Saturday, May 12, 2012

Sup Cendawan Berkrim



Bahan Bahan :


  • Susu Full cream
  • Stock ayam
  • Tepung jagung
  • Isi ayam (rebus dan blend sekali dengar air rebusan)
  • Cendawan butang (diblend bersama air sup yg ada dalam tin)
  • Cendawan butang yang dihiris hiris
  • Tepung kastard (sebagai agen pemekat)
  • Daun Parsley (Hiris)

Cara :

  1. Panaskan periuk..
  2. Masukkan isi ayam yang dah diblend ngan air rebusan ayam..
  3. Masukkan cendawan butang bersama air sup dalam tin..
  4. Masukkan susu fullcream..
  5. Tunggu hingga mengelegak..
  6. Masukkan stok ayam..
  7. Masukkan tepung jagung & tepung kastard..
  8. Akhir sekali masukkan hirisan cendawan..
  9. Hidang sup dengan letak daun parsley di permukaan sup..
Ini Dia...Dah siap dahh...




No comments:

Search