Wednesday, November 5, 2014

Semakin Hampir

Wedding abang aku,Amir tak lama je lagi...
Dah start edarkan Kad kawen...
Keje aku lipat kad + Masuk Sampul
semua ada 750 keping kad..jadi 750x lah aku kena lipat + Masuk sampul
Sumpah!! Jemu jelak aku buat keje ni je...
Sampai membawak ke dalam MIMPI 

selesai Lipat + Masukkan dalam Sampul
Time utk remember balik...
sape dah bagi dan sape belum bagi..
Cik timah...senah...melah...mak jemah...
cik kiah...semua kena ingat ye...tak boleh tinggal..

selesai part tulis nama jemputan
part penghantaran plak!!
adusss!!!....ingat senang je kejenya...
Nampak simple kan?
Tapi tak simpple HOKAY!!
Baru hantar 10 buah rumah
kepala aku melayang-layang ingat bantal kat rumah...
Penat oiittt turun padang..
singgah rumah ke rumah....
1 buah rumah..talking2 bla bla bla ade lah 15 minit...
kalau 10 buah rumah mau sejam setgh baru habis
tu baru 10 kad tu....
kalau 100 kad...300 kad....750 kad?
Pitam den!!!

Tapi bab kad ni masih belum settle...
Penghantaran tak byk yg pos...
sebab setem dah mahal...
"RM 0.60" Sekeping!!

Esok pikirkan barangan Hantaran plak.
Abg aku hantar 5 berbalas 7 dulang
setakat ni
JAM
PERFUME
BEG
SEPASANG PERSALINAN 
RANTAI 
Dah ready!!
yang tak ready bekas hantaran je...
Isnin baru serang NILAI 3
Alah 5 dulang je..
Apa ade hal...(wipe the sweat)

Baju family sama kaler dah siap...
baju family sama kaler ke rumah pengantin perempuan pun dah siap

Dress up pengantin pun dah siap
catering pun dah siap tempah
dewan pun dah...
Pengapit pengantin dah ada
Group tarian dah tempah
Group kompang dah settle

Ingat kawen ni senang ke?
semua nak kena buat
kita nak PASTIKAN SEMPURNA
tapi senang lah bagi Pengantin Lelaki..
Keje oversea..
Balik MALAYSIA seminggu dari tarikh NIKAH
memang untung sesgt!!!
Aku macam nak gugur rambut pikir itu ini!!
Aku rasa macam aku plak nak kawen hahaha

Cepat betul masa berlalu...pejam celik pejam celik dah nak dekat tarikh tu...
22 nov ini abg aku disatukan dgn CINTA HATI!
Orang MUAR!!
Mee Bandung satuk!!!!!

No comments:

Search