Sunday, June 15, 2014

RARE : "HOUSE OF BULU`S"

Asalamualaikum....Hye korang...

Tadi tgh2 aku dok stalker "Dunia Kucing Group" ni aku terjumpa beberapa gambar yang di post kan buat tatapan pengemar kucing dari seorang hamba allah yg aku boleh kata seorang yg sangat mulia...

Sebab apa?

Kebiasaan nya sesorang peminat kucing akan memelihara sekor dua kucing peliharaan sama ada disediakan mini kandang untuk keselesaan "Anak bulus" mereka...Atau santai terus tak payah kandang atau carrybeg..berkongsi satu rumah...satu bilik dengan tuan kucing...hahaha....

Cth: Macam aku lah....dulu aku ade 11 ekor kucing....Tak de nak ckp "Favorite Cat" baru nak pelihara...Semua kucing jalanan yang datang menumpang makan dan kasih pada family aku....Walaupun tak comel tetap di terima....Kucing adalah haiwan kesayangan Rasullah yaaa geng!!!so pada yang selalu sangat sepak kucing masa mintak sikit roti canai atau ayam nasi kandar anda tu cuba pikir kan balik nasib kucing tu yee....bygkan kalau korang jd kucing...kucing jd korang!!!hahaha....

Niat murni Hamba allah ni aku sangat salute!!!!...Sebab sanggup perhabis duit membina sebuah Mahligai atau Bunglow yang selesa untuk kucingnya...Jangan memain...dia sediakan tile untuk lantai anak bulusnya....Kos pembinaan "House of Bulu`s" ni menelan belanja 10-12K...Glurppp!!!..Murah rezeki bro ni...Mesti kucing2 tu tak berhenti berdoa untuk tuan nya....Alhamdulilah masih ada lagi insan sebegini kat muka bumi allah ni....

Sebenarnya kalau rajin kaji lebih mendalam...agak ramai jugak yang mempunyai hati semulia bro ni...tapi ini hari blog ni kita cerita pasal Hamba allah ni lah yee...kot ade yang nak selitkan lagi cerita2 yang lain boleh Taipkan diruang komen....

Kebiasaannya bila adanya Hamba Allah yg mulia macam ni mesti ada Manusia yang dengki jugak....Mesti akan adanya pertanyaan berbunyi sindiran "Apa guna semua ni...Hanya orang gila je perhabis utk benda tak berfaedah" Aku bukan buat2 fitnah okay...memang wujudnya manusia yang begini....Nampak silap org je..padehal dia satu apa pun takde..!!!

Dah banyak sangat cerita kan..jom lah tengok gambar2 yang aku "Copy Paste" dari tuan empunya Facebook...sblm tu ini link FB hamba allah ni....Muhamad Fadil kot lah korang ada minat yang sama macam hamba allah ni ke kan...boleh share ilmu...

Pandangan Dari Hadapan

Pintu Depan


Kemain selesa nampaknya..berbantal lo-ngan!!!

Menung panjang...Skim perumahan bulus

Di lengkapi buaian...





Nampak gaya aku pun tak mampu nak buat macam ni....cukup sekadar kandang mini utk membawa anak bulus ke Vet je...lepas tu boleh bebas sebebas bebasnya....Tido atas kete aku..bergurau atas posh...berak atas bonet kete aku...Buatlah apa je ye syg!!!.....nanti aku basuh dengan tabahnya!!!!











No comments:

Search