Tuesday, December 3, 2013

Kucing Pulau Yang Garang

Kalau dah camera ada di tangan..semua nak jadikan bahan photografi..walaupun hamba masih belajar pada Cik yanot!!!Guru photografi aku haha...muda lagi..cun2 rock budaknya...pandai main muzik lagi..!!kihkihkih...

Aksi Kucing....
Ni kucing Kakak aku..Kucing ni dari Pulau Langkawi......
Kucing ni meredah lautan dengan tuan dia....Naik Ferry "1 jam"...naik kereta sampai nilai " 8 jam" jet lag dia sampai rumah aku..moody tak ingat...tido je dari siang ke malam..
malam ke siang....
Kakak aku pungut dia kat Pantai Teluk yu, Langkawi...
Kat sana memang banyak kucing terbiar!!!Kucing pulau garang garang Jinak hahaha

Al Kisahnya, Kucing ni membesar kat pantai tu dengan hanya mengalas perut dengan kuah Laksa...Imagine lah anak kucing korang hanya makan kuah laksa...tak sakit perut ke? 
Dah biasa kot kan...so no hal..tolak batu kayu je kalau nak hidup lama...
Masa kecik kakak aku kata sangat comel...Baby kucing kecik2 comel la..macam baby manusia gak masa kecik memang geram..comel gilaa hahhaa
Kucing ni dah besar sekarang....Makin besar makin ganas...Tak de sekor pon kucing2 kat rumah aku mampu nak layan dia bergurau...sape pon tak boleh tahan kalau bergumpal berguling asyik nak keluar kuku dan gigit kuat kuat....
Bila geng tak nak main dia main ngan tuan nya plak....Habis aku kena siat siat dengan kucing ni...Tak sah tangan aku ni kalau tak de calar balar....mesti ade tak panjang pendek..tak teruk sikit je...tapi tetap ada...kat tangan..kat kaki..kat badan...kat muka..hah!!nasib tak kena mata....So asyik kena kurung aje lah dia ni dalam Kandang kucing!!
Padan Muke!!!!!

Aku aritu siap kena pukul pukul dengan kedua dua tangan dia..pak puk pak puk aku kena belasah...tak penah tengok sikap kucing macam tu..ni mesti kucing kurang kasih sayang ni...mengamukk je bila orang peluk2 dia....Kalau tak ada tuan ko lama dah aku flying kick ko!!ahakz....Tak de keje gaduh dengan kucing!!!!

Punya payah nak capture gambar dia ni...kejap ke kiri ke kanan...lompat lompat...mengaru bulu..stress...last sekali dengan 5 keping gambar ni aku snap masa dia tengah feel "Membuang" kihkihkih...
Tgk muka dia..berak keras ni!!tak pon sembelit..kaki siap angkat satu..
wakakaka.....


Hye nama saya Meow....Tuan saya tak de idea nak bagi nama apa dah....!!!kehabisan huruf sebab dah banyak kucing datang dan pergi.....

No comments:

Search