Tuesday, July 30, 2013

Kristal Rock Raya




Kepada peep-peep-peep semua..saya bukan download membuta tuli aje yee lagu ni..saya ada sekali album "Rock Raya ni" CD/VCD
Demi #KRISTAL tiada cetak rompak!



Dari last week memang layan lagu ni aje kat rumah..dalam kereta & time kat ofis!!..Saya rasa gumbira dengan lagu saduran Kristal raya nie :D







Salam Ramadan ke 22


Pejam celik pejam celik dah 22 ramadan..kejap aje dah nak raya..Puasa masih berbaki dalam 8 hari lagi....Mesti pagi raya rasa syahdu aje..sebab ramadan dah berlalu...syawal menanti..jadi manfaatkan seminggu puasa ni dengan amalan ibadat yang lebih dari hari biasa....

Sepanjang 1 minggu sebelum raya ni..masing masing sibuk buat itu ini untuk persedian hari raya...Almaklumlah..hari raya ni setahun sekali aje tibanya...Tak terkecuali lah saya ni...nak jugak rumah di kemas rapi...supaya yang datang nanti puas hati...siapkan pakaian yang cantik cantik...yang ni memang paling suka lah..sebab saya pon bukan selalu shopping baju ni..biasa hari raya aje baru saya beli baju..bukan hanya untuk raya aje..boleh pakai for pegi keje...so tak lah membazirkan...

Kalau tahun lepas zaman penganguran saya dapat lah cat rumah...tapi dah keje ni...susah la..cuti pon singkat..jadi buat apa yang perlu aje...Rumah saya spesel sikit..kemas kemas tapi nampak tak kemas jugak..wakakaka....tapi kalau sekali dah kemas...wow!!tak sangka rumah ku sekemas itu..lepas tu sepah balik..almaklum lah roh malas ni bertapa!!

Jadi persiapan raya saya hampir jugak dalam 60% siap...tinggal nak beli baju raya aje lah...last week pegi shopping dengan adik angkat, yana rahman...cari cari baju tak jugak berkenan..pesal baju sekarang banyak sangat manik manik?tak berat ke nak basuh & jemur?pakai pon mesti berat dengan nak bawak perut lepas beraya lagi..hakhakhak..so maybe petang ni baru nak sibuk sibuk cari baju yang simple dan sesuai dengan saya yang berbadan gempal ni!!!!saiz susah mau dapat!!puasa pon tak kurus kurus!!!


Kami shopping!! Baju kat bahu "Pink & Hitam" tu aku beli baju merepek!!!


Bila syawal bakal menjelma hati sayu terkenang kampung halaman...opss..saya memang menetap kat kampung halam saya pon..27 tahun dah hahaha..tapi terkenang kampung halaman my dad lah..kat Beranang..(sebut biar betul yaa)..kat selangor..tok & uwan pon dah lama tak de (arwah)..so semua tinggal kenangan....

Dulu nak raya aje..arwah uwan rajin masak dodol...saya makan aje..ape ade hal...bakar lemang...saya makan je..ape ku kesah...bila nak balik uwan bekal kan apa yang saya dah makan tadi..bedal kat rumah plak...tapi itu semua dulu...

kalau dulu rumah tok & uwan sekali iras macam rumah kampung ni... 


Replika rumah kg kat KLsentral
Tapi sekarang tinggal dapur aje...dapur batu...yang lain tersungkur menyembah bumi...so dah lama lah tak jejak kaki di situ sebab dah tak de ape...urmm...harapkan saudara mara punya rumah aje lah..itu pon mereka dah kaya..rumah batu batu wow!!!..no malay & village konsept dahh...Urmm.....

STOP SEDIH SEDIH...

BISKUT RAYA LAN KRISTAL HOME MADE

Pandai ke lan kristal buat biskut raya?hahah..
Nampak aje dah tau sedap biskut raya lan kristal home made ni...belum makan lagi ni...

To kak Sheila :"aimi tak dapat lagi makan kuih tart nenas tu..mak kata kuih raya makan time raya..jadi aimi kena tahan nafsu selama 8 hari kat tart nenas tu lah"


Saja bagi gempaq konon beli byk2 tapi hakikatnya den punya 2 bekas aje.."Tart nenas & Semperit"


Tu diaa..tersedak dgn pertanyaan tuh kahkahkah...
Gigih pegi wangsa maju dari nilai..semata nak pick up biskut raya idola saya ni tau!!!..Walau apa pun rintangan atau cabaran tetap ku harungi..cewahhh....Korang ade??Di antara 3 balang tart nenas tu..satu untuk #nurazimahzaini (Kls-Mantin) siap dah ambil semalam dan dah habis katanya... dan satu lagi #Afzannajiehaishak (Kls-Melaka) baru kejap tadi poskan tart nenas tu gune skyway ke Melaka..hope sampai tak pecah lah....

Wednesday, July 24, 2013

BISKUT BATIK MILO/BISKUT MARIE MILO

video




1 Bungkus-Biskut marie
1 bungkus-Milo saiz kecil
250g -Butter
1/2 tin -Susu pekat manis
1 tbsp- Esen vanila

cara:

1. Patah-patahkan biskut marie 4 bahagian
2. Panaskan periuk/kuali..
3. Masukkan butter
4. Masukkan milo dan susu pekat manis
5. Kacau sebati jangan sampai berketul ketul...kacau sampai sebati dengan api perlahan.
6. Setelah mendidih masukkan kesemua Biskut marie tadi..
7. Gaul biskut sebati dengan adunan tadi...
8. Masukkan ke dalam loyang...
9. Tekan tekan guna sudu bagi mampat
10. Simpan dalam peti sejuk selama 4 jam....




Thursday, July 18, 2013

RESAM PAK BELALANG / HANYA AKU *NEW COVER*

Hye geng!!...

ini dia kita punya cover....pada yang sudi mendengar..menonton..terima kasih banyak banyak...
saya adalah #KRISTALovers!! terimalah RESAM PAK BELALANG- KRISTAL....
tak sama kan dengan KRISTAL..wakaka..sebab saya bukan KRISTAL..sebab suara saya tak sedap..Sebab tempo saya lari..Sebab saya kurang mahir bergitar sambil menyanyi..


................................................................................................................


Dan lagu OST TEDUHAN KASIH "HANYA AKU-HYPER ACT"...citer ni 28 episod so dah 28 kali saya dengar lagu tu..terhafal plak kan..dan tercover plak!!! Macam biasa tempo memang kejam sikit...hahaha


jom dengar!!!
................................................................................................................


................................................................................................................

Saturday, July 13, 2013

TERSALAH KERETA

Pernah tak korang mengalami pengalaman yang melucukan ni? Saya pernah mengalami jugak bila kereta saya tu sama dengan kereta orang lain..selalu akan terkena sekitar shopping mall atau pun parking bertingkat hahaha....Pernah sekali kena..masa tu berjalan sambil on call dengan member...sampai kat sebuah kereta ni terus masukkan kunci ke lubang kunci..puas pusing kiri dan ke kanan..pehal tak boleh bukak plak...siap keluar semua perkataaan Tetttt!!!...Sekali kena "tegur" kat sorang apek cina ni.."Amoii lu apa bikin?Ini keleta saya lah...lu mau rompak ka? adoiii malunya masa tuh....sekali tengok no plat lain..bila pandang depan rupanya kete aku kat sebelah kete cina tu...masuk kete dengan pantas tanpa pandang kiri dan kanan...terus blah hahah....agaknya mesti cina tu blurr kan dengan kejadian tuh hahhaa

So kejadian ni berlaku kat my dad malam tadi...seronok gelak gelak semalam..wakakaka....semalam pergi terawih lepas berbuka puasa kat rumah...my dad drop kan saya & mak depan pintu masjid..so my dad pegi cari parking...lepas sejam lebih macam tu..lepas moreh nak balik ke kereta...cari my dad tapi tak ada plak kat kereta...sekali bila berpusing ke belakang..nampak my dad sibuk godek godek pintu kereta orang..adoiii.....Saya pon "Tegur".."Ayah buat ape tuh? Kereta kita kat depan tu lah bukan yang ni"...aku ape lagi.."WAKAKAKAKAKA....adoii ayah sape lah tuh....sampai rumah  terbahak bahak..padehal pernah merasa jugak semalu begitu..tapi sumpah lawak lah....my dad pon gelak...kereta semalam dengan kereta saya memang sama..maybe faktor utama tersilap kereta tu sebab lampu kat parking masjid tu samar-samar...sebab tak nak keliru saya pasangkan bantal kat seat kereta kaler merah siap ade logo "MU" lagi tau..walaupun saya tak minat bola...erm...so dapat lah bezakan...WAKAKA..pengalaman ngeri!!lalalalala

Friday, July 12, 2013

HOT ITU PANAS


GANJARAN BERPUASA DALAM BULAN RAMADAN


BAZAR BAZIR

Makanlah ikut keperluan....Jangan membazir...Membazir tu amalan syaitan..!!Lagi pun makan banyak pun boleh memudaratkan kesihatan....orang lain MATI tak makan..tapi jangan kita MATI sebab makan terlalu banyak...bersederhana lah ;D

"RAMBUT"


HATI BUTA SEBAB 10 PERKARA


Ramadan Highway Code - Visualization - Do's & Don'ts







Wednesday, July 10, 2013

IQWAL - Baby Girl "NEW"


Facebook Twitter


Song: IQWAL Lyrics: Kerang

Senyuman
Yang di ukir indah dan menawan
Kelembutanmu mempersona
Dan kau punya
Santun dalam setiap bicara

Personality mu mengoda
Kau buatk u gelisah
Pabila Oh bersua
Saat bertentang mata
Lidah kelu tak terkata

Sehari ku tak jumpa
Seabad aku rasa
Rindu oh yang menggila
Kini tiada hentinya

Wajah..ayu dan jelita
Bijak dan bergaya
Diri mu pada ku tiada cela

Suara Lembut berbicara
Bahasa sempurna
Kau gadis menjadi idaman
Baby Girl…Baby Girl
Baby Girl..Baby Girl..
Baby Girl..

Kini ku merindui kamu
Baby Girl…Baby Girl
Baby Girl..Baby Girl..
Baby Girl..
Selagi kita tak berjumpa..

Andai esok bersua muka
Akan aku ceritakan
Apa yang aku rasa
Terhadap diri mu oh si jelita

Tak akan ku Persia kan
Tika masa untuk bersama
Akan aku luahkan
Segala rinduku yang menjadi
Cinta..Ohh..
Rinduku yang menjadi Cinta

Baby Girl…Baby Girl
Baby Girl..Baby Girl..
Baby Girl..
Rinduku yang menjadi Cinta




NIAT PUASA


Friday, July 5, 2013

W.A.R.I.S - Botingkek LIRIK



(Aku dah siap Translet lagi lagu ni..pada siapa siapa yang asyik tanya makna lagu ni kat aku..korang baca sini lah..dah translet dah...translet google pon tak de okay!!heheeh)


Duit aku bertingkat tingkat
Dari Jelebu sampai bongek
Khabarkan seluruh kat kampung
Kuat benar lagi sombong
Kereta kat rumah bersusun susun
Itu gaya paya Kumboh

Jadi menantu memang untung
Tak payah nak bukak warung
Duit tak habis bersambung sambung

Duit aku bertingkat tingkat
Dari Jelebu sampai bongek

Duit aku bertingkat tingkat
Ada tanah merata tempat

Dalam kampung pandu Cadillac
Cermin gelap body full black
Belanja harta tak habis habis
Namanya pon MC Waris
Tak pernah dengar ke cik adik
Waghihx3 (Waris)

Terbang tinggi ala cenderawasih
Lagi tinggi dari CC
Tempat turun VIP
Tingkat tertinggi KLCC
Mitsubishi-Lancer poit!!
Gunanya nak pegi ladang sawit
Duit dah bertingkat tingkat

Rap english


Khabarkan seluruh kat kampung
Kuat benar lagi sombong
Kereta kat rumah bersusun susun
Itu gaya paya Kumboh

Jadi menantu memang untung
Tak payah nak bukak warung
Duit tak habis bersambung sambung

Duit aku bertingkat tingkat
Dari Jelebu sampai bongek

okay aku on,engkau pun on
tengok sape lagi champion
Masih hari hari mantai
Lembu tertumbang macam sambut Don
Rupaku macam james bond
Milah tengok pon turn on
tak sedar diri dah mengelamun
kot iya pun jgnlah guna timun

senang cerita orang panggil aku joki 
ketengahkan muzik rap dalam dialek negeri
musuh tengok iri hati
Tok mat dengar confirm happy

Harta kalau di belanja di jalan betul 
tak salah tu de
Masalah orang kita tak ada duit 
berebut harta

Duit habis entah kemana
Menyesal kemudian tak guna
rumah tergadai nak tinggal kat mana
Melopong yolah nak buat macam mana

Khabarkan seluruh kat kampung
Kuat benar lagi sombong
Kereta kat rumah bersusun susun
Itu gaya paya Kumboh

Jadi menantu memang untung
Tak payah nak bukak warung
Duit tak habis bersambung sambung

Duit aku bertingkat tingkat
Dari Jelebu sampai bongek

haha,waghih dua ribu dua belas 
buat tak buat jang?















IQWAL PROMOTE LAGU BARU "BABY GIRL" #MHI TV3

Siaran MHI pagi tadi...jam 8 - 9 pagi...Dapat whatsapp dari iqwal katanya "Di interbiu & promote lagu baru" kat MHI...Aku beriya lah bangun sepagi yang boleh menantikan iqwal ni...sampai tertido tido depan TV..tapi macam tak fokus sangat time dia nyanyi sebab mata aku tersangat lah berat..Macam ade 8 guni beras kat kelopak mata ni...Asyik terlelap je...last last aku tengok kat tonton jugak....sape terlepas nak tengok..korang boleh tengok kat tonton.com.my....tapi korang register 1st la ye baru boleh tengok!!!ni link video MHI ni...







Sekelip Mata - IQWAL (sebalik tabir - telemovie & videoclips)

Lagu 'SEKELIP MATA' gubahan dan ciptaan Iqwal akan menjadi lagu tema telemovie 'SEKELIP MATA' arahan Rina Khan, lakonan Sazzy Falak & Pekin Ibrahim

Sebenarnya ni memang lagu kegemaran aku...aku suke layan part gitar solo tue..memamg feel lagu ni sebenarnya...setiap kali dengar tang korus aku rasa macam ade diferrent feeling sikit...meremang bulu roma....dengan suara iqwal yang mantap tuh...terbaik bro!!!


Dalam album iqwal ni..memang lagu ni aku selalu nak dengar!!Dalam kete..dalam bilik...kat hp..mp3..hah amik ko addict terus!!!sampaikan mak aku tau sape iqwal ni...kalau keluar tv pon siap jerit jerit panggil aku..katanya iqwal kat tv!!!hukhuk...bapak aku pon still sekarang ingat nama iqwal tuh...walaupun xtau rupa sebab anak dia ni dalam bilik tak lagu kristal lagu iqwal...kahkahkah....enjoy!!!


Super tak sabar nak tunggu video klip ni siap...Iqwal macam nampak hensem...kihkihkih..matang sudah...!!!!

Pada siapa yang baru nak kenal iqwal ni..atau lama dah kenal...nak dengar lagu iqwal boleh klik link ni..semua lagu dari album dia ada kat website ni..kalau nak lagu ni..kena beli...tapi setahu saya lah..dia biasa jual CD online...agak nak beli korang klik2 lah website ni ade detail contact!!!

www.reverbnation.com/iqwal/song


Lyric:

Berat aku rasakanHening pagi begini
Biar sukar tersenyum
Kerana cinta

Ku gagahkan jua

Mana mungkin terlupa
Tidak jua terleka
Mana mungkin ku mungkiri janji-janji
Hanya padamu.....Kekasihku...
Waktu terindah.. penuh makna......
Sekelip mata... hilang keluh kesal

c/o

Sebelum mata ini terpejam
Sebelum hilang rasa dijiwa....

Ku ingin cinta kita bersatu
Seumur hidup
Sepanjang hayatku
(Seumur hidup kan cinta padamu)


Call Ring Tone 'SEKELIP MATA'


MAXIS : *131*198387# Send
198387 Verse
198386 Intro
198385 Chorus


CELCOM : *118*102683# Send
102683 Verse
102681 Chorus
102682 Intro


DIGI : CT0110964 Send ke 2000
0110964 Verse
0110963 Intro
0110962 Chorus

Search