Thursday, June 30, 2011

Home sweet home

joyfull & movie

Semalam blah petang akak aku ajak mandi laut lagi..rase malas sesangat nak pegi hahah...tu pon sebab kepenatan mandi laut jugak sblm tuh....sakit gile body & urat urat aku..nampak sangat lama dah tak berenang kan?haha..seriously memang tegang urat urat aku nih..tido mlm then esok nye bangun memang terhuyung hayang kaki sakit haha..sengal giler!!!sebelah malam pulak time watch movie..."Transformers dark of the moon"..memang terbaik..touching aku tgk hero cite ni "Sam Witwicky" dengan kwn baik die "Bumblebee"
Transformers dark of the moon

Wednesday, June 29, 2011

Happy Happy for holiday trips





Durian Perangin Waterfall
Tanjung Rhu Beach

Tuesday, June 28, 2011

Langkawi

  • 27/06/2011 -MONDAY-Langkawi

  • Pagi; Lepaking kat rumah my sista untill my sista come back from work....relaxing,singing,play guitar then sleeping....hehe
  • Petang: still sleeping..then go out to "Sk penghulu Ahmad,Langkawi" my sis ade practice kejohanan sukan sek dia...me?hehe..lepaking at Music studio kat sekolah tuh...playing piano,guitar,drum..try find new idea for my song...."engkau telah pergi"
  • Malam: Dinner at old town langkawi cafe...not old town coffee...lepas tu...window shopping or just survey glass set...pot set....and etc...buy some DVD and go back home......
  •  
  •  
  •  
  •  

    Monday, June 27, 2011

    konsert KRISTAL LIVE DIVA SERI ALAM

    **********
    Bestnye..kalau buat kat seremban..sure aku pegi...ni kat johor....lama dah tgu kalau kalau kumpulan kristal nak buat show kan..band kegemaran aku sejak tingkatan 1 sampai skrg umur aku dah 25.....still setia meminati....apa jua berlaku aku tetap sokong kristal....


    Tempat: Diva Seri Alam, Johor Bahru
    Tarikh:3 July 2011
    Harga asal tiket: RM 30

    3rd days in Langkawi

    hari ni dah masuk hari ke 3 aku kat pulau langkawi nih....dulu teruja sangat nak pegi pulau langkawi ni....tapi sekarang rase mcm tak best..ntah kenapa rase macam tuh...Tapi nasib akak aku ada. akak aku lah yang selalu bawak jalan sane sini...bestkan jugak sesekali mcm nih...mengeratkan hubungan kekeluargaan :)
    --------------------
    Aktiviti aku hari ni hanya di isi dengan mengemas rumah je....memandangkan akak aku keje so aku duduk rumah je lah kan......lepas akak aku balik keje,die rest dlm 2jam dan bawak aku lepak studio muzik kat sekolah dia....aku jamming lagu engkau pergi dengan akak aku....akak aku kata nak tolong siapkan lagu ciptaan aku tuh.....siap test lagi guna piano...sedapnye lagu aku dimainkan gune piano...menusuk jiwa kawan akak aku kata...haha....semua orang kagum aku boleh mencipta lagu nih..sememangnya aku pon kagum..tak sangka aku boleh cipta lagu.....
    --------------------
    lepas lepak...akak aku ajak pegi minum dan bersantai kat kompleks pekan rabu,Langkawi...best besr der...restaurant ala ala atas air lah..syokk..giler....nampak kapal kapal layar melambai lambai dilambung ombak....suasana ni tak kan dapat lupa kot..memang best...
    --------------------
    On the way nak balik akak aku ajak pegi beli cerek baru dia...(hahah...cerek lama dah terbakar...)heheh....kami beli kat haji ismail group....(tpt jual pinggan mangkuk yg agak fames....siap beli sikit coklat utk pemanis mulut kat rumah....dan sempat jugak lagi singgah booking tiket filem Transformer kat megaplex langkawi parade....
    --------------------
    sampai rumah je..mandi siap siap for solat lepastu tugas aku prepare makan malam lah..hehe..chef aimi kan...lalalal....akak aku kata.."binasa badan duduk ngan aku nih" dari badan kecik jd tong dram haha.....so mcm biasa ade gambar kat bawah ni...


    jamming section with my sista
    Drink with my sista =)



    Sunday, June 26, 2011

    Diari 2nd days in Langkawi

    Hari ni hari yg kedua lah aku kat langkawi nih..agak rase bosan kot....membantu my sis kemas rumah & menceriakan rumah dia....memandangkan aku ade 2 minggu lagi kat sini so postpone kan dulu nak pegi tempat best best nih....

    Untuk aktiviti arini..

    Pagi Pegi pasar beli some material  untuk masak memasak..atleast leh kurangkan coasting kan!!!lepas tuh..aktiviti berehat kat rumah je...tengah hari memang panas kat sini..so memerap kat rumah more better....kat sini kepanasan tahap babun..panas seh..aku balik Nilai nanti mesti Hitam hahaha....

    Petang-pada belah petang plak my sis ajak menikmati mee laksa kat tepi pantai, near airport padang mat sirat....my sis kata memang sedap makanan kat situ....hari ni diberi tangungjawab drive kete....lenguh kaki aku.....punya lama tak bawak kete hahaha....agak besar jugak area langkawi nih.....tp best lah sambil drive sambil menikmati keindahan alam......

    Malam-pada belah malam pulak aku dan my sis just stay kat rumah je...aku prepared for dinner..we all just makan pengat durian cicah dengan roti dan keropok keping......sesekali mcm ni memang masyukkk..hehehe...esok my sis dah mula keje balik so tinggal seorang je lah kat rumah nih.....sambung mengemas,basuh baju dan masak.....blah tengah hari ingat nak lepak kat pantai yg hampir dengan kawasan rumah my sis ni Tanjung Rhu.....
    Menikmati hidangan petang....yummy.....
    Sambil makan sambil menikmati keindahan Pantai
    Simple Dinner...pengat durian with bread & kerepok ikan

    Saturday, June 25, 2011

    Diari 1st day!!!

    1st day kat langkawi....
    Pagi-aku with my sis bekfest kat warung....makan nasi dagang dan nasi lemak...lama tak makan masakan peor kampung nih....walaupun aku pun duduk kampung...tapi memang lain dari sini.....


    Tengah Hari-shopping barang dapur,karaoke-yang ni aku ngan akak aku paling minat...dari kecik lagi memang kemaruk menyanyi..tapi aku menyanyi kat karaoke je lah..tapi akak aku byk masuk contest. Aku byk join band performance je sebagai pemain gitar..hehe..tapi lebih kurang sama kan heheh.....lps karaoke, Kami lunch kat Mekdi...budget lah nak mkn tepi pantai...last last blasah kt mekdi tu jugak..bukan main lapar lagi hehehe.....


    Petang-time ni kami byk lepak kat rumah je...penat gak berjalan jalan ni walaupon naik kete hahaha....lps jam 8 mlm..my sis ajak tengok wayang filem baru "rasuk" lakonan Iqram Dinzly & fauziah Gaous.....time ending memang terbaik...tapi pada mula memang boring tahap babun.....biasalah kan cerita melayu....kami balik dalam pukul 1 sampai rumah...balik dah tak pandang kiri kanan dah...fokus depan je..takut nampak sesuatu yang tak sepatutnya kami nampak...hahahah...penakut punye pasal...lalalalal...dah pukul 2pagi pon mate ni tak jugak nak tido..so online fb...nasib masih ada acha dan zzati layan borak borak..sampai aku tido.....thanks u all.....lps to ZZzzzzzzzzz

    Bercuti!!!!!

    Rindu nak update blog nih....
    hye kengkawan sekarang ni aku berada di pulau langkawi...pulau yang terkenal dengan keindahan pantai yang memang menarik....masuk hari ni baru 24 jam aku di tanah mahsuri ni....aku bertolak dari KL ke langkawi jam 9.30mlm dan tiba dilangkawi sejam selepas itu.....memang menyeronokkan....aku akan update untuk entry yang seterusnya nanti :) bubye..nak tido hehehe

    Thursday, June 23, 2011

    Rojak mee

    Lovely this food...yummy..this food we called "Rojak mee, mamak style" so nice..look like`s spaghetti bolognaise.But Rojak mee more than delicious. Hehehe

    gorges sweet ladies

    I don`t know why i like this picture..maybe me like as a gorges sweet ladies..hehehe seriously like it!!!this picture together with my lil sister..Eleena... (she not my siblings..but she is my BFF)

    'Sekelip Mata' by IQWAL

    GUBAHAN : IQWAL 
    LIRIK : Ahmad Fedtri Yahya
    Dimuatkan dalam album ke-4 IQWAL yang bertajuk
     'BALADA IQWAL'
    Berat aku rasakanHening pagi begini
    Biar sukar tersenyum
    Kerana cinta
    Ku gagahkan jua
    Mana mungkin terlupa
    Tidak jua terleka
    Mana mungkin ku mungkiri janji-janji
    Hanya padamu.....Kekasihku...
    Waktu terindah.. penuh makna......
    Sekelip mata... hilang keluh kesal
    c/o
     Sebelum mata ini terpejam
    Sebelum hilang rasa dijiwa....
    Ku ingin cinta kita bersatu
    Seumur hidup
    Sepanjang hayatku
    (Seumur hidup kan cinta padamu)
    Call Ring Tone 'SEKELIP MATA'


    MAXIS : *131*198387# Send
    198387 Verse
    198386 Intro
    198385 Chorus


    CELCOM : *118*102683# Send
    102683 Verse
    102681 Chorus
    102682 Intro


    DIGI : CT0110964 Send ke 2000
    0110964 Verse
    0110963 Intro
    0110962 Chorus

    Wednesday, June 22, 2011

    Hye kawan kawan!!!Mari bercerita!!!

    Salam Satu Malaysia!!!
    Time for new entry...
    Ok jom jom baca!!

                 Today..ehh bukan hari ni but semalam lah(eheheh) jumpe & hang out with LOVELY BFF <ELEENA & sis KIMY....wahh terasa seronok sesangat rasanya that day...walk,talk,laugh,run(heheh) jump!!skodeng!!haha..best best.....

    Mlm sblm that day...sis KIMY ajak keluar bersuka ria di dalam keadaan ekonomi ATM card  merosot....actually Kimy dah ajak kuar since friday...postpone ke monday pon tak jugak dapat keluar...(almaklum lah aku kan busy)...dan wednesday baru confirm keluar..haha satu lagi pening nya tak tau nak lepak mane plak...haha..satu KL we all dah selalu pegi....so reply and reply sms...
    Kimy: Nak lepak mane ni?
    Aku: Ntah,(blank kejap)...ko rasa mid ok?
    Kimy: Mid?better IoI!!
    Aku: IOI?ok gak! tp mines pon ok kot.
    Kimy: Mines?kat mane tuh?aku nak yg ade taman.....
    Aku : Kt sg besi lah...Nak ada taman?Blurrrr...
    Kimy:Aku tak tau la jalan nak pegi mines!!
    Aku:Ko nak ade taman?kite gi amcorp lah..sblh tu ada taman....taman jaya
    Kimy: ok....aku tgu ko kat sentral......

    2 jam kemudian
    Kimy: Babe aku da de kete hehe,so ko datang sri petaling ok ke?
    Aku: haha mengong aku dah beli tiket pegi KL sentral der,
    (Nasib staff KTM kate xpe aku trn BTS even thought aku nye tiket pegi KLsentral)
    Aku: sms eleena(jom kuar pegi IOI)
    Eleena:Nak Nak!!
    Aku:Kimy elena nak follow ko amik die dulu baru amik aku.
    Kimy: Ok....dah nak sampai bgtau..
    Aku:Oraitz

    Dalam Kete
    Lepas kimy amik aku mmg aku ingatkan nak pegi IOI je..kan eleena tak boleh keluar jauh jauh nanti parents dia marah hehehe....so kimy meluahkan perasaan....

    kimy:IOI pun IOI lah babe,ingat leh lepak taman.blah la ko make me hilang excited da huhuh...
    Aku: sorry ahh kan eleena ikut..tapi mak die tak bagi pegi jejauh kan?just ckp td nak pegi IOI je....
    Eleena: Eh..elena boleh pegi lah amcorp tu..mak kasi!!!...
    Aku: hahah biar betul...mak die bagi..lalalalala
    Kimy: weh aku yg mintak izin kat mak die,bwk elena keluar lah....
    Aku: Perhh kagum giler aku...muke baik ko kan kimy.ajar sikit!hahaha


    So dari dah nak sampai IOI tu pusing balik pegi ke PJ..nak pegi Amcorp kan?Nasib kimy tau jalan..aku sumpah der tak tau..aku kan org NILAI..mane tau jalan KL ni...hahha..kimy park kete kat lrt bangsar...then pick up lrt to lrt taman jaya.....adelah dlm 10 minit sampai destinasi.....
    Biasalah babe sampai mall je 1st tujuan ialah "Mari kita makan"..otw nak carik restaurant eleena nak tgk kelas muzik artis baru tu "IQWAL"...aku tunjuk kan lah..."The Singing Shop" Mizz nina yg fames ngan lagu what you waiting for & family yang punya...then dah puas hati nak trn bawah pegi mkn.....otw trn kat escalator a.k.a tangga bergerak....nampak kedai jual alat muzik...Jom tgk..aku ngan eleena je minat ni...kimy die tak tau lah hahaha.....usha usha kejup je....eleena terpikat ngan gitar kaler pink..so nice.....so ni betul betul turun punya....trn kat bwh sekali tetibe nampak ade org shooting not sure citer ape...but aku nampak pelakon kanak"Mia sara nasuha" so comel heheh...agak lasak juga die kat set..pegang itu pegang ini..(nama pon budak budak kan?)..haha..so kami mkn kat Atap atap restaurant...makan for 3 person set..ayam sambal & atap atap spicy soup.....rase not bad lah....

    Habis makan nak pegi taman kan...kimy paling teruja nak pegi taman nih..die memang suke taman hahaha....so nak pegi taman sebelah kena lintas lah plak jalan besar..seyes mmg besar..lalala....cuak mak nyah.....sampai je taman...kimy dah mula hobi amik gambar sendiri dia tuh...haha..ape ape lah kimy asal ko happy...mcm mcm kami buat kat taman tuh..sampai penat giler....mcm org sakai haha..org semua dok pelik....takpe janji kami happy lalalala.....kami suke posing posing nih...asyik tgk gambar org je...kami nak tgk gambar kami plak cantik punyer!!heheheh.....lps dah penat tuh..dlm pukul 5pm...kami nak balik..ye;;;ay!!...walaupon mase balik tu dari PJ nak ke bukit jalil sesat tak jumpa arah nak balik..haha..tawakal je...alhamdulilah selamat sampai......

    Tu diaorg dah sampai rumah..aku pulak masa tu masih kat KTM BTS...dari pukul 6pm sampai 7.15mlm train semua penuh je..nasib lps tu aku dpt naik komuter limited stop...tp xlimited pon die berhenti..semua stesen die berhenti.....tapi best lah..aku dpt naik train ETS tuh dlm pukul 8mlm aku baru sampai rumah....yeeaahhhaa...home sweet home
     



    PHOTO"PHOTO"PHOTO



    Kimy

    AKU

    ELEENA

    SAKAI FACE

    Sunday, June 19, 2011

    Happy father day!!

    Father, Dad, Daddy, ayah, abah, Papa - many different names for many different people, but whether it is "I love you Dad", "I love you Ayah" or whatever it is your child calls you, those words will always mean so much.Happy father day!!

    Menjamu Selera Di AL KABSAH AL ARABIAH

    Tengah hari tadi keluar rumah nak pegi cari kotak untuk tartlet aku kat kedai kek...tapi hampa,tak ada kotak yg sesuai dengan ape yg aku nak....so parents aku ajak pegi carik kat s`pore street kat seremban...namun hasilnya tetap sama..x jumpa..bpk aku kata tak ape lah esok kite cari kat bangi plak...then bapak aku ajak rase makanan nasi arab baru kat ampangan...sebelum ni aku penah jugak makan makanan arab ni kat sa`ba,Cyberjaya..sedap kat sane tapi nak test kat tempat baru ni...bapak aku kata restaurant tuh siap ade keluar kat paper lagi...so sedap lah kot.....we all try makan nasi KABSAH KAMBING (Nasi arab Kambing) & KABSAH AYAM (Nasi arab ayam).....tapi sejujur aku lah sebab dah rase...aku boleh katekan kat sa`ba cyberjaya more better sedap...sini boleh lah..tapi tak tau lah orang lain rase kan..kot kot lidah aku ni lain heheh...

    KABSAH AYAM

    Friday, June 17, 2011

    B.F.F


    Rindunye kat korang...teringat mase on the way ke genting..mcm mcm..walaupun dpt singgah sekejap..itu la 1st time aku sampai genting naik bas dan hanya bersama teman teman, dulu kalau pergi pon dengan parents atau adik beradik je....Berani betul aku.....Skrg ni nak pergi genting pon rase tak yakin je..melainkan kena terus terang dgn family nak pergi genting..itu pon kot kot lepas lah....



    Thursday, June 16, 2011

    Culinary Arts Course

    Tadi mase tengah kemas kemas rak buku terjumpa balik gambar gambar lama mase aku study kat UNITAR atau skrg ni ubah nama jadi UNIrazak...kat kolej ini aku amik course diploma in Culinary Arts. Aku study sini selepas tamat pengajian di IKIP INTERNATIONAL KOLEJ...dalam hujung tahun 2005..kalau tak silap aku start register bulan Nov 2005 dan sehingga lah tamat pengajian thn 2008....Pelbagai perkara baru aku blaja kt kolej nih...kolej aku dulu terletak kat sebelah singgahsana hotel je...tapi skrg ni semua dah pindah ke Kampus induk kat kelana jaya...tak jauh sgt lah dari tempat asal....aku pegi kolej tiap tiap hari ulang alik naik komuter train dan lrt..dari Nilai-Petaling jaya......memula terasa gile jauh tapi lelama ok je...rase seronok plak.....kat kolej ni..aku byk blaja seni seni masakan..walaupun aku ni tak lah berseni sgt..kkdg mmg tak penah nak cantik ape aku buat..tapi janji aku buat kan hehehe....Aku suke kolej ni..kawan kawan semua ok...best...
    Ini chef aku "Chef Abdullah" atau Dollah (dia ajar International Cuisine)...aku suke die ngajar walaupun kekadang dok suke nyakat aku....die ni asal..negeri sembilan..sekampung lah dengan den....hehe....biasanya sebelum kami masak...chef dollah akan buat demo dulu....even kami da ade resepi pon kami kena tgk jugak demo chef dollah..takut tak menjadi kan..kena tgk Sifu dulu....lps demo dah settle giliran kami lak buat sendiri....biasa ade 3 jenis masakan diajar dlm waktu yg sama....so pandai pandai lah nak ingat mcm mane demo sblm tuh....dah diberi mase 4 jam utk memasak,menghias,membersihkan meja & presentation....Unik kan?

    Mereka semua ni Budak budak kelas aku...tak ramai sgt pon..biasa kalau buat kumpulan2, satu kumpulan ade 2 ke 3 org je.....Mmg lama dah tak jumpa kawan kawan aku nih...ade dgr yg dah kawen pon ade....ade jugak dengar yg tak keje lagi bahagian hotel pon ade..lari bidang...

    +PhoTo PhoTo+
    Group aku nye presentation mase Final exam....
    Group aku, Dilla,aku,kerol,jasmin & lin

    Wednesday, June 15, 2011

    MR TEADY BE

    My BELOVED MOMMY

    Ini lah Mak aku, sape lagi chantek?aku ke mak aku?Hahahahah

    Search