Thursday, September 13, 2012

Kanak Kanak Era 80an


Siapa pernah ada benda ni? Dulu suka main game Tetris dan game kereta yang kena elak elak kekanan dan kekiri tu... ;D


AK:Ada jugak game nie dulu...Abang AK la yang sibuk sangat mintak beli yang nie kat ayah AK....Ak tumpang main je..Kalau xsilap AK...2x jugak beli game ni..satu kaler biru...satu lagi kaler kelabu...masa umur AK 12 tahun tah hilang kemana tah game brick ni...AK suke main game brick nie...kalau menang suka kalau kalah..STRESSSS!!!




Siapa pernah berada di zaman ini?

AK:kad nie famous masa Ak darjah 6 hingga ke tingkatan 3..sekitar tahun 1998-2001.. dulu penah dapat sekeping sorang dari member member..kad paling fames mase tu muke kump newboyz (Tomok & Syuk) lepastu dapat lagi..muke salman khan plak...Teringin Jugak AK nak buat masa tu...Tapi....mana nak rembat duit..xsalah dulu 50 keping dalam rm20 mcm tu la....Macam macam kan...!!!


Pernah tak join macam adik adik dalam pix nie seumur hidup korang?

AKTak salah AK pon selalu kena join macam nie start dari tadika lagi..lepas rehat je sblm aktiviti tido tido tu masing masing kena bawak berus gigi & cawan sendiri...paling best part berus gigi tu macam macam pattern..macam macam kaler plak tue...tak ketinggalan cawan...cawan bentuk harimau,bentuk itik..semua ada...tapi berus gigi dan cawan AK biasa je...nerd lagi masa tu..apa parents AK beli itu AK pakai....Masa ni semua wajib ye gosok gigi...selesai gosok..sorang sorong kena tunjuk gigi kat cikgu tanda tak tipu la sama ada gosok ke tak..lawak lawak!!!


Pernah main game ni? Pergh legend dulu game ni.

AK: Abang AK suka main game nie dulu...AK pon join sama...Tapi AK lemah sikit part tembak tembak nie...nie game tape..Ayah AK belikan game player nie untuk Abang AK & AK sekali tapi AK kureng sikit la..hehehe....Ak suka game mario tu..Lari lari lompat...Santai sikit hehehe......


Masihkah anda semua ingat?..rasanya generasi sekarang dah tak main permainan ni kot?..

AK: Game nie AK rase paling best...AK suke main..memang champion la AK ngan game nie...selalu main kat rumah dan kat dalam kelas masa cikgu tak ada...tengok tu main je....blaja tak nak....kan...game tutup botol nie ade 5...so jentik jentik la..kadang kadang sampai terhiris kuku nie...berdenyut denyut ;D


Siapa zaman kecil-kecil dulu pernah main permainan ni?..
agak-agak budak-budak zaman sekarang tahu ke tak permainan ni..hehe

AK:Bagi AK game nie biasa budak budak perempuan je main...lelaki masa tu macam tak de je...hehe...best main nie..kena mengenakan org..mcm Prank la jugak hehehe....start darjah 3 tahun 1995 dah ada game nie...lama kan hehe...

Masa kecik kecik pernah rasa tak makan tak keropok ni? Perisa kari. Haha

AK: Dulu balik sekolah je...AK mesti pegi beli Benda ni kat kedai berdekatan sekolah AK kat beranang...Dulu harga snek ni seposen ke duaposen macam tu je harganya....tak tahu ada lagi ke tak sekarang nie...perisa jagung pon ada... ;D


Sapa pernah main permainan nie?

AK: Antara permainan popular masa AK di sekolah rendah dulu, main "lawan pemadam". Pencil box penuh dengan pemadam je. Konsep permainan, siapa menang dapat pemadam pihak lawan. Hahah..


Awwyeahh! Satu lagi permainan zaman kecik2 dulu. Yang ni model biasa, kalau yang mahal sikit boleh shake2 hahaha. Pastu blh lawan digimon lain, kalau ada najis kena bersihkan kekekeke. Budak budak sekarang confirm tak pernah main benda ni.

AK: ada jugak game nie dulu...digimon hehe...macam jaga pets korang la...kena bagi makan...minum...mandikan...kalau tak buat semua tu..konon mereka kata akan mati...tapi AK nye tu mati pon sebab bateri rosak je..hehehe




siapa pernah beli mainan ni dulu?

AK:Kegemaran AK nie la...sedap cekelat dalam kotak tuh...lepas tu ade plak permainan sekali...setiap keluaran berbeza kekadang robot...kekadang kipas yg letak lidi tu bila kita pusingkan boleh terbang....penah AK dapat paling syok sekali...askar payung terjun tu..baling keatas lepas tu payung kembang macam askar askar dalam TV tu terjun ngan payung tu..seronoknye,...



Cerita kanak kanak A.L.O.N.G nie series paling fames..masih ingat lagi tak siti sifir...kemana agaknya siti sifir sekarang yea...

AK:tak salah AK ALONG nie fames masa AK darjah 5 macam tu...minat jugak tengak ALONG ANGAH ACHIK nie...pukul 7 malam je dah ready depan TV1 tak silap...tengok sampai 7.30mlm....teringin jugak masa tu nak tahu siapa yang dalam maskot ALONG tu hehehe



Oklah penat la research gambar & menaip...kalau nak di ikutkan memang banyak lagi yang best nak cerita pasal kenangan kanak kanak tahun 80an nie tapi nanti nanti AK rajin AK tambah la yea....

Salam semua!!!!!!









No comments:

Search