Thursday, January 24, 2013

Kek Span Bersalut Cokelat

Nie pic kek kelmarin baru nak update kat blog nie....saje je buat kek nie memandangkan nampak material dok terperam dalam almari..dari bazir tunggu rosak baik buat sebijik kek..hehehe...so rajin rajin kan lah sukat sukat bahan bahan nye...setelah hampir 2 jam...seiap sudahh kek nie..

Taaadaaaa!!!

Texture agakk huduh kan...!!!next time kasii lawaa lagi!!




CINTA BAHAGIA...WAN ZACK & ZZATI

Bukan laaa peminat tegar majalah MANGGA nie tapi beli sekadar nak baca kisah "Pasangan Glamer" tu aje...hehehe....so sweet ok mereka nie...hehe...awekk WZH nie kawan den masa wujudnya myspace pembawakan ke facebook sampai ke twitter terus ke whatsapp.....masa calling calling ngan awek nie memang sangat teruja dia story morry pasal bf tersayang dia tuhh..sampai nakk pekak sebelahh..volume suara dia high pitch tau!!!...hope dia xbaca..terumpatt plakkk hehehe..so tak nak ahh ulas pasal dorang nie...baca aje cerita kat pic bawah niee yee...sebelum tu layan lagu niee la dulu...lagu nie ade laaa relate ngan cik abang tuh katanya...!!!!


Malu Malu tapi Mahu!!

tapi saya suke lagi lagu yang niee....heheh santai je dengar.."Bingung"



Nie diaaa petikan kisahh mereka dalam MANGGA FEB 2013





Inside My bedroom!!!

Inside My bedroom!!!

Tempatt berkreatif laa konon konon nye..tapi manjang tak de idea je...haha...bilaaa ghmai ghamai baru ade ideaaaa....hahaha....kan best meet member satu minat!!kan kan....

Inside my bedroom

Nampakkk takk macam syokkk nyanyi?lagu apetahh lupaaaa hahaha....

Mencintaimu Cover NORA



Syokk dengar suara gurl nie kan..nama dia nora..bukan Toraa ke doraaa ke ok..NORA....Saya pasan muke dia macam Cat...bukan kucing laaa..tapi Catriona Rose...hammbikkk bersepahh lidahh nak nyebutnyeee....Saya kenal kat pesbukk jee..orang nye ramah...selalu berpesbukk...tak cukup tu siap berwhatsapp lagi...teknologi kan...lelagi time tak nak bazir kedit nie...hehehe....jom dengar same!!!....saya bgi *** bintang dari ***** ;D

NEWBOYZ DAN AKU



SEJARAH MUNGKIN BERULANG-NEWBOYZ

Caye ke idakkk nie ler lagu peberet teman mase teman sekolahh menengah dulu....Mase tu Kristal belum masukkk Tv lagi hehehe....Setiap Hari Teman siap siap pegi sekolahh teman pasang kaset lagu dari album nie laahhh..sampai abang teman...si Amir tu dokkk perli perli teman tau...ade teman kesahhh....!! Mak teman pon same gakk happy memerli...sukaaaa lahhh kan....Sebab setiap hari main kaset tu aje..sampai lemau dahhh album tape teman tuhhh..dulu kan pakai tape...sape yang pakai cd tu kira berkemampuan laaa nakk beli kan...kalau tape murah dalam RM16 dahhh dapat...kalau cd Rm30 kot...mahal...mahal...!!!!....Disebakan minat teman beli album kumpulan ni setiap keluaran...tapi sampai album ke 5 je rasenye...lepas tu band nie macam ade tak de je....sampai laaa penyanyi nye bergerak solo..teman download je...sebab tak semua lagunya teman berkenan yeee!!!!....
Dengar dari mereka dikeliling teman nie...NEWBOYZ nak bersatu semulaaa dalam VERSUS....so teman tak tau nakk undi mana nanti masa VERSUS tu hehehe..band peberet teman ke atau NEWBOYZ kihkihkih..

Mase zaman band nie pames geng gurl kelas teman ghamaii yang minat anggota dalam band nie...lehh plakk rebut rebut kate tu bf dialahh..padehal jumpaa pon takpenahh..ade kate sedara sane sini laaa...adehhh...ade kate sekampung pon hade!!!..ehh tomok & Mazlan orang negeri sembilan....Samelahhh kihkihkih...Zaman pames nye group nie..geng kelas teman dokkk simpan & lekat gambar anggota pujaan dalam kotakk tape yang jadi kotakkk pensil tu pon ade....letakkk & lekat atas meja belajar tu pon ade....sisip bawah pembalut meja yang jernihhh tuhh....konon gambar tu macam bagi semangat laa kan...hahaha....siap ade yang dokk lagi kreatif tulis camni..CTH : Ain <3 Tomok...!!!laaa...Tomok love 4 ver laaa...hahahah lawak tak..ade takk yang sama pengalaman macam teman? tapi mase nie teman dokkk simpan gambar kristal dalam box pensil...ade gambar rody..opssss...dulu laaa punye ceritakan...hehehe....last last ustaz buat spok cekkk semua kena tanggal balikk..bersihhh meja tuh dari sebarang poster..sedihh je memasing hahaha...Terkenang peristimewa lama..laa ni NB pon dahh kawen & ade anakk...lepas nie ade NEW BORN BABY BAND heheheh..tribute NEWBOYZ

HAPPY BIRTHDAY!!!!

Actually saje je saya nak main lagu nie...haha...tau ke nie laa lagu pertama saya main gitar nie masa kat music school dulu...hahaha.....janji lehh main kan...saya pon saje buat gabungan gitar ngan piano tuhh nampak best walaupon "Itu semua POYYO" kan....hahaha...masa main ni takk pakai paddle ape pon sebab malas nak setting setup..semua malas..ape nakk jadi nie!!!hahaha...so korang tengok laaa ekk..sape super dupper terer tu please jangan kutuk yee...nanti saya nangis karang!!!!!


SALAM MAURIDUL RASUL

Hye Asalamualaikum

Lama dahhh tak bermadahh kat sini hahaha..madahh lahh sangat plakk kan...lama tak menaip klik klik hahaha.....tak ade idea sebenarnye nak taip....kekadang dahh rasa macam wartawan snap gambar snap ini lepas tu upload..cari cerita sensasi hahaha..bengong kan!!!!....so hari mauridul rasul..sape pegi berarak siang tadi kat masjid?Saya rasa pagi tadi macam dahh pergi berarak tau sekali dengar bunyi whatsapp masukk rupenye MIMPI ok!!!...adehhh....jam pon mase tuh dahh pukul 10.30 pagi hehehe..kesiangan.....hehehe...malam semalam takleh tido borak sampai 2pagi dengan geng pesbukk....haziq same nora...hehehe..masing masing meleret leret cakap nye best plak layan kan...kesudahan nya tido pukul 3pagi..bangun lewat almaklum laaa saya pompuan...ade cuti solat hahaha....opsss!!!...Shhhh!!....

pagi tadi hantar mak pegi rumah mak arwah kawan dia....kata mak dari semalam teringat kat mak arwahh kawan dia tuh...so pergi lahh hantar & menziarahi kejap...tak jauh sangat pon dari rumahh...ade dalam 12km je kot hehehe..kat ngan kampung chalet tuhhh....apetahh namenye kampung tuhhh hahah.....tua dahh sangat Uwan tuhh umur dia 83....tapi masih nampak sihat cuma ingat ingat lupaaa laaa...habis story morry zaman mude keluar walaupon kekadang Uwan tu ingat ingat lupaaa plakk kan..nengok ler usia bape dahhh....Mak saya tu kalau borakkk serah je kat dia 24 jam pon tahan lagi....Lalalalaa

balik aje rumahh....sekali lagi dalam kul 4pm..mak suruh hantar dia kat surau kariah taman semarak 2 tuhhh..ade majlis akad nikahh ustaz belajar agama mak saya...tapi saya hantar je tak singgah pon :D
lepas dahhh hantar terus menuju ke giant & Tesco...Makkk Aiiiiii...sampai parking kat luar kau!!!!!...ghamai ehh serbu dua hypermarket nie....semua melayu je..sape nak raya nie...hahahah.....yerlahhh baru dapat gajikan....den yooo gaji dapekk lambekkkk!!swastaaa!!!!.....dalam kul 6 amikkk semulaa mak kat surau semarakkk tuhhh.....makkk ajak pergi jenguk kebun...!!! Parents saya ade kebun ok kat tengah pekan NILAI tu....tapi confuse kebun ke hutan...hahah ape apelahh rajin sangat kan nakk berkebun!!!!....

sampai rumah...pukul enam lebihh...dapat tengok BAYU CINTA LUNA tu ade lahh dalam 10 minit sebelum habis.....jadilahhh kan....!!!!selama setengah jamm sebelum Drama SETIA HUJUNG NYAWA..layan UPIN IPIN dulu....seronok tengok dua budakk botakk tu..terasa same game nye mase saya kecikk kecikkk dulu....

SETIA HUJUNG NYAWA..best jugakk drama bersiri nie....jarang saya nak layan drama bersiri ni tau...sebab kalau panjang panjang sirinya nie jenuh nak tunggu habis...suke tengok ending je haha....dlam cite ni El superdupper wife yang baik..ade ke camtu?Laki dia jahat ok!!!..kalau lehh lahh masuukkk tv tu..den ketukk ketukk laki dia tuh!!!..amboiii emo plakkk kan...Pelakon amar asyraf tu x bape nak ensem tapi bolehh laaa dari takde hehehe.....Ade lagi 8 episod cite tuh..agak 2 minggu lagi habis laaaa tuh....Rosyam nor pandai buat cerita best untung pelakon lain..tapi kalau drama lakonan dia yang TRILOGI CINTA tu agak bosan ok!!...please takk payah nak ulang lagi cite tuhhh....buat cerita cerita lain!!!....

ok stopp!!...dahhhh abissss!!!

Sunday, January 6, 2013

PAVLOVA

Hye semua yang membaca..salam sejahtera!!...

Okk Uurrmmmm ape nak story ekkk!!!tak ape lah kot just nak share pengalaman buat kek popular nie...namanya PAVLOVA...kekadang macam tersebut PALVOVA...ehehe mana mane lahh kan....Ramai jugak the bloggers yang buat kek ni letak resepi berserta gambar kat blog mereka...Tapi saya tak nak letak resepi laaa sebab..resepi tu bukan saya punya pon....saya cut & paste resepi dari seorang blogger nie...blog penuh cerita pasal buat kek & jual kek je..ade rase nak stalker blog tuh blehh la ke link nie.... http://irmadilondon.blogspot.com/

Bahan bahan buat kek ni more simple je...cuma yang mahal nye whipping cream je....aritu beli sekotak 250ml tu dalam RM8 je...sebesar air kotak milo yg kecil tu je....itu pon just untuk topping je....nak buat pon tak rumit mana...cuma jangka masa nak bakar je dalam sejam gitu!!!!.....biasa mereka mereka yang buat manisan ni gune "kiwi,strawbery,anggur"....sama macam fruit tartlet...tapi saya macam tak jumpalahh buah buahan tu dalam peti ais hehe...so jumpa "Dragon Fruit & Manggo" so jadilahh hehhe..PAVLOVA tempatan hehehe....

Sape yang teringin nak buat tu leh klik link kat atas tu ok!!!!...senang yo!!!!..so inilahh hasilnya tadi..hehe...buruk je topping nye..tapi rasa mengancam ok...tapi pada yang diet & nak berdiet jangan makan banyak sebab supperdupper manis...hehehe...yang kencing manis cuba elakkan makan PA:VLOVA nie yee!!!...jaga kesihatan...manis serupa maccaron hehehe....




Search