendera helang
Kalau tidak menawan bumi
Apa guna perang dimenang
Kau bersutera emas
Aku masih berpakaian tampal
Satu tampal beribu
Dulu lain sekarang wayang lain
Hidup hanya lah main-main
Dulu lain sekarang lagi lain
Macam ular kulit bersalin-salin
Apakah rahsia yang membuat kau yakin
Kasihnya padamu melebihi diriku
Kesedihan menjuruskan
Ku bertanya dosa pahala
Baik dan buruk
Terletak ditangan siapa
Dulu lain sekarang wayang lain
Hidup hanya lah main-main
Dulu lain sekarang lagi lain
Macam ular kulit bersalin-salin
Apakah rahsia yang membuat kau yakin
Kasihnya padamu melebihi diriku
_________________________________________________________________
Lagu ni adalah salah satu lagu fabret saya dalam Album "SEMUT DAN LEBAH" KRISTAL(Saya peminat tegar kumpulan KRISTAL)-------------------
Saje saje cover..korang anggap lah suara tu semerdu penyanyi asal boleh?Wahaahah...saya suka part chorus yang "Dulu lain sekarang wayang lain" Harmony sikit :P
Lepas cover saya upload kat facebook nak tengok komen komen meraka....Risiko besar sebenarnya bila upload kat media sosial ni..kutuk ngutuk bertubi tubi....tapi saya ambil kutukan tu sebagai positif pada diri saya...saya dulu pon main gitar tak sedap langsung..skrg boleh kata sedap sikit lah....taklah sedap mana kan kan....+_+ Saya cuba dan mencuba...Lagu kristal wajib cover..walaupun lagu KRISTAL ni paling payah nak nyanyi...Vokal Vokalist nya tinggi nyaring...suara saya besar dan rendah..so saya boleh katakan suara katak memang merdu dari saya..Ongg..gedekk gedekk...!! Tapi geng kat pesbuk tak ade berani nya nak komen pedas pedas macam kat Youtube tuh der...!!! Masih manis manis komen mereka...Paling manis saya rasa yang ni kot....Nak pengsan baca Komen dari Wife Razlan KRISTAL nie..."Ni bukan Komen puji yee" Ni komen saya ingat liriknya...tp taklah ingat sgt..internet kan ade =)
Ini bermakna Lan Kristal tgk video sy ni?OMG sy rasa malu...T.kasih abg lan 
(KRISTAL 4 EVER)

Tapi kord lagu ni..memang saya cari sendiri...bersusah payah...sampai cramp cramp jari jemari...setelah hampir sebulan baru dapat rentak...Tapi sound tak like KRISTAL lah...@_@..Tgk cara rody main chord KRISTAL main guna PRO CHORDS...saya buat EASY CHORD je..& saya sepit kan Capo kat fret no 3..konon bg sound tu padu lah....
Nampak tak saya tekan chords secara mengelabah tuh?sebab lagu ni byk tukar tukar chords..Satu lagi memang susah ya main gitar sambil menyanyi...terganggu....Sape yang nyanyi sambil main gitar secara smooth tu memang saya tabik springs ya...sebab bila kita main muzik atau menyanyi kita akan berhubung kait dengan penghayatan...tapi kalau 3 keje dalam satu masa macam inilah jadinya...berselerak....so pada yang dah dengar..bakal dengar..tak nak dengar..T.kasih sebab singgah ke page SAYA... *_*

Tuesday, October 22, 2013

Gambar Lama Tapi Baru tengok!!!

Gambar dah lama tapi saya baru jumpa dalam blog member yang sama join event ni..hehehe....Candid je...kalau den pasan ekau amik gambar time ni den blasahh possing sekali ala ala rock muslimah hehehe....

Masa ni kite main gitar depan Pemain Gitar kedua Kumpulan Kristal...GG Kristal...Gementar okay!!!Nebes menebal ko!!!!tapi macam bangga pon ade..dia ajar saya main lagu seragam hitam utk persembahan group tapi last2 miming je..kan senang...taklah den ni hah darah gemuruh!!kahkahkah..ini cerita tahun lepas punya cerita....


Bro yang dok perhati..baju cekelat gelap ni wartawan Media Hiburan...
Yg baju kuning kurus keding seluar singkat tu lag GG KRISTAL heheehe

Monday, October 21, 2013

MY 1ST THREADING!!..Zaasssppppp!!!

Inilah pertama kali saya buat THREADING..sekali dengar macam TRADING...search internet tak jumpa plak..rupanya ejaan nya salah...THREADING rupanya....


Sejarah mengenai membenang kening berasal dari budaya orang  India dan Parsi.  Dalam bahasa Arab,  teknik ini dipanggil 'Khite'. Di Mesir  panggil 'Fatlah'.  Amalan membenang bulu kening dan bulu-bulu di muka ini  dilakukan untuk special occasions seperti ketika ingin menjadi Perantin Baru atau kepada gadis-gadis yang baru meng-wanitakan dirinya.Macam saya baru nak kenal erti wanita sebenar Ha-Ha-Ha!!

Cara ni saya baru 1st time jugak tengok...bila kakak saya try pakej ni...kakak saya pernah cuba jugak sebelum ni..dia kata sakit macam kena gigit semut...wahh sakit tuh....tapi best plak tengok pakar benang mengZappss bulu roma muka kakak saya so..teruja nak mencuba...

Disebabkan saya baru 1st mencuba...bulu roma memang lebat lah...(jgn pk macam bulu muka monyet yee)....Saya buat sekali dengan kening .. sakit memang sakit.. but i like the result... so tahan jer la....

Kalau korang gunakan twizzer (pencabut bulu kening), korang akan cabut satu persatu helai bulu kening kan?  So dengan gunakan teknik benang pakar pembenang bulu kening ini,  akan memegang benang kapas gunakan tangan dan giginya dan beliau akan mencabutlah bulu bulu kening korang itu
Zeerrrttttt!!!..oucchhh.....Dia akan cabut 10 helai bulu sekali gus!!  Zrappp zrapp zrappp!!  Korang boleh dengar sendiri bulu bulu  dicabut sambil rasa nak menangis sebab sakitnya memang azab tau!!!*Sigh*

Setiap kali Auntie tu stop je saya ingat dah settle tapi katanya benang putus..sabar ye dik..adoii..meleleh leleh air mataku dengan selambenya....Lagi pedih dan perit tang dahi..mak aii...macam rumput kena mesin je dahi den...tapi setelah siap..hasilnya tu..wahh...saya rasa macam nampak saya cerah dari biasa..haha..muka je cerah kan kan....dan dapat di rasai macam kepanasan dunia tu terus singgah ke liang liang roma muka..almaklum lah dah kena tebas....Kakak saya kata lepas ni pakai mask hitam yang tarik black head tu...saya guna Bioglo cosway punya je..hasilnya pon...mengujakan...katanya lagi kena pakai sunburn..oh...elak kulit menyalai!!!!

tengok pic bawah ade tak perubahan?ni dah banyak kali snap ni...hahaha..hp cikai aje..dlsr nye kat rumah....opis time kan....ade perbezaan sebelum dan selepas..no edit...no make up..saya tak pandai make up ke opis...tu pasal saya baru nak blaja jd wanita sejati kihkihkih

Jeng Jeng Jeng!!!

ni nama tempat yang saya pegi tu....
India saloon....1 Malaysia kan ;D












Saturday, October 19, 2013

STIKER KERETA KRISTAL+KRISTALOVERS

Tag line blog description dah tau kan...
"SAYA ADALAH PEMINAT TEGAR KUMPULAN ROCK KRISTAL"...
Ini semua kerana minat yang mendalam....Terima kasih kak NYZA RAZALI sebab tempahkan Stiker ni...Aimi memang Plan nak buat macam ni..Tapi kat nilai ni everything mahal mahal..so terkubur je plan tu..hehehe..jom tampal kat cermin kete...Berminat nak dapatkan..boleh hubungi saya atau kak nyza razali 







TIPS: HEBAT MAIN GITAR



Petua hebat main gitar....gigit gitar sblm main...ini rupanya keje dia selama ni...!!! #lunacat#martinezguitarakustik #roomsweetroom

Padan lah suka sangat nak masuk bilik!! ini tabiat dia rupanya!!!!

Friday, October 18, 2013

2nd DAY: WHITE COFFEE TIME WITH MISS DONUT!!!

Actually ,
Sangat muak ok!!!...campuran Coffee dalam perut malam tadi pon tak habis bersih 
lagi!!!hahaha
Miss donut ajak lepak Old town bila dia tertengok fb saya..jakun kan upload gambar makan kat old town last night!!hahaha....Dia dah ajak since time lunch but time tu saya macam terasa busy!!walaupun just balik rumah meet my sister kejap hahaha....Tapi masa tu terasa perut ni macam something wrong..rasa feel nak muntah menjadi jadi...Pengajaran kat sini jangan campur campur minum tah ape ape yee...penghadaman tak dapat berjalan lancar!!!....Tapi akhirnya sebelah malam lepak situ jugak!!!!Teringin katanya!!!!....even though..just order this...but the prices glurp!!!hahaha..lalalala....next time makan Maggie je...!!!!JIMAT!!! 



Chocolate Freeze & French Toast!! 
Sesekali jadi minah saleh celup kanss!!!!

Family Days Out!!!

السلام عليكم 


Hye You All`s!!!!

CYBERJAYA SUPER CORRIDOR

Walking..Talking..Eating...Gossiping Laughing with My beloved mama & My sister!!!!
Actually,my sister, eqa ajak jalan jalan pusing pusing cyberjaya..katanya nak get back balik old memories masa dia keje sane dulu..ouhh....ok...follow je...tapi sebelum sampai sana we all sempat singgah makan kat Benteng Cempaka...Tpt gerai lama...just give business support kat ex business member hahaha..kononlah kan....sikap ini tak fake ok!!!hahaha

Balun Nasi lemak ayam dara lori...(bkn ayam dara kena langgar lori ok)....geng saya selalu salah faham di situ!!!!erkk!!!!...Bila dah jadi customer situ baru lah saya tau yang that`s another gerai super kura kura hantar order...superlapar superhaus...saya just request Teh ais,kopi O and epal jus...tapi after 20 minit baru dapat..hahaha...ok takpe forget it!!!!

After dinner situ baru gerak ke Cyberjaya...My sister nak remind suasana masa dia mengajar kat SK cyberjaya...punyalah confident dia belok simpang ke Cyberjaya tapi pelik tak jumpa jumpa jugak Sek tu...Bila tanya "Akak taulah the right lane" oh ok!!! nevermind i just follow kan....tapi setelah hampir 30 minit still pusing around sane je tak jumpa sekolah tu..we start weird..maybe the wrong lane..or the wrong junction!!!!nak tak nak kena on kan GPS Digital...ermm...laugh aloud wehh...memang wrong places ok!!!!...wakakaka....kenalah follow gps tu among 20 minit lah nak sampai kat tempat tu..i means sek tu lah..ermm..APTB!!!!

Jyeah jom jakun sat!!!!!
Rindu nak berpossing jugak depan sekolah..tp sekolah ku kat Nilai je hehehe

Night View Dari Taman Tasik Cyberjaya 



PUTRAJAYA BRIDGE 

PICC view Night!!!!

We all nak possing jugak hokayy!!!!

My mom.. "SAMSIAH AHMAD"

My sister "EKA"

That`s Me!!!!

"When the Amator take picture will be the Burukans photog!!huhu..."
Need more knowledge...Yanot!!!!!!!!

FINISH CYBERJAYA VIEW...
NOW TIME FOR COFFEE MOFFY...

OLD TOWN COFFEE CYBERJAYA 
HEHEHEHE


My Mama..Smile...tp mengantukan sebenarnya,,,?

MY MOCHA FREEZY WITH PEANUT BUTTER!!!




the parts of funny nye..my sister repeat another order..."Roti kaya buter" tapi dek bengong nye tersalah tulis...dia tertulis code "Roti Peanut Butter" so sama lah dengan Order yg 1st tadi..Gila kau peanut butter tersekat kat kerongkong!!wahhaha..super muak kot!!....my mom minum lemon float cold drink...saya order Mocha freeze ..my sister order white coffee (cold)..hah tu diaa...order lagi chocolate freeze plak...semua yang balance air suruh aku habis kan..almaklumlah...expensive right!!!!
bercampur aduk dalam perut...time balik feel like nak muntah tepi highway !!!! ok!! gelak my family!! aduhaii....
sengal sengal urat saraf!!!..konon tak ingin dah lepak Old town!!!....
buweerrrkkk!!!!

Oh My Tummy...full loaded already..dengan air!!!
ikan pon syok berenang kalau dok dalam perut!!!!

Time ni feel like nak muntah!!hahahah

















Search