Sunday, January 6, 2013

PAVLOVA

Hye semua yang membaca..salam sejahtera!!...

Okk Uurrmmmm ape nak story ekkk!!!tak ape lah kot just nak share pengalaman buat kek popular nie...namanya PAVLOVA...kekadang macam tersebut PALVOVA...ehehe mana mane lahh kan....Ramai jugak the bloggers yang buat kek ni letak resepi berserta gambar kat blog mereka...Tapi saya tak nak letak resepi laaa sebab..resepi tu bukan saya punya pon....saya cut & paste resepi dari seorang blogger nie...blog penuh cerita pasal buat kek & jual kek je..ade rase nak stalker blog tuh blehh la ke link nie.... http://irmadilondon.blogspot.com/

Bahan bahan buat kek ni more simple je...cuma yang mahal nye whipping cream je....aritu beli sekotak 250ml tu dalam RM8 je...sebesar air kotak milo yg kecil tu je....itu pon just untuk topping je....nak buat pon tak rumit mana...cuma jangka masa nak bakar je dalam sejam gitu!!!!.....biasa mereka mereka yang buat manisan ni gune "kiwi,strawbery,anggur"....sama macam fruit tartlet...tapi saya macam tak jumpalahh buah buahan tu dalam peti ais hehe...so jumpa "Dragon Fruit & Manggo" so jadilahh hehhe..PAVLOVA tempatan hehehe....

Sape yang teringin nak buat tu leh klik link kat atas tu ok!!!!...senang yo!!!!..so inilahh hasilnya tadi..hehe...buruk je topping nye..tapi rasa mengancam ok...tapi pada yang diet & nak berdiet jangan makan banyak sebab supperdupper manis...hehehe...yang kencing manis cuba elakkan makan PA:VLOVA nie yee!!!...jaga kesihatan...manis serupa maccaron hehehe....




No comments:

Search