Thursday, May 29, 2014

SHAWL OH SHAWL

Ini dia stylo tak stylo pakai shawl lilit2 ni..Bukan main gigih aku nak melilit lilit shawl ni...Berpinar mata nak tgk style terkini..Ni lah hasilnya..Actually, Kalau pakai tudung bawal ke...Shawl ke...Muka kita yg dah nak masuk umur 30 still nampak muda remaja...Uwekkk....!!! hahaha....

Tapi Kalau pakai tudung Ala ala fareeda..Yang sarung tu..Muka nampak tua 10 tahun dari usia Bahhaa.....tapi mungkin kat aku je terjadi macam tu...Orang lain..Macam pengasas Fareeda tu pakai apa pon comeiii....Aku skrg macam addict dengan Tudung Bawal & Shawl...sampai mak pun perasan..."Kau asyik beli je...membazir lah" Hah tu la jwpan nya...3 tahun lepas aku jahil...Free Hair la kononnya..Skrg Mula berhijrah....so Dah berhijrah ni kemain lagi lah shopping part tu je...Pantang jumpa je...Mesti sambar 1...pelik bebenor lak minat aku skrg ni hah....

Gambar bawah ni...Shawl Pemberian member pesbuk...Wawa Chinachi...btol ke tak aku eja "Nickname" dia ni hahaha...Thanks ya wawa...Selamat pengantin Baru..Nampak gaya memang tak sampai lah Pahang 31 hb ni...sebab bapak tak bagi pegi kalau aku yg bwk kereta...Habis nak suruh sape bawak??susah2 debat2 ngan bapak terus tak dak mood nak pegi...Moga bahagia sampai syurga yaaa...Seronok tgk kawan2 kawen...aku solo lagi...entah bila nak kawen pun aku tak tau hahaha....

Parcel Dari wawa ;)



Sunday, May 25, 2014

Ronda Ronda Bersama Parentsku

After balik dari wedding anak buah..saje terus kan perjalanan ke lukut...budget nak drive sampai lukut je...last2 terajin nak pegi sampai Bandar Port dickson ehheeh....Ingatkan nak wassap kimmy sebab dia ade kat PD jugak..tapi bila bapak cakap nak balik awal...tak la nak bagitau dia...bapak nak rush balik rumah nak tgk battle "Piala Thomas" Malaysia VS Jepun...hehe...Walaupun malaysia tak menang..Malaysia tetap nombor satu bagi aku....Terbaikkk.....





Pemandangan dari PD WATERFRONT (Restaurant Muara)
Cantik bangat!!!

Comeii kucing ni....Kat PD WATERFRONT jugak....

PD WATERFRONT

Rojak kat MUARA RESTAURANT PD WATERFRONT

 ____________________________________________________________________



Ni plak kat Medan Selera Bagan Pinang,Batu 4...
Sebelah Avilion Spa & Ressort

WEDDING ANAK BUAH

Asalamualaikum...Hello haii haii...Hari ni sunday!!semua tau kot haha...Happy sunday...Hari ni my anak buah kawen...tak yah nak heran sangat bukan anak buah kandung pon..anak buah sedara je....Yang paling RARE anak buah ni lagi tua 2 tahun dari aku..nak buat macam mana dapat makcik muda...sebab mak aku anak bongsu hehe...siap dah ade cucu lagi aku ni wakaka...Perjalanan kehidupan yang pasti..cewaaahh.. ;)

Selamat pengantin baru pada mereka...Tapi aku lupa plak nama pengantin ni hahaha...almaklum lah time kawen kawen lah baru jumpa ni....kalau tak haram tak kan jumpa...kalau jumpa pon selisih bahu pon tak kenal...maybe sebab parents tak kenal kan kot haha....tak pe lepas ni ada time kita kenal mengenali...Bila saudara mara makin berkembang ni...makin fening lakkk nak ingat nama & umr kan hahaha....
Ni lah sempat aku snap "wedding tadi"...snap tak cun plak...bila klik je perantin laki lelap mata...hehehe....jadi lah dari tak ado!!!!





Mak & sepupu dia..

Wednesday, May 14, 2014

Hari Hot Sedunia ke hari ni?

Hari Hot Sedunia ke hari ni?semua cakap dgn aku nak marah marah..dari opis sampai lah kat rumah..adoii..lagi hot bila Pihak TM tak dtg rumah repair kerosakkan Internet..Katanya setelah buat report akan dtg repair dalam tempoh 24 jam..maybe sebab selasa tu Cuti Hari Wesak jadi terpaksa lah aku tggu lebih dari 48 jam...Parents asyik bising2 je suruh settle kan bab kerosakkan tu..Pressure ok!!!....Sekali lagi buat Report...katanya hari ni sampai...Urmm..Nasib dia sampai time aku dah sampai rumah....Tapi yg lagi double hot...Technician TM tu dtg berlenggang kangkung je..Aku rasa aku dah report kerosakkan Modem...dia boleh dtg dgn tak bwk modem baru..Iskk...Kata salah seorg dari mereka...Modem under TM tak de stock...kalau nak jugak 2 minggu lagi baru sampai..Katanya kena beli sendiri kat kedai...Kemainn lagi..awat masa aku buat report tak ade plak...seorg pon cakap beli sendiri modem baru?adoii...kalau lah ckp 3 hari lepas kan selesai tekanan aku dalam tempoh 3 hari tuh...

1st register Internet masa aku umur 16 tahun....8 tahun kemudian...modem rosak...tahun 2009...so Technician datang check kata modem rosak...Tapi aku salute lah...Dia siap bwk lagi modem baru..kan senang macam tu...dia setup apa bagai semua...aku byr dan tau tau dah siap je....Aku bukan nak free pon..aku nak senang je..tu kan keje korang...keje aku bayar bill tiap bulan je...Nak jadikan cerita paling bertekanan tinggi..lps technician tu blk..bapak aku paksa2 lak pegi beli kat kedai haritu jugak...adoii..aku kepenatan ok..baru balik keje dah kena keluar beli plak...macam lah esok tak de lagi....sabar je lah den....

Carilah modem kat kedai PC yang biasa aku pegi...Apa apa barang komputer memang aku suka beli kat kedai uncle tu...cina paling jujur yang pernah aku jumpa bila jual barang komputer...melayu pun tak sejujur dia....memang puas hati....Lepas gedebark gedebush belek2 modem dalam kedai tu akhirnya aku beli lah TP-LINK punya jenama..siap setting bagai dgn pasword yang bpk aku bagi...Rm115 terbang satu hari...Balik rumah je..try pasang..tak jugak boleh...call TM...nada dia pon dah marah marah...haha..sape tah marah kan...bg arahan pada aku yang tak terer sistem komputer ni...Facebook aku terer lah..apa biji butir dia sebut pon aku tak faham....last2 bila dia check rupanya pasword bapak aku bagi salah...adoiii kena running pegi kedai cina tu balik..reset pasword....Nasib uncle tu sporting...reset tak payah bayar..Glurppp..thanks uncle....return home...pasang balik baru ok...tapi bapak still bising2 jugak..kata dia kawan dia beli modem jenama D-Link tu terbaik...so aku dah running semua kedai tak de D-Link apa lagi aku nak buat..neli TP-Link lah...janji ada LINK blkg tu...haha..bapak oh bapak...hari2 kasi aku fening..lama lama lepas ni aku kena pegi YUN NAM jugak nanti ni..gugur rambut sebab tertekan...

Skrg modem dah canggih...dulu wireless & modem separated...tapi skrg 2 in 1....bentu modem pun pelik2..macam ikan pari pun ade bahaha....so bila dah boleh online ni tenang sikit jiwa aku... 

Tuesday, May 13, 2014

KLIA2

Mas Deden mau pulang ke Jakarta..Jadinya Kim mau temakan ehem ehem dia kat KLIA2..
Tapi kim tak yakin lokasi KLIA2 tu kat mana...Kena lah ajak otai "Mak akulah" pegi sama hehehe..Before Mas deden Fly to Jakarta..aku jemput lah Kim,Eleena & Deden Mampir (singgah) bahasa ni aku blaja dari Mas Deden haha....Mampir ke rumah aku..NILAI-KLIA tak jauh mana pun....Aku ajak dorang LUNCH...tapi Dah Jadi LATE LUNCH...

Monday, May 12, 2014

NEW GUITAR STRAPS!!!!

Ohh yeahh...dah lama pasang niat nak beli straps gitar aku yang baru..Ni straps aku kali ke 3..yang 1st dulu Brand cap ayam je...kaler hitam & putih...FOC masa beli dengan gitar sekali tahun 2008 haha....kali ke 2 beli 2 tahun lepas...tu pon kira brand cap unta lah jugak...corak gambar tengkorak...kau ade?aku tutup lampu bilik je aku tgk straps tu sungguh Horror ok!!! Lepas lunyai aku beli lah yang baru ni....Made In CANADA kau...Corak bintang bintang..Limited sikit corak dia sebab pilihan satu lagi tu ganas sgt..corak kulit ular hahaa....yang ni cool sikit kot...Tapi lagi cool straps gitar rody kristal punya....Corak Flag Malaysia tau!!! RARE!!biasa jumpa Flag AMERIKA je....Lama jugak cari Flag Malaysia tapi tak jumpa jugak...Cari kat Mudah.my pon takde jugak...Harga pon boleh tahan...postage lagi..Bla bla bla...mau la ratus kot!!....Straps yang ni aku beli Kat Rhapsody Mid Valley...Harga Agak glurpp jugak!!!Harga RM69.00 hahah...Tapi tak salah nak pakai dalam jangka masa yang panjang....Kalau tak guna kat gitar boleh jadikan tali pinggang seluar....seat belt kereta..hahaha...apa pon boleh....mehh nak "Show Off" sikit wakakaka.....Ni dia..Taaddaaa


SUNWAY LAGOON CANCEL, MID VALLEY OK!!!

A few days ago...(oh my english) si kim sibuk nak ajak pegi Sunway Lagoon....Kali ni dah ajak kan keberapa pon aku tak tau...So tak leh dolak dalih dah..Kena kata setuju je..nanti dia kata aku tak sporting plak bahaaaaa.....Kat whatsapp chit chat pasal sunway je....Aku malam siap google maps lagi cara cara nak pegi kat sana..transport apa...laluan mana....then tido mimpi dah sampai sunway dah...siap berenang itik lagi....Esoknyaaaa!! Yeayyyyy!! Sunway.....zerrtttt!! whatsapp masuk...pukul 6.15am...Kim kata kaki dia cramp plak..gara gara dia mendaki ladang teh kat Cameron highlands...Aku sangatlah memahami situasi di alami nya...aku pernah merasai rasa cramp tu...Hahaha...derita hokayyy....So nak jadikan cerita...Nak elak kan rasa bersalah menebal di hati kim tu...dia ajak jugak keluar tapi pegi Mid Valley je....Aku sebenarnya macam nak sambung Zzz lagi tapi rugi lah mintak cuti kat bos...tapi just tido je kan kan...Jadi tabahkan diri jugak pegi lah Mid Valley super bosan tuh....Asalkan dapat jumpa adik kakak ku gengster "Kamalia Khalid & Nureleena Ahmad Isa" tu pun jadilah....

Gerak dari rumah pukul 10 pagi...ehh tak kot lebih dari 10 pagi sebab aku kehilangan kasut..sama ada aku salah letak atau ade org lain yg simpankan...hahaha...cari punya cari ada terselit depan motor...aishh acaner leh selit situ lakk...ni mesti Kucing punya keje...(Ok kucing jugak yg dipersalahkan..manusia mmg macam tu) Bahahhaah....

Masa nak gerak ke KTM mak aku tanya...Kau nak park kete Kat KTM NILAI?Ade ke parking time org bekerja ni?Adehhh ade gakk logik cakap mak tu...mana plak nak letak kereta...aduii...nak letak kat Masjid gate always tutup..nanti aku balik malam terus tutup acaner nak amik kete kan kan....Nak tak nak...Mak aku kenalah drive Produa Kembara Merah aku tu...Mak lah kena hantar aku & drop kan aku...Actually, Aku risau mak aku bawak kereta aku tu...Bukan apa...Cikgu Shamsiah Ahmad tu kurang mahir pakai kereta Automatik ni...Memang lah orang kata senang je bawak kereta auto...Tapi aku takut mak aku tersalah teknik je...dah biasa tekan cluth minyak break nanti dia terbiasa buat tertekan plak minyak lebih...risau risau...aku sayang mak aku tau!!haha...sebelum gerak sempat lah ajar mak aku dulu...tu makan masa tu hehe....Lepas dah reti sikit terus drop kan aku kat ktm..cara dia bawak aku risau tgk..siap pesan sampai rumah terus call adik(ni nama timangan hokay) Tak senang hati aku kat KTM tu selagi mak tak call aku..sampai rela aku lepaskan satu train...haha....10 minit kemudian mak call la bagi tau..padehal baru 2 minit train dilepaskan...hahaha...so aku pun breakfast lah dulu apa yang patut kat gerai sekitar KTM.

Janji pertemuan 12 tgh hari...

Search