Sunday, November 30, 2014

Majlis Bertandang Keluarga Perempuan

Harini Majlis bertandang keluarga perempuan ke Majlis Persandingan Lelaki!!
Today, Aku jadi org penting....
Lama dah wehh tak join event2 mcm ni..kalau dulu zaman keje hotel
ke hulu ke hilir tu dah biasa sangat dah..Haha...
skrg ni...kehulu kehilir kaki lenguh oittt

Persandingan sebelah abg aku ni..
buat kat Majlis Perbandaran Nilai..
Tak dan nak buat kat kediaman kami dah...
Makin lama makin sempit dah tempat tu...
kalau bukak khemah 7 dah cukup sempit dh jiran2 nk lalu haha
Kena lah buat kat Dewan....
setahun aku booking dewan ni..

Majlis persandingan dalam pukul 1.20 pm...
tapi aku dah sampai MPN pukul 9 pagi...
dengan tak mandinya...hahaha...
Alaaa nak susun atur goodies je...
Mandi ke tak tolak tepi kehkehkeh
Nasib ada Asnurain (geng exsmarak school) dtg dari KL temankan aku
susun Goodies...kalau tak memang jenuh lah nak alih kotak2 & susun satu satu...
silap silap boleh rapuh tulang pinggang ni hah....

then, berapa jam kemudian...
Parents plak dtg ganti kan tugas
aku balik rumah..siap siap wangi2 lawa lawa dtg balik dewan..
(Nampak tk kesibuk kan tu?) 
11.30 pagi sampai dewan semula
Rasa mengantuk gila...
Kalau lah dpt tido sejam dua..
memang xkan dapek lah!

11.30 pagi dah mula tetamu dtg...
dtg sikit-sikit..
Nebes dah start...
1st kenduri besar...sblm ni kecik-kecik je
dup dap dup dap
bila tetamu dah mula ramai...
Kawan kawan mak..
Kawan kawan Ayah
Saudara mara...
kawan kawan abg...


"Gadis Goodies" bkn gediks ye....
Erin & Yana dtg membantu..thanks korang...love uols so much


Maklang,Kak ita, Mak tih & Ayah
Masing2 dh penat la tu....hehe


Cousin2 & Makcik2terdekat tak menang tangan sama-sama 
membantu menyambut tetamu
Maktih,Maklang,Kak ita,Yana & Erin tak menang tangan jugak
membantu bagi goodies kepada tetamu...
Macam best plak dok depan tu je haha...
memula mmg syok lah salam2 tetamu..
lopehh tu...melepet...penat oitt...
camni lah kot situasi artis peminat nak bersalam..
hahaha penat penat...tapi best...


Walaupun kami penat..kami tetap Happy!!!

Madam baby sitter aku
Maksu Sidah, Mak saudara aku...
Salah seorang dari antara baby sister aku

Almost 22 tahun tak jumpa
Lepas mak su kawen..
semua dah ada hal masing2
maksu ni & arwah mak dia jaga aku masa kecik2 
Arwah mak dia dgn arwah nenek aku sepupu
aku dgn anak mak su dua pupu....
Terima kasih dtg mak su!!!

Persandingan agak lewak 10 minit jugak..
Kompang ehh plak dtg lg lambat dari rombongan pengantin...
apa kes??
Kena plak aku call en pengurus kompang tanya lokasi..
katanya 5 minit...tapi mcm lebih je kot haha
sabar sabar...
tapi bapak aku dah bising time tuh..adoii...
abg aku dah call byk kali bila nak sanding..??
pressure sgt sbb kompang aje....adehh...
tuk ahli kompang plz la berikan keje sama dtg awal...
ni nak sanding tak sampai lagi...
tak kan aku plak nak kena main kompang...
gendang cina jd nya nanti hahah
bapak aku serah semua kat aku...fening-fening...
kita nak lancar ade plak sangkut...

Kompang dtg 1.20pm...
call pengantin cepat2
5minit kemudian kereta pengantin tiba..
satu hal lagi..abg aku tanya nak turun mana?
start berarak dari mana?
ehh yg ni bkn ke sepatutnya di uruskan kat wedding planner?
aku hentam aje lah...suruh je turun ikut suka aku...
kasi jemur lama sikit bwh matahari...
kasi jauh sikit jalan kaki...
baru gambar terang :P



Masa pengantin tiba..
tetamu dah makin ramai..
kepanasan semakin memuncak..
nasib dalam dewan ekon kuat wehh...
sedap je berekon sampai lupa kat pengantin...

time tepung tawar
kali ni aku plak kena
parents aku tak tepung tawar sbb nk sambut tetamu
aku buat pertama kalinya..
amik berkat hahaha
tepung tawar
takut abg aku dgn air mawar tu hahaha
takut basah :P
nasih aku tak renjis sgt hahaha
seronok lakk...
abg aku cuak kan hahahah

Hye kami BIRU!!! dah macam keluarga PAPA SMURF pun ada
Pantulan Cahaya dari tingkap Dewan ni buat kami semua biru

lepas session berenjis tu aku turun dari stage pelamin teruskan 
tugas..tapi kena panggil semula bila kena bergambar plak
dewan MPN ni nampak gah gah tapi bila amik gambar
semua muka jd biru...
dah mcm AVATAR pun ada...Dah mcm keluarga MR.SMURF pun ada
plzz la tukar...maybe time aku nnti dah tak biru2 :)
Majlis berjalanan dgn lancarnya....



Ni plak kawan mak...
Jamaludin Kadir Nama dia.
Kawan sama sama join teater zaman Maktab...
Wahh hebat mak aku berlakon teater...nak harapkan aku..
aku ni pemalu org nya hahaha..
Uncle ni after habis maktab dia tak jadi guru...
tapi terlibat dalam bidang seni...
Jd pengarah Drama,Filem
Masa aku kecik2 byk gak Drama yg aku tgk ada dia...
Cth ASTANA IDAMAN, ROMBONGAN KAK KIAH KE SUKAN KOMANWEL
lps tu ada satu cerita ni tak ingat tajuk...
Berlakon dgn Pak Lang Eleena "Dato Jalaludin Hassan"
Muka uncle ni dgn uncle jalal pun mcm ade iras sikit hehe...
Sedara ke?
haha...
Uncle ni mmg Friendly sgt...
Siap request nak bergambar dgn aku lagi...
Katanya "Uncle nak bergambar dgn anak kawan uncle ni boleh?"
Tudiaaaa....
Thanks uncle sudi dtg,..next time jumpa lagi...




Laki tunggal tu Cousin aku...
Alif nama dia...
Tugas dia sebagai Pengapit abg aku
Kitaorg memang jenis yang Family yg comel2 hahaha
Gurl pakai tudung pink aku baru kenal beberapa jam...
yg baju hitam tudung hijau tu Bff aku forever and ever
Asnurain....
Thanks korang!!!
turun membantu

Thanks my BFF
Asnuarain,Yana,Erin & Eleena dtg memeriahkan majlis
Suka sebab korang ada..
ada semangat...semangat baru kihkihkih

WARGA PENTING MAJLIS
Terima kasih dgn kesudian semua membantu kami melancarkan majlis dengan sempurna...
Hanya Allah swt dpt membalas jasa Kalian
Terima Kasih pada 
keluarga Mak tih: Kak ita & family
Kak iza & FAmily
Keluarga Pak Andak & Cousin2 yg SPONSOR
 "TAPAI AWEOSOME"
Maklang Lipah
Mak lang Samsinar & cousin2
Yang dtg sebelah malam sblm majlis & pada hari majlis berlangsung...

terima kasih jugak pada 
Pakngah radzi
Pak Enal
Mak su Zimar
Paklang Bohari
Pak Itam
Mak Itam

Terima kasih jugak kepada semua keluarga yg terlibat secara langsung atau pun tidak..,.semua pengorbanan dan jasa korang amat-amat kami hargai!
Penat lelah kita memang terbaik!!!







Saturday, November 22, 2014

Selamat Pengantin Baru Abangku!


Dupdapdupdap!!
ini kot perasaan abg aku skrg?
Sabar ye bro!!!
Ko bolehh!!
Malaysia Boleh
Melayu boleh!!!
;)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Dari Hotel ke Surau blkg rumah tunang abg aku
20 minit perjalanan jugak!!
Special abg aku harini..
Ada driver!!
Kakak aku driver Bakal Pengantin!!!!
Muka ada nampak Nebes!!Happy!!
Sabar!Sabar!


>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Jam 8.20 Pagi dah sampai...
Awal betul!!!
Gate surau pun tak Open lagi Haha
Nikah jam 9 Pagi...
Dupdapdupdap Makin kencang
Bila siakkk dah bukak gate surau 
dan bila semua dah masuk memenuhi ruang dalam surau
Tapi aku lak yg rasa nebes...
Heyy sape yg nak nikah ni...
Aku ke Abg aku?

>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Dari 9 pagi sampai 10.45 pagi baru selesai acara dan urusan Akad nikah...
Lama jugak ekk nikah ni...
Ingat terus lafaz aje..
Ade plak sesi soal jawab bagai..
Aku yg dok merekod video lak rasa nebes yg amat!!!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>

AKHIRNYA!!!



Selamat Pengantin Baru Abangku!!!!
Smoothnya LIFE ko...
Jodoh dtg sendiri
Hahaha...
Aku rasa syahdu bila abg aku melafazkan Akad 
pada 22 November 2014
yang lepas kat rumah pengantin Perempuan
Terharu pun ada...
Tahniah sekali lagi abangku...
Ko tggu adikmu plak lepas ni...
Doakan Jodoh terbaik buat adik ya Hahahaha


Style orang johor...
Pagi Nikah..
Tengah hari sanding...
Sempat kami balik hotel packing brg dulu utk check out 
sebelum dtg semula ke
 Dewan serbaguna kundang ulu untuk meraikan mempelai!!
Settle kan satu hari...
Penat pun satu hari!!!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>

otw keluar hotel
adik2 sebelah bapak aku pun tiba..
skrg dah menjadi 8 kereta yg follow...
wahh meriahhh!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Sanding pukul 2pm..
Kalau kat tpt aku 2pm tu dah cukup lewat
kami tggu la sampai bersanding...
pukul 1 lps check out semua
ke dewan...
(Pengantin Lama)

Kami follow perarakan pengantin 
bagi pihak Rombongan Lelaki...

(Pengantin Baru)

Kepanasan tahap membara ptg tu...
Tapi meriah...
Happy happy...
Majlis Berjalan dengan Jayanya..
Semuanya selesai...
Amin....




Friday, November 21, 2014

Trip Meminang Ke Muar

Trip ke Muar..
Pueh omakk den kumpul kan anak-anak saudara
utk follow ke MUAR
Akhirnya....
Hari ini 21hb Nov 2014
Semuanya Menjadi Hehe
Start dari nilai jam 3ptg
Nilai-Muar dalam 2jam je kot
Tapi aku rasa lama GILER
Sebab dgn jem-nya Highway NILAI-Seremban
Woiiittt bila nak siap jalan tuh?
Makan tahun aku lalu tak jugak siap2....
Jem botingkek-tingkek....
Lg lama aku rasa bila semua pakat Jumpa Kat 
R&R Ayer Keroh...
Tapi yg Lawaknya ada plak org tu terlepas R&R Bahahaha
Tak sabar ke nak terus ke MUAR?
Nasib ko lah bang oiiii kena tunggu 
kitaorg solat...makan...minum kat R&R tu lalallala
Tapi aku ingat abang aku aje yg terlepas R&R
Ade jugak konvoi yg terlepas..Kahkahkah
Ado kawan abg den kat R&R Bemban
kihkihkih...
Keluarga sapekah itu?
Kihkihkih...
Lalalala

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Gerak!!Gerak!!
Kami sampai Tol Bukit Gambir, Muar
Jam 6 ptg x silap aku lah...
15minit jugak dari tol ke Pekan Bukit Gambir
Stop situ sebab kami bermalam kat hotel tu
Hotel Remember...
Syok gakk hotel dia...
Hotel budget aje sudeyhhhh

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Sebelah malam,
Kami ada DINNER kat rumah bakal kak ipar aku ni..
Rajin betul siap masak utk dinner lagi...
dalam 5 kereta yg Follow
Ketua perjalanan dari Pekan bukit Gambir ke Kundang Ulu
Sape lagi bukan bapak aku...
Walaupun setiap keluarga dah di bekalkan dgn Maps serba lengkap dari bapak aku
Dorang tetap follow bapak aku jugak...
Takut sesat sebab malam dgn siang tak sama kan hahaha
Tapi yang Lawaknya...
Bapak aku plak yg sesat..
Hokayy kepala sesat..belakang semua ikut sesat la...
Bahahaha....
Sebab kesesatan ni hampir2 mak aku nak tertinggal kat tepi jalan...
bapak aku kelam kabut la tu sampai mak hampir tertinggal...
Hahahahah...
Sila gelak!!!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Bapak aku bila abg aku terlangsung R&R 
kemain gelak lagi..
ni dia Tuhan nak bg CASH
 ini malam semua sesat sebab bapak hahaha
Sampai rumah bakal kak ipar 
bapak aku senyap aje...
sebab dia salahkan...
org salah rasa malu la tu hahaha
semua tak gelak lama pun
takut dgn bapak den bahahah

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Bakal family mertua abg aku hidangkan Lauk pauk yg ENAK!!
Rosak Plan Diet oittt
Takpe minggu ni je yee...
Makan makan...
Talking talking
Laughing Laughing
Time for back to the Hotel
Mengantuk lahaiii
Tapi bila sampai hotel
Mata mengedik tak nak tido pulakkk....!!
Stress!!!
Layan makteh borak sampai 1 pagi...
Mereka dah tido..
Tapi aku???
Adoiiii letih macam ni mata mengedik tak nak tido plak
Esoknya memang naya lah...







Wednesday, November 5, 2014

Kembalikan Semula-Ewalaf2014 (Lirik & Chord Gitar)


Sedap Oiii lagu ni...Aku siap jadikan Background muzik utk blog aku lagi..fefeelingkan lagu ni?Lagu Ciptaan DjFuzz rasa yg kump Fabulous cat tu kot...Aku dapat aje lagu ni...Masuk bilik set up gitar...Aku pun merajinkan diri..cari satu-satu kord lagu ni...Mungkin ada kesilapan kord jugak...Korang kalau yg terer tu pandai2 lah ubah...hahaha....Aku amatur lgi bab muzik..ini aje yg aku mampu...Spe nak jamming lagu ni..Nahh Amik lah Kord ni hehe....Tapi nak copy paste tak boleh kan?Aku dah lock hehe...Korang jgn MALAS nak salin okey!! sebab aku dah rajin carikan Kord....

#AfundiEwal #Afundi20Ewal #EwalAF2014 #Ewal #AkademiFantasia2014#AkademiFantasia #AF2014 #EwalSuperfriends #PeaceOneLove 


KEMBALIKAN SEMULA-EWALAF2014

Intro
Am G

Am         Em          F
Kau Adalah Cinta Terakhir
F              Dm
Dalam Hidupku
Em   Am                Em
Kau Tutup Semua Pintu
F              Dm          Em
Cinta…Buat diriku…
                   F         G     Em
Masihkah Bisa…Ooooo
                G
Kukatakan Padamu…

c/o

C               
Maafkanlah….
C             E              Am
Maafkanlah Aku Yang Berdosa
Gm               C       F
Kembalilah sayang aku merana
Em          Am   Em    Dm       G 
Cukup sudah cukup sudah..aaaa
Am
Oooo mmmm
G          Am               G
Sakitnyaaaa jiwa..ohh ohh ohhhh

A Am

Am         Em
Kau musnahkan semua
F              D    Dm      F
Cerita cintaku denganmu
Am         G             Em  F
Kau pergi tinggalkan aku jaaaaa…uuuh
G
Sendiri
Dm         C
Jatuh aku tanpamu
Em       D      A     F               C
Hilang semua… harapan dan impianku



C
Maafkanlah….
F              C      E     Dm     Am
Maafkanlah Aku Yang Berdosa
Gm               C       F
Kembalilah sayang aku merana
G             Am  
Cukup sudah
Dm
Ohh Ohh oh…
G
Ohh oooo

C
mengertilah,
C         E              Am
Ku ingin kau mengerti sayangku…
Gm  C    F
Ku mohon kembalikan semua
          E
Rasa cinta kita
D       Dm        G            Am
Yang dulu semula…semula
G             Am
Kembali semula
G
semua





Semakin Hampir

Wedding abang aku,Amir tak lama je lagi...
Dah start edarkan Kad kawen...
Keje aku lipat kad + Masuk Sampul
semua ada 750 keping kad..jadi 750x lah aku kena lipat + Masuk sampul
Sumpah!! Jemu jelak aku buat keje ni je...
Sampai membawak ke dalam MIMPI 

selesai Lipat + Masukkan dalam Sampul
Time utk remember balik...
sape dah bagi dan sape belum bagi..
Cik timah...senah...melah...mak jemah...
cik kiah...semua kena ingat ye...tak boleh tinggal..

selesai part tulis nama jemputan
part penghantaran plak!!
adusss!!!....ingat senang je kejenya...
Nampak simple kan?
Tapi tak simpple HOKAY!!
Baru hantar 10 buah rumah
kepala aku melayang-layang ingat bantal kat rumah...
Penat oiittt turun padang..
singgah rumah ke rumah....
1 buah rumah..talking2 bla bla bla ade lah 15 minit...
kalau 10 buah rumah mau sejam setgh baru habis
tu baru 10 kad tu....
kalau 100 kad...300 kad....750 kad?
Pitam den!!!

Tapi bab kad ni masih belum settle...
Penghantaran tak byk yg pos...
sebab setem dah mahal...
"RM 0.60" Sekeping!!

Esok pikirkan barangan Hantaran plak.
Abg aku hantar 5 berbalas 7 dulang
setakat ni
JAM
PERFUME
BEG
SEPASANG PERSALINAN 
RANTAI 
Dah ready!!
yang tak ready bekas hantaran je...
Isnin baru serang NILAI 3
Alah 5 dulang je..
Apa ade hal...(wipe the sweat)

Baju family sama kaler dah siap...
baju family sama kaler ke rumah pengantin perempuan pun dah siap

Dress up pengantin pun dah siap
catering pun dah siap tempah
dewan pun dah...
Pengapit pengantin dah ada
Group tarian dah tempah
Group kompang dah settle

Ingat kawen ni senang ke?
semua nak kena buat
kita nak PASTIKAN SEMPURNA
tapi senang lah bagi Pengantin Lelaki..
Keje oversea..
Balik MALAYSIA seminggu dari tarikh NIKAH
memang untung sesgt!!!
Aku macam nak gugur rambut pikir itu ini!!
Aku rasa macam aku plak nak kawen hahaha

Cepat betul masa berlalu...pejam celik pejam celik dah nak dekat tarikh tu...
22 nov ini abg aku disatukan dgn CINTA HATI!
Orang MUAR!!
Mee Bandung satuk!!!!!

Saturday, November 1, 2014

Happy Birthday Setahun Nur Irdina Qaisara

Salam sabtu..
dapat jemputan birthday anak kak nyza plak..
Anak dia yg putih gebu tu...
besday dia 30 okt 2013..
tapi harini baru dpt buat majlis!!!
Geram lakk aku dgn anak kak nyza ni...
chomel baq ang!!!
Montel lak lagi!!!



Alkisahnya aku ada kenduri kahwin kat melaka..
Tapi aku pegi malam td...
nikah je...melaka kat ayer keroh je..
dkt ngan tepat mandi manda tu...
kalau nak pegi harini tak sempat plak nak pegi rumah kak nyza
tak sdp kalau tak pegi...
Rumah lan kristal bersusah payah ko boleh pegi...
rumah kak nyza ko tak nak pegi yee aimi...
so aku susun la time...jumaat malam aku pegi melaka...
sabtu rumah kak nyza..fair kan!!
Aku setuju kata lan...Kita membalas!!org berbudi kita berbahasa!!!

sebelum sampai rumah kak nyza..aku pegi bandar tun razak dgn cousin..
hantar kad kawen abg aku kat rumah sepupu aku kat situ..
tggu waney tak sampai lg...
sempat mkn tgh hari kat food court bandar tun razak...
murah kot..kat nilai xdpt harga aku mkn td...
otw ke lrt tasik selatan...
saje nk pg situ jumpa waney situ terus..
makk aii ghamainya org nk tgk bola...
"Pahang lawan JDT"
berpusu-pusu...siap pesan awal kat waney reload touch n go..
gila nak berpusu beli tiket..
tak mampu weii...aku ade touch n go xkesah..waney la hahaha...
Waney sampai je tggu aku dpn toilet...
sblm tu aku tggu situ xde lak dia sampai...
aku naik ats dia trn bwh bahahahaha


waney call kata jumpa zzati rashid...
ingat dia klentong..rupanya betul...
dia kan minat bola..
aku bola ni bosan la...
sempat possing2...
dia penyokong pahang..
tahniah lah pahang MENANG!!!


Aku sampai dlu dari abg lan sekeluarga...
dri nilai-bdr tasek selatan-lrt salak selatan-penara
jalan kaki 2km je ke rumah kak nyza dgn waney!!!
sempat temankan si waney beli hadiah kat deretan kedai permaisuri tuh...
siap bungkus lagi hahaha...rajin aney tu nk bungkus..
sampai umah kak nyza around 3 lebih kot....
tinggi woaahhh umah dia
semua 17 tingkat...tp dia tu mmg tinggi bg aku 15 tingkat...
serun makkk nyahhh!!!...
nasib balkoni dia bkn mcm flat sri kota tu..
kalau tak mau aku merangkak kat koridoor tu...
aku memang gayat..silap2 boleh muntah..


sampai2 je possing dgn besday gurl dulu...
chomel ko dikk...geram acikk hah!!!
rasa nak culik je bwk blk nilai...
makan2...guling2 dgn besday gurl...
lan kristal & family pun dtg...
semua tak percaya kan...haha
aku pun tak percaya...
tapi aku caya dorang akan dtg...!!
ehh aku ckp ape dahh...


Kak farina,Kak sheila,baby akid,lan kristal,qeesyara & qalesya


Lan kristal & family pun dtg rumah kak nyza tau...
gila tak gempaq!!semua siap sedia dgn camera haha...
Salute aku kat artis macam Lan ni...
dia dtg woaaaahh......Kak nyza pun tergamam kan!!!
ingat kak sheila je dtg!!!..


Untung la dpt bergambar dgn lan kristal..
aku bergambar dgn anak bujang lan kristal je...
bukan main lentok baring atas acik kan...
ade tak rasa mcm tilam vono?
selesakan!!!hahaha...
Mak dia makan..aku makan anak dia...
comel ko akid...muka ade senyum...
dulu qeesyara muka mcm nk telan org..yg ni sweet sgt...
nasib aku tak culik masuk beg...hahaha
teruja dgn baby org je aku!!!
pektis!!pektis!!

Acara potong kek....yeahhh kek frozen



artis dah balik...
aku sambung melantak kek sepinggan..
adesss hilang diet...sebab kek tu sodap...

Petua badan gempal nampak kurus....
berdiri lah di belakang org yg slim....
kuruskan aku!!hahaha

lps makan time berpossing ngan mak besday gurl lak...
baru blk...
tempoh yg agak lama jugak lps artis tu blk..
last2 jumpa kat dpn flat tu....
terharu lan kristal & isteri jemput tumpang sampai LRT!!!
segan...terharu semua pakej...
Terima kasih abg lan & kak sheila...
terima kasih kak fena sebab kena dok blakang hehehe....
Aku naik hyundai starex lan kistel...korang hade?
dahh dahh aku nk zzz....mengantuk tahap gaban....

Search