Sunday, February 19, 2012

Gergurl Meet Time!!

Kedai aku close hari ni..so ajak adik & kakak aku pergi mengembara di alam semesta hehe...dorang from puchong..nak pergi ke Port dickson..so aku tunggu mereka ni kat giant Nilai...senang sekali harung je peginye...actually sblm plan nak pegi jauh ni..dorang just nak lepak lepak @ Nilai ni je...tapi kak long kami tukar plan nak pegi PD plak..ok layan kan je..memandangkan aku pon lama tak pegi PD tuh...ok jom!!!


Mereka sampai kat giant dalam pukul dua lebih...amik aku terus gerak..otw tu mereka nak tgk kedai aku yang sekangkang rimau tuh...tapi nengok time tutup je lah kan heheh..gerak dari situ..aku follow jalan ke PD ikut kg jimah..terasa macam jauh gak..asal xtau...hehe...sampai sana sejam kemudian..masa tu kimy dah meroyan sawan tenggiling dah..kesian budak KL jarang jumpe pantai kan...Masa tu sibuk betul Eleena suruh kimy fokus bawak kete..takut dia drive terus masuk laut..hah..fast n furious terjun laut kan hehehe....


Kami singgah ke destinasi Teluk kemang..kimy kate xbest pantai nye crowded ngan payung khemah tu..dia nak mcm kat bagan lalang...mana nak dapat!!...lagi pun masa tu air tengah pasang..gab antara gigi air ngan tebing simen tu dekat je...asal lah manusia ni kejam sangat buat tebing macam tuh..aishhh....masa kat Teluk kemang ade macam macam kami dapat lihat..ular..kuda tuuutttt.=Censored= ahah macam macam..aku xpasan tapi kimy leh pasan..haha..hebat ko banyak banyak lagi ko leh tgk tu je ko perhatikan...Lucas...!!!
eleena plak dok geli ngan ular siap lari lari lagi hehehe....sblm nak balik tu sempat jugak aku buat pertama kalinya nyentuh kulit sesumpah a.k.a mengkarung...sekali usik kulit nye rasa macam plastik hoho..aku ngan eleena usik ok je..kimy bukan main takut lagi...takut kena telan kot hehehehehhe...masa lepak kat tepi pantai...kimy blanje makan jambu sedap tu..Lazatnye....
 pose with montot kuda..
 3 dara duduk di tepi pantai...
keindahan pantai...


Lepas jemu kat pantai TK...pegi satu ag pantai ni..no name...hahaha...main air..kotor nye la air laut kat PD ni..keruh...pasir pon rasa macam kasar kasar...kami singgah kejap je..then terus balik nak pegi makan kat kedai Diyana kat Nilai 3...haha kali ni nak balik kimy suruh plak aku drive kete dia...ayoo...tapi ok la hehe..tapi yang" banggang & bodohnye" aku tak pasan yg aku tak turunkan handbreak...bayangkan lah dari PD sampai hyway berasap tayar kete...nasib tak rosak...kalau rosak adehhh...bunuh ahh aku!!!...masa perjalanan tu ok je alhamdulilah..si eleena dlm kete mcm baby besar pon ade..xhabis2 ngan patung tupai yg dia kata monyet tu..padehal tupai..monyet ngan tupai pon xtau beza..wahahaha.......ada saat kritikal gak masa tu..tetibe kt hyway minyak nak habis...adehh..kimy ngan aku dah cuak dah...tapi nasib baik tak lepas R&R lagi..risau dah sbb lampu minyak kt meter dah menyala...adehh...aku terus cilok masuk simpang R&R tu dan isi minyak hehe...nasib baik..allah sentiasa melindungi kami..lepas dah isi nak gerak tapi kete tak leh nak start..si eleena kat belakang dah cuak "kak aimi,eleena nak balik....eleena tak nak duduk sini" wakakakaka!! cuak dia...aku lagi cuak hoho...kimy dtg je..semuanya ok..teruskan perjalanan....


Sampai nilai dalam 6 lebih macam tuh..amik yana & adik dia,zakuan kat rumah dia..mintak izin bawak anak org kt mak dia dulu..muke nak kena baik ok!!!hehe...terus gerak pegi Nilai 3...makan makan...pada asalnya aku yg nak belanje..tapi lepas licin semua pinggan...adik yana membawa perkhabaran yang cukup enak..."Kak,abah wan belanje" wahaha..dalam hati (selamat duit den) kimy kate makanan kat situ almost sedap..urmm..aku kena bwk tempat sesedap je..xsedap alu tak bawak hihi...lepas makan masa utk boraking...eleena plak tak tau la sawan ape dia dpt dari tadi asyik gelak je..adehh...




Macam macam style


Lepas makan pegi jalan jalan...aku nak ajak pegi karaoke...memula nak karok kat kedai yana tapi tak bukak lagi urmm...otw nak pegi karok tu..kimy ajak singgah Dataran Nilai plak..amik gambar hehe..macam macam...ade dua ketiga gambar shake ...tak menjadi lah...tangan sape tu gigil?hehehe...
 kimy
 zakuan
 eleena
 aimi
yana
 kami


lepaskan aku.,.. tak nak balik...tak nak balik lah!!!
 lepaskan..awek aku tu hehhe




 B-b boyz






lepas bergambar pergi karaoke kat city idol...satu jam genap la kami karaoke...macam macam lagu..macam macam suara yg didengari hehehe...ade yg macam menyanyi tapi dengar macam tengah menbaca..hahaha.....lawak lawak...




tengah syok nyanyi2 dapat calling dari mak aku..tanya kat mana?bila nak balik?mak kata "ko bila nak balik?kawan ko tu duduk KL jauh lagi perjalanan tuh...kang bising plak mak diorg".aku pon lepas last song ajak dowang balik...sblm dorang hantar aku...aku hantar yana & adik dia balik dulu...lepastu aku hantar aku plak balik hehehe....sampai umah aku pukul 10mlm...dowang nak jumpe mak...aku ingat ade lah kat umah..sbb pintu mcm kunci dari dalam...sekali tak de orang rupenye mak & ayah aku pegi kuar mengeteh....ahakz...dowang balik ahh lepas tu..Tatattaataaaaa.....-Tammat-

No comments:

Search