Wednesday, February 8, 2012

Hangout buat tahun 2012....

Berjimba bersama kawan & best sister tersayang aku... kimy ;D


Aku keluar rumah seawal jam 10 pagi...tapi aku tak terus pon pegi Times square...tapi aku pegi Pasar Seni dulu sebab nak cari barang yang Ayah aku nak!!tapi tak jumpa..hampeh..cepat cepat aku gerak dari pasar seni ke Masjid Jamek..amik Lrt pegi ke Lrt Hang Tuah....jalan kaki penuh semangat dari hang tuah ke Ts...tegang urat kaki aku hehehe....dalam pukul 12.30 tengah hari...aku sampai la TS..kimy kata dia tunggu kat 7E..aku pon terus pegi 7E.usha usha kate kat tangga lah..ape lah memang tak ade!!Halimunan kah?sekali dia kata yang dekat tempat aku selalu masuk from monorail...jadinye dia tunggu tempat lain aku cari tempat lain...!!mana nak jumpa..!!kimy tak tau ade dua 7E kat pintu masuk...ayooo.....!! aku pon gerak pantas ngan langkah paling panjang..pegi cari dia..akhirnya..tu diaa...kimy hehe...plok plok!!muahhhh!!!...


1st aktiviti kami ialah..Makannnnnnnnnnn!!! steamboat time kat Shabu Shabu!! RM22.90 je seorang...makan sampai pitam...2jam jugak melantak heheh...jangan jeles...dari apertizer sampai dessert kiteorang balun...perut pon dah macam belon udara....kenyangnye...kimy belanje hehe..next time aku lak belanje ko keyh...gilir gilir...




Jemput Makan!!




2nd aktiviti kami pegi window shopping & pegi Pavillion nengok Beruang batu!!comel like kimy hehehheeh....banyak betul replika beruang..berkaler kaler...beruang seluruh dunia..kimy ajak cari beruang from malaysia..tapi belek punye belek tak jumpa jugak...Malaysia tak de beruang kot..semua import...hehe..









3rd aktiviti movie time..tengok movie kat pavillion..nak under sport tengok wayang..tapi semua start pukul 6.15..yang ade pon sedang di tayangkan..tapi last last nengok filem omputih..."JOURNEY 2:  the mysterious island"


wayang habis terus gerak pegi KLCC..follow klcc bridge yg baru tu..di sambung antara pavillion dengan KLCC..dalam 15minit jugaklah berjalan kaki..lenguh kaki acik hah!!rase nak tercabut kaki acik!!..sampai KLCC covention centre..kimy ajak naik buggy hotel traders punya..jyeahh macam naik kereta control macam kat golf club tu...hehe..seronokk!!..just sampai depan KLCC mall je...kejap je..ponnnn....


4rd aktiviti temankan kimy pegi cari selipar kat Bata..nak beli selipar baru katanya..lepas tu singgah "Big Apple"beli Donuts nyumm..nyumm..!! then pegi storage beli air mineral hehe..
lepastu kimy tanya nak makan tak sebelum balik...aku kata ok gak! balik tak payah makan dah..kami makan Ayam Penyet..hehe...Dalam pukul 8pm gerak balik...aku balik follow klsentral sbb nak amik train komuter..kimy terun pasar seni amik bas balik puchong....


Psstttt!! saya dapat tshirt!!! hehehhe


aku sampai sentral kl...tgk board time train 8.30mlm....beriya kejar masa nak masuk kat gate tu..sekali sampai kat platform..mak aiii..ramainye mahluk tuhan...panas giler...mendukacitanya train plak lambat setengah jam...Argghhhhh memang hangin lah!! dah lah ramai orang lambat plak lagi..lagi lah ramai...then ade plak Angota RELA mulut mcm hampeh..macam kem askar dibuatnya platform tu...train sampai je..berpusu pusu nak masuk..yela..lama dah tunggu kan...kesabaran yg td dah hilang sepenuhnya sebab nak balik sangat kan..ditolak lak kat org belakang ..tetibe Anggota Rela terjerit jerit!! kata biar org keluar dulu!!..huhu tapi dia yang masuk dulu!!apeeddddaaaaa....!!! pasal anggota rela tu gak...dalam train penumpang kata"kan lelaki tak dibenarkan masuk kat coach tengah sbb ladies punye" sekali kena sembur ngan kata kata yg lantang..."kalau penuh takpe boleh je!!!!!!!"....bagi pendapat aku rela tu kasar kot...tau la ko tu ala ala askar tapi tak yah lah nak cakap kt org lain style askar..cakap ahh bebaik..baru ahh orang yg bertanya tu senang hati dan tak sakit hati...lagipon yg bertanya tu bukan askar nak dibalas mcm tu..budi bahasa kena ahh ada dah lah yang tanya tu Cina..kang cina tu salah faham plak kata melayu ni adap tak de..service tak bagus..dan pada pendapat aku la..time camni lah lelaki tak leh masuk sebab time ni kan penuh semua berdiri dekat dekat..so senang aktiviti raba meraba..seluk menyeluk berlaku...tapi tak taula mereka kata tak ape!!lagipon semua ni manusia yang buat..manusia boleh mengubahnye...no wonder...yang aku hangin lagi sorang anggota rela pompuan ni asyik ckp kuat kuat sangat dlm train..mcm nak tarik perhatian...lepas tu panggil kawan dia mcm kat pasar..iskk..ni semua dah terbiasa..kat kem cakap kuat kuat kan...aku yg tak ade kena mengena pon rasa tak suka ngan dia tuh...mcm belagak pon ade sebenarnye...kalau nak jalan kan tugas..jalankan dengan betul..aku nengok polis bantuan KTM tu pon tak macam diaorang..baru 1st time kot jadi anggota rela kat KTM..then leh plak ungkit kata "Kami keje ni sukarela tau..tak ade ape ape bayaran pon" dah kau yg sukarela asal nak bising bising plak..satu coach keteapi tu dengar...semua org dok pandang dia je...nak perhatian lebih..kalau xnak berhenti je jd rela..macam macam orang sekarang..yang sedih tu Melayu plak...!!(ni kalau Rela tu Baca mesti panas) hehe..Ado den kesah???Blog den!!


Aku sampai rumah..dalam pukul 10mlm...arghh penatnye....rendam kaki dlm air panas...best!!



No comments:

Search